101

Re: Šamanizem

dadas je napisal/a:

Z dinozavri pa sem se srečal samo nekjkrat, ko sem preverjal kaktera žival bi mi lahko še pomagala pri prizemljtvi.

Aha - zato sem jih srečala - me ne čudi - hihi wink

102

Re: Šamanizem

Ali morda kdo ve, kakšen pomen ima spol živali moči? Žival moči združuje energijo cele živalske vrste, najbrž tudi obeh spolov, kljub temu pa se nam običajno kaže v moški ali ženski podobi. S čim je to povezano?

103

Re: Šamanizem

MOJA IZKUŠNJA Z LEVOM KOT ŽIVALJO MOČI

Pred šamanskim popotovanjem v spodnji svet, kjer se srečaš s svojo živaljo moči, se mi še sanjalo ni, kaj me čaka. Zdelo se mi je, da sem povezana z volkovi, strah me je bilo, da ne bom odkrila svoje živali moči, da ne bom ničesar videla, da bom imela samo kakšne prebliske, ki bodo polni dvomov in ne bom zares prepričana, kaj je res in kaj se mi zgolj dozdeva in je le odraz mojih želja.

Med potovanjem, na katerem smo se srečali z živaljo moči, pa enostavno ni bilo prostora za dvom. Najprej so se mi pokazale 3 druge živali, med katerimi volka sploh ni bilo, ko pa se je štirikrat zapored prikazal lev, je bila združitev tako močna, da so se mi ulile solze, ki jih sploh nisem mogla zadrževati. To je bila gotovo ena najmočnejših, če ne kar najmočnejša izkušnja iz mojih dosedanjih potovanj in meditacij. Srce mi je zagorelo kot še nikoli dotlej, počutila sem se kot da sem končno, po dolgem času doma, izpolnjena, celostna.  Vedela sem, da se nikdar ne morem več počutiti osamljeno kot prej, da imam izredno močnega vodnika, pomočnika, ki mi bo stal ob strani ne glede na to, kaj se mi bo zgodilo v življenju. Nato me je lev peljal do potoka, kjer sem zagledala svoj in njegov odsev, ki sta se združila, svobodno sva stekla in najina energija se je zlila.

V takratnem času sem bila v procesu globokih sprememb na vseh področjih mojega življenja; odnos do sebe, služba, odnosi z vsemi bližnjimi, prijatelji, vse se je začelo podirati in postavljati na novih temeljih. Leva sem prosila za nasvet, kaj naj naredim, ker nisem zmogla prekiniti nekaterih vezi v mojem življenju, bila sem obupana. Odgovoril mi je: »Ja, kaj, pokazala bova zobe!« in mi tako vlil moč in zaupanje vase.

Pri levu me fascinira njegova modrost postavljanja zase, ker ne vključuje določanja mej na trd način, z jezo ali agresijo. Meje zna postaviti skozi globok občutek lastne vrednosti, jasnega zavedanja situacije in neke tihe, nezlagane in nepretirane samozavesti, ki ima dejanske realne temelje. Ne gre za občutek večvrednosti in prav tako ne zlagane skromnosti. Ve, kdo je, ve, kje so njegove meje in ko spustiš, da njegova energija steče skozi tebe, to okolica občuti in spoštuje. Če pa nekdo tega vseeno ne upošteva, zna pokazati zobe, vendar brez zamer, užaljenosti ali jeze. Preprosto zarjovi in postavi stvari na mesto.

Lev me prav tako uči delovanja skozi srce. Tako kot pri postavljanju mej in občutku lastne vrednosti, preprosto sprejme, kar je v najvišje dobro in daje po principu brezpogojne ljubezni in sprejemanja sebe in drugih z upoštevanjem božanskega. Ko zarjovi, odpadejo nepotrebne omejitve in preplavi te občutek svobode. Rjovenje tudi sama prakticiram, predvsem takrat, ko čutim, da sem ujeta v kake negativne misli, utrujena, preobremenjena. Povežem se s svojim levom in zatulim, kar mi dajo pljuča. Običajno v avtu, ko sem sama in seveda nikogar ne motim smile

Zna me tudi močno prizemljiti. Ko pustim, da me nekonstruktivne misli odnesejo in odplavam, zarjovi, opozori nase in na to, da moje takratno stanje ne vodi v nič produktivnega. Nudi mi tudi močno podporo pri globljih življenjskih spremembah, posebej, ko se počutim ranljiva ali predelujem kakšne travme, ki so me močno prizadele. Takrat mi položi šapo na srce ali se me dotakne s smrčkom in začutim pretok podpore in ljubezni.

