1

Tema: Umetnost in brutalnost nihal

http://vizita.si/clanek/novice/najbolj- … acije.html

uf, je nastalo nekaj, pa n wem pod kam čem limat, malo ima veze z nihali, malo z umetnostjo, pa tudi beseda brutalno se z obema povezuje, vsaj sodeč po
:nekaterih idejah iz gornjega linka, in njihovih nosilcih ….
:nekaterih idejah, ki jih poganjajo nekatera nihala

Moramo ločiti umetnost in patologijo hmm

ljudje ,ki želijo postati komu podobni oz imajo neke obsesije glede svojega izgleda ,torej da želijo prevzeti identiteto, ali pri 70 izgledati kot najstnica, primer mati-hči, to so vse dejanska globoka ne sprejemanja sebe, izsiljevanje narave in še kaj. Hude stvari, možno reševanje samo s strokovnjaki.

Druga stvar pa je poškodovanje sam sebe in čemu? In primeri umetniških posegov v telo.

npr M. Jackson. Ali mislite, da je srž vsega, da je on hotel postati bel? Da ni prenesel dejstva da je črn in da je po tihem in na glas oboževal belce, hotel biti to, kar so oni?
Mislim da ne, a ne, on je šel na križ, če  lahko razumete, moramo vzeti v ozir barve kož, ki so na svetu in vse kar se je dogajalo komurkoli, pa se prečita ali gugla pod ZGODOVINA NARODOV ali pač opazka, da so belci imeli (tudi) črne sužnje. Not long agow.

Zato bi bila teorija, da je Jacko oboževal belce in hotel sam postati tak , vsaj smešna, podobno kot črn pripadnik kukluxklana,  ravno obratno, kajneda, s to svojo Preobrazbo je dal vsakemu belčku vedet, …..ampak kot vidite, človeka lahko dojameš na sto načinov...

Umetniki so vedno samo ogledalo družbe,…način kako nekaj povedati pač vsak izbere sam. ker pa folku nič ne pride do živega, moraš včasih prav brutalne ukrepe poduzet. Sama sem v teh stvareh, pa tudi se gre kaj norega pogledat, ko se folk na odru reže, pa si pili z brusilko ude, pa se vesijo na kavlje, saj pravim, včasih vletiš na slikarsko razstavo, dobiš pa tako porcijo, da pol še ves teden premlevaš. O smislu lastnega življenja. Bog sporočila daje na katerikoli lokaciji si zamisliš.

Umetnost je umazan posel, a nekdo ga mora opravljati – to so besede neke umetnice, ki ima res zanimive performance. Namreč- se da na oder in pokaže vagino celemu širokemu belemu svetu, gre še dlje, dobesedno, s kamero v notranjost, tako da si res lahko ogledamo vse detalje. Nekdo, ki ne pozna konteksta, bi to razumel kot nek ekshibicionizem, pornografijo, ne vem,… vendar ima baba totalen point, povsem drugje…

Ker zakaj?

Telo kot stroj- telo kot platno, tisto telo, ki bi naj izgledalo in delovalo točno po nekih predpisih, znotraj katerih se smatra da si : lep, dovolj visok, ravno prav koščen, ravnih zob in trenutno tudi ravnih las, če sledite trende in če daste kaj nase, ste vsi skodrani opravili s to nadlego in si pridno ravnate-peglate lase vsako dobro jutro.

Torej, ve se kaj je kao lepo, telo, lepe poteze na obrazu vse lepo, lepo, polikano kot grški kipi in napeto kot Michelagelova telesa.

Če se vam vešenje na kavlje pred občinstvom upira, kaj pa je polej fitnes drugega, kot mučilna naprava, ker pazite, ne gre se zgolj za celulit in odpravo odvečnih kilogramov in skrbi za zdravje.
Govorim o tem, da je treba napraviti vidno vsako mišico posebej, jo vsak dan ogledovati kako raste, torej ustvariti lepotni presežek. To so nove artikulacije subjekta, ki se uprizarja, stopa na sceno in se razkazuje.

Presežek je za moje pojme tudi to, da ljudje z ravnimi zobmi nosijo zobne aparate, če ste opazili, je tudi to že nekaj časa in. Čutim pa tudi, da veliko folka nosi očala, ker tako izgleda učenejši. Lol, da se jim da. Kvarit vid namreč.

