1

Tema: Pomanjkanje volje in energije ob koncu 2014 in čas Adventa

Opažam, da Saturn, ki je vladal skozi celo leto 2014, udarja v zadnjih tednih leta z močnimi in na trenutke tudi neusmiljenimi udarci, katerim bi lahko rekli tudi lekcije.

Ravno zaradi tega se lahko marsikomu zdi, da se mu »podira svet«, da ne zmore več. Veliko ljudi se obrača na naše društvo, ker jim nekako brez razloga pojenjajo moči, upanje in vera vase ter v življenje. To je bil tudi eden izmed razlogov za tole pismo.

Sama prav tako občutim silnice Saturna, ki človeka tako ali drugače prisilijo, da svojo pozornost usmeri v področja življenja, na katerih ima blokade in v dele samega sebe, katerih se je prej, bolj ali manj uspešno, izogibal. Namreč  vloga in poslanstvo Saturna je ravno to – osvetlitev temnejših plati, izkopavanje zakopanih lukenj, pospravljanje okostnjakov iz omar.

»Energijsko generalno čiščenje našega bitja in življenja« bi temu lahko rekli in je nujno! Saj počisti, kar je starega in nepotrebnega ter pripravi prostor za nove stvari.

Poteka na nezavedni ravni, za to čiščenje pa prav tako kot za vse, kamor hote ali nehote usmerjamo pozornost, porabljamo energijo. Zaradi tega imamo včasih občutek, da nam zmanjkuje volje in energije. Boriti se proti temu dogajanju, je dejanje »don Kihota«. So stvari v življenju, ki so večje od nas, in z borbo izgubljamo še več energije.

Dopustimo življenju, da nas prečisti in predajmo se tej »energijski generalki«. Če začutimo, da za nekatere stvari nimamo dovolj energije, se jih raje ne lotevajmo oziroma se jim izognimo. Delajmo tisto, za kar čutimo, da lahko opravimo. Če se utrujajočim zadevam ne moremo izogniti, si potem toliko več časa vzemimo zase. Za počitek, sprostitev, odklop od misli … Dopustimo višjim silnicam življenja, da opravijo svoje delo.

Mogoče trenutno ne vidimo luči na koncu tunela, a le-ta bo slej ko prej tu. Glavna tema, misel in čustvo naj bo torej v teh dneh: potrpežljivost, potrpežljivost in še enkrat potrpežljivost. Bodimo v teh dneh do konca leta do sebe in do svojega življenja, bližnjih, okolice strpni in potrpežljivi. Privoščimo si več časa zase, kot je mogoče to običajno v naši navadi.

V adventnem času se spomnimo tudi na vse dosežke, majhne in velike, ki smo jih dosegli v letu 2014.

Naj bo to čas čarobnosti, svetosti, prazničnosti, mrzlih tihih noči, prvih snežink ... čas, napolnjen z vonjem po snegu, cimetovih piškotih in prostor, napolnjen s hvaležnostjo za vse, kar imamo ter s toplino družbe naših bližnjih in ljubljenih.

V mesecu decembru, ko je tema najbolj črna in je noč najdaljša, se nam ponudi bogata priložnost, da se ozremo vase in odpremo svetla srca s hvaležnostjo, potrpežljivostjo in sprejemanjem.

Bogat adventni čas vam želim.  :srcek:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com