Z levom se povezujem na različne načine. Sprva skozi živalsko esenco in šamanska potovanja, nato pa sem delovanje z njim preprosto integrirala v svoj vsakdan. Preden grem na kakšen sestanek, ki v meni vzbuja občutek manjvrednosti, se moram postavljati zase, si določati ceno, vztrajati pri sebi in ne podleči manipulaciji, si vsakič ponavljam: »Jaz sem lev«. Tako začutim to njegovo avtoriteto, samozavest in sposobnost postavljanja mej skozi ljubezen. Za nasvet ga prosim, ko ne vem, kaj narediti, preprosto pomislim nanj in že prejmem odgovor (če sem dovolj odprta) ali se njegova podpora odraža v reakciji, spremembi počutja. Včasih je dovolj, da vidim, v kakšnem stanju je: ali je spokojen, nemiren, jezen, ljubeč, majhen ali velik. Že to mi razširi razumevanje sebe in situacije, v katero sem postavljena.

V vsakdan sem si postavila tudi nekaj predmetov in načinov, ki me opominjajo na povezavo z njim. V denarnici nosim njegovo sliko, imam jo na forumskem profilu, kot ozadje na računalniku se mi menjavajo različne fotografije levov, v sobi imam obešeno skico leva in drevesa, ki sem jo sama narisala (je čisto otroška, ker ne znam risat, ampak je pa moja in mi veliko pomeni smile).Ozaveščanje povezave z levom me vsakič napolni s toploto in ljubeznijo, ki se preko srca širi po telesu. Spremlja me tudi v meditacijah, kjer se sicer običajno pojavi več različnih živali, katerih modrost pač v tistem trenutku potrebujem.

Čeprav naj bi lev kot žival moči združeval arhetipsko energijo kralja in kraljice, sem se z levinjo le malokrat srečala. Ko sem začela ozaveščati pomen ravnovesja med moško in žensko energijo (jin in jang princip), se mi je pojavila tudi levinja, prav tako se mi je zgodilo, da sem imela v spodnjem šamanskem svetu 3 glave: svojo, levjo in glavo levinje. Med predelovanjem čustveno zahtevnejše travme pa mi je enkrat podporo nudila cela levja družina: lev, levinja in mladiči. Sicer pa vselej potujem z »moško predstavo leva« z grivo, ki se je oprimem, ko me vodi v druge dimenzije.

Vsak, ki je bil na šamanskem potovanju in se združil s svojo živaljo moči, je najverjetneje precej spremenil pogled na to živalsko vrsto. Zame lev tako nikdar ne bo le kralj živali, ker ima kraljevsko mesto v mojem življenju, daje mu radost, sijaj, moč za spremembe in me odpira ljubezni in podpori. Hvala, levček  :srcek:

Prisrčno vabim, da tudi drugi delite izkušnje s svojimi živalmi močmi. Skozi pisanje se boste odprli še drugim aspektom sodelovanja z živalmi, na misel vam bodo prišli novi načini, še bolj se boste povezali z njimi …

104

Re: Šamanizem

ar3ka je napisal/a:

Zanima me, če se je kdo že kdaj srečal z dinozavri?

Kolikor sem se srečala z dinozavri, so mi zelo ljubeča bitja, mogočni varuhi, povezani s starodavno modrostjo in energijo, za katero pa se mi zdi, da jo črpajo iz starega časa, ko je imela Zemlja drugačno energijo. Ko sem se povezala z njimi, sem se počutila, kot da se je čas ustavil, hrup današnjega sveta pa potihnil.

Nimam pa pojma glede njihovih src ali drugimi bitij z večimi srci hmm

105

Re: Šamanizem

Za vse, ki bi vas utegnilo zanimati ~ v septembru prirejamo šamansko delavnico v naravi in sicer v objemu gora ... smile

http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=599

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

106 Nazadnje urejal Tina (09.09.2012 19:18:10)

Re: Šamanizem

Mene je utegnilo zanimati in podajam par vtisov ....  smile

Vedno sem želela iti na šamansko delavnico v naravi in želja se mi je izpolnila.
Prekrasna okolica in vreme sta bila dodana vrednost že tako zanimivemu podvigu.
Po prvem pogovoru in potovanju v spodnji svet (nisem si čisto predstavljala, kako in kaj, ampak je kar šlo), sem imela neko zmedo živalic v glavi ... vse je bilo nekam črnobelo, malo in kosmato ... ampak nejasno. Rakun? Hermelin? Dihur? Jazbec?
Nekaj takega :-)

