Pozdravljeni,
Zadnje pol leta so si mi zacele migrene (pred tem nikoli nisem imela kaksnih hudih glavobolov). Sprva enkrat na mesec (vecinoma ob mestruaciji), sedaj pa vsake 2 tedna. Obcutek je da mi bo razneslo celo glavo (kot da bi nekaj bilo v meni in hoce iti na plano). Bruham. Celotno telo je v soku in cisto izmuceno. Potrebujem par dni da pridem nazaj k sebi. Ob pojavih migrene sem cisto paralizirana in nesposobna kakrsnih koli drobnih opravil.
Prosim za pomoc in nasvet, kaj bi bil lahko vzrok teh bolecin.
Hvala lepa.
Nina

Kratek pozdrav in sporocilo, da je nasa hisa dobila novega lastnika. 

Nauk zame - da ko nekaj sprejmes, ponotranjis, zaupas je to tocno to. Konec procesa.

Ne potrbujem(o) ponovnega premlevanja, ponovnega zagotovila, ponovnega postopka, delovanja, ukvarjanja  ....  le zakaj to pocnem(o)?  roll

Cas za rast.

Lep pozdrav.

Zoran hvala na odgovoru.

S partnerjem sva naredila skupni obred zahvale hiši, jo nakadila in očistila z belim žajbljem, nato pa se odprla za novega kupca in lastnika.

Počutje po obredu je bilo enkratno. Lahkotno, brez vezi in spon. Počutila sem se tudi povezano s partnerjem in zaupala sem najin življenjski odločitvi.

…… do naslednjega tedna, ko me je ponovno zagrabila panika … in se mi zdi, da sem mal padla na izpitu v teli zivljenski soli prodaje in selitve.

Verjetno moram  tudi sama vsakodnevno vaditi povezanost absolutnega-zemeljskega,  saj me vse tako hitro odnese v visave.
smile

Hvala se enkrat.
Pozdravi

Pozdravljeni,
Prosim za nasvet/vpogled glede nase situacije o prodaji nepremicnine.  Tudi mi prodajamo hisko, ki smo jo kupili pred 5-imi leti, z namenom, da gremo naprej po nasi mało drugacni poti.
Resnica je, da hisa nikoli ni bila harmonicna in nikoli ni dajala tistega pravega obcutka varnosti doma.
Ko smo jo druzinsko pripravljali in lepoticili za "slikanje", mi je bilo res zelo lepo in pocutila sem se povezano z vsemi okrog sebe.  Otroka sta pomagala pospravljati in sta igrala na pojoce sklede, s partnerjem pa sva bila povezena v sedanjosti in zeljah za prihodnost.
In potem ne vem kaj se je zgodilo. Sem prevec nesprtna? Sem se podzavestno sprogramirala, da prodaja ne bo lahka, kot ni bilo lahko nase bivanje v hisi?
Kaj lahko naredim? Naredimo?  Kje ga lomim in biksam? 
Hvala lepa na pomoci in nasvetu.  smile
Zelo bom vesela vasih odgovorov.
Lep pozdrav
Nina

5

(15 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Zdravo ekipa Preprosto naravno,

Kot sem obljubila, morje predlogov (ki seveda odsevajo mojo realnost in interese):

- Eno oddajo bi lahko imeli o pralnih plenicah (prednosti in pomanjkljivosti + praktična prestavitev različnih modelov) in pralnih vložkih ter menstrualnih skodelicah (prednost in pomanjkljivosti, resnice o tamponih etc.).

Sama sem uporabljala pralne plenice, zato vem, da si včasih kar mal zgubljen kaj in kako se odločiti. Mogoče bi mi pred leti ogled takšne specializirane oddaje olajšal mojo nesigurnost. Pa tako kulske so te plenice. RES.

Meni je bilo leta 2004, ko sem slišala za menstrualno skledico zelo nenavadno – kaj to je?  Še danes vem, da sem bila čisto tiho.  Sedaj po letih uporabe (skupaj s pralnimi vložki), mi je najbolj normalna stvar. A ko se danes govori o njih, vidim da ženske še vedno utihnejo ali pa se posmehujejo.  Ne bi bilo fino kaj več povedati o tem?

Ker smo ravno pri dojenčkih  - mogoče tudi razložitev/medkulturna primerjava etc nošenja otrok  in praktične predstavitve različnih modelov nosilk.

