1

Tema: popkovina

Živijo, zadnje čase okoli sebe videvam veliko nosečnic.  smile  lol  No tudi jaz sem pred kratkim bila med njimi. Zato upam, da bom dobila kakšen odgovor na moje vprašanje. Zanima me kako ste in kaj ste občutile ob prerezu popkovine. Jaz sama sem bila presenečena, da to lahko čutiš. Vsakič, kot to omenim med pogovorom s katero od mamic me malo debelo gledajo, tako da se počasi tudi sama sprašujem kaj sem res čutila.

vse lepo, Gea.

Re: popkovina

Lahko deliš z nami kaj si občutila pri prerezu popkovine?

Tu in zdaj.

Re: popkovina

No, to tudi mene zanima. smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

4

Re: popkovina

Mah, sej res nisem več prepričana ampak vseeno. Ko je partner prerezal popkovino je bil občutek rezanja popkovine še najbolj podoben striženju las. Ja sej vem, kdo pa čuti striženje. Jaz ga.... vsaj mislim. Ampak ta del ni pomemben. Kako naj to pojasnim. V predelu trebuha oz. malo pod popkom je bilo občutit ne tolk premik, hmm bolj kot bi dvignil neko stvar npr. Kot bi dvignil eno lažjo knjigo, ki je prej počivala v/na trebuhu. Skupaj z občutkom, ki ga včasih občutim, preden se kaj zgodi. Eh pa saj ne znam opisat. Mogoče sem bila pa samo utrujena.

Re: popkovina

Zanimivo! Vidim pa, da si negotova glede svojih občutkov.
Jaz sem bil negotov, ker sem v sebi nosil občutke drugih ljudi (predvsem tuje strahove in zamere) in nisem znal razločit med svojimi in tujimi. Sem tako nosil okoli dvojno težo kot en tak tovorni osliček.
Skratka kar hočem povedati je, da imaš možnost, da se odpreš, da čutiš sebe kot celoto, da veš kateri občutki so tvoji in kateri tuji. Vsak človek je kreator svoje lastne resničnosti.

Tu in zdaj.

6

Re: popkovina

Hvala za spodbudo. Res težko razločim med sabo in drugimi. To sem vedno delala. Kot majhna sem videla stvari, ki kao niso obstajale. Kasneje čutila fizično in psihično bolečine drugih. In podobno. Ja veliko je bilo vsega in ker nisem mogla z ničemer primerjati deliti teh stvari, sem pri sebi delala zaključke. Eh sej ni res. Pa tudi to, da sem vedno poslušala, da me ne bo nihče mogel razumeti/imeti rad je pripomoglo. In lej ga zlomka, res je tako. (No dva al pa trije me že nekako razumejo.) Mogoče sem zato izbrala umetnost... haha.
Pa šalo na stran in ves žolč. Resno hvala Sigi, tu in zdaj.

Re: popkovina

Zanimiv opis, hvala gea.  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com