Pojavljale so se od vsepovsod in bilo je veliko kosmatih elementov  big_smile
Že na drugi bobnarski seansi pa je stvar postala jasnejša: Dihurček je...!!!
Ne znam dobro razložiti občutka, ki me je prevel ob tem spoznanju. Nekako ... kot, da je dihur najlepša slovenska beseda in žival nasploh  :srcek:
Malo se je smukal okoli, ko sem ga pa vprašala, če je on moja žival moči, pa je enostavno skočil vame, in to je bilo to.
Na področju srca sem začutila tak nepopisen občutek sreče, pripadnosti, celovitosti ... da ga težko opišem.
Smejala sem se, naglas, ampak istočasno ta občutek ni bil tuj, bil je nekaj najbolj naravnega in domačega.
Potem smo še kar nekajkrat tisti dan šli spoznavat svojo žival, in ker se nisem mogla spomnit, kako točno zgleda, sem se zadovoljila s predstavo iz risank - saj veste: nekaj črnega, z belo progo.
Samo mi ni dalo miru, ker ni bilo točno tako...malo sem sitnarila Urški in Zoranu naj mi preverita, pa se nista dala dosti motit.
'Boš že videla z uporabo'...no, prav.
Malo sem testirala - v neki fazi se je pojavila tudi vidrica, in v neki fazi me je dihur peljal k rakunu po odgovor.
Ampak ko sem samo izgovorila besedo, ime ... se je samo ob dihurju pojavil tisti pravi občutek ... ki ga omenjam zgoraj.
Sporočilo je bilo popolnoma jasno:
- ne rabiš biti fizično močan, da si varen, ne rabiš se omejevat od drugih, imaš moč, da se v vsakem momentu umakneš, ali da prepričaš v odstranitev tiste, ki te motijo.
Konec koncev dihurček ni neka huda zver, ima pa skoraj nič naravnih sovražnikov (razen rogate sove, ki se hrani z njimi, in to je ptič, ki nima čuta voha - kar seveda pride prav, ko se hraniš z dihurčki  wink ).
Ostale živali se več kot enkrat ne rabijo srečat z dihurjem, da vedo, da niso za hece.
Drugače pa sem začutila kasneje še druge kvalitete:
- aktivnost, družabnost, igrivost, prilagodljivost, varnost ... in še in še.
Bilo je skratka super - imeli smo cel spekter živali med nami, od vode do neba, in vsi smo uspeli najti neke nadvse pozitivne povezave z njimi in med nami.
Malo nenavadno se mi je zdelo, da mi ta paralelni svet kot tak nekako ni bil pomemben, ker je bila povezava z mojo žverco takojšnja in direktna. Absolutno pa sem začutila, da je za to treba odpreti srce, kajti še pred kakšnim letom bi bila prerazumska, da bi lahko sprejela te subtilne vibracije in začutila sporočila.
Ampak kot vedno, je to prišlo ravno ob pravem času :-)

Naslednja stvar, ki sem jo opazila in občudovala je neverjetna prizemljenost in jasnost sporočil živali, kljub temu, da ta energija pride preko srca. Moj dihurček je očitno že nekaj časa čakal, da lahko komunicira z mano, ker je naenkrat bil zelo aktiven in poln sporočil za vse prisotne - jaz sem ga kar gledala in se čudila in smejala  big_smile

Skratka ... super delavnica, da o okolju in ostalih bonusih ne zgubljam besed  wink

Pozneje sem tudi vizualno določila 'svojega' dihurčka: evropsko različico, manj črno, bolj kuni podobno in ... zelo srčkano. Ta je bil!!!


Ko bodo kakšna nova odkritja, javim!

HVala še enkrat vsem  :srcek:  :srcek:  :srcek:  :srcek:  :srcek:

'Življenje je proces.

107

Re: Šamanizem

Malina je napisal/a:

Mene je utegnilo zanimati in podajam par vtisov ....  smile

Vedno sem želela iti na šamansko delavnico v naravi in želja se mi je izpolnila.
Prekrasna okolica in vreme sta bila dodana vrednost že tako zanimivemu podvigu.
Po prvem pogovoru in potovanju v spodnji svet (nisem si čisto predstavljala, kako in kaj, ampak je kar šlo), sem imela neko zmedo živalic v glavi ... vse je bilo nekam črnobelo, malo in kosmato ... ampak nejasno. Rakun? Hermelin? Dihur? Jazbec?
Nekaj takega :-)

