1

(7 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Pozdravljena Urška in Zoran,
včeraj sem si ogledala oddajo preprosto naravno o šahu. Super izbrana in zelo zanimiva tema. S šahom sem se srečala zelo zgodaj. Naučila sem se ga igrati ob vstopu v šolo. Doma smo veliko šahirali, mami je hodila v šahovski krožek v osnovni šoli. Potem sva šah igrala z možem in naučila tudi otroke. Sine je obiskoval šahovski krožek in hodil tudi na tekmovanja. Poznal je osnove šaha, za krožek se je pa sam navdušil. V naši regiji ni bilo aktivnosti oz. učiteljev, ki bi se ukvarjali s starejšimi otroci in je tekmovanja počasi opustil. Se je pa potem navdušil za matematiko in sedaj hodi na matematična tekmovanja, tudi mednarodna. Tako kot sta povedala gosta v oddaji je to res ena dobra podlaga za otroka, sploh če ga zanima.
Kar je pa meni najbolj zanimivo pri šahu, pa še nisem nikjer zasledila kaj več napisanega o tem, je pa sama strategija igre. Kot ste predstavili je šah kraljevska igra s koreninami daleč nazaj v zgodovino. Fascinantno pri vsem se mi zdi, da je strategija igre, ki je nastala pred toliko leti, da žena ščiti moža, da je najmočnejša figura kraljica, da je bistvo igre zaščititi kralja, da kralj v bistvu ne more zaščititi sam sebe, ampak so mu dodelili zelo močno žensko. Žensko, ki ima moč nad vsemi ostalimi figurami? Večkrat sem se pošalila na ta račun in rekla, da šah rada igram prav zaradi vloge oz. moči, ki jo ima v igri kraljica. Mogoče ve kdo kaj več o tem, mogoče tudi kako zadeva deluje energijsko?

Šah premaknjen v temo Preprosto naravno. Admin

Hvala Urška za vsa pojasnila. Sem zaznala napisano, bom predihala zadeve.

3

(2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pozdravljena Urška in Zoran, a lahko vpogledata v moje biopolje in mi namigneta kakšna je moja vloga pri bratovih težavah. Že veliko let ima težave z alkoholom in drogo, v zadnjem času je do vseh nesramen, zbadljiv. Čeprav se vidiva zelo malokrat se ga bojim, bojim se iti domov, ker je do mene vedno žaljiv. Star je malo čez štirideset, živi pri starših, že več let ne dela, živi na njun račun. Starša se ga tudi bojita, ga zagovarjata in dolgo časa sta pred mano skrivala kako je z njim. Sedaj je oče zbolel in bi mu rado pomagala ali pa vsaj bila z njim, pa ko pridem na obisk vedno pride brat in se ne moremo niti pogovarjat. Na brata sem jezna, se mi pa tudi smili in se čutim po svoje dolžno, da mu pomagam, pa ne vem kako. Zdi se mi, da se vrtim v krogu, tudi če si razumsko rečem, da se njegovi problemi mene ne tičejo, me srečanje z njim vedno vrže iz tira.
Veliko sem delala na prečiščevanju mojega odnosa z očetom, ali se tu čuti, da moram še kaj urediti.

4

(4 odgovorov, vpisanih v Razno)

Poslušati sebe, sprejemati ljudi, čutiti življenje, to je zame nov svet. Ti tvoji napotki Zoran ob koncu leta, da pregledamo kaj se nam je zgodilo in posadimo seme za naprej. Prvič od kar se spomnim sem preteklost dojela kot preteklost, to je res neverjeten občutek. To sem doživela, dobila izkušnjo, se zanjo zahvalila življenju in sedaj se veselim prihodnosti. Najprej sploh nisem mogla pomisliti na prihodnost. Kaj si želim, česa se veselim, jaz sem bila vedno le obremenjena s preteklostjo. Čez čas so prišle misli, ideje, veselje, kaj je še pred mano, kaj me čaka.

Hvala.