- Vem da ste doulo že gostili. A na temo pred in po porodni oskrbi bi lahko še veliko rekli. Lahko bi se tudi pogovarjali o načinu poroda in prostoru poroda (doma na primer), dojenju etc…. moznostih v Sloveniji...

- Tale predlog je mal bolj težke narave. V bistvu bi mene zelo zanimalo kako stojijo zadeve s poklicnim priznanjem poklicev, ki niso del klasične medicine. V Sloveniji mene moti to, da ne vem, če se odločim za neko ne-klasično medicinsko storitev (po Slovenski zakonodaji), kdo dejansko to storitev opravlja. Kdo mi garantira, da je na primer "osteopat" resnično (strokovno in etično) usposobljen za opravljanje te storitve – to je le en vidik, vidik uporabnik. Je pa seveda se vidik izvajalcev, o katerem vi veliko več veste. Lahko bi bila zgoča tema pred kresom.

- Ste kdaj razmislili, da bi šli na teren? Ekipa preprosta naravno v naravi? Ekipa preprosto naravno zunaj studia?  Čajanka ekipe preprosto naravno?  Ekipa preprosto naravno gre na kavico (z mlekom ali brez)?  Verjetno je toliko posebnih mest (oz. mest, ki veljajo za posebna) v Sloveniji, da bi lahko šli na obisk in raziskat  globine (al pa višave). Vedno ste dobrodošli tudi pri nas na Severu (od jeseni pa na Jugu) – če bi si želeli raziskat in obiskat druge države/načine/ureditve/kulture/ pristope etc. 

Lepo bodite in naredite še veliko fajnih oddaj.

Nina

6

(2 odgovorov, vpisanih v Razno)

Se opravicujem za pozen odgovor, smo bili na odklopu brez interneta wink

Ne, Urska, tukaj na forumu se ni nihce javil.

Lep pozdrav domov.
Nina

7

(2 odgovorov, vpisanih v Razno)

V zadnjem času  smo priča vzponu števila otrok, ki se izobražujejo doma. 
Verjetno ima vsak starš in vsak otrok svoj razlog zakaj je temu tako.  Mogoče je pa kaj naj tem (al pa veliko?), da enostavno šole, ko smo jih poznali včasih in sistem, ki obstaja ne ustreza novi generaciji otrok.
Ker se tudi v naši družini obetajo spremembe na tem področju, sem pred nekaj meseci začela lastno mini raziskavo na to temo. Pregledala  sem velik del (mogoče celo preveč) strokovne in laične literature ter zakonodajo dveh držav.  Izpeljala sem par nestrukturiratnih intervjujev s starši in z otroci, ki se šolajo doma.
Zanima me ali je mogoče kdo med vami, ki doma izobražuje svojo mladino? Če ja, bi bili pripravljeni deliti svojo izkušnjo? Nasvete?  Lahko na forumu ali pa zasebno.
Informacije so izključno zame in za mojo pripravljenost na novi poti.  wink
Hvala
Nina

8

(15 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Najprej hvala Urška in Zoran za vajine oddaje. Vidi in slisi se v samih oddajah, da je veliko truda in dobre energije vložene v njih. Fajne so vse, nekatere pa čista poezija. Vrhunske.
Iskreno povedano so edina TV, on-line oddaja, ki jih spremljam v slovenščini.  smile
Prva zelja, ki mi roji po glavi je, da si želim videti oddajo o izobraževanje na domu (tukaj ne mislim samo koncepta novih pristopov v vzgoji otrok in različnih filozofij vzgoje, ampak dejansko izobraževanje doma). 
Ideje se sledijo. Do naslednjic. Lep pozdrav,
Nina

Zdravo Valčika,

Mene tudi zanima kako je s tem. In sem se sama par let nazaj sprasevala ravno to. Ali bi bila pot neke druzine kljub ali navkljub cepivu ista.

Razumem te kako se počutiš. In čutim tvojo zaskrbljenost. Toliko literature (strokovne in balasta), da sploh ne veš več kaj in kako. In pa seveda sama odgovornost odločitve. Tvoje. Ki lahko prinese ali pa odnese.

Tudi mi živimo v ne-slovenskem okolju, kjer je samo cepljenje za Polio obvezno, ostalo ni, a ti tega tko nihče ne pove.

Je pa samo vprasanje cepljenja v bistvu zamajalo moj odnos s parterjem.  V naši družini je tole vprašanje prineslo veliko debat in nestrinjanja. In ko sva se midva lepo in iskreno pogovorila in dosegla sporazum glede tega, se je tudi moja zaskrbljenost dejansko umirila. In je cepljenje minilo skoraj brez kakrsnihkoli zapletov.