Pojavljale so se od vsepovsod in bilo je veliko kosmatih elementov  big_smile
Že na drugi bobnarski seansi pa je stvar postala jasnejša: Dihurček je...!!!
Ne znam dobro razložiti občutka, ki me je prevel ob tem spoznanju. Nekako ... kot, da je dihur najlepša slovenska beseda in žival nasploh  :srcek:
Malo se je smukal okoli, ko sem ga pa vprašala, če je on moja žival moči, pa je enostavno skočil vame, in to je bilo to.
Na področju srca sem začutila tak nepopisen občutek sreče, pripadnosti, celovitosti ... da ga težko opišem.
Smejala sem se, naglas, ampak istočasno ta občutek ni bil tuj, bil je nekaj najbolj naravnega in domačega.
Potem smo še kar nekajkrat tisti dan šli spoznavat svojo žival, in ker se nisem mogla spomnit, kako točno zgleda, sem se zadovoljila s predstavo iz risank - saj veste: nekaj črnega, z belo progo.
Samo mi ni dalo miru, ker ni bilo točno tako...malo sem sitnarila Urški in Zoranu naj mi preverita, pa se nista dala dosti motit.
'Boš že videla z uporabo'...no, prav.
Malo sem testirala - v neki fazi se je pojavila tudi vidrica, in v neki fazi me je dihur peljal k rakunu po odgovor.
Ampak ko sem samo izgovorila besedo, ime ... se je samo ob dihurju pojavil tisti pravi občutek ... ki ga omenjam zgoraj.
Sporočilo je bilo popolnoma jasno:
- ne rabiš biti fizično močan, da si varen, ne rabiš se omejevat od drugih, imaš moč, da se v vsakem momentu umakneš, ali da prepričaš v odstranitev tiste, ki te motijo.
Konec koncev dihurček ni neka huda zver, ima pa skoraj nič naravnih sovražnikov (razen rogate sove, ki se hrani z njimi, in to je ptič, ki nima čuta voha - kar seveda pride prav, ko se hraniš z dihurčki  wink ).
Ostale živali se več kot enkrat ne rabijo srečat z dihurjem, da vedo, da niso za hece.
Drugače pa sem začutila kasneje še druge kvalitete:
- aktivnost, družabnost, igrivost, prilagodljivost, varnost ... in še in še.
Bilo je skratka super - imeli smo cel spekter živali med nami, od vode do neba, in vsi smo uspeli najti neke nadvse pozitivne povezave z njimi in med nami.
Malo nenavadno se mi je zdelo, da mi ta paralelni svet kot tak nekako ni bil pomemben, ker je bila povezava z mojo žverco takojšnja in direktna. Absolutno pa sem začutila, da je za to treba odpreti srce, kajti še pred kakšnim letom bi bila prerazumska, da bi lahko sprejela te subtilne vibracije in začutila sporočila.
Ampak kot vedno, je to prišlo ravno ob pravem času :-)

Naslednja stvar, ki sem jo opazila in občudovala je neverjetna prizemljenost in jasnost sporočil živali, kljub temu, da ta energija pride preko srca. Moj dihurček je očitno že nekaj časa čakal, da lahko komunicira z mano, ker je naenkrat bil zelo aktiven in poln sporočil za vse prisotne - jaz sem ga kar gledala in se čudila in smejala  big_smile

Skratka ... super delavnica, da o okolju in ostalih bonusih ne zgubljam besed  wink

Pozneje sem tudi vizualno določila 'svojega' dihurčka: evropsko različico, manj črno, bolj kuni podobno in ... zelo srčkano. Ta je bil!!!


Ko bodo kakšna nova odkritja, javim!

HVala še enkrat vsem  :srcek:  :srcek:  :srcek:  :srcek:  :srcek:

Malina, super pišeš! Tko sproščeno in duhovito  :prst:  "We want some more"  big_smile  Drugače sem pa jaz po moje tam, kjer si bila ti eno leto nazaj. To z živalcami pa to mi je še tko tuje. Čeprav, zadnjič je prišel pa jelenček v meditaciji. mogoče srna ni mela časa, pa je kolega poslala  tongue Mah jest vedno neki kompliciram, pol pa itak ful steče. tko kt na regresiji. najprej nisem videla nič, pol je pa začelo dogajat. Na polno! ;-)

108

Re: Šamanizem

Hja ne vem ... meni živali nikoli niso bile tuje, ker so najbolj blizu in sem lahko razumela, kako vsaka nosi svoje kvalitete ... tudi nekaj esenc sem uporabljala, nekatere zelo čutila, druge skoraj nič...
Saj ravno to - ni za komplicirat, ker itak vsak začuti po svoje. Enkrat tako, drugič drugače, tretjič pa lahko da sploh ne.
Jaz se ne sekiram, raje uživam, kadar kaj čutim in počakam na boljše čase, kadar ne  big_smile

Kar se 'we want more' tiče - trenutno nimam nič za povedat, razen, da kot po vsaki delavnici, tudi po tej očitno rabim nekaj časa, da se stvari malo umirijo in uravnovesijo ... pa čeprav je ta bolj zemeljska in deluje drugače, so se spet premaknile ene zadeve ... nema odmora dok traja obnova, so včasih rekli, to še vedno velja ... vmes pa se je dobro malo spočit   smile
Naporno, skratka, kljub temu, da je bilo veselo in lepo  :srcek:

'Življenje je proces.

