1

Tema: Neprizemljenost

Neprizemljenost  je: ko nismo povezani z zemeljskimi energijami in takrat nismo sposobni sprejeti sebe, otroke, starše, okolico, službo, vse tisto kar se nam dogaja tukaj na zemlji.
Energijska neprizemljenost se lahko kaže kot:
Občutki nestabilnosti, nesigurnosti, nesprejemanja s strani okolja, nesprejemanja odgovornosti za svoje življenje, zdravje, počutje,… na splošno ne sprejemamo situacijo in okoliščine v katerih se znajdemo, kot da smo odrezani od ostalega sveta, noge so lahke, tavamo kot muhe brez glave, občutki, začnemo nekaj delati in ne dokončamo…raznorazni strahovi, ki lahko prerastejo v paniko ali depresijo.
Lahko imamo ogromno idej, zamislih,.. ampak se nič ne realizira.
Posledično se pojavijo bolečine v nogah in hrbtenici, moteno delovanje spodnjih organov, ki so povezani s spodnjimi čakrami, zastoj vode v telesu..

Zaprtost do »višjih« ravni se kaže kot pomanjkanje idej, zamisli, nekako se lovimo v starih energijah in okoliščinah, vse nas dolgočasi, obsojamo uspeh od drugih a se hkrati sami nismo pripravljeni premakniti naprej.
Lahko se kaže kot: pomanjkanje energije, volje, lenoba,
Potreba po pozornosti in zunanji potrditvi, slaba povezava z okoljem, nesposobnost in nesprejemanje dejstva, da obstajajo višje ravni, ki jih ne vidimo (našim očesom nevidne ravni).
Največkrat se na začetku kaže kot pritisk v glavi (občutek, kot da imamo čelado na glavi), ki lahko nadaljuje v glavobole ali celo migrene.

Moški, ki se jezi (ali obsoja) na žensko ali na svoj ženski del je neprizemljen, če se pa jezi na moške ali svoj moški del ni povezan z višjimi ravnmi.
Ženska, ki se jezi (ali obsoja) na moške ali na svoj moški del nima povezave z višjimi ravnmi, če se pa jezi na ženske in svoj ženski del je pa neprizemljena.

Pri neprizemljenosti se lahko zatekamo k prekomernem pitju alkohola, odvisnost od cigaret,..
Ko pa ni povezave z višjimi ravnmi pa smo lahko celo odvisni ali pretiravamo v meditacijah…

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

In kako se najhitreje in najlažje prizemljimo? smile Recimo jaz se po naravi lahko hitro razburim, takrat eksplodiram, glava mi začne razbijati od vročine in v tistem afektu niti ne zberem moči, da bi se prizemljila oziroma oddaljila od situacije.
Raje vržem par stvari ob tla, butam z vrati, vpijem in čez čas se stanje umiri. Vendar se mi je zdaj začela pojavljati misel, da me lahko s takšnim načinom spravljanja jeze iz sebe čez nekaj let lahko srčni infarkt .... Se kr mal ustrašim, ko čutim vročino v glavi ...  smile  hmm Torej kaj takrat lahko storim? smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Neprizemljenost

Urška je napisal/a:

In kako se najhitreje in najlažje prizemljimo?

Pri neprizemljenosti in povezavi z višjimi ravnmi si lahko pomagamo z merkavo, postavitvijo hare (ki so opisane na prvi strani pod meditacijami) in podobnimi stvarmi. Neprizemljenost lahko rešimo tudi, da se osvobodimo strahov: da nismo varni, ni zaščite, na splošno nesigurnost in občutki, da se nam lahko nekaj slabega zgodi. Neprizemljenost je v veliki meri vezana z denarjem, tu spadajo tako vsi strahovi pred izgubo denarja ali da ga nimamo dovolj, kot v veliki meri spoštovanje denarja, ker denar je tudi energija in to zelo zelo močna, jeza in razburjanje sta tudi v veliki meri prisotna, ko smo jezni, da nimamo dovolj denarja, da ga ni za te in te potrebe. (o denarju bom kasneje napisal nekaj več) in posledično ko se pomešajo vsa ta čustva, se vmeša še um in evo ga kaos,ki nas izmuči in spije potrebno energijo,- po Transurfingu bi rekel, da si padla pod tipično nihalo, kar je tudi namen vsakega nihala, da nam spije energijo. Zato, ko si povezana gor in dol prepoznaš nihalo in preden te ujame,spije in čisto izcedi (ožame), se temu izogneš.
Prizemljiš se še lahko z rdečo barvo, alkoholom (kar odsvetujem)- o tem napišem v temi o Transurfingu.
V tem času, ko sem začel to pisati si  postavila vprašanje in sem ga malo prilagodil- temu lahko pravimo naključje, telepatija, instinkt..
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