Zato si neki umetniki dajo vsaditi matice pod kožo ali pak kake predmete, s tem oponašajo-prikazujejo splošen  folk, ki ima očitno tako polno rit vsega, da si mora kot hedonistični višek izmišljat take bolne, pa se gre igrice, naloge, pravila in merila, ter narediti klub in vanj ne sprejemati odstopajočih.

Primer: kako se reprezentira, če se tak izrazim, tako, družbeno navzven in med odraslimi npr spolnost, seks, telesa, posebej žensko, zakaj v vseh porničih, zaboga, vedno ena bejba oralno zadovoljuje cele horde tipov. Pa čigave bolanosti so potemtakem to??? Če niso naše?

Gre se pa še za eno stvar, namreč že sam akt gledanja.
npr. napis: PROSIMO, NE OTIPAVAJTE RAZSTAVLJENEGA BLAGA.

Gospodarji pogleda so gospodarji ravno zaradi načina PRITEGNITVE.

Filmska industrija in mediji (človek kot človek) so šli najdlje- Estetika je posvojila celo najizrazitejšo profanost: smrt samo.
Saj veste, štorija v filmu gre v tej smeri, da pač nek, jasno- stranski, lik umre, torej ga žrtvujejo, da je pač vsej neki bed, ker ne more biti vse samo super, verjetno bi potem gledalci res pomislili, da gledajo le film,….

Vpeljava dodatne smrti v filmu, naredi dogajanje bolj živo, dočim bi bili prizori, ki kažejo trupla, vojne in grozote, ki se v realnosti odvijajo par metrov stran, pa vedar le znotraj tiste škatlje- neokusni in celo preveč za občutljivega gledalca dnevnika.

Po drugi strani, spet, pa bi želeli videti vse detalje iz življenja nekoga drugega, resničnostni šovi to več kot potrjujejo, folk želi tudi videt, ne samo vedet, kako gre nekdo kakat. In celo poletje kmetije čaka spolni akt. A bo al ne bo. Pa kdo s kom. In če bi vidli zraven. Vojagerji

Vse je pokvečeno do obisti, prav silijo te, da si prerešetaš glavo, srce ali pa spolni ud s knoflicami in uhani in raznimi predmeti, ki jih lahko razlagamo še na simbolni ravni, v to te direkt pehajo s tem svojim nihalom – družbenim mnenjem, mišljenjem vseh mišljenj.

Daj, eni pač to naredijo na odru, ampak ne zamenjat ali enačit odrov, pozor velja ravno temu, da umetnik išče oder s katerega bi sploh lahko odgovoril na vpitje sejevstva, z/družbe, ki ga nikoli ne bo spustila na oder s katerega se sama pojavlja.

v neki predstavi se Rac, ja naš Rac, pokaka na odru, z ritjo obrnjen proti občinstvu. Vsaka čast, kapo dol in še kako čustvo ob tem, pa vendar,….

Zato je tak direkten prikaz vagine nekaj, kar samo po sebi odgovarja na take težnje, sam sebe razčloveči, ne da bi dopustilo to veselje komur ali čemur koli drugemu.
 
ne boste verjeli BOLEČINA JE ŠE EDINO, kar ostaja TELESU, kot še realni preostanek zaznave. BOLEČINA in ZAVEST o RANLJIVOSTI.

neutral  roll

Re: Umetnost in brutalnost nihal

Zelo zanimiv prispevek, me je zmedel, navdušil, šokiral in še kaj zraven. Rac kaka na odru? Adijo ... smile
Se strinjam s tabo, ko praviš, kako brutalno nihalo se lahko "v imenu umetnosti" ustvari. Nekdo počne "za umetnost" stvari, na katere ne bi, če ne bi bil pod vplivom nihala, niti pomislil. Zato je res fajn biti vedno v stiku s sabo, prizemljen in v svojem kanalu, edino tak lahko začutiš, kdaj je nekaj tvoje, kdaj pa čez tebe "govori" nihalo.  cool  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Umetnost in brutalnost nihal

galaxaura je napisal/a:

neki predstavi se Rac, ja naš Rac, pokaka na odru, z ritjo obrnjen proti občinstvu. Vsaka čast, kapo dol in še kako čustvo ob tem, pa vendar,….

Vse si noro dobro opisala, izočil sem Raca zato, ker nekatere stvari ki jih počnemo navzven so odraz naše notranjosti, ( se mu je tisti čas verjetno notri kakalo), enako je z vojaki, ki jih privlači boj je samo odraz boja v notranjosti, ker pa to niso pripravljeni sprejet, grejo dejansko v boj.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788