1

Tema: Česa vas je najbolj strah?

Zanima me, česa je vas, forumovce, najbolj strah?

Prvi strah ki vam pride v misli, brez preglobokega razmišljanja in analiziranja?

Ali je to strah pred prihodnostjo, strah pred ljubeznijo, strah pred uspehom, pred propadom, pred smrtjo ...? Kateri vam nažene mraz v kosti?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Ja strah.Strah ima korenine kot hrast.In je tudi stabilen kot hrast.Pa tudi hrast pade ko je sila.Še črke so iste kar veliko pove.Imen pa ima brez konca in kraja.Izvor pa je en sam.Strah pred enost-jo,združenost-jo.Strah pred ljubeznijo-brezpogojno ljubeznijo.To velja za vse človeštvo.Enostavno,to je naša lekcija.Lekcija,da se vsak posameznik vzame v roke in se zavestno odloči za pot "proti" brezpogojni ljubezni.Zakaj "proti" (v smer-po poti) brezpogojni ljubezni?Smo šele tam ko se lahko odločamo in odločimo v katero smer se bomo podali.Ali je pot dolga-kratka ali kratka-dolga je odvečno razmišljanje.Je samo odločitev.Odločitev pa lahko pride iz notranjosti ali pa od zunaj.Ugibanje o tem kaj to dvoje pomeni je odveč.

In kaj pomeni stopiti na pot brezpogojne ljubezni in kako?

V primeru nas ljudi to pomeni da imamo za "privajanje" na voljo zavestno odločitev za življenje v dvoje.Življenje v družini,v druženju.Pri tem se je takorekoč "nujno" odpovedati enemu delu sebe(svojih osebnih potreb) v korist partnerja,otrok ali še koga drugega od bližnjih.Preko teh odnosov se učimo to širiti tudi na širšo skupnost.Hkrati smo lahko tudi drugim vzor-zgled pri tem.
Znotraj te male skupnosti,družine,se imamo možnost spoznavati kako delujemo in moteče stvari(čustva) lahko uravnotežimo,harmoniziramo.To je takorekoč predpogoj na tej poti.Pri tem so lahko v močno oporo tudi informacije ki so dostopne na različnih koncih,tudi na tem forumu.
Enostavno,a ne? big_smile

Re: Česa vas je najbolj strah?

zelo enostavno, samo če si izberemo takšno pot.  big_smile  lol

Očitno pa se je strah zaril drugim forumovcem v kosti, saj nihče še ni odgovoril. smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Ko sem razmišljal česa me je strah se nisem spomnil nič kaj konkretnega.

Sem pa pred kratkim v sanjah doživel strah pred višino. Ko sem se zbudil sem ugotavljal, da me je bilo že večkrat strah višine.

Sicer ta strah menda občuti veliko ljudi, nekoč sem bral, da so obstajali neki indijanci, ki ga niso poznali in so bili zelo uporabni pri višinskih opravilih...

smile
Primož

Re: Česa vas je najbolj strah?

Strah je resnično lahko relativen. Do neke meje nam koristi in nam preprečuje, da bi se spustili v nevarnost ali počeli kaj, kar bi nam lahko škodovalo.

Tudi strah pred višino je do neke mere zdrav - če pogledam iz svojega zornega kota, lahko zase rečem da imam prav tako določen strah pred višino, saj mi na primer ni popolnoma vseeno, če prečim v gorah izpostavljen odsek. Vendar me ta strah na nek način varuje, da še posbej pazim in koncentriram pozornost.

