1

Tema: Zanositev

Pozdravljeni,

odločila sem se, da vam pišem, ker se mi zdi, da potrebujem kakšen ˝konkreten˝odgovor za dogajanja v mojem življenju. Morda pa vpogled v moje biopolje pokaže kaj bolj specifičnega, vsaj za zadevo, ki me trenutno najbolj skrbi. Z boleznijo, ki se mi je vrnila sem nekako razčistila, saj mi je kljub veliko nevšečnostmi prinesla tudi nova spoznanja in nove preobrate v življenju. Ker so se stvari pričele obračati na bolje sva se s partnerjem končno odločila za naraščaj. Če sem se prej posebej spraševala ali je že čas za otroka, ne glede na mojo starost in statistike sem kmalu začutila, da je to to in kot bi se mi srce odprlo za novo želeno preizkušnjo. Vendar pa čas ni ravno na moji strani, morda sem malce nepotrpežljiva, toda tako kot čas teče, tako tudi raste moja skrb in na nek način razočaranje. Ne morem in ne morem zanosit, ginekologinja pravzaprav ni prepoznala izrazitih težav in naju je glede na starost napotila kar v kliniko za neplodnost, kjer naju čaka pregled, čez malo več kot tri mesece. Načeloma se poskušam ne vdajati strahu in se ne obremenjevati s tem, soočila sem se s tem, da je želja zrasla, da se je pojavila tako rekoč čez noč in da je postala tako močna da mi že ob pogledu na vse stvari, ki so povezane z nosečnostjo gre kar malo na jok. Poskušam se ne preveč obremenjevat, po drugi strani pa se sprašujem, kaj se vendarle spet dogaja pri meni ter ali gre res zgolj za novo preizkušnjo...nekje sem prebrala, da imamo toliko preizkušenj in tako velike kot jih lahko prenesemo a včasih se počutim, tako...saj ne vem kako bi opisala...v vsem kar se mi je do sedaj zgodilo sem sicer slej ko prej našla smisel, le tule morda potrebujem kakšen droben nasvet, da še naprej ohranim trezno glavo in da sprejmem čas, za katerega se mi zdi, da samo teče in mojo željo po otrocih samo odnaša in odnaša v ˝prihodnost˝. Hvala  smile

Re: Zanositev

Zdravo Levathana in dobrodošla na forumu.

Sledeči podatki bi ti pomagali pri odgovoru: koliko imaš let, kakšen odnos imata s partnerjem, koliko časa se trudita zanositi, kakšen je tudi odnos z lastno družino (mama, oče ...), življenjske razmere. Navsezadnje tudi zdravstveno stanje - omenjaš bolezen, prehrana, vitalnost, nivo stresa v službi. Vse to so nekateri dejavniki, ki poleg podzavestnih vzorcev prav tako lahko vplivajo na zanositev.

Od podzavestnih vzorcev pa sledeče:

Pri tebi se zazna podzavesten strah pred materinstvom, ki "paralizira" energijo, da bi stekla. Strah se nanaša na to, kako boš zmogla kot mama, kako bo življenje izgledalo. Poleg strahu se zaznata jeza nase in želja po kontroli procesa.

Te tri energije - strah, jeza in kontrola - zavirajo ljubezni, da bi stekla in da bi se lahko v energiji zares odprla za otroka. Zavestno si otroka želiš, v podzavesti pa še nisi pripravljena zares nanj. Kot da del tebe skrbi in razmišlja, kako bo življenje "potem". Ker si po eni strani že močno fokusirana na rezultat - zanositev - ustvarjaš v sebi energijo nepotrpežljivosti, ki ravno tako blokira naravno odpiranje za otroka.

Vse te energije so normalna stvar pri ženski in zanositvi - malce strahu, kako bo zgledalo življenje potem in malce nepotrpežljivosti, če se takoj ne "prime". Če pa se to nabira in akumulira, pa pride do zastoja. Zastoj se kaže v pretirani čustveni reakciji ob srečanju s stvarmi, vezanimi na nosečnost.

Jaz ti predlagam, da predihaš po zgornjem procesu na vrhu foruma strah, pričakovanja, jezo na sebe, ker še ni rezultata, nepotrpežljivost in druga čustva, ki ti pridejo na misel v zvezi z otrokom. Imaš podporo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com