Tina je napisal/a:

spelca13, po moji izkušnji ljudje v tebi podobni situaciji ne naredijo spremembe, ker izberejo poznano varnost nad neznano svobodo. To je vedno in izključno edini razlog, zapakiran v sto in eno čustvo, navado, vedenjski vzorec itd.
Če ne bi vlekla s sabo teh čustev, bi jih seveda lahko vlagala drugam, in če ne veš kam, je to potem precej težko (sploh, če nimaš najboljše samopodobe ali nobenega primera, kako to početi).
Jaz ti predlagam mojo najljubšo vižo: pot malih korakov. Poglej, kaj je v danem trenutku tisto, kar bi ti pomagalo, da se MALO boljše počutiš. Ne veliko. Ko se navadiš te nove vibracije, pa naprej.
Ni nujno, da si 'to kar malo dopoveš', ker ljudje rabimo izkustveno doživeti, da verjamemo, zato malo po malo. Ko začutiš, da si varna v tej tebi prijaznejši vibraciji, pa naprej.

Opazuj, kako bi rada živela, in naredi si plan. Strategija je vedno dobra, ker nam da občutek varnosti, ko najdemo varnost v svoji novi strukturi, se lahko ločimo od stare.

Kar se tiče zaključka: vsekakor naredi nek obred, če to rabiš, ampak potem je treba naprej. In tu je keč, tu se ustavimo in mencamo, ker ne vemo, kaj s tem, kam odložiti to vrečo energije in čustev, ki smo jo prej vlagali v posodo z imenom 'bivši'. Treba je najti nov pisker, kjer lahko nekaj dobrega in zdravega za nas s tem skuhamo wink

Srečno!

Tina, super, hvala ti! Ti znaš tko dobro ubesedit vse, zadeneš žebljico na glavico, al kako se že reče  smile  :prst:

No evo Urška, sej to vse pove a ne, koliko časa se že vse skupaj vleče. Ma meni je vse jasno, regresija, dve terapiji, pa še nekaj delavnic, jaz vem kje so vzroki. ampak ne znam to v realnosti predelati. ja takrat mi je zoran dobro odprl oči, da sem tukaj, da se naučim močnih čustev in sem to sprejela, pač tako je. karmično baje ni več nič, to smo razrešili, ker karmično je bilo ogromno zavez in dogovorov. in glede na to, da je od vsega že skoraj leto in pol mi je čudno, da če ni nič več karmično, da ne spusti! da me še vedno vleče tja, da se še vedno obremenjujem. morda zato, ker vem, da ni bilo zaključeno in kadar stvari nimajo epiloga, se baje potem še ful tudi energetsko vlečejo. ampak je čisto možno, da epiloga sploh nikoli ne bo, torej ga moram narediti sama. in evo, to mi ne uspe. tudi zoran mi je že rekel, da je naloga moje duše, da ne morem stran. jest bi pa samo rada že končno jasno nebo, če me razumeš.

po kričanju nimam več potrebe, tok težko ni več, hb  smile sej mogoče rabim samo še malo več časa, te zadeve so konec koncev zelo zelo stare in zelo obremenjujoče. delat iz dneva v dan, ko je slab dan, pa delat še malo več ;-) in si dopovedat, da tko pač je in to sprejet. to si kr malo dopoveš, ane ... Hvala Urška in Tina, good point, kaj imam jaz od tega, da ne spustim. Hvala tudi tebi!

Super napisano!  :prst:

Živjo! Bom kar tukaj vprašala, čeprav vprašanje ni pod to temo, ampak je toliko novega, da sem se kar malo zgubila med vsemi temami  big_smile

Zanima me kako nekoga spustiš? S tem mislim energetsko, da se ne ukvarjaš več s to osebo, da ne razmišljaš o njej, da te ne obremenjuje ... Ne govorim o odpuščanju, ker tukaj ni kaj odpustiti, govorim o spuščanju, da si osvobojen. Ali lahko to delam po zgoraj opisanem postopku? Torej najprej linija hare, potem pa spuščanje občutkov? kako bi mi lahko tudi reiki pomagal pri tem? Hvala za pomoč!  smile

[odgovor je bil premaknjen v primeren forum - Admin]

ja, imaš popolnoma prav. sej sem pisala včeraj in tudi nisem čisto nehala, samoveliko manj je tega in zapisi so bolj neosebni. in seveda lahko pišem anonimno, kot sem začela in pišem kar čem in bo dušica hepi :-) Ne, res si mi dala misliti, nisem niti pod razno mislila, da me to tako mori. se je pa res začelo s temi anginami ravno pol leta nazaj, ko sem se začela umikat. zelo zanimivo. bom delala na tem, morda pa mi uspe celo najti sanjsko službo, kjer bom lahko pisala in pisala in pisala :-) Iskrena hvala za nasvete!  :rose:

pa sej ne morem verjet. a veš da na to pa sploh nisem pomislila. sicer ne čutim ravno jeze nase, no morda samo zavestno ne ... stvar je v tem da sem skoraj nehala pisati, kar je stvar pri čemer sem res uživala, se skozi pisanje izražala in bila pri tem tudi dobra. edini problem je bil ker od tega nisem mogla zaslužit za preživetje, zato sem to zavestno opustila in šla v drugo smer. in ja, ful sem blokirala moje osebno izražanje v pisanju, ker enostavno nisme hotla dat več toliko sebe v svoje zapise, ker so se mi zdeli preveč osebni za javnost. ampak ljudje so jih požirali, seveda. ja samo kaj nej pa zdej naredim, oziroma kako naj, na čem naj delam? pisanje mi sedaj res ni prioriteta ... morda samo da še bolj v meditaciji delam na tem, da sprejemam življenje kot je in situacijo kot je ... da se morda potem ne bi več jezila (tudi podzavestno) ali se žrla. kaj meniš?