Kje pa se po vaše konča "zdrav" strah in začne "škodljiv" strah? Ali je možno, da smo v družbi vsesplošno postali bolj občutljivi na vse držaljaje in hitreje defirniramo, da imamo nek problem, čeprav mogoče v resnici sploh ni tako pereč? Tako tudi pri strahovih hitreje podležemo neki "definiciji", da imamo fobijo ali težavo, ki pa je v resnici samo zdrava pamet.  hmm  Kaj vi menite?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Moje mnenje je, da zdrav strah preide v škodljivi strah takrat, ko nas okupira do te mere, da enostavno ne moremo delovati "normalno". Preveč razmišljamo o tistem ki nas je strah in posledično tako tudi delujemo, skratka temu posvečamo preveč časa in s tem podzavestno tudi tako delujemo  yikes  in vidi, se tudi zgodi. Potem pa smo jasnovidni, ker smo vedeli, da se bo tako zgodilo  sad
S tem smo si sami (kot vedno) kreirali razplet kakršenkoli že je.
Trenutno se učim in ukvarjam sama s seboj, kako to energijo - vibracijo, ki jo občutimo pri strahu spremeniti oziroma jo občutiti tudi, ko gre za meni željene dogodke in stvari. Kako v tem primeru ponotranjiti in energijsko okrepiti željeno. Pri strahu se mi ni potrebno prav nič učiti, kot da je prirojen. A vidi zlomka, ko pa želimo doseči nekaj kar si želim, se pa moram učiti, transformirati itd.
Nekako se vrtim v začaranem krogu. Pridejo trenutki, ko občutim, da sem zadevo uredila  smile
nato pa zopet padec yikes Strah pa funkcionira kot po maslu - brez učenja?????

Re: Česa vas je najbolj strah?

Pri strahu se dobro obnese kratka in enostavna vaja, ki šokira naše možgane (seveda ne v medicinskem smislu smile ) in jih za nekaj trenutkov odvrne od pretiranega fokusiranja od objekta strahu. Ta čas lahko izkoristimo za transformacijo energije iz strahu v čisti potencial.

--

Pred vajo je dobro ozavestiti v sebi dejstvo, da vsako čustvo nosi v sebi energijski naboj. Močnejše kot čustvo je, večji energijski naboj nosi. Na to sedaj poglejmo s pozitivnega gledišča - močno čustvo, kot je strah, ima v sebi močan energijski naboj, katerega namesto sebi v prid uporabljamo za to, da vzdržujemo njegov obstoj in posledično ostajamo zakrčeni. Če bi ta energijski naboj, ki je skladiščen v strahu, uporabili, bi se sprostilo ogromno energije, katero bi lahko uporabili v skladu z našimi željami.

Ta vaja bo še posebej dobro delovala, če dejansko razumemo in se zavedamo tega, da energija strahu deluje na takšen način, da "lepi" na sebe čisto energijo ter na ta način ustvarja energijski vakuum. S tem, ko se s pozornostjo usmerimo v ta proces, gremo "izza kulisja" dogajanja strahu, in začenjamo razumevati tudi silnice energije, ki delujejo okrog in znotraj nas. S tem napravimo že velik korak.
Naslednjič, ko nas začne popadati strah, zavestno odvrnemo pozornost od objekta strahu k skladišču energije, ki stoji v strahu in si rečemo veselo in navdušeno sami sebi: "Super, juhuhu! Koliko energije še imam, ki čaka, da jo uporabim! Začenjam kar takoj sedaj." Z mislimi si pomagamo in si lahko v domišjiji predstavljamo, kako se osvobaja zaloga energije iz strahu in se pretvarja v čisto potencialno in vitalno energijo v nas, ki nam daje moč, da se postavimo in spoprimemo s tistim, kar nas ovira.

Ta vaja je super učinkovita v primerih, ko nas napade nenaden strah, majhni strahci ali pa ko se lotevamo kroničnega strahu. V temu vaja seveda tudi pomaga, a za trajno razrešitev strahu je treba pogledati vzrok, zaradi katerega ja strah nastal.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Strah pred propadom... Me je kar zmrazilo, ko sem prebrala tvoje predloge. Potem pa strah, da me ne bodo imeli radi, da mi bodo zamerili, pred osamljenostjo.... Vse izvira iz ran v otroštvu ali ? To sem predelovala že 100x a očitno neuspešno. Urška, prosim za tvoj nasvet. Hvala.

Re: Česa vas je najbolj strah?

Kakor vidim, ti strah pred propadom globoko v podzavesti služi, saj ti daje moč za borbo za življenje, zato ga lahko razrešuješ in razrešuješ, a ga nikoli ne razrešiš. V sebi si prepričana, da se vselej na neki ravni moraš boriti za življenje, za svetlobo, za srečo. Zato bi jaz začela na tvojem mestu na drugem koncu - pri potrebi po borbi za življenje, za srečo. To lahko predelaš po procesu transformacije na vrhu foruma. To izvira izpred otroštva, prinesla si v to življenje že od prej.

Podobno lahko razrešiš tudi ostale strahove.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

10

Re: Česa vas je najbolj strah?

