1

Tema: Kako se soočiti s strahom pred neznanim (v treh korakih)

Predstavljajte si, da zaprete oči in v mislih stopate po gozdni jasi, ki vas vodi do vrha gore. Pred vami se odpira širno obzorje. Najlepše barve sveta, zvoki gozda in planin, vonjave, ki prebudijo vse čute. Neskončnost možnosti, svoboda in vznemirjenje. Vaše telo, vaši čuti vas vodijo po poti naprej, v neznano, a pojavi se dvom. A je varno iti naprej? Kaj če stopim z vrha gore in padem? Kaj če pot od tam naprej ne bo predvidljiva in udobna?

Situacija, ki se na prvi pogled ne zdi vsakdanja. Pa vendar je strah pred neznanim zelo pogosto prisotno čustvo. Do neke mere nam seveda koristi, saj nam preprečuje, da bi se ogrozili, ali spravili v nevarnost ali situacije, ki jih ne želimo več ponoviti. Velikokrat pa nas drži na mestu in usmerja naše odločitve… da ne sprejmemo novih priložnosti, da ne upamo tvegati, da hrepenimo zgolj po varnih in predvidljivih scenarijih. Ali kot zgovorno pravi John A. Shedd: "Ladja v pristanišču je varna. Ampak ladje niso bile zgrajene s tem namenom."

Kako se torej soočiti s strahom pred neznanim?

Prvi korak smo naredili že s tem, da smo ozavestili čustvo in sprejeli situacijo, kar so osnovne spretnosti, ki se jih lahko naučimo na Akademiji Pesem duše.

Drugi korak je v spremembi pozornosti, v odločitvi, da strah prenehamo hraniti ter da energijo obrnemo v čisti potencial. Če hočemo ustvariti drugačno realnost okoli nas, moramo tudi začeti drugače razmišljati.

In tretji korak je osvoboditev od strahu, kar lahko naredimo po tej metodi transformacije, s katero občutek transformiramo v čisto zavest in "prazno" mesto napolnimo z energijo radosti, brezpogojne ljubezni ali celo z novim občutkom, ki nas podpira.

Če spustimo omejitve, se odpremo za neskončne možnosti, ki so ponavadi še boljše, kot bi jih lahko načrtovali ali si jih sploh predstavljali.

Zoran Zavor

Dogodki:
-    Reiki tečaj 1. stopnje, 18. september 2020, Ljubljana
-    Ustvarjalna akademija Pesem duše - začetni modul, 26. september 2020, Ljubljana
Aktivnosti:
-    Ustvarjalna akademija Pesem duše
-    Karmična diagnostika
-    Delavnice osebne rasti
-    Life reading

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788