samo mi pa res daš mislit, super ti grejo tile vpogledi! Hvala! :prst:  smile

7

(5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Živjo, a lahko prosim kdo pogleda, če je slučajno za moje ponavljajoče angine v zadnje pol leta kakšen globlji vzrok? Hvala!  :rose:

smile  Ja sej pravim, da včasih rabim malo časa, da pogruntam :-) Pa še ene par stvari sem pogruntala in vem samo nekaj. Zredila sem se točno zato, ker so mi vso mladost vcepljali da sem debela, pa sploh nisem bila. Zdej se samo na zunaj kaže kar je bilo v meni toliko časa in pa seveda tudi to, da imam odpor do debelih ljudi. Zdej sem pa sama točno taka. in to je to. dokler tega ne bom sprejela pri sebi, ne bo šlo stran pa se lahko na glavo postavim. pa še trebuh ščiti moj pleksus, ker čisto vsak stres čutim tam. Tko da moram zdje samo delati na tem. upam, da mi uspe, ker so to kar globoke in stare zadeve. Samo ne da mir, tole življenje, a ne? Vse prihaja ven, madonca, je treba skos delat.  smile   Hvala! smile  :rose:  :rose: Urška je napisal/a:

spelca, mislim, da si si sama odgovorila, kje se kaže vzorec nesprejemanje sebe kot ženske.

spelca13 je napisal/a:

edino moja zunanja oblika mi tretnurno ni preveč všeč


Kot sem ti napisala že nekje drugje, če ne čutiš tistega, kar sem ti napisala, raje ne delaj sproščanja vzorcev, kot da bi se m


učila z odporom in agresijo. Včasih pa nam butne ven odpor in agresija, ko se globoko v sebi zavedamo, da moramo spremeniti ravno tisto, kar bi najraje kar odrinili nekam v kot.

Urška je napisal/a:

spelca13, kakor začutiš, to napravi; jaz vidim, kar je aktivnega v človeku, ki ga moti, če sama ne začutiš, da imaš agresijo in je v resnici ne želiš napraviti postopka sprostitve, potem raje ne delaj nič, kot z agresijo in odporom. Lahko pa je takšna reakcija samo odgovor ega, ki se brani sprostiti, kar je zakoreninjeno. Jaz ti lahko podam eno videnje, sama pa veš najbolje, kaj boš napravila pri sebi. Če moraš samo dvakrat postavljati linijo hare, je že super napredek. Poznam ljudi, ki so jo postavljali v času začetkov vsakih 15 minut.

Urška se razmišljala in je morda to ... ko sem dobila otroka sem se verjetno začela vezati ponoči na njegovo energijo, da sem ga slišala, ko se je zbudil. in še danes je tako, da trznem in se predramim samo da se obrne. morda je to ta vezava na njegovo energijo. ko pa ga ni ob meni se pa očitno vežem na energije v prostoru. amapk je bolje, ne da ne :-) ne da ne želim delati postopka transformacije ampak problema ne začčutim pol pa delam v bistvu z razumom in predihavam in je po moje brez veze. mi pa dajo tvoji vplogledi malce razmišljati, da morda brskam v drugi smeri. tudi tisto, da s ene sprejemam kot žensko. potem jaz tuhtam, ap kopljme in vedno neki pogruntam. :-)

u glavnem dela imam še pa še tko da najlepša hvala!  smile

Tina je napisal/a:

Živijo ogeras,

razmišljam, kaj bi ti lahko rekla v tako splošno naporni situaciji. Naravno je, da se počutiš, da se je vse zarotilo proti tebi, če že leto iščeš službo, sploh, če jo aktivno iščeš ... vsekakor pa seveda lahko spremeniš samo sebe. Delno je trenutno tak čas, ko bomo vsaj še kako leto vsi precej pod različnimi pritiski, kar se tiče postavljanja in redefinicije našega življenjskega namena in načina, kako se lotevamo stvari. Ampak kakor je zunaj, je seveda tudi znotraj in zato ta informacija ne pomaga kaj dosti, razen, da veš, da nisi sam v tem. Mogoče lahko združiš moči še s kom, ki je v taki situaciji? Po Sloveniji se zadnja leta porajajo društva in skupine ljudi, ki so sami vzeli v roke svojo usodo in znanja in talente združujejo in dopolnjujejo. Malo razmisli v tej smeri.
Dejansko je to obdobje pomembno za vse nas, da sprejmemo odgovornost za svoje življenje, počutje in dejanja in aktivno spreminjamo, kar lahko. To je zelo naporno, ampak delovanje je dejansko pot sama, kajti če na nečem delamo, je nezibežno, da se nekje nekaj pozna. Ko se pa nekje nekaj pozna, je pa lažje naprej. To je zakon našega materialnega sveta.