Strah pred ostati sama. Da bi se mojim bližnjim sploh otrokom kaj zgodilo. Do kosti.
Delam...pa se premakne za korak naprej pa dva nazaj.  roll  yikes

Re: Česa vas je najbolj strah?

Dobro se je zavedati, da z delom na sebi odpiramo globlje ravni bivanja.

Globlji vzorci in čustva se ne "pojavijo nazaj" ali "premaknejo nazaj", če oseba dela na vzorcu. Ampak se lahko pojavi na globlji ravni oz. v takšni meri, kot je oseba pripravljena.

Na primer, z omenjenim strahom - lahko da nisi v podzavesti pripravljena razrešiti celoten strah naenkrat oziroma nimaš dovolj energije za to. Zato ga podzavestno razrešuješ postopoma - toliko, kot si pripravljena.

Smo pa ljudje v modernih časih postali zelo nestrpni - tudi do sebe - in bi želeli vsako zadevo razrešiti in zaključiti naenkrat, če je le mogoče v enem dnevu. Razreševanje globljih vzorcev zahteva čas, energijo in potrpežljivost. Če je oseba gojila vzorec 10, 20, 30  ... let, ni smotrno pričakovati od sebe, da bo razrešila vzorec na en mah.

Zato LaMi, potrpežljivo naprej. Četudi imaš včasih občutek da se "premakne" nazaj, ti svetujem, da ne obupaš, ampak obdržiš koncentracijo na tistemu, kar želiš - da razrešiš strah. In usmeriš svojo energijo in voljo v iskanje rešitev.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

12

Re: Česa vas je najbolj strah?

Že dva dni berem forum. Zgleda, da prej ni bilo namenjeno, da ga najdem. smile
Česa me je strah? Definitivno v prvi vrsti VIŠINE! Tja do prvega nadstropja še pridem, kar je pa višje, mi je neprijetno, se nagniti skozi okno, stopiti na balkon, priti do ograje, če ni zadosti visoka (nižja od pasu), biti blizu prepada,.... Občutek ob tem je, da me nekaj vleče v globino. Ampak, stopila ven iz cone udobja in sem se začela ukvarjati s plezanjem. Strah ni šel stran, je še prisoten, vendar zaupam opremi in je lažje.

Re: Česa vas je najbolj strah?

Super, da si se aktivno soočila s strahom.  cool  smile

Strah bo vedno prisoten, saj je to eden od naših nagonov za preživetje. Ampak, da ga ukrotiš in da strah nadomesti previdnost.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

14

Re: Česa vas je najbolj strah?

Urška je napisal/a:

Super, da si se aktivno soočila s strahom.  cool  smile

Strah bo vedno prisoten, saj je to eden od naših nagonov za preživetje. Ampak, da ga ukrotiš in da strah nadomesti previdnost.

Tako je, se zavedam, da bo stalno prisoten. Zanimivo je to, da mi je v steni veliko lažje, ko sem sprejela dejstvo, da me vrv drži.

Problem je še vedno "nagniti se" prepad, balkon. Tukaj me pa še vedno vleče v globino. Ne vem, kaj je tam notri tako zanimivega. smile

Re: Česa vas je najbolj strah?

Problem je še vedno "nagniti se" prepad, balkon. Tukaj me pa še vedno vleče v globino. Ne vem, kaj je tam notri tako zanimivega. smile

Mislim, da gre pri tem za prvinski in preživetveni strah - strah, ki nam ščiti življenje. In mislim, da je ta strah prisoten v nas vseh. Vsaj sama vem, da ga imam, čeprav ljubim višino, uživam v letalu, uživam če sem na vrhu gore, nad prepadom. Ampak, da bi se nagnila in pogledala v globino, se mi enak občutek kot tebi prebuja.

Brez tega strahu ne bi občutili želje po preživetju. Ta strah nas ščiti pred tem, da bi počeli neumnosti. smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

16

Re: Česa vas je najbolj strah?

Torej ta strah bo vedno prisoten in ga pustim pri miru? Ga vzamem za svojega?

Re: Česa vas je najbolj strah?