Zoran je napisal/a:

Prizemljiš se še lahko z rdečo barvo, alkoholom (kar odsvetujem)

Tole mi ni čisto jasno. Razumem, da z alkoholom znižaš vibracije, toda po drugi strani, ali ne pobegneš z alkoholom (cigaretami, travo) v astral, kar ni ravno prizemljenost? Hvala. smile

5 Nazadnje urejal Andreja (20.08.2011 09:04:42)

Re: Neprizemljenost

Zoran je napisal/a:

Prizemljiš se še lahko z rdečo barvo, alkoholom (kar odsvetujem)

Jaz pa tole razumem. smile  V majhnih (majhnih! smile) količinah postanem pod dozo ravno takšna, kakršna bi želela (morala) biti. Strahovi izginejo, (spolna) energija se poveča, komunikacija s svetom izboljša, ideje pa dobijo rešitve.

A imaš morda kak nasvet, kako se učinkovito prizemljiti, če nisem ravno najbolj "meditativen tip" človeka? Delam merkavo in os sveta že nekaj mesecev (čeprav merkavo zadnje čase priznam da bolj poredko), ampak se mi zdi, da zame meditacije trenutno ne delujejo najbolje oz. bom rabila še veliko treninga (se razum stalno vmešava). Prosila bi za nasvet glede kakšne učinkovite in morda malo bolj "down-to-earth" metode. smile Imela sem pa že nekoč "obdobje rdeče barve", je trajalo kar dolgo, takrat sem se veliko oblačila v rdečo, imela tudi npr. rdeča očala in nakit, sploh me je vse rdeče vleklo k sebi, vendar mi zdaj že nekaj let ni več med najljubšimi in me ne privlači najbolj (tudi na primer pri aura somi in kamnih vzamem v roke vse drugo kot rdeče). Jo je vseeno smiselno uporabljati?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Andreja

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

Tole mi ni čisto jasno. Razumem, da z alkoholom znižaš vibracije, toda po drugi strani, ali ne pobegneš z alkoholom (cigaretami, travo) v astral, kar ni ravno prizemljenost? Hvala.

Na tak način kot je napisala Andreja sem mislil, da je alkohol v mali količini zdravilen, te lahko takoj poveže z zemljo vendar je pa nadaljevanje prizemljevanja z kozarčki beg v astral v drugo realnost, tam kjer ni težav.
Veliko ljudi se ne zaveda kako alkohol počasi osvaja in vedno rabiš več, da bi se dobro počutil – beg v astral ti pa prinese neprizemljenost, sanjski svet, kjer si ustvariš lahko veliko različnih svetov, ki te vlečejo (nihala)  k temu početju. Posledično se ogradiš od tega sveta tukaj in živiš v tistem, ki si si ga naredil sam na astralu – tvoje telo pa trpi in posledično vsi okrog tebe. Sam pa ne vidiš razloga, da kaj narobe počneš zato ker ti je tako fajn – nepreneseš pa tega sveta, ker če nisi pod "dozo" je življenje tukaj stres, nesigurnost,strah… Zato ljudje zelo hitro padejo pod vpliv nihal niti ne zavedajo se ne, kaj se jim je zgodilo.
Lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

Andreja je napisal/a:

Super se mi zdi, da si odprl ravno zdaj to temo (čeprav imam jaz te probleme, ravno prejšnji teden sem šla izračunat, že približno 15 let, zavedam se jih oz. povezanosti med njimi pa šele, kot pravim, nekaj tednov).
A imaš morda kak nasvet, kako se učinkovito prizemljiti, če nisem ravno najbolj "meditativen tip" človeka? Delam merkavo in os sveta že nekaj mesecev (čeprav merkavo zadnje čase priznam da bolj poredko), ampak se mi zdi, da zame meditacije trenutno ne delujejo najbolje oz. bom rabila še veliko treninga (se razum stalno vmešava). Prosila bi za nasvet glede kakšne učinkovite in morda malo bolj "down-to-earth" metode.