Kar ti lahko rečem je, da poskusi iskreno najti nekaj, kar te veseli, in sledi temu. Pa čeprav se sliši še tako neumno. Življenjska energija, podobno kot elektrika ali voda,  teče po poti najmanjšega odpora, in tja, kamor te povleče, je treba iti, ko človek ne ve, kam. Razmisli, glede na čas, ki ti je na voljo, kaj bi lahko z njim počel. Je morda kakšno prostovoljstvo v bližini, ki bi ti ogrelo srce in dalo smisel? Skrb za živali? Starejše? Fizična pomoč komu, ki ne zmore? Ljudje se predvsem rabimo počutiti povezani in koristni, zato medtem, ko iščeš plačano delo, poskusi delati nekaj, da ti bo lažje. In vztrajaj.
Razdeli si dan na manjše enote in poskusi vsak dan narediti nekaj za to, da iščeš delo, in nekaj za to, da narediš nekaj koristnega za drugega. Potem mora biti še nekaj malega zase. Od tega, da poješ dobro čokoladko, do tega, da pogledaš film ali prebereš knjigo, ki te razveseli ali ti nekaj da. Nekaj malega, skratka. Vsak dan se spomni na malo radost in vsak dan naredi nekaj koristnega zase, pa tudi za skupnost (skidaj cesto, pomagaj komu nesti kaj iz trgovine, uredi okolico hiše/bloka ...itd), pa se bo počasi sestavilo. To je preprosto a delujoče zdravilo proti depresiji. Medtem pa poskusi nehati mleti o tem, kaj je s tabo narobe, ampak poskusi ugotoviti, kaj je s tabo prav. Kje so tvoji plusi. Če jih ne najdeš, vprašaj koga, ki te pozna in ima rad. Potem delaj na njih in jih razvijaj.

Če imaš trenutno slabo samopodobo, je to nekaj normalnega, ampak to je začasno. Če je globlje, poskusi ugotoviti, odkod izhaja in transformirati vzorce, ki skrbijo za to, da ostaja. Čas, ko si brezposeln, je čas, ki je darilo od vesolja za delo na sebi, zato ga izkoristi kolikor se da. To je nekaj, kar ne izberemo zavestno, je pa zagotovo razlog, da smo ta čas dobili na voljo. Uporabi ga, ker služba ni edino delo, ki ga lahko opraviš. Dela je več vrst, kot sem že omenila. Malo se odpri za drugačne poglede na tvojo situacijo in sem prepričana, da boš najdel kako novo perspektivo.

Srečno in predvsem mirno in počasi naprej ...  smile  :prst:

:prst:  super zapis/nasvet!

Tina je napisal/a:

Jaz sem še začutila nerazjasnjene pojme glede varnosti in odgovornosti. V smislu, da se počutiš odgovorna za stvari, ki niso tvoja skrb in da si iščeš zaščito v zunanjem svetu, namesto v zaupanju vase. (Tudi s tem je povezana odgovornost).
Glede tega, kako ješ, pa težko kaj rečem, če je pravilno in dobro, ker ne vem, kako se prehranjuješ - morda tam delaš kaj napak. Ampak manjka ti, da se sprostiš v sebi in delaš te dnevne meditacije ter druge duhovne prakse iz notranje ljubezni do sebe in ne iz občutka obveze (v smislu pritiska). Prav je, seveda, da si odgovorna do sebe, ampak jaz zaznavam neke globoka obsojanja. Povezana s tvojo idejo, da si moraš zaslužit, da te imajo radi. To bi se pokrivalo z zgornjim, kar je rekla Urška, tako, da me zanima, če ti zazvoni kak zvonček na to temo ... srečno in javi  smile  :prst:


Hmmm Tina, kaj naj rečem, ti si čarovnica!  :prst:  Ampak v dobrem smislu. ja je precej tako kot si rekla, glede odgovornosti in zaupanja vase. in tudi obsojanje zna bit ja, samo ga zavestno kenslam, ker razumsko vem, da delam prav in tudi je v najvišje dobro, samo tisti vzorci, vzorci in zakoreninjene vrednote te družbe mi očitno v podzavesti malce sekajo. ampak jih drugače ne šmirglam kaj dosti, očitno moram na tem delati še v podzavesti. edino meditiram pa res zase in nikakor ne iz obveze. in je to moj dnevni ritual, ki me sprošč ain pomirja in brez tega, bi zadnje leto zelo težko.

To da se ne prejemam kot ženkso mi je pa Urška že enkrat rekla, smao jaz res ne vem kaj točno bi to bilo. ker sem prav rada ženska, edino moja zunanja oblika mi tretnurno ni preveč všeč, ampak delam na tem. morda je to to. in nimam kakšnega kompleksa pred moškimi in nitit pod razno ne čutim kakšne manjvrednosti do njih. tukaj moram tudi očitno še raziskat. Hvala vsem, super ste!  :rose:  :srcek:

12

(11 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Urška je napisal/a:

Pozdravljena spelca13, kakor te jaz začutim, se podzavestno vežeš na energije iz okolja. Kadar kdo s tabo spi, se lahko podzavestno vežeš na njegovo energijo. Ko energije drugega ni, podzavestno iščeš druge energije iz okolja. Vzrok temu je podzavesten vzorec, da moraš imeti vse pod kontrolo, tudi kadar spiš.

Kadar meditiraš, si v ojačanem energijskem kanalu, povezana, zato tega ne zaznaš. Predlagam ti, da sprostiš da vzorec in si jasno postaviš kanal tudi vsakič, ko greš spat. Lp


Živjo Urška, delam kot si rekla in je malo bolje, čeprav včeraj je spet bitalo za znoret. sem mogla 2x linijo hare delat. bom sprostila ta vzorec, samo jaz ga ne začutim preveč, ker nima tega občutka da bi si tako želela povsod kontrole. no kakorkoli, škodit ne more. Hvala!  smile

13

(187 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

nina je napisal/a:

Super so vase oddaje.  Res super.  Fajne, ker so dostopne na internetu kadarkoli imam cas. Fajne, ker nudijo spekter tem za sirok krog slovensko govorecih svetovljanov. 