Velikokrat ko kdo umre- daljni sorodniki, kdo iz vasi... dobim kako sporocilo, ali preko sanj, ali po smrti- kako znamenje. Vse do sedaj izkusnje niso bile neprijetne, vendar dobim tak strah, da mislim da se mi lahko se odpelje. Bojim se namrec, da se mi  kdo prikaze. To je moj najvecji strah. Drugace pa se mi pojavi strah pred neuspehom, strah pred novo vezavo (zaradi locitve).

Re: Česa vas je najbolj strah?

Srnca

kakor želiš, to najbolje sama pri sebi začutiš, v kakšni intenziteti se ti pojavi - če čutiš, da ti je preveč moteč, ti predlagam, da ga razrešiš. Če pa ni moteč, pa ga sprejmeš.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Ustvarjalna je napisal/a:

Velikokrat ko kdo umre- daljni sorodniki, kdo iz vasi... dobim kako sporocilo, ali preko sanj, ali po smrti- kako znamenje. Vse do sedaj izkusnje niso bile neprijetne, vendar dobim tak strah, da mislim da se mi lahko se odpelje. Bojim se namrec, da se mi  kdo prikaze. To je moj najvecji strah. Drugace pa se mi pojavi strah pred neuspehom, strah pred novo vezavo (zaradi locitve).

Si intuitivna in imaš povezavo s svetovi, kamor gredo duše po smrti. Lahko ta "dar" zanikaš in se ga bojiš, lahko pa ga sprejmeš. S tem sprejmeš tudi del sebe. Če začutiš, lahko prebereš knjige Usoda duš - tam je opisan postopek prehoda duš.

Velikokrat imamo strah pred prikazom umrlih iz filmov ali iz strašljivih zgodb. Lahko predelaš ta strah, ki je vezan na kolektivno zavest ljudi, ki jih je strah duhov.

Tudi ostala dva strahova lahko sama predelaš po postopku transformacije na vrhu foruma Vprašanja in nasveti.  wink

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Pozdravljeni,

Zanimiva tema. Strahov imam kar precej, se jih zadevam, počasi jih bo potrebno razrešiti. Strah pred zapuščenostjo, izgubo službe, strah pred smrtjo staršev (?), v službi je nenehno prisoten nek strah (da ne delam dovolj dobro, da ne delam dovolj,..?), strah da me ne bodo imeli radi, strah pred uspehom (bojim se, da bi mi to "stopilo v glavo").. oh ja. Kakšen nasvet zame?

Re: Česa vas je najbolj strah?

Pozdravljena Sonce05 in dobrodošla na forumu.

Strahovi so dostikrat povezani z notranjim otrokom in s tem povezanim občutkom varnosti in zaščitenosti.

V kolikor v otroštvu oseba ni dobila občutka varnosti, sprejeti in potrditve, da je dobra in zadostna, se nato v življenju lahko prav mogoče srečuje s takšnimi in drugačnimi negotovostmi.

Zato bi bilo dobro pogledati pri sebi odnos do staršev, iti skozi svoje otroštvo in po predlaganem procesu transforamcije (na vrhu foruma Vprašanja in nasveti) ali po lastnem postopku predihati vse zamere, vezanosti in strahove, vezane na starše.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Česa vas je najbolj strah?

Mene je najbolj strah izgube bližnjih (otrok, staršev, moža)... Ne vem kako to spremeniti  sad  Ta strah me je trenutno pripeljal tako daleč, da imam težave z želodcem in prebavo... Ima kdo kakšen nasvet? Mogoče postopek transformacije, kjer ozavestim strah? Hvala in lep dan še naprej

23

Re: Česa vas je najbolj strah?

Copi_87 je napisal/a:

Mene je najbolj strah izgube bližnjih (otrok, staršev, moža)... Ne vem kako to spremeniti  sad  Ta strah me je trenutno pripeljal tako daleč, da imam težave z želodcem in prebavo... Ima kdo kakšen nasvet? Mogoče postopek transformacije, kjer ozavestim strah? Hvala in lep dan še naprej

Copi_87
Transformacija je napisana Tukaj
Drugače pa sprejmi, da ima vsak svojo usodo in izbiro zakaj je prišel na ta svet in kdaj bo odšel. Čeprav nam je težko razumeti ima vsak svojo nalogo, ki ni časovno omejena z našimi željami.
Upam, da razumeš, prej ko sprejemš sebe in druge, da imajo svojo pot in usodo prej ti bo lažje in lažje boš razumela.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788