1

Tema: Moč vremena

»Ni slabega vremena, so samo slaba oblačila.« Švedski pregovor

Naravo sprejemamo odprtih rok, kadar nas obdari s soncem, toplino in bogatimi sadovi. Takrat jo z vsem bitjem doživljamo, vsrkavamo in priznavamo njeno prisotnost. Kadar pa z neba padejo prve kaplje ali snežinke, hitro vzamemo dežnik, skočimo v zavetje ali se skrijemo za varne in suhe zidove našega doma. Takrat nam ni več po volji, da bi se ji nastavili, jo vsrkavali, ampak se raje zavijemo v klobčič in preživimo dan znotraj štirih sten. Naravi svoj obraz najraje pokažemo takrat, ko posveti sonček, pihlja blag vetrič ali celo kraljuje brezvetrje ter po možnosti ni zunaj niti premrzlo niti pretoplo.

Zaradi genske nagnjenosti k iskanju najhitrejšega načina za dobro počutje, ki je vcepljena globoko v vseh nas, iščemo hitre rešitve za boljše počutje, ne glede na dolgoročne posledice. Najhitrejša rešitev namreč praviloma ni tudi najboljša za nas. Pod hitro rešitev spada na primer zadrževanje za štirimi stenami več kot je potrebno in dobro za nas, preprosto zaradi dejstva, ker je je bolj udobno biti na kavču, kot se obleči in iti ven. Vzrok ali izgovor za izbiro kavča namesto sprehoda pa je ponavadi slabo vreme.

Celoten članek: http://pesem-duse.blogspot.com/2014/10/moc-vremena.html

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Moč vremena

Stara tema, ampak vseeno vreme je in bo. smile

Zame osebno ni slabega vremena. Sonce me napolni s toplino, me pogreje. Dež spere skrbi z ramen, nekako ga dojemam, da bo slabo minilo. Tudi dež ne pada večno. Veter je pa tisti, ki resnično prepiha glavo. Sprehod v vetru, ko zadiši po svežem zraku, je tako osvobajajoč za telo, misli,...

Re: Moč vremena

Sva podobnih misli.  smile

Naj omenim še nevihto. Osebno jo začutim, da pretrese ozračje in ga razelektri. Pretrese nekatere naše notranje temelje, ki so krhki, prinaša spoštovanje in sprejemanje narave v njenem največjem in najširšem smislu.
In pa sneg ... snežinke ... kot da se kraljestvo ledenih vil spusti na zemljo in jo umiri, zavije v ledeno vato in jo pusti počivati. Tako nekako vpliva tudi na nas ... umiri nas, nehote se obrnemo vase in se naravnamo na vibracije bele barve - barve enosti, neskončnosti, miru.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Moč vremena

Ojoj, nevihta. Definicija nevihte smo imeli na fakulteti za izpitno vprašanje. Odgovor je enostaven, grom in strela!
Moje dojemanje nevihte kot nevihte same, nekje blizu mene...nelagodje, strah pred pokom, agresija, pritisk na telo, nekaj te želi pretresti. Če je pa daleč, slišiš oddaljeno nevihto je pa malce lažje. Se pa kljub vsemu neprijetno počutim, prisoten manjši strah.
Sneg....TIŠINA! To mi je prva misel. Ker ko padajo snežinke z neba, je zunaj vse prijetno tiho. Nočni sprehod v sneženju poboža dušo. Občutek "biti prazen", čist, neobremenjen, miren, spokojen, pomirje,...