Ce mi je tema (in gost seveda) vsec, si jih lahko ponovno (p)ogledam in se vedno znova kaj naucim. Oziroma tisti, ki se me ne dotaknejo, jih enostavno preskocim.

Vceraj zvecer, ko sta otroka zaspala, sem ob pomivanju posode pogledala (poslusala) eno od njih. Jih je se nekaj ostalo, pa posode ob vecerih verjetno tudi  - tko da se veselim naslednjega zmenka s preprosto naravno oddajo.

Lep pozdrav in se veliko fajnih oddaj in gostov.


Meni so tud fajn!  smile

14

(11 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Živjo,

evo še tukaj eno vprašanje. Tudi o tem sem že vprašala Zorana, naredila kot mi je rekel in ne pomaga. Skratka. Vsak večer, preden zaspim, ko sem v tistem stanju tik pred spancem, me nekaj butne. Ne vem kako naj to opišem drugače, kot da gre skozi mojo glavo nek močen val energije tako, da se cela stresem. in to se lahko včasih zgodi tudi 3x. Sem naredila kot je rekel zoran, da sem jih spustila v vesolje. in ni bilo bolje. potem sem očistila sobo s soljo in ognjem in naredila reiki v sobi. spet ni bilo nič bolje. sem mislila da je reč vezana na sobo, pa je očitno v mojem biopolju. ko sem ta w.e. spala drugje se mi je zgodilo isto, kar me je ful presenetilo, ker ko smo pa decembra spali drugje pa jih ni bilo! Je pa res, da je bil takrat zraven mene moj mož ... hmmm, kot da bi hotle da je on zraven, samo o tem menda lahko sama odločam, kajne?  big_smile Mislim stvar je res moteča. ni me strah, sploh ne, samo moti me ful, ker je zelo neprijetno. in ne vem kako naj definiram kaj je to. kot da mi želi nekdo nekaj sporočiti, samo to dela na malce zoprn način,poleg tega nimam občutka, da bi mi bile te entitete ali kdorkoli že  ravno naklonjene. verjetno če si nekomu naklonjen, potem to ne delaš na tako surov in zoprn način. Moram pa še to povedat, da ko meditiram sem ponavadi v enakem globokem stanju kot pred spanjem, med meditacijo me pa nikoli ne "butajo". Tudi če meditiram v spalnici, čeprav ponavadi v dnevni sobi. ne vem, al je to zaradi linije hare, ker sem v kanalu al kaj ...

Lepo prosim za pomoč! Hvala lepa.  smile

branka je napisal/a:

Zoran najlepsa hvala. Se bom lotila dela in sporocim kako je.


Živjo,

tudi jaz imam nekaj vprašanj,v bistvu gredo vsako na svojo temo, ampak ti dve se po moje malo povezujeta. pa bom napisala skupaj.

1. Tudi jaz imam ponavljajoče težave z vnetji in to že dve leti. lansko pomlad sem vse skupaj malce umirila in rešila z bioresonanco in antikandida dieto. Letos jeseni pa je spet vse noro butnilo ven in se spet s tem borim. Tokrat tudi bioresonanca učunkuje počasneje, kljub temu da delam še reiki.

2. Moja teža. Z vsem zgoraj je zelo povezana, saj ko sem rešila zgornje probleme sem skoraj čisto spontano tudi shujšala 5 kg. Jesen pa se je tudi teža spet začela nabirati in danes sem zopet tam kjer sem bila lani.

Prosim vas za pomoč. za vse to sumim, da so vzrok moje čustvene težave, ki pa jih sedaj aktivno rešujem. čisto vsak dan meditiram, predihavam vzorce in delam linijo hare ter reiki. Zoran mi je enkrat dejal, da me teža tudi prizemljuje, ampak sedaj toliko delam linijo hare, da to po moje ni več vzrok. zavedam se, da suhica ne bom nikoli, je pa sedaj tudi že vprašanje zdravja, saj sem imela probleme že z nosečniškimi sladkornimi, prav tako se mi je v zadnjem letu in pol zelo povišal holesterol in sladkor v krvi. resnično bi bilo zame nujno, da shujšam vsaj ene 10 kg, ki so za moje zdravje že škodljivi. Vem da veliko jem, ampka za toliko kg. pa spet ne in tudi gibam ogromno. torej mora biti vzrok še drugje. Vem tudi da me moja teža ščiti pred čustvi, ki jih moram skrivat in verjetno je šla teža lansko leto dol tudi zaradi tega, ker sem jih izrazila. samo te stvari niso odvisne le od mene, in ne vem kako naj se tega lotim. Kot pravim, kar lahko naredim v "fizičnem" življenju delam in aktivno rešujem problem. Morda pa rabim le malo več časa kaj pa vem.