Tko da mogoce, je tudi tole vprasanje pri vas pogojeno s kaksnim drugim "dogodkom/odnosom za zaveso" in se samo manifestira skozi vprašanje cepljenja. Ne vem. Nisem strokovnjak. Samo ideja za razmislit.

Želim ti odločitev, taksno s katero se bos(te) umirila(i) in dobila podporo, ki jo potrebujes.
Objem.

Nina

10

(5 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Francik wink
Danes zjutraj sem zelela tvoj nasvet udejaniti. Ko je budilka zazvonila, sem se pogledala v kaksnem stanju sem in ... nazaj zaspala.
Prisla eno uro prepozno v sluzbo.
Bom poskusila jutri se enkrat, saj se mi zelo dopade tvoj opis zaupanja v dan.
Hvala
Nina

11

(5 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

zdravo vsem,
mene pa zanima kaksen je vas jutranji obred?  kaj vam je pomembno in kako vam ga uspe obdrzati in pretvoriti v rutino lepega in disecega jutra?
sama imam vedno tako super fajne namene - pa nikakor ne uspem vsega. Ce si vzamem 10 minut za meditacijo, pozabim jesti, ce pripravim zajtrk in malico otrokom, ne spijem caja  in ce vstanem 15 prej,  tako dolgo stojim pred ogledalom, da pozabim napisati droben osebni opomnik za tisti dan.
pa tako rada imam mirna jutra, a se mi zdi, da je vedno ena naglica.
nina

francik je napisal/a:

Včasih je pisanje premalo in je potreben pogovor.

Pri meni Francik, je pisanje realnost. Ko se pogovarjam s seboj ali z drugimi osebami se zvok hitro izgubi in z nimi tudi mój izziv. Ko pa obcutke, misli ubesedim, se zgodi premik. Premik priznanja, da nisem zadovolja, premik, da je tu izziv/tezava in premik da moram nękaj narediti. 

Zame je pisanje zelo terapevtsko.  Se pa strinjam, da je pogovor lahko tudi zelo katarzicen.
lp
nina

Pozdrav,

Hvala NOB-Eden za info o Liv.52 glede ciscenja jeter.  A priznam, da v tem trenutko nekeko ne cutim zelje po experimentiranju z njim. Sem si pa ime zapisala in mogoce me kdaj v prihodnosti potegne.

Nina, tudi tebi hvala za tvoj uvid. Ja, res je. Ko imam obcutek da sem neslisna in nevidna, se razjezim – da bi le to bila. A sama jeza me zelo utridi in izcrpa. In na koncu se zacnem tudi obtozevati, da sem ponovno prestopila mejo in vzkipela. Vem, da drugi niso vzrok, ampak mi samo pomagajo odpreti vrata, da sama lazje stopim na boljso pot.

Glede nemoci in postavljanja zase: v sebi nosim obcutek, da ce se bom postavila prevec zase bom egoisticna, idividualisticna oseba, kar seveda nocem biti. Tko da sem morala tole mal sama s seboj razresiti, da prvo ne pomeni negacijo drugega. 

V bistvu je moja tezava tudi v tem, da veliko berem, mislim, tuhtam, premlevam etc. nekako pa se ne lotim stvari.  Tko da sem tokrat odlocila, da moram RES zaceti zavestno delovati in resiti vzorce, korak za korakom.  In ko sem po postopku trasformacije ozavestila vzorca je bil obcutek zelo lahkoten – igriv in poskocen. In nekako sem slisala v ozadnju besedo “koncno”. Presenetljivo je bilo tudi to, da ko sem koncala in sem pogledala na uro, sem videla, da sem bila “odsotna” vec kot pol ure, a sem imela obcutek da je vse skupaj trajalo minutko ali dve. Le kaj sem pocela?

Urksa, hvala tudi tebi za tvoje pisanje. Já, moja vulkanska gora bobni in trosi pepel naokrog. Sem zacel zavestno in pocasi s premiki. Pred nami je velika spremembna/selitev in kot taka sproza v meni nesigurnost in vse stvari iz preteklosti prihajajo bolj na povrsje. Dela imam se veliko. Zacetek stabilen in pozitiven.

Hvala vsem se enkrat. Se javim.