109

Re: Šamanizem

Malina je napisal/a:

Mene je utegnilo zanimati in podajam par vtisov ....  smile

Hvala Malina za vse podeljene vtise.  :rose:  smile

Res smo se imeli super in glede na to, da je okolje čudovito, kmetija super in hrana krasna (in postreženo smo dobili veeeeliko smile ), bomo delavnico skoraj zagotovo ponovili drugo leto na istem mestu. Mogoče še kakšen dan prej, da bo prihod že v petek.  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

110

Re: Šamanizem

spelca13 je napisal/a:

To z živalcami pa to mi je še tko tuje. Čeprav, zadnjič je prišel pa jelenček v meditaciji.

Če bi ti živali bile res tuje, potem se jelenček sploh prikazal ne bi v meditaciji.  :rose:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

111

Re: Šamanizem

Na spodnji povezavi si lahko ogledate intervju s šamanko Alicio, ki deli z nami zelo koristne duhovne in osebnostne nasvete za boljše življenje:

http://pesem-duse.blogspot.com/2012/09/ … rosti.html

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

112

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

To z živalcami pa to mi je še tko tuje. Čeprav, zadnjič je prišel pa jelenček v meditaciji.

Če bi ti živali bile res tuje, potem se jelenček sploh prikazal ne bi v meditaciji.  :rose:  smile

Urška, sej mi tudi v "realnem" življenju niso tuje. Ma jest samo preveč kompliciram  big_smile

113

Re: Šamanizem

Meditacija s šamanskim bobnom

»Ritem, ki vas popelje v osrčje Matere Zemlje, prebudi spečo energijo ter zdravi telo in duha.«

Zvok bobna v vas prebudi znanje starodavnih bajk in pripovedk o Indijancih, šamanih in drugih ljudstvih, ki so dihali z Materjo Zemljo. Preko duhovnih vodnikov in pomočnikov vam odpre vrata v svet, ki mu vlada harmonija in usklajenost z ritmi narave in celotnega stvarstva. Onstran časa in prostora v vas prebudi zavedanje o povezanosti ljudi, živali, rastlin in okolja.

Meditacija vključuje kopel in potovanje v zvoku šamanskih bobnov. Vodita jo terapevtki naravnega zdravljenja Urška Korun in Nina Dolinšek. Traja približno 1 uro. Za meditacijo so prostovoljni prispevki. Vabljeni vsi, ki vas pritegne in privlači prvobitni zvok šamanskega bobna in si želite meditacije na malo drugačen način.  :rose:

Prijava na meditacijo

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

Pozdravljeni vsi udeleženci zadnje delavnice in vaše živalce!  smile

Kljub temu, da imam že malce izkušenj z meditacijami, kristali, reikijem, je bila šamanska delavnica nekaj čisto posebnega. Še zdaj v meni odzvanja tisti zvok in ritem bobna, tako prvinski in čist, da te hipoma zaziba v prijeten trans.
Na začetku sem imela sicer nekaj težav s koncentracijo in blodečimi mislimi, a ko se sprostiš, dejansko odkriješ nove svetove – kar 3 !  smile
Ko sem se trudila najti vhod v spodnji svet, da najdem svojo žival moči, mi je pri prehodu najprej pomagal luštkan krtek, ki mi je pokazal krtino, skozi katero se lahko spustim dol. Spodaj sem srečala pava, pterodaktila in še nekaj drugih živali. Kar naprej pa sem se v mislih vračala h krtu in ga zato šla vprašat, če je on moja žival moči ter ga skušala vzeti k sebi. Šel mi je na roko, a drugega se ni zgodilo nič.
Potem pa je od nekod prfrfotal netopir, se mi zaganjal v lase, med noge, krožil okoli mene zelo hitro, in ko sem nato vprašala še njega, je enostavno vstopil vame. To se je zgodilo tik pred koncem bobnanja, tako da sem se takoj zatem vrnila v »realnost«, občutki pa so bili tako močni, prevzemajoči, da so se mi ulile solze sreče in vzhičenja. Ko sem bila na vrsti, da delim izkušnjo z drugimi, sem komaj spravila iz sebe besede, ki bi vse skupaj opisale.
Torej, imam netopirčka! Ime mu je Arix. Lahko je majhen, največkrat pa je večji od mene, razpre krila in ima spodaj tako zelo mehek, puhast siv kožušček na trebuhu, tako prijetno se je prižet k njemu. Takole stisnjena sva potem tudi skupaj potovala v zgornji svet in še kam drugam. Objame me in poletiva v iskrečem vrtincu navzgor. Ali pa se primeva za roke (OK, primem ga za krilo… smile  ) in letiva nad planjavami.
Daje mi občutek varnosti, je mehek, topel, ljubeč, me zelo hitro pelje tja kamor je treba. Uči me, da lahko vidiš, sprejemaš informacije tudi brez uporabe telesnih čutil. Kaže pa mi tudi mojo frfotavost, zaletavost, hitro menjanje med mislimi in opravili…stvari, na katerih moram še delati.
Zdaj je še vse zelo sveže, a se veselim nadaljnjega dela z njim in predvsem raziskovanja novih razsežnosti.