Skratka. Lepo prosim za vpogled, kje bi bil morda še vzrok moje prekomerne teže in tega, da se je nikakor ne morem znebiti, ter ponavljajočih se vnetij, da potem lahko zadeve predelam. Hvala!  smile

16

(24 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Tina je napisal/a:

Narekovala ti bom zapovedi, ki me jih je naučil moj sveti oče:

Usmeri svojo pozornost nase, vsak trenutek se zavedaj tega, o čemer razmišljaš, kar čutiš, česar si želiš in kar počneš. Vedno dokončaj, kar si začel. To, kar počneš, počni po najboljših močeh. Ne naveži se na nekaj, kar te lahko sčasoma uniči. Razvijaj svojo velikodušnost, tudi ko te nihče ne vidi. Z vsakim ravnaj, kot da je tvoj bližnji sorodnik. Uredi, kar si spravil v nered. Nauči se prejemati, bodi hvaležen za vsak dar. Nehaj se samodefinirati. Ne laži in ne kradi, saj s tem početjem lažeš in kradeš samemu sebi. Pomagaj bližnjemu, ne da bi ta postal od tebe odvisen. Ne želi si, da bi te posnemali. Delo načrtuj in načrte tudi izpolnjuj. Ne zasedi preveč prostora. Ne povzročaj nepotrebnega hrupa in ne izvajaj nepotrebnih gibov. Če nimaš vere, se pretvarjaj, da jo imaš. Naj te ne prevzamejo močne osebnosti. Ne lasti si ničesar in nikogar. Razdeljuj pravično. Ne zapeljuj. Jej in spi le toliko, kolikor je nujno potrebno. Ne govori o svojih osebnih težavah. Ne obsojaj in ne kritiziraj, kadar nisi seznanjen z večino dejstev. Ne sklepaj nekoristnih prijateljstev. Ne sledi modi. Ne prodajaj se. Spoštuj pogodbe, ki si jih podpisal. Bodi točen. Bližnjemu ne zavidaj dobrin ali uspehov. Govori le o najnujnejšem. Ne razmišljaj o koristih, ki ti jih bo zagotovilo tvoje delo. Nikoli nikomur ne grozi. Izpolnjuj svoje obljube.
V prepiru se postavi v kožo drugega. Priznaj, ko te nekdo preseže. Ne odstranjuj, ampak spreminjaj. Premagaj svoje strahove, vsak izmed njih je pravzaprav zakrinkana želja. Pomagaj drugemu, da si bo znal pomagati sam. Premagaj svoj odpor in se približaj osebam, ki jih želiš zavrniti. Ne počni nečesa zgolj zaradi tega, kar si o sebi slišal dobrega ali slabega. Svoj ponos pretvori v dostojanstvo. Svojo jezo pretvori v ustvarjalnost. Svojo lakomnost pretvori v spoštovanje lepote. Svojo zavist pretvori v občudovanje vrednot drugih. Svoje sovraštvo pretvori v človekoljubje. Ne ponašaj se niti ne žali samega sebe. S tistim, kar ni tvoje, ravnaj tako, kot bi bilo tvoje. Ne pritožuj se. Razvijaj svojo domišljijo. Ne ukazuj zgolj zato, ker uživaš, ko te nekdo uboga. Plačuj usluge, ki si jih deležen. Ne poskušaj v drugih do sebe vzbuditi občutij, kot so usmiljenje, občudovanje, naklonjenost, sočutje. Ne skušaj se od drugih razlikovati po videzu. Nikoli ne ugovarjaj, samo molči. Ne zabredi v dolgove, prevzemi in takoj tudi plačaj. Če koga užališ, se mu opraviči. Če si koga užalil javno, se tudi opraviči javno. Če ugotoviš, da si se zmotil, ne vztrajaj v zmoti iz ponosa ter takoj opusti svoje namene. Ne brani svojih preteklih mnenj samo zato, ker si jih izrekel ti sam. Ne shranjuj nekoristnih reči. Ne kiti se s tujim perjem. Ne fotografiraj se s slavnimi osebami. Nikomur ne polagaj računov, bodi sam svoj sodnik. Nikoli naj te ne določa tvoje imetje. Nikoli ne govori o sebi, ne da dopustiš možnost, da se boš spremenil. Sprejmi, da nič ni tvoje. Ko te povprašajo za mnenje o nekom, povej samo dobre lastnosti. Ko zboliš, se iz trpljenja uči, namesto da ga zasovražiš. Ne opazuj prikrito, temveč naravnost. Ne pozabi na svoje pokojne, toda nameni jim omejen prostor, da ne bodo povsem obvladovali tvojega življenja. V svojem domu imej vedno posvečeni kotiček. Ko nekaj opraviš, ne poudarjaj svojega truda. Če se odločiš delati za druge, počni to z veseljem. Če dvomiš, ali bi nekaj naredil ali ne, tvegaj in naredi. Ne skušaj biti svojemu partnerju vse; dovoli, da v drugih poišče tisto, česar mu ti ne moreš dati. Ko ima nekdo svoje občinstvo, ne hodi tja, da bi mu nasprotoval in kradel gledalce. Živi od denarja, ki ga zaslužiš sam. Ne bahaj se s svojimi ljubezenskimi avanturami. Ne širokousti se s svojimi šibkostmi. Nikoli nikogar ne obišči le zato, da ti mine čas. Prejemaj, da boš razdeljeval. Če meditiraš in te obišče hudič, ga pošlji meditirat ...

Povzeto iz knjige Alejandra Jodorowskega Učitelj in čarovnice

:prst:  Mamo še velik za delat :-)

Zoran je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

Kako bi pa nekaj podobnega naredila za službo, oziroma moje delo, ker sem tukaj tudi malce obtičala, oziroma se mi zdi moram v drugo smer, pa ne vem čisto točno katero ...?