Andreja  vsa ta čas si se pa verjetno veliko tega naučila in pridobila ogromno izkušenj, če to ne sprejemaš kot učenje se boš lahko obsojala posledično, zato sprejmi sebe in te stvari – je Urška napisala pod Transurfing. Tak je pač bilo in ko to sprejmeš sprejmeš tudi ta del sebe in ni obsojanja, (npr: pa zakaj nisem tako ali tako itd)
Poskusi z postavitvijo hare – Na začetku, da se navadiš na postavitve pol gre pa to  za par sekund in lahko si  postaviš kjerkoli - kadarkoli (vožnja z avtom, v trgovini, v vsaki situaciji), slično kot os sveta, ko si delala en čas ti je tako že ostalo v spominu in takrat ko rabiš samo ozavestiš povezavo gor – dol.(2-5 sekund).
Ne vem če ti bom lahko pravilno opisal vajo: pesti položiš na položaj ledvic ( kot da se podpiraš z rokami) nato spustiš težišće nog ( kolena malo naprej, kot bi šla v počep vendar samo malo – verjetno razumeš) in pol počasi narediš lok za nazaj, (noge zravnaš, hrbtenica je pa toliko v loku, da ni boleče)  z pestmi še vedno podpiraš ledvice in pustiš, da se telo začne samo od sebe tresti (še posebej se trese trebuh) in lahko poljubno ponavljaš dokler se čisto ne streseš da konca lahko je to 2 – 3 min. Če imaš občutek da bi padla  nazaj delaj vajo pred posteljo.
Vaja ima tri funkcije: prizemljuje, ojača ledvice in sprošča čustvene napetosti.

Andreja je napisal/a:

Imela sem pa že nekoč "obdobje rdeče barve", je trajalo kar dolgo, takrat sem se veliko oblačila v rdečo, imela tudi npr. rdeča očala in nakit, sploh me je vse rdeče vleklo k sebi, vendar mi zdaj že nekaj let ni več med najljubšimi in me ne privlači najbolj (tudi na primer pri aura somi in kamnih vzamem v roke vse drugo kot rdeče). Jo je vseeno smiselno uporabljati?

Delaj po občutku, če ti paše nosi, če ne ne. Da bi se pa silila pa nima smisla vse naj bo z lahkoto - poslušaj sebe kaj rabiš.
Poskusi zaznati ta sporočila na energijski ravni.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

Zoran je napisal/a:

Pri neprizemljenosti in povezavi z višjimi ravnmi si lahko pomagamo z merkavo, postavitvijo hare (ki so opisane na prvi strani pod meditacijami) in podobnimi stvarmi.

Kaj pa naj naredim, če mi v tistem afektu nič od naštetega ne pomaga? Seveda sem poskusila z vsem, vendar mislim, da mi takrat vizualizacije in reševanje zadeve na energijskih sferah ne pomagajo kaj dosti. Pomagajo mi šele, ko se za silo umirim.

Zoran je napisal/a:

ahko z rdečo barvo, alkoholom (kar odsvetujem)

Z rdečo barvo se ne bi ravno igrala v trenutkih, ko že imam dovolj ognja v sebi ... alkohol pa ... tudi jaz raje ne bi. Ga raje spijem, ko je vse pošlihtano.

Torej kaj mi preostane ....  smile  ali kuhanje jeze v sebi ali izlitje jeze v svet ....?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Neprizemljenost

Hvala obema za odgovor. Vse v pravi meri torej. wink

Andreja je napisal/a:

  V majhnih (majhnih! smile) količinah postanem pod dozo ravno takšna, kakršna bi želela (morala) biti. Strahovi izginejo, (spolna) energija se poveča, komunikacija s svetom izboljša, ideje pa dobijo rešitve.

Znano. wink

10

Re: Neprizemljenost

Urška je napisal/a:

ali kuhanje jeze v sebi ali izlitje jeze v svet ....?

Ne vem - ampak po moje je bolje, da jo izliješ. Meni se namreč dogaja naslednje: če kuham jezo v sebi 1. občutek jeze traja veliko dlje in 2. s kuhanjem jeze v sebi ustvarim še zamero do človeka, na katerega sem jezna. Če pa takoj izbruhnem, pa se napetost hitro razprši in po kratkem prepiru (če do njega sploh pride) lahko oba sodelujoča normalno, neobremenjeno živiva drug z drugim. Če si jezna, pač to pokaži. Se ti ni treba sramovat nobenega čustva. smile