Lep po-polni lunski teden vsem,
Nina

14

(4 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Hvala obema. Kar se tice camu camu-ja, ga otrokom sedaj dodajam res samo eno pikico. Se mi zdi da je bil problem tudi v kombinaciji z mlekom/jogurtom. Sedaj ga dodajam v caj (pa malo medu) in ni nobenih tezav vec.
Sama sem pa tudi zacela jemati asvagando zvecer v caju in za enkrat vse okay. Se vedno zelo kiham, ko odprem flasko in zavoham to zmleto korenino, a imam veliko bolj mirne noci.
Sem si kupila tudi chlorelo, a ker je bila v prahu ceneje kot v kapsulah sem kupila le-tega. Vendar nasljednjic vzamem stisnjenke, saj tale prah kar frci naokrog.
hvala se enkrat.
Pozdrav
Nina

Hvala NOB-Eden.  Na kaksen nacin predlagas ciscenje jeter? Fizicno? Pred leti sem probala grenko sol, olje in grenivko in mi je pustilo kar mal traumaticne izkusnje. In se tega ne bi sla vec.  Kaksna bolj prijazna metoda morda? Zelisca?
lep dan

16

(18 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Zdravo,
Prosim vas za vpogled v moje biobolje, saj se moje vzkipljive reakcije čedalje bolj stopnjujejo, namesto da bi se umirile. Res je, da je partner tisti, ki v večini primerov sproži mojo burno reakcijo, vendar bi bilo malo več samokontrole zelo dobro. Dobro zame in za mojo equilibrium.
Rada bi sprostila to napetost. In se naslednjič, ko pride do pereče situacije, s stabilnim mirom razrešila/pogovorila o izzivih.
Hvala lepa.
Lep dan
Nina

17

(4 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

hvala urska.

18

(4 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Živjo,
Kljub začetni distanci to tako imenovane super hrane, sem se odločila da poskusimo par živil.
A smo imeli kar hude reakcije. Pa sedaj ne vem, ali nam ne ustrezajo ali je zadaj kaj drugega.
Se kdo spozna na super živila?
Otrokoma sem zmešala pol čajne žličke camu camu v jogurt z malo medu pri zajtrku, za okrepitev imunskega sistema, in sta oba bruhala po 5 minutah!
Sama sem pa začela z ašvagando in mi je odprlo sinuse v sekundi, da sem morala par minut prav držati robček pred nosom zaradi sluzi.
Sem naredila kaj narobe?
Hvala na nasvetu in priporočilah.
Lep dan
Nina

Tin(kar)a ziv,

Se strinjam, da bi nas matere, tete, starejše modre ženske iz vasi morale poučiti o naši ženski energiji, o božanstvu našega bivanja, vendar … če pogledamo (zelo posplošeno pisanje) mal v zgodovino žensk vidimo, da tudi ženske generacije pred nami niso imele možnosti razviti-čutiti-spoznati svojih ženskih potencialov. Naše prababice so vse ponižne hodile v cerkev, kjer je kakšna koli ženstvenost bila obsojena, naše babice so preživele vojne in bile tako za enotnost narodov, da so celo kopale jarke in gradile ceste, naše mame so poskušale narediti največ kar so lahko s službami, krediti, shopingom v sosednjih deželah in družino. In me, generacija, ki se ji ni treba boriti za življenje, ki imamo bolj ali manj vse kar si (za)želimo – in me, ja, me odkrivamo, da je življenje več ko le materija.

In današnji svet je, če želiš, poln priložnosti za učenje. Informacije so lahko dostopne. Vprašaš na forumu in evo. Mnenja priletijo v odgovor. Včasih Tinkara, bi verjetno tebe, ker to sprašuješ in Tino in mene in se druge ženske proglasili za heretike in posledice bi znale biti zelo Vroče.

Ima pa današnji čas tudi svoje probleme.

Ampak najprej na kratko o 4 obdobjih žensk (mogoče ti bo mal teorije pomagalo pri razumevanju sebe – meni je!):

- predovulacijsko obdobje (sovpada z naraščajočo luno, letni čas: pomlad), simbolizira mlado žensko/devico. V tem obdobju smo polne energije, polne idej in zaleta.  Je čas, ko lahko začnemo na novo, ko nam okolica ne pride do živega, ko imamo jasne misli, ko se znamo organizirati in začeti.