Špelca
pri tebi je zaznati, da si glede dela stopila v identiteto žrtve – zato tudi ne vidiš izhoda. Strah te je denarne stiske, kar ti pa po drugi strani daje možnost, da se zavedaš svojih lastnih mej, ki jih imaš in pa možnost, da presežeš te meje(omejitve).

Predlagam, da očistiš zgoraj navedeno ter so odpreš (odpiranje rabiš čutiti, videti, zaznati,.. – ni dovolj le miselno): odpiram se, da pri sebi prepoznam omejitve, jih presežem in se odpiram za delo, ki mi je sedaj/trenutno namenjeno. To delo lahko ne bo po tvojih pričakovanjih – ga pa mogoče rabiš zaradi izkušenj.

Ne se bati narediti tudi napake, ker se boš na tem lahko naučila in priporočam ti, da napake začneš gledati, kot izzive.

Aha, ful zanimivo, nisem sploh pomislila, da sem v vlogi žrtve, pa je res. Pa mogoče se res odpiram prevče miselno ja ... bo treba vadit, ni kej. Hvala!

Tina je napisal/a:

Kdaj se ni dobro preveč pogovarjati, ko smo sredi življenjskih sprememb?

Takrat, kadar doživimo stvari, ki si jih ne znamo takoj razložiti, smo jih pa začutili.
Čez čas namreč postanejo razumljive in jasne tudi našemu umu.

Se spomnite tistega občutka, ko česa ne razumete, in potem vam nekdo nekaj razloži, in potem ...trenutek ... in ... aha!
Tako se torej občutek, če mu damo malo časa, spremeni v zaznavo, ki postane misel, ki jo lahko ubesedimo, umestimo v spekter besed in takrat dobi misel (na verbalnem nivoju beseda) tudi smisel.
Ni naključje, da je je beseda 'smisel' sestavljena iz besede 'misel', kajti prav misel mora dobiti svoje mesto v našem sistemu zaznav, da postane stvar smiselna.

Da do misli sploh pride, pa rabimo doživeti preskok, ki ni samo racionalen. Racionalnost/razumevanje je zadnja, upočasnjena faza zaznave.

Kaj pa je misel? Fizično je to skupek impulzov v naših možganih, ampak tudi misel pride od nekje. Misel je le del nečesa večjega, ki ga v danem momentu lahko izrazi. Se pravi, da so stvari, ki so večje od misli, in jih misel izrazi le delno, kolikor je trenutno možno. Tako tudi ne razumemo vseh stvari naenkrat, ko se nečesa učimo, ampak se počasi odpiramo za stvari v lastnem ritmu in po lastnih sposobnostih.

Vrstni red zaznave in delovanja je torej: občutek - misel - beseda - dejanje.
Če gremo še dlje - govor je hitrejši od pisanja. Zapisana beseda je statična, materialna. Včasih so jih pisali v klinopisu, zdaj pa tipkamo, kar je bistveno hitreje. (Ali to kaže smer komunikacije prihodnosti - preko brezžičnega proti telepatiji? Kdo ve, pustimo se presenetit.)
In hitrost je zelo jasen indikator, kako iz nematerialnega (hitrega) stvari postavimo v materialno - tako, da jih upočasnimo. Vibracija se zniža, misli se zmaterializirajo v dejanja in skozi dejanja v predmete - torej v trdno snov, če se tako odločimo.

Ko smo sredi življenjskih sprememb, pa so te faze prehodov med občutkom - mislijo - besedo -dejanjem posebno pomembne.

Zelo ranljivi smo lahko takrat, ko spoznavamo nove resnice o sebi, svetu, za katere še nimamo besed. Takrat se pogosto zatečemo v pogovor in s tem naredimo nekaj, kar nam prepreči dostop do lastne resnice, lastne ugotovitve in lastne misli. Ko se namreč pogovarjamo z drugimi, preusmerimo pozornost na to, kar govorimo mi ali druga stran in se tako ne prepustimo notranjim prefinjenim občutkom, ki nam želijo nekaj sporočiti.
To pa je ravno najpomembnejši del - ko pridemo v stik s samimi sabo.

Včasih so te faze dolgotrajne, včasih je zamik med nedoločenim občutkom, in ugotovitvijo, ki iz njega končno nastane - dolg. Včasi traja nekaj trenutkov, spet drugič nekaj mesecev ali celo let. Vendar je bistveno, da si ne vzamemo tega, kar je naša lastna nagrada za naše delo, kar je razlog, za naš obstoj - razumevanje samega sebe.

Kadar smo torej zmedeni, in imamo nejasne občutke o tem, kaj se nam dogaja, je dobro počakati z razlagami. Dobro si je vzeti nekaj časa in opazovati svoje občutke, brez, da se izpostavimo interpetacijam drugih ljudi in s tem preskočimo svojo.

Seveda ni namen, da se slabo počutimo, da smo razburjeni ali nesrečni - v takih trenutkih je treba poiskat stik z ljudmi, vendar prej preverimo pri sebi, ali ni to le strah pred neznanim, ki nas žene v zavetje poznanih besed. Zelo pogosto namreč ravno v trenutkih pred večjimi spoznanji začutimo velik strah, ki je popolnoma naravna zaščita - naš um, ki nas hoče obvarovat pred neznanim in pred potencialnimi nevarnostmi.

Če ga zaposlimo z opazovanjem tega, kaj se nam dogaja, smo lahko bolj mirni, istočasno pa si damo možnost, da pridemo do lastnih globin in spoznanj, ki jih morda ne znamo takoj izraziti z besedami, ampak jih moramo najprej začutit.