11

Re: Neprizemljenost

Pa še nekaj. Po izkušnjah sodeč se mi zdi, da je lahko prepir za oba zelo očiščevalen (kljub temu, da je lahko sproženo veliko agresije z obeh strani). Meni se je že velikokrat zgodilo, da samo razreševanje na energijskih ravneh ni bilo dovolj. To velja predvsem za osebe, s katerimi živim in sem si najbolj blizu. Se je moglo še prizemljiti - in kakšen prepirček je lahko idealen za to.  smile

Re: Neprizemljenost

Zoran je napisal/a:

Ne vem če ti bom lahko pravilno opisal vajo: pesti položiš na položaj ledvic ( kot da se podpiraš z rokami) nato spustiš težišće nog ( kolena malo naprej, kot bi šla v počep vendar samo malo – verjetno razumeš) in pol počasi narediš lok za nazaj, (noge zravnaš, hrbtenica je pa toliko v loku, da ni boleče)  z pestmi še vedno podpiraš ledvice in pustiš, da se telo začne samo od sebe tresti (še posebej se trese trebuh) in lahko poljubno ponavljaš dokler se čisto ne streseš da konca lahko je to 2 – 3 min. Če imaš občutek da bi padla  nazaj delaj vajo pred posteljo.
Vaja ima tri funkcije: prizemljuje, ojača ledvice in sprošča čustvene napetosti.

Hvala za opis vaje smile

13

Re: Neprizemljenost

Urška je napisal/a:

Z rdečo barvo se ne bi ravno igrala v trenutkih, ko že imam dovolj ognja v sebi ... alkohol pa ... tudi jaz raje ne bi. Ga raje spijem, ko je vse pošlihtano.

Torej kaj mi preostane ....  smile  ali kuhanje jeze v sebi ali izlitje jeze v svet ....?

Rdeča barva, alkohol je za neprizemljenost ne pa za umiritev jeze.
Za jezo ti je pa lepo svetovala ar3ka.
Dodam še to: jezo je najbolje, da daš na hitro ven: vaja, ki sem jo opisal Andreji, kriči, tepi blazino ali boksarsko vrečo, lahko poskusiš z čaji: pelin, ki raztruplja organe( je mal neprijetnega okusa ampak zelo pomaga), pelin je tudi zelo dober pri zastrupitvah z hrano, peteršilj in verjetno je še kaj.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

ampak po moje je bolje, da jo izliješ.

Zoran je napisal/a:

Za jezo ti je pa lepo svetovala ar3ka.

Jap, meni se tudi zdi ta možnost vsekakor boljša. Samo ... ali lahko človek dobi infarkt, če preveč jezo izliva? Mal za šalo mal za res ...  tongue

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

Pa še nekaj. Po izkušnjah sodeč se mi zdi, da je lahko prepir za oba zelo očiščevalen (kljub temu, da je lahko sproženo veliko agresije z obeh strani). Meni se je že velikokrat zgodilo, da samo razreševanje na energijskih ravneh ni bilo dovolj. To velja predvsem za osebe, s katerimi živim in sem si najbolj blizu. Se je moglo še prizemljiti - in kakšen prepirček je lahko idealen za to.  smile

Se čisto strinjam s tabo. Jaz imam tudi raje prepir s kasnejšim pobotanjem, kot mulanje, tiščanje in zamero. Človeka pa seveda ne moreš prisiliti, da se krega s tabo, še posebej če se umakne .... potem pa sledi butanje z vratami ...  lol

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

16

Re: Neprizemljenost

Ena vaja za čiščenje jeter:  vdihuješ svetlobo in jo vodiš direktno  na jetra in z izdihom svetloba prepoji – stopi v jetra, poskusiš jih začutiti, če ti upe notranji pogled jih pogledaš kaj se dogaja, kako reagirajo, kakšne so barve oblike, nato zaprosiš svetlobo za harmonizacijo in polarizacijo, (prej lahko pogledaš kakšno sliko od jeter kako zgledajo) in si jih predstavljaš, da so takšna zdrava, če ti ne gre vizualizacija jih poskusi samo začutiti, najbolje je pa da vključiš, čim več občutkov. Delaš po občutku kakih mesec dni,(2-10min/dan) da se celice programirajo na novo informacijo, nikoli pa ne delaš na silo raje kak dan preskočiš z vajo kot, da se siliš. Vse stvari delamo z lahkoto.
Na hitro lahko očistiš, polariziraš in opraviš DNK za jetra z procesom Jehovah Adonai (Integralna Biorgonomija).