- ovulacijsko obdobje (čas polne lune in poletja), simbolizira mater. V tem obdobju delamo na polno (pozno v noč če je treba) in realiziramo ideje, smo povezane s seboj, z zemljo, vesoljem. Je čas, ko smo polne ljubezni, ko si želimo druženja z družino, prijatelji. Sijemo lepoto.

- predmestrualno obdobje  (čas padajoče lune in jeseni), simbolizira divjo žensko. To je čas za končanje projektov, kritičnost vpogleda. Je pot vase in zadovoljevanje lastnih potreb, postajamo utrujene, manj prilagodljive.

- obdobje menstruacija (čas prazne lune in zime), simbolizira kronsko/modro žensko. Utrjenost, čas ko se potegnemo vase, počitek, tišina in mir. Smo občutljive, počasne. Čas za sanje, intuicijo, duhovnost.

Ta obdobja se vrtijo v nas vsak mesece, vsako leto in skozi celo življenje. In ko prepoznamo prednosti določenega obdobja, lažje urejamo naš vsakdan in se npr. v menstrualnem obdobju ne ženemo po hribih in dolinah, ker nam to ne bo koristilo, ampak le še bolj izčrpalo etc.

Težava našega časa je, da  idealizira en arhetip in to je arhetip mlade deviške ženske. Naslovnice so polne mladih žensk brez oblin in gubic, naslovnice so tudi polne starejših (modrih) žensk, ki so suhe migice z (ne)naravno napeto kožo. In v taki družbi ni vedno najlažje prepoznati naše vrline izza medijskega imidga zaželenosti.

Pa da ne bo pomote. Meni osebno mehka okrogla ženstvena ženska  pomeni osebo, ki redno skrbi za svojo fizično aktivnost (hoja, tek, joga, ples, magari tudi dvigovanje uteži – verjamem v izjeme) in ki skrbi za zdravo prehrano svojega telesa in ki živi melodijo božanske ženske (torej nas same).

Mogoče Tinkara pa nekje v tvoji bližini obstaja skupina žensk, ki se redno mesečno srečujejo v Rdečem Šotoru in se pogovarjajo o ženskih zadevah in ki nudi podporo intuitivnosti ženstvene biti in podporo globlje resonance s svojo boginjo. :srcek: 

Lep dan
Nina

20

(12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Ja res, te naše otroške želje so en del nas. So del naše poti, kot praviš Urška. 

Umetnostno drsanje (na televiziji mislim in ne moje lastno – ker nisem prepričana da bi se sploh obdržala na drsalkah) mi predstavlja lepoto gibanja telesa, sinhronost gibov rok in nog ujete v ples glasbe in mavričnih luči. Piruete so magija tuzemljskega telesa obkrožene z vibracijami nerazložljive lepote.

V bistvu je bila moja telesna pot velikokrat bila pod vprašajem. Dokler nisem resnično dojela kakšen božanski dar je moje telo in kaj vse mi daje in nudi.  In sedaj poskušam lepo lepo skrbeti za njega.

Te pa čisto razumem Urška, ko govoriš o socialni določenosti in sprejemljivosti kaj moramo početi ko odrastemo. Službe so dolgočasne. Še več, službe so nujne. Torej so nujno dolgočasne?! A res? Sama se trenutno še učim reči DA novim priložnostmi, ki niso stabilne, ki ne plačujejo mesečnega pokojninskega zavarovanja, vendar so veliko bližje meni kot vse diplome priznanih univerz in dobre stabilne službe v mojem življenjepisu.

Me pa zgodbe ljudi, ki si upajo slediti sebi napolnijo z radostjo in upanjem, da lahko vsi izberemo realnost, ki je bližje naši duši. :srcek:

Zivjo Tinkara,

Sama sem tudi imela probleme s trebuhom. In to toliko časa dokler nisem sebe sprejela kot božansko žensko bitje. Dokler nisem sprejela dejstva, da so ženske mehke in okrogle. Nežne. In da čisto fizično nimamo konstrukcije moških. In potem vidiš v fitnes centrih ženske, ki dvigujejo uteži in pumpajo trebušnjake, ena, dva, tri, še ena dva tri in še eno serijo etc. Mislim koliko žensk dejansko uživa v teh vajah? Iskreno uživa?!

Ženske potrebujemo nežnejše gibe. Gibe, ki so kot valovi.
A si mogoče probala trebušni ples? Ples je super za ženske in super za trebuh in super za uzivanje in sprostitev.