Druge vrste situacija, kjer je bolje, da se malo umaknemo v svet brez konstantnega dialoga je ta, ko smo preizkusili vrsto tehnik, prebrali polno knjig, slišali veliko modrih besed - nam se pa še vedno ne zgodi premik, ali sprememba, ki bi jo želeli.

Kot pravijo, da vsak najde zdravnika, ki se z njim strinja, če le dovolj dolgo išče - tako tudi na nivoju pogovora vedno najdemo potrditev naših besed. Vendar - če se mi ne počutimo dobro ali vsaj drugače, če imamo občutek, da se ni nič spremenilo - takrat enostavno utihnimo, opazujmo in to počnimo dovolj časa, da bomo lahko malo bolj poglobljeno razmislili o sebi.

Nesmiselno je neskončno obiskovat tečaje in delavnice, zapravljati kupe denarja in priti na domov z mislijo: 'Nihče mi ne more pomagat'.

To namreč ni čisto res. Pravzaprav je daleč od resnice.
Veliko ljudi in tehnik vam lahko pomaga, vendar morate vi vseeno narediti vse sami. Ali ste pripravljeni na to?

Odgovor na to vprašanje je onstran tišine in dokler nas je strah, lahko hodimo okoli in se mu izogibamo, seveda bomo doživeli in izkusili veliko zanimivega, ampak besede ne morejo večno zakriti prazne luknje v nas - ki je strah.
Saj pregovor pravi: votel je, okrog ga pa ni.

Torej - le pogumno in - vsaj včasih - brez odvečnih besed.

Prihodnjič - O strahu.

Tina, odličen zapis! Zame zelo koristen, hvala!  :rose:  :prst:

Kot sem ti napisal, priporočam ti odločitev: odpiram se partneju, ki mi je namenjen v tem življenju/ času,.. oziroma tisto kar si želiš.

Zoran super, tole pa tudi meni prav pride  :prst: tale zgornji stavek je prišel zdej zame kot eno malo razsvetljenje ...  smile  no, sej nekaj takega že delam v meditaciji, samo tole je pa točno to! Nej kar lepo Vesolje pove, al nej grem levo al desno, ker jest res ne vem več.  roll  Hvala!

Kako bi pa nekaj podobnega naredila za službo, oziroma moje delo, ker sem tukaj tudi malce obtičala, oziroma se mi zdi moram v drugo smer, pa ne vem čisto točno katero ...?

Zoran je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

Mene samo zanima, kako lahko sam sebi najbolj učinkovito pomagaš, da nekoga preboliš in pozabiš, torej da ne boli več, da nimaš do osebe nobenih pričakovanj itd. Jaz trenutno delam reiki, oz,. grem v meditacijo in potem predihavam moteče občutke kot npr. hrepenenje, žalost ... samo se mi zdi ne učinkuje kaj prida. mogoče v podzavesti še vedno ne morem spustit, ampak zavestno bi res rada, ker tako ne pridem nikamor, me totalno okupira in me je začelo zelo motiti. Pa spet pogosteje zbolevam.

spelca13,
včasih lahko hitro nekoga preboliš, včasih pa traja dlje časa, tudi leto - dve.

Koliko pri tebi začutim si prišla na ta svet se naučit močnih občutkov, tako sreče, kot žalosti, zadovoljstva – nezadovoljstva, itd,  da se naučiš ene in druge skrajnosti. Zato poskusi sprejeti sebe, ko si na dnu in ko si na vrhu – to si ti in takrat boš počasi najdla ravnovesje v sebi, čeprav nihajo čustva.

Priporočam pa ti, da zraven meditacije, reikija in odpravljanja vseh vzrokov, ki jih najdeš, še poješ, oziroma še bolje - kričiš, da lahko spraviš bolečino ven iz srca.


Hvala Zoran! Ja, pri meni so vedno skrajnosti, ali v eno ali v drugo smer :-( Sej, sprejemanje sebe, situacije, življenja kot je, se mi zdi je to rešitev za vse, samo ko se je tolk težko v to prepričat. pa jest nisem nek pasiven človek ki bi samo čakal, potem pa mi je vse skupaj še težje. ja, kričat, to bi znalo bit res fajn. samo še prostor za to moram najti, morda v avtu, ob kakšnem dobrem komadu :-). Hvala!

ar3ka je napisal/a:

Oj, špelca13 smile

spelca13 je napisal/a:

Mene samo zanima, kako lahko sam sebi najbolj učinkovito pomagaš, da nekoga preboliš in pozabiš, torej da ne boli več, da nimaš do osebe nobenih pričakovanj itd.

Medtem ko čakaš na poglobljen odgovor, ti pošiljam pesmico. Predlagam poslušanje 5-krat na dan, dokler ne pride v podzavest. wink Poskušaj na zadevo pogledati z malo humorja... te bo sprostilo in boš lažje prebolela in razrešila, kar te muči.

http://www.youtube.com/watch?v=uxHZcyubl1U

P.S.: Predvidevam, da gre za ljubezensko hrepenenje, sicer se opravičujem za napačno razumevanje.

Lp

Ja, prav si predvidevala in hvala! smile

Živjo, opravičujem se, če ste o tem že kje govorili, pa ne najdem.