Ko so jetra polarizirana je človek poln strasti – do življenja, čiljev… tongue

Sreča je odvisna od čiste energije jeter, če sta jin&jang v jetrih uravnovešena, zato ker jetra imajo tako vlogo do čustev, (kot je srce za kri).  Mi pa nismo več odvisni od zunanjih dejavnikov ampak je vse odvisno od nas.
Jezo, izgubo kontrole preobraziti v samokontrolo misli in čustev s tem postaneš prijazen in dobroten do sebe in posledično do okolice.

Za vse vaje katere delamo, da bodo uspešne se je pa potrebno še prej rešiti strahu, da ne zmoremo, da to ni možno in seveda vseh dvomov. Prvi in osnovni dvom: nezaupanje sebi in svojim sposobnostim preobrazba v zaupanje v sebe in svoje neomejene sposobnosti.

Mogoče še kdo ve s kom se jetra čistijo? roll
Lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Neprizemljenost

Zanimiva tema tale neprizemljenost. Dobro, da sem naletel na vas in to v pravem trenutku.

Dan ali dva nazaj sem govoril s prijateljico, ki je delovala zelo utrujeno in prestrašeno. Cel čas so ji rojile po glavi misli (to in ono). Pa saj ni potrebno, da poglabljam. Zanima me namreč, če je preveč razmišljanja povezano z neprizemljenostjo? Ker tudi pri sebi opažam, da imam trenutke, ko kar razmišljam in razmišljam.

Hvala za odgovor.

Hvaležnost je moja moč.

Re: Neprizemljenost

Forseti, če rečem iz svojih izkušenj, je ujetost v razmišljanju definitivno znak neprizemljenosti.

Ali imaš občutek takrat, kot da si se ves stlačil v glavo? Jaz imam včasih tak občutek, če preveč zapadem v misli. smile  Če se ti ljubi, naredi manjši preizkus - ko boš naslednjič razmišljal, se sredi razmišljanja ustavi in pomisli na svoje noge, na podplate. Spremljaj ali jih lahko brez ovir začutiš. Če ti bo potrebno nekaj sekund ali če se v mislih pojavi prizor, kot da si brez nog, potem že veš, kaj to pomeni - neprizemljenost.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

19

Re: Neprizemljenost

Urška je napisal/a:

Človeka pa seveda ne moreš prisiliti, da se krega s tabo, še posebej če se umakne ....

lol Ja, precej nerodna zadeva. Ali pa ko ti na kolerični izpad mirno odgovori: Ja, v redu. Ti bi se pa še kar kregu, pa nimaš povoda. lol Ampak na ''srečo'', je takšnih potrpežljivcev bore malo. Tako da, če želiš kakšen 'hard-core' prepir, imaš obilo priložnosti. wink wink

20

Re: Neprizemljenost

Forseti je napisal/a:

Cel čas so ji rojile po glavi misli (to in ono).

Urška je napisal/a:

ujetost v razmišljanju

Ugotavljam, da sem že od nekdaj pretežno z mislimi nekje drugje, samo tukaj in sedaj ne. Takoj, ko preneham z delom, ki izrecno zahteva miselno koncentracijo, mi misli odletijo drugam.  V glavi se mi odvijajo cele razprave, dogodki (pretekli, ''prihodnji'' - željeni ali neželjeni)... Težko se odtrgam od misli, kar posrkajo me vase.

Zato me zanima v zvezi z vizualizacijo v kontekstu udejanjanja ciljev, kako postaviti mejo med zdravo, koristno vizualizacijo in med tem, ko cilj malodane izživiš v mislih?

21

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

Ugotavljam, da sem že od nekdaj pretežno z mislimi nekje drugje, samo tukaj in sedaj ne. Takoj, ko preneham z delom, ki izrecno zahteva miselno koncentracijo, mi misli odletijo drugam.  V glavi se mi odvijajo cele razprave, dogodki (pretekli, ''prihodnji'' - željeni ali neželjeni)... Težko se odtrgam od misli, kar posrkajo me vase.

Zato me zanima v zvezi z vizualizacijo v kontekstu udejanjanja ciljev, kako postaviti mejo med zdravo, koristno vizualizacijo in med tem, ko cilj malodane izživiš v mislih?