Na delavnici smo delali tudi v parih in še enkrat hvala vsem, s katerimi sem delala. :srcek:  Zelo všeč mi je bila devinacija (sem prav napisala?) s kamni, res  je bilo fino iskat odgovore v njihovi obliki, barvi…
Zelo mi je bilo tudi všeč, ko smo drug za drugega iskali sporočila njihovih živali moči ali živalskih vodnikov. V enem potovanju, čeprav to ni bil prvoten namen, sem videla kar tri od živali drugih udeležencev in tudi prenesla sporočila. To me je tako izpolnilo, občutek, da lahko pomagaš drugemu, je fantastičen.

Ples moči pa je bil sploh nekaj posebnega. Tako sem se sprostila in »razdivjala«, da sem bila potem čisto preč. Kasneje smo se šalili, če je kdo to snemal na skrito kamero – cela dvorana ljudi z zavezanimi očmi, ki bobnajo, skačejo vsak po svoje in izpuščajo prvinske zvoke – to bi bilo nekaj za pogledat lol

Cela delavnica je potekala v prijetnem vzdušju, naučili smo se še mnogo več, na primer čiščenja z belim žajbljem. Izoblikovala se je prijetna skupina, z nekaterimi smo izmenjali kontakte in se ob priliki še srečamo.

Vsakemu, ki razmišlja, ali bi se udeležil šamanske delavnice, jo lahko samo priporočam. Najdeš žival moči, izgubljeni del sebe, naučiš se komunicirat z vodniki, jih prosit za pomoč ali nasvet kadarkoli in v vseh življenjskih situacijah. Z živaljo moči se hipoma stke tako močna, ljubeča vez, da je kar težko opisati.
Jaz sem šla brez pričakovanj, samo s prijetnim vznemirjenjem in radovednostjo, odšla pa z izjemno, bogato izkušnjo.

Še enkrat hvala Urški in Zoranu za vodstvo in številne nasvete, pa tudi zato, da smo se imeli tako fino.
Super sta! :rose:

115 Nazadnje urejal Primoz (07.10.2013 20:56:15)

Re: Šamanizem

Jaz sem svojega orla najprej začutil malo pred koncem delavnice ob pomoči Urške. Bil je bela frfotajoča svetloba, energija, ki sem ga komajda spustil vase.

Danes zjutraj me je pa sprejel za dobro jutro tisti trenutek, ko sem se zbudil. Ob preklopu sanj v budnost se mi je prikazalo njegovo oko (z manjšim delom glave).

Še ena zanimivost je bila ta, da kamna, ki sem ga s seboj prinesel sploh nisem rabil, sem pa takrat ko sem ga nabral v enem manjših žepov jakne našel en čokoladni bombon v obliki kovanca, ki sem ga položil na polico.
Ko sem prišel iz delavnice sem pogledal kaj je na njemu in je bil gor orel na drugi strani pa indijanec, podobno kot 10 dolarski kovanci.

Na splošno sem začel opazovati malo bolj naravo in ptice in peresa, ki jih prej nisem imel zamar...


Tudi jaz pozdravljam vse udeležence smile

116

Re: Šamanizem

Orhideja je napisal/a:

Potem pa je od nekod prfrfotal netopir, se mi zaganjal v lase, med noge, krožil okoli mene zelo hitro, in ko sem nato vprašala še njega, je enostavno vstopil vame. To se je zgodilo tik pred koncem bobnanja, tako da sem se takoj zatem vrnila v »realnost«, občutki pa so bili tako močni, prevzemajoči, da so se mi ulile solze sreče in vzhičenja. Ko sem bila na vrsti, da delim izkušnjo z drugimi, sem komaj spravila iz sebe besede, ki bi vse skupaj opisale.



Imela sem zelo podobno izkušnjo in se veselim s tabo ...  smile  :srcek:  :prst:


Primož - tole s kovancem je tipično in super smile

Vesolje ima dober smisel za humor in timing, če le opazujemo  smile  wink  :prst:

Super, da ste se imeli krasno  cool  :prst:

'Življenje je proces.

117 Nazadnje urejal Primoz (07.10.2013 23:02:01)

Re: Šamanizem

Danes popoldne sem si poslušal še melodijo bobna preko zvočnika.

