1

Tema: Namen delavnic in svetovanj

Delavnice in svetovanja so namenjeni:
vsem, ki niste zadovoljni s svojim življenjem, imate raznorazne težave in bi radi izboljšali kvaliteto življenja pa sami ne veste kako. V pomoč so vam delavnice in svetovanja (več o tem si lahko preberete na prvi strani društva). Tudi vsi, ki ste prebrali knjige pa veste, da imate te vzorce v sebi je priporočljivo, da tisto, kar začutimo kot vzrok, takoj sprostimo, da ne odlašamo, ker posledično lahko nastanejo še večje težave.


Nastanek težave

Kako pride do težave: dokler za neko stvar ne vemo, da obstaja – težave ni. Ko slišimo, da stvar obstaja, težava še ni nastala, ko pa začnemo o tej stvari razmišljati, nastopijo tudi težave. Če jih ne spremenimo, so lahko zelo moteče in ovirajoče v življenju.


Oblike pomoči:

Svetovanje je pomoč, da lažje stopimo v stik z svojo dušo, z energijsko podporo smo sposobni razrešiti težave in si postaviti nove cilje v življenju, da lahko začnemo živeti, kot hočemo. Svetovanja so namenjena tistim, ki ne vedo, kako se pravilno odločiti, kako se lotiti težave, naprej pa so sposobni stvari spremeniti sami.

Delavnice so namenjene vsem, ki se hočejo sami naučiti spreminjati stvari, ki so moteče ali nadgraditi znanje.


Vse znanje se spreminja in dopolnjuje, zato delavnice in svetovanja niso enaki, ker se vedno nadgrajujejo z novimi spoznanji.

Forum je odprt tudi z tem namenom, da po delavnici, svetovanju ne ostanete sami, da vedno pridobite nove informacije, vprašate, svetujete in nadgrajujete pridobljeno znanje pa ni važno, kje ste bili na delavnici, tečaju, svetovanju, šoli,…


Zakaj poiskati pomoč

Mnogo ljudi se zanima za svetovanje ali delavnico, sprašujejo, čutim njihovo pripravljenost in vendar se nekateri tik pred zdajci ustrašijo in odpovejo. Na podlagi lastnih izkušenj vam svetujem, da v trenutku ko začutite, da vas neka stvar pritegne, jo napravite. Delavnica, poiskanje pomoči, pogovor s strokovnjakom … pri tem ne mislim samo nase in na to, kar jaz ponujam, napravite to, kakršnakoli pomoč vas pritegne. To je odgovor vesolja, ki vam ga pošilja na vaše vprašanje.

Vesolje deluje na takšen način: nekaj vprašamo, hočemo ali želimo in odgovore dobimo na različne načine (lahko so to znaki, ki se v primeru, da na njih nismo pozorni, lahko tudi večkrat ponovijo). Ko se nam ponudi in odpre možnost, jo zgrabimo, ker vesolje ne čaka in ne odlaša. Ni važno, koliko nas stane ali kje se možnost nahaja. Gre za izkušnjo, skozi katero gremo, da lahko pridemo do cilja. Če čakamo, pa se cilj iz dneva v dan oddaljuje od nas.

To zelo dobro vem, ker imam v sebi del lenobe in odlašanja z vzorcem “bom že naredil” (na tak način sem prepustil “veliko vlakov”).
Zagotavljam pa vam, če se ne bi sam odločil, da obiščem različne delavnice in šolanje, tega nikoli ne bi dosegel, da počnem tisto, kar me veseli.

Lp.Zoran

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788