1

Tema: Zaključek Ustvarjalne akademije Pesem Duše v Ankaranu

Zdaj ko gledam nazaj,na začetek šolanja,se mi zdi daleč,a po drugi strani me je konec na nek način prehitel-presenetil.Še malo pa bi postali "odvisniki".

Že prvi večer se je pokazalo kdo je zadolžen za dobro voljo.Ta dobra volja nam je prišla še kako prav v naslednjih dneh ko smo med zajtrkom in kosilom,kosilom in večerjo preverjali svoje znanje med seboj.Štiriperesna deteljica(Petra,Danijela,Urška,Bernarda)in m'ljavžn't Jure.

Po strokovni plati sta za pester pristopni program poskrbela Zoran in Urška na tak način da je bil dan včasih kar prekratek.Vsak dan je bilo dodano kaj novega na "znano podlago" da smo lažje in hitreje "shodili" v delo.Po svoje je bil tako strnjen zaključek za vse nas posebna lekcija ki smo jo sprejemali vsak na svoj način in tu je bila dobrodošla včasih podpora skupine.
In na koncu še "Apel"(Zoran) podobo svojo na ogled postavi   
                      in ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
                       malo z razdalje posluša kaj "umetni" o njej pravi.
                       Kar on očita koj popravi.
In kar se je v četrtek začelo  pri Urški,se je v nedeljo končalo pri Zoranu.

V soboto po večerji si je vzel čas Andro in nam predstavil argentinski tango in nas poskusil nekaj korakov naučiti.Je bilo zabavno da ne rečem še kaj drugega.

A zakaj m'ljavžn't Jure? V petek zvečer je "zrihtal" na obali dostop do glasbene opreme in smo imeli en tak luštn mini glasbeni žur do konca večera.Bili smo deležni z njegove strani vodenja joge.V nedeljo zjutraj pa posebna "predstava" Jureta kako se animira 4-5 letno deklico.To je bilo treba videt.Od presenečenja da se hoče nekdo z njo(deklico)sploh kdo ukvarjat se je nekaj časa žoga od nje kar odbijala.Samo stala je z odprtimi usti,Jure pa je vztrajal.In nato se je v trenutku odločila in sprejela igro.Na koncu ko ji je Jure rekel da pa mora oditi s skupino je to sprejela popolnoma mirno in ga še povprašala po imenu.Na tem dogodku sem se nekaj sicer "zahaklal",ampak to je že moja osebna zgodba.

To je kratek povzetek zaključnih dni v Ankaranu skozi moje oči in doživljanje.

Za zaključek pa še nekaj iz Vodnikovega "DRAMILA":

Tvoja zemlja je zdrava in pridnim nje lega najprava,
išče te sreča um ti je dan,našel jo boš ak' nisi zaspan.

A kaj je m'ljavžn't? Po Juretu je to največ kar obstaja,oziroma(s smehom na obrazu je reku):
VEČ NI.

Re: Zaključek Ustvarjalne akademije Pesem Duše v Ankaranu

:srcek:  :srcek:  :srcek:  lol  Res smo se imeli fajn. Ne samo na zaključenem modulu, skozi vsa ta leta druženja, rasti in razvoja.  :prst:

A tako kot pribito drži star pregovor: Vsak zaključek je začetek nečesa novega. Tako vsakdo začenja neko novo poglavje v življenju, z bogatimi znanji, notranim mirom in zaupanjem vase in v svojo pot.  :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Zaključek Ustvarjalne akademije Pesem Duše v Ankaranu

Videti je kot da smo na Ustvarjalni akademiji Pesem duše nekaj spregledali,"prešpricali" ali kaj vem kaj da se je v začetku novembra pojavil "dodatni" modul z naslovom Aspektika (po Slavinskem in ki me ni pritegnil) in drugi del Blokade pri zdravljenju ki pa me je "zablokiral".Zakaj? Do konca Ustvarjalne akademije Pesem duše sem brez problema obdeloval,predeloval vse lekcije in še kaj takoj po delavnici v ponedeljek in naprej,za Tega "dodatnega" modula pa do tega trenutka ko to pišem še nisem našel časa da ga v miru pregledam in obdelam.Sem pa dobil v tem času vpogled kaj mi še "fali" pa kljub temu "šteka".
Zanimivo kako lahko človek samega sebe vleče za nos pa čeprav je bilo na delavnici kar nekaj dela v parih na različne teme.Se pa je nakazovalo že v soboto popoldan in ponovilo v nedeljo popoldan po delavnici ko sem enostavno potreboval takojšen počitek doma kar se po preteklih delavnicah niti slučajno ni dogajalo.
Ja,cel kup stvari za preverjanje sem naštel. big_smile

Re: Zaključek Ustvarjalne akademije Pesem Duše v Ankaranu

francik je napisal/a:

Videti je kot da smo na Ustvarjalni akademiji Pesem duše nekaj spregledali,"prešpricali" ali kaj vem kaj da se je v začetku novembra pojavil "dodatni" modul z naslovom Aspektika (po Slavinskem in ki me ni pritegnil) in drugi del Blokade pri zdravljenju ki pa me je "zablokiral".Zakaj? Do konca Ustvarjalne akademije Pesem duše sem brez problema obdeloval,predeloval vse lekcije in še kaj takoj po delavnici v ponedeljek in naprej,za Tega "dodatnega" modula pa do tega trenutka ko to pišem še nisem našel časa da ga v miru pregledam in obdelam.

Modul, se ni prepšprical temveč je nova snov, ki je na Akademiji nismo delali. Nova snov je bila za ta modul določena na temelju vaših želja, drugače bi se lahko tudi ponavljalo.  Dodaten modul je bil narejen za vas, ker ste sami izrazili to željo, da bi bili še skupaj.

francik je napisal/a:

e pa je nakazovalo že v soboto popoldan in ponovilo v nedeljo popoldan po delavnici ko sem enostavno potreboval takojšen počitek doma kar se po preteklih delavnicah niti slučajno ni dogajalo.

Telo je pametnejše od nas in si samo vzame čas za počitek in dostikrat se to zgodi z razlogom, da ne razmišljamo, temveč da čez spanje podzavest predela stvari.
Podzavest sama predela stvari ponoči, ko spimo, zaradi tega, da mi zavestno z umom in razmišljanjem, ne zablokiramo stvari.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Zaključek Ustvarjalne akademije Pesem Duše v Ankaranu

Zoran je napisal/a:

Modul, se ni prepšprical temveč je nova snov, ki je na Akademiji nismo delali. Nova snov je bila za ta modul določena na temelju vaših želja, drugače bi se lahko tudi ponavljalo.  Dodaten modul je bil narejen za vas, ker ste sami izrazili to željo, da bi bili še skupaj.

Vsekakor utemeljen popravek.Se opravičujem za netočnost. smile