Pa probaj biti nežna s seboj in svojim telesom.  :srcek:

nina

22

(12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Sama imam velike spominske luknje iz otroštva. Enostavno se ne spomin dogodkov, ljudi, želja.
In že nekaj časa me je mučilo vprašanje Kaj sem želela biti ko bom velika? Kaj? Kdo?  … a v meni le tišina spomina…
Potem pa … ta vikend imam prižgano televizijo in na ekranu prenos revije drsanja na ledu. In me prešine. To. Ja. To. Želela sem biti umetnostna drsalka na ledu. 
En delček je nazaj. Sedaj ga moram še dobro umestiti v svoj prostor.
Pa vi? Kaj ste želeli biti ko boste veliki? Vam je to danes sploh pomembno?
Lep sončen pozdrav
Nina

Draga Janika,

Je že kar neka časa od tvojega pisana na forum. Kako je s sinčkom? Bolje? In s teboj?

Vem da ni lahko, ko poskušaš sprejeti odločitve in narediti najbolje kar lahko v dani situaciji. In vem da ni lahko, ko nisi mainstreem družina v nekem okolju. Vem, ker je pri nas isto. Sama imam obdobja, ko lahko premikam gore in skačem čez potoke. In takrat diham s polnimi pljuči in vem da so naše odločitve glede življenjskega stila in starševstva vpete v pesem naše družine.

Vendar pa. Ko pride bolezen. Ko otroku ni in ni bolje, takrat postanem šibka in se sprašujem, če je vse to nujno. In če je naša pot res pravilna. In se čas trenutno ustavi.

Verjetno je vaše življenje na vasi tudi malo izolirano in z dvema malima otrokoma doma, ni vedno samo med in mleko na mizi. In potem je tu še partner, ki potrebuje svoj čas in trenutke za lastno kreativnost potisneš na stran.

Meni osebno se zdi zelo pomembno da ohranjaš stik s seboj, z Janiko in ji pustis da ustvarja in krearira. Da je. Ona-Ti.  In ko se kreativna barva ponovno vpije v tvojo kožo, in postane ponovno del tebe, takrat boš lažje dihala na poti. In lažje sprejela izzive in jim podala roko.

Lep pozdrav
Nina

V ponedeljek je moj plutasti zamašek nežno odletel v zrak, ko sem poslala tale post v cyber-prostor vašega foruma in sprostila napetosti mehurčkov v sebi.

Tina hvala za pisanje. Ker ko sem prebrala tvoj odgovor, sem dojela nesmiselnost lastnega vprašanja. Je resnično res, da moramo sami iti po poti spoznanja. Ampak je res fajn, da te na poti nekdo »bere«in odreagira na prepreko s katero se srečuješ.

In sem sprejela odločitev. Da bom še naprej kot do sedaj poskušala pomagati svoji sodelavki z aktivnim poslušanjem njenih navideznih strahov glede nosečnosti in rojstva. Ker. Imam razloge za to. Prvič, ker vem kako je, ko greš skozi teško obdobje – saj sem sama jadrala v temi v času post-natalnega obdobja (druga vrsta skrbi kot pri sodelavki, a isto močna nesigurnost in strah). Drugič, ker me pot žensk (vključno s pred in po-porodno obdobjem)  zanima malo bolj kot ostale ljudi. In imam sedaj priložnost, da poskušam s poslušanjem in nežnimi besedami pomagati in se tudi nauciti. In tretjič, ker zelim spoznati in ponotranjiti namen te lekcije.

Vdih in izdih.  Pa še en.

Lep dan.

Pozdravljeni,
Menda (al pa zares) so nam ljudje poslani da nas nečesa naučijo.
Včasih razumem, včasih vidim, občutim ali se enostavno zavem zakaj mi je bil kdo poslan.
No, sedaj pa mi zelo posebna oseba s katero deliva pisarno (torej vsak dan 8 ur),  postavlja vse skupaj pod vprašaj. Ženska  je mojih let in noseča. Pred nosečnostjo je bila dokaj negativna oseba, ampak sedaj se je vse skupaj tako potenciralo, da (nisem zdravnik – samo nekdo ki je šel čez 2 nosečnosti)  meji že na bolezen.  Noče biti doma, ker pravi da potem še bolj razmišlja o vsem kaj bi lahko šlo narobe in da ji je boljše v službi, saj se lahko pogovarja z menoj.
Sem utrujena. Od nje. Od njenega jamranja.
Še najbolj pa od dejstva da ne vem in ne vidim kaj me ta situacija uči.
Hvala za mnenja in nasevete.
nina