Misli, če so ti moteče in se tega zavedaš, si vstavi program v sebe, da ko npr. si več kot minuto v tem, da dobiš jasno opozorilo od zunaj da te zbudi (meni se to vedno dogodi ali nekdo kliče, pride, nekaj slišiš, vidiš in se že zaustavi). Najlažje vstaviš progam vase z orodji od Biorgonomije, ali z jasnimi odločitvami.. Osebno mi se bolj dopade z Biorgonomijo, ker proces naredi v najvišje dobro zate.
Drugo je pa na primer, bar pri meni ko imam pogovore v sebi dobesedno se mi večinoma zgodi med hojo, tekom.. Takrat  pa na vsa vprašanja, ki jih imam v sebi dobivam odgovore in jih preverjam, preizkušam, da vidim za kaj so mi koristni….
Pa sprejmi to kot dejstvo, da je to del tebe, če ti pa ne gre takoj sprejemanje, pa začni sprejemane skozi Prvo spolno celico.

Vizualizacijo ti odgovorim v Transurfingu je tema za tam.
Lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

22

Re: Neprizemljenost

Hvala Zoran za oba odgovora. Super! smile

Zoran je napisal/a:

da dobiš jasno opozorilo od zunaj da te zbudi

Sem ravno danes med sprehodom s psičko poštudirala, da se mi to že dogaja, samo doslej nisem prepoznala tega kot znak. Med sprehodom namreč misli kar poletijo, psički pa to seveda ni všeč, saj ji ne posvečam dovolj pozornosti. Zato prav išče pozornost s tem, da ''nagaja'' (recimo pobira s tal reči-svinjarijo in jih hoče pojesti). To ji seveda uspe, saj se moram spustit 'z neba', da jo prepričam, da spusti stvar iz gobčka. Včasih je to naredila skoraj desetkrat zaporedoma (in me pošteno razjezila), a v bistvu me je hotela samo zbudit.  smile Psi so res pravi kosmati angeli. smile

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

lol Ja, precej nerodna zadeva. Ali pa ko ti na kolerični izpad mirno odgovori: Ja, v redu. Ti bi se pa še kar kregu, pa nimaš povoda. lol Ampak na ''srečo'', je takšnih potrpežljivcev bore malo. Tako da, če želiš kakšen 'hard-core' prepir, imaš obilo priložnosti. wink wink

Ja poznam to .... ZELO nerodna zadeva ....  lol

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Neprizemljenost

ar3ka je napisal/a:

Takoj, ko preneham z delom, ki izrecno zahteva miselno koncentracijo, mi misli odletijo drugam.  V glavi se mi odvijajo cele razprave, dogodki (pretekli, ''prihodnji'' - željeni ali neželjeni)... Težko se odtrgam od misli, kar posrkajo me vase.

Veš do kakšne ugotovitve sem prišla, zakaj imamo takšne težave s prekomernim razmišljanjem predvsem generacije moderne dobe. Saj naši starši niti približno nimajo takšnih stresov kot mi, kaj šele stari starši.
Prisilijo nas že od otroštva, da se učimo, učimo, učimo .... Učimo se v šoli, v srednji šoli se moramo skozi učiti, poleg tega nastanejo še pritiski zaradi spraševanj in kontrolnih (zaradi nastanejo travme, ki nas ujamejo v preteklost...a to je že druga tema smile ). Ko se vpišeš na fakulteto, te čaka še trikrat več miselnega napora, vseskozi se samo študira, pripravlja za izpite, uči, uči, uči. In kaj se zgodi na koncu fakultete? Najdeš si službo, ki zahteva na primer samo eno tretjino od prejšnejga možganskega napora, ki si ga bil več let vajen. Možgani še vedno delajo v prejšnjem ritmu, iz okolice pa ni več razumskih izzivov (v obliki izpitov, študija). Ker so navajeni delati, napolnijo vrzel v delovanju tam, kjer lahko. To ustvarja toliko brezpotrebnega razmišljanja, analiziranja, razpravljanja ... ker smo navajeni toliko razmišljati, vendar sedaj nimamo več nekih določenih snovi (kakor smo jih imeli prej), pa si za razmišljanje pač vzamemo stvari, ki so nam pri roki.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Neprizemljenost

Zoran a mogoče lahko poveš kako sam sebe sprogramiraš, saj lahko čisto samo osnove, ker sem že malo pozabila. Pa še nekaj me zanima, če lahko razmisljaš brez da ti to pobere velike količine energije. Meni je to edini problem vsega tega razmišljanja, ker naceloma dobim jst v temu svojmu razmisljanju cist dobre ideje in resitve, samo sem pa kar dobro zmatrana.