1

Tema: Zdrav duh v zdravem telesu - ideje za zabavno gibanje

Kot že naslov pomenljivo namiguje, je redna športna aktivnost, še posebej v naravi in na svežem zraku, najboljši in idealni način, da dosežemo večplastno in celostno počutje - prizemljimo se, uravnovesimo hormonski sistem, izboljšamo telesne procese, umirimo preveč delujoče miselne procese, stabiliziramo čustva, vitaliziramo in pomlajujemo telo. Redna športna aktivnost je najboljši možni način za doseganje celostnega ravnovesja.

Redna športna aktivnost na svežem zraku in v naravi (v kateri se obvezno telo preznoji), bi skorajda morala postati nujen del življenja za vse osebe, ki počnejo redno vsaj eno od sledečih opravil:
- meditacija
- delo na sebi
- delo z energijami
- sedeče delo v pisarni
- terapevtsko ali svetovalno delo z drugimi
- pretežno delo v notranjih prostorih


Ta tema je namenjena spodbujanju h gibanju in redni športni aktivnosti, z objavljanjem zanimivih novih in zabavnih idej za gibanje v naravi. Vabljeni, da skupaj delimo super ideje, kje / kako preživeti aktivne športne trenutke.
  cool  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Zdrav duh v zdravem telesu - ideje za zabavno gibanje

Zdravniki potrjujejo, da pohodi v naravi resnično spreminjajo možgane in lahko ustavijo obsesivne misli in čustva. Zato vsi, čim večkrat spakirat nahrbtnik in na pohod v naravo.

http://www.collective-evolution.com/201 … ur-brains/

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

3

Re: Zdrav duh v zdravem telesu - ideje za zabavno gibanje

Letovanje s službenimi mulčki me je spomnilo na zelo zabavno in sproščujočo dejavnost: bosonogo hojo.  wink
Neverjetno, kako bolj osredotočeni postanejo otroci s posebnimi potrebami na trenutek in dejavnost ter ponosni na uspeh. Pa še razpoloženje variia od "auč, auč, pika" do "hihihi, kako žgečka" do "ajs, ajs, kako vroč asfalt".  big_smile

Vsi od malih nog vemo, kako koristno je hoditi bos, pa ostaja pri védenju, ne preide pa v realizacijo.
Sensin članek

Sezujmo se, pa naj bo v hiši, na parketu, zunaj, na travi ali pesku...

Re: Zdrav duh v zdravem telesu - ideje za zabavno gibanje

To je super doživetje, še posebej za otroka. Meni je včasih kar hudo gledat, kadar na kakšni plaži s kamenčki (in brez ježov!) vidim odrasle in njihove otroke s tistimi gumijastimi "papučami". Še takrat, ko bi lahko dovolili nogam stik z zemljo, jih osvežili in preluftali, jih zapakirajo in si odrežejo pristen stik kože z zemljo. Zato ja, Bee, zelo podpiram bosonogo hojo, vsaj doma in na plaži! smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com