Isto sem ponovil maloprej pred spanjem. Ni bilo kakega napredka dokljer nisem začel globoko dihati skozi usta. No potem se je začelo ponavljati podobno kot takrat z Urško(mravljinčaste roke, na koncu sem se začel malo tresti).


V bistvu to izzove že samo hitro dihanje, če se spomnim komentarja Urške je to zaradi premalo kisika v krvi ?

118

Re: Šamanizem

Orhideja je napisal/a:

Pozdravljeni vsi udeleženci zadnje delavnice in vaše živalce!  smile

Še enkrat hvala Urški in Zoranu za vodstvo in številne nasvete, pa tudi zato, da smo se imeli tako fino.
Super sta! :rose:

Me veseli, da ti je bilo všeč in da si prejela velika izkustva s svojo živaljo moči.  :srcek:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

119

Re: Šamanizem

Primoz je napisal/a:

Danes zjutraj me je pa sprejel za dobro jutro tisti trenutek, ko sem se zbudil. Ob preklopu sanj v budnost se mi je prikazalo njegovo oko (z manjšim delom glave).

:prst:  :prst:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

120

Re: Šamanizem

Primož, me zelo veseli, da si začutil svojo žival moči. Nikoli ni prepozno  :rose:  smile

V bistvu to izzove že samo hitro dihanje, če se spomnim komentarja Urške je to zaradi premalo kisika v krvi ?

To se zgodi zaradi hiperventilacije. Kadar naša pljuča niso navajena tolikšne količine kisika, izdihamo več ogljikovega dioksida ko ponavadi in njegova raven v krvi se zniža, kar vzrokuje omenjene reakcije. To je le začasno, dokler globoko in hitreje dihamo. Ko začnemo zopet normalno dihati, se reakcija izniči.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

121 Nazadnje urejal miha87 (22.10.2013 07:06:18)

Re: Šamanizem

Lepo pozdravljam vse na forumu!

Izkušnja na delavnici je bila super! Spoznal sem veliko dobrosrčnih oseb, bilo je veliko lepih trenutkov in priporočam vsem!

Moj najbolj zanimiv dogodek je bil, ko sem se povzpel na mojega pajka in plezal po mreži ( katero še danes vidim  smile ) do zgornjega sveta v katerem sem slišal močan zvok gonga.

Moram pohvaliti tudi domačijo saj je bila lepo urejena in hrana je bila zelo okusna.

Vse v enem je bil to zelo zanimiv in uspešen dvodnevni izlet v neznano!

Moram še povedati, da mi je dala delavnica veliko nove energije, zaupanja vase in zagon za delo!

Zahvaljujem se še enkrat super voditeljema URŠKI in ZORANU in VSEM ostalim, ki so bili prisotni.

Lep večer vsem!
Se vidimo!

Miha-pajek  big_smile

122

Re: Šamanizem

miha87 je napisal/a:

Zahvaljujem se še enkrat super voditeljema URŠKI in ZORANU in VSEM ostalim, ki so bili prisotni.

:srcek: 
Miha, zelo sem vesela zate; dovolil si, da je tvoja žival moči v popolnosti navdihnila tvojo dušo, tako se malokdo prepusti v teh časih. In poglej rezultat, čudovito je ane.  smile  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

MOJI VTISI PO MEDITACIJI S ŠAMANSKIMI BOBNI

Tole je bila cela dogodivščina… smile
Takoj ko se je prikazal moj netopirček, mi je plesal ples moči. To zdaj vedno dela na začetku, kadar si zavrtim bobnanje. Zvija se, pleše, se pači, poskakuje, smešno obrača krila, vse, da bi me nasmejal in spravil v dobro voljo. Prav na smeh mi je šlo.
Nato sem ga prosila, naj me pelje do moje točke moči. Letela sva do vulkana in navzdol, skozi lavo in divji vrtinec v spodnji svet. Tam sva samo malo letela nad pokrajino, do točke moči pa nisva šla, očitno takrat nisem potrebovala regeneracije.
Zato sem ga prosila, da greva v zgornji svet k mojemu vodniku. Šla sva ob visoki, ozki črni gori in skozi oblake. Takoj se je prikazal vodnik, ki pa je bil povsem drugačen od prvega potovanja na šamanski delavnici. Imel je obris človeka (moškega), a brez obraza, las ali oblačil. V njem so se prelivali odtenki modre, vijolične in biserne barve. Vprašala sem ga o namenu mojega odnosa v tem življenju z različnimi ljudmi, ki so mi blizu in prejela zanimive odgovore.