Mene samo zanima, kako lahko sam sebi najbolj učinkovito pomagaš, da nekoga preboliš in pozabiš, torej da ne boli več, da nimaš do osebe nobenih pričakovanj itd. Jaz trenutno delam reiki, oz,. grem v meditacijo in potem predihavam moteče občutke kot npr. hrepenenje, žalost ... samo se mi zdi ne učinkuje kaj prida. mogoče v podzavesti še vedno ne morem spustit, ampak zavestno bi res rada, ker tako ne pridem nikamor, me totalno okupira in me je začelo zelo motiti. Pa spet pogosteje zbolevam.

Lansko leto sem bila na terapiji in regresiji, videla kar je bilo treba, predelala kar sem, letos je šlo pa vse čez mejo in situacije ne obvladujem več. Kot da sem odprla Pandorino skrinjico, zdej pa me je začelo kar malce požirat. Spet sem začela tlačiti občutke nazaj in se vračati v obdobje izpred dveh let, kar pa verjetno ni ok, tko da bi res rada naredila nekaj na tem.

Hvala lepa za pomoč! :srcek:

Urška je napisal/a:

Nekaj dni je minilo od tvojega pisma - kakšno je dogajanje sedaj? Kakšne novosti?

Poskušaj se spomniti in analizirati vse, kaj si takrat počela oziroma kaj ste počeli takrat v hiši, se je kaj novega zgodilo, ste prinesli kakšno novo stvar v hišo, ste dobili kakšne obiske .... velikokrat nevede odpremo kakšen portal, še posebej, če se zavestno povezujemo s t.i. višjimi svetovi. Eno je, kar zavestno odpiramo, drugo pa je, kar mi podzavestno odpremo. Zato delo z energijami nikoli ni bila in nikoli ne bo igračka in lahkotno delo. Namreč venomer se moramo zavedati, kako majceni smo v vsem tem univerzumu in da se nam o večini stvari verjetno niti sanja ne. Ponavadi se takšni portali po naravni poti potem nazaj zaprejo, če pa mi fokusiramo še naprej pozornost na te energije ali na energije, ki so jim domače, portali ostajajo odprti.

Zato poskušaj analizirati iz spomina vse, kaj si tisti dan počela oziroma ste počeli, ko se je prvič to dogodilo. Ne pozabi na malenkostne stvari, ki se ti mogoče zdijo vsakdanje. Že branje energijskih kart, povezovanje z določenimi kristali ali branje knjige lahko odpira portale. ČE se boš spomnila ali se ti bo prikradla misel na kakšen dogodek, ga lahko v mislih obnoviš, a v obratni smeri oziroma nasprotno. NA primer (zmišljujem si): če smo se povezali z energijo nekega kamna in nehote odprli portal, lahko portal zapremo že z namero, da se zapre. Lahko pa napravimo tako, da v mislih prebudimo ta dogodek in si predstavljamo, kako umikamo kamen proč od sebe in ga vrnemo zemlji - to lahko tudi dejansko napravimo. Pomaga tudi, da hišo prekadiš z belim žajbljem (lahko tudi z navadnim, če belega nimaš) in odpreš okna, da dim potegne ven.

Ojla Urška, prav ničesar se ne morem spomniti, da bi bilo tisti dan kaj drugače :-( se mi pa kar pogosto zgodi, če delam zvečer reiki, da je mal čudno, ampak to je mogoče zato, ker skoraj vedno skoraj zaspim. v polsnu, se pa lahko marsikaj dogaja. edino ena stvar je pa res bila, sem se zdej spomnila, morda je bilo to. no, ponovilo se HB ni, pa tudi se ne obremenjujem preveč, niti temu ne namenjam energije. Hvala za nasvet!  smile

Živjo,

2 dni nazaj se mi je zgodil en neljubi dogodek, ki me je kar malo prestrašil, ali pa je vsaj presneto neprijeten. Zvečer sem ležala v postelji in delala reiki kot vsak večer. prav nič posebnga, roka na srcu, vizualizirala belo svetlobo najprje le nase, potem na tiste, ki jih imam rada. nato pa kar naenkrat je iz leve strani vame butnil en tak močen sunek, slišalo se je kot wiuuu, ful glasno, msilim res težko povem, in mi je šel skozi glavo, da sem se cela stresla. Pa nisem spala, nisem sanjala in nisem si domišljala. bilo je ful neprijetno, tko da to ni bila prijazna energija. ker vem, ko me obiščejo tisti, ki so prijazni. Skratka, srce mi je začelo nabijati 100/h, čeprav sem se potem kar hitro pomirila, naredila še 1x linijo hare in zaspala. Zjutraj pa, ko sem prišla v dnevno sobo, je bila moja energijska slika na tleh. ta slika je na kaveljčku, ki se ni ne strgal ne iztaknil, samo slika je bila na tleh in priletela je močno, ker se je malce poškodovala. zvečer je pa še mož opazil, da je pokrov ventilatorja v kopalnici, ki je zraven spalnice na tleh. pokrov, ki je ful pritrjen in ki nikoli ne pade dol. Mu ni bilo nič jasno. Hmmmm...

Skratka, prosim vas za nasvet, kaj bi to lahko bilo. Prej nisem imela nikoli problemov s tem, sedaj je pa to že drugič. prvič je bilo cca. 14 dni nazaj, ko nisem nič meditirala in je začelo ful butati v spodnjih prostorih. Vedno se vse dogaja spodaj. Sem šla prav pogledat, če je kdo od otrok vstal, pa seveda ni. Ni mi všeč tole vse skupaj, res ne. Kaj lahko naredim? Ima kdo kakšen nasvet?
Hvala in lep dan!

Urška najlepša hvala za pojasnilo!  :rose: