1

Tema: Živalski vodnik Bizon

~ obilje, hvaležnost, molitev, globoka povezanost z zemljo ~


Bizon v mnogih indijanskih ljudstvih velja za sveto žival. S sabo prinaša medicino obilja, svetosti in hvaležnosti za vse, kar nam življenje prinaša.

Se kdaj počutite sami? Imate občutek, da ste prazni, notranje revni? Knjige pišejo o božanski ljubezni, o notranjem obilju, a vam se zdi, kot da tega stanja v bistvu ne poznate?

Stanje notranje harmonije in občutek neskončnega obilja in ljubezni je tisto stanje, ki je popolnoma naravno. Dotaknemo se ga, kadar opazujemo sončni zahod, ko na nebu pred sabo zagledamo čudovito mavrico, kadar v senčki beremo dobro knjigo v čistem miru in z mrzlo pijačo v bližini ali opazujemo svoje dete kako mirno sanja … vsak izmed nas se lahko domisli trenutka v življenju, v katerem smo resnično in iskreno verjeli, da je vse v redu in da do čiste sreče ne potrebujemo niti koraka več. V današnjem času se nam mogoče zdi, da so takšni  trenutki takšne harmonije redek privilegij, ne pravica. A notranja harmonija in občutek obilja STA naša pravica, temeljna pravica. V kolikor smo ju izgubili, ju moramo ponovno doseči sami, živalski vodnik bizon nam lahko pri tem pomaga in nas vodi.

Nikoli nismo zares sami, nikoli nismo zares revni. Tudi če ostanemo brez vseh zunanjih stvari, nam ostane neomejeno notranje bogastvo – Božansko kraljestvo, ki nas hrani, bogati, pogasi notranjo žejo, nas ljubi in polni z neprecenljivo močjo ljubezni. Živalski vodnik bizon nam je lahko »zvezda severnica« v iskanju takšnega stanja zavesti, ki nas vodi po poti obilja, ljubezni in neskončne hvaležnosti za vse, kar smo in kar dajemo od sebe.

Bizon nas uči, kaj resnično pomeni izraz z ljubeznijo dajati in s hvaležnostjo sprejemati. Vedno bomo imeli vsega dovolj, če bomo zajemali energijo iz vodnjaka čiste (božanske, absolutne) zavesti in jo vanjo tudi vračali. Bizon nam pomaga doumeti, kako živeti prosto vseh skrbi o pomanjkanju, z zavestjo, da bomo v življenju dobili vseh, kar resnično potrebujemo.

Resnična blaginja nastopi, ko smo hvaležni za to, kar imamo, in ko živimo v harmoniji, resnici in ljubezni z vsemi drugimi bitji. VSE, kar si želimo v življenju, lahko resnično manifestiramo in bizon je tu, da nas spomni na to dejstvo. Obilje in blaginja nista samo materialno bogastvo, temveč vse, kar povzroča, da se počutimo bolje in mirneje. Prihod bizona v naše življenje pospešeno prinaša priložnost obilja, zato bodimo pozorni na vse priložnosti za obilje.

Živalski vodnik bizon prinaša s sabo svetost, kar pomeni, da se z njegovo podporo lahko ponovno povežemo s svetostjo življenja in z vrednostjo miru, kakor tudi da prepoznamo svetost v vseh poteh, tudi če so drugačne od naše.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com