Vodnika sem spet  (kakor na delavnici) spraševala po njegovem imenu, a nisem razumela odgovora. Dozdeva se mi, da se začne s črko A. V prvem potovanju na delavnici pa se mi je zdelo, da slišim nekaj podobnega kot Nobel ali Nobelasco – pa mi ni bilo nič jasno, saj ni tako ime nobenemu angelu, vnebovzetemu mojstru itd.,  za katerega sem slišala.

Potem sva z Arixom (tako je ime  mojemu netopirju) šla še v srednji svet, saj sem želela zamenjati ostanke duš s svojimi bližnjimi sorodniki, kakor smo se učili na delavnici. Poklicala sem jih in njihove živali moči (očeta z njegovo podlasico in mamo, ki ima geparda). Potem je kar sam od sebe prišel mimo še en prijatelj, ki ga nisem videla že skoraj 20 let. Poklicala sem še moža (ki se sicer sploh ne zanima za duhovnost). Prav impozantno je prijezdil na divjem mustangu, ki ga je pred mano silovito ustavil, kot da bi se hotel postavljati pred mano. Nosil je tudi kavbojski klobuk. Me je samo gledal, ni želel nič sodelovati in je kmalu odšel.

Potem sem imela kar naenkrat vsega dovolj, bobnanje je že dolgo trajalo in ni mi bilo več do potovanj. Malo sem odprla oči in opazovala obe bobnarki.
Čez nekaj minut (očitno sem rabila predah) pa sem se spet povezala z Arixom in prosila sem ga, naj me pelje na moj planet iz enega prejšnjih življenj. Tam sem že bila na enem šamanskem potovanju na delavnici. Spet je bilo vse vijolično in prelivajoče, videla sem neko bitje z glavo, podobno naši kozi – bolj sem videla njen gobček. Morda sem to bila jaz.

V glavnem, kot je rekla Urška, ko sem ji na kratko po bobnanju povedala, kje vse sem bila in kaj sem počela – naredila sem prav konkretno domačo nalogo big_smile 

Potem smo še malo poklepetali, moji prijateljici, ki ji je to bila prva taka izkušnja, je bilo tudi zelo všeč.

Ko sem se vozila domov, me je pričel bolet želodec. Zdaj to že poznam in vem, da pride od soočanja s sabo, sprejemanja svojih napak.
Bolečina se je potem še kaki dve uri stopnjevala in sililo me je na bruhanje, čeprav nisem nič jedla.
Pomagala sem si z reikijem in mi je odleglo, nakar sem zaspala.
Zjutraj pa sem bila kot prerojena.

Da povzamem – če hočeš, je to en od načinov, da res veliko narediš na sebi. Vsekakor priporočam in tudi jaz bom še šla, ko bom začutila, da je čas. 

Hvala Urški in Nini, da sta nam pričarali čudovito izkušnjo :rose:

124

Re: Šamanizem

Me zelo veseli, da sta ti šamanizem in šamanska žival moči tako lepo in naravno "zlezla pod kožo".  :srcek: Namreč šamanizem ni drugega kot komunikacija s tistim delom sebe, ki ga označujemo kot "divjega", "nepoznanega", "odsotnega"... in še kaj bi se našlo. A ravno ta del nas določa kaj dejansko smo, nas vodi skozi življenje. In lepo je če ga poznamo in ga povabimo v aktivno doživljanje življenja.  wink

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

Dragi vsi,

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo s šamanske delavnice, ki se je zgodila v sklopu Ustvarjalne akademije 2014. Najprej moram povedati, da je bil ravno šamanizem poleg reikija tisti faktor, zaradi katerega sem se sploh odločila vstopiti v takšno šolo. Prej se s tovrstno prakso nisem ukvarjala, a nekako čutila sem, da to potrebujem. Da moram nekaj spremeniti, če hočem v življenju duhovno napredovati in ne le tacati na mestu. Pred vstopom v akademijo sem se udeležila meditacije s šamanskim bobnom in takrat so se mi dogajale nore stvari. Od tega, da sem slišala milo žensko petje, pa v predelu čela me je nekaj trenutkov hudo zbadalo in zdelo se je, kot da bi mi nekdo s pumpico, s katero odmašujemo wc, vakuumsko vlekel nekaj ven iz glave. (Kasneje sem na internetu prebrala, da je to odpiranje tretjega očesa.) Potem pa je nastopila težko pričakovana delavnica. Ko smo začeli, so vsi takoj videli svojo žival moči – razen mene. Meni se je non stop prikazoval nekakšen star, zelo star moški, za katerega se je ob zadnji meditaciji izkazalo, da je najverjetneje moj vodnik. Ob zadnji meditaciji sem tudi uvidela svojo žival moči, saj me je ta peljala k vodniku. In bil je kentaver!

Toliko na kratko za začetek.

Želim vam veliko strpnosti in da bi znali prepoznati dobro od slabega.

A