1

(17 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Zoran je napisal/a:
Deja65 je napisal/a:

                   ali pa me osebno kontaktirate na kontaktna podatke na omenjeni spletni strani. Sem terapevtka kitajske tui-na masaže, ukvarjam se z energijami, terapevtskimi vadbami za telo in boljše počutje, reiki terapijami in delavnicami, zdravo prehrano...

G. Deja65, če želite oglaševati na tej strani, morate najprej kontaktirati mene, ker vas ne poznam in oglaševanje je plačljivo.Povezavo sem izbrisal.
Hvala za razumevanje smile

Zoran, se oproščam. Priznam, da nisem prebrala vseh pogojev in pravil (to je moja slaba plat - nikoli ne berem navodil  hmm ). Sicer pa sem vam poslala spoznavni mejl. Ko ga boste prebrali, se bereva  smile .

Lahko noč.

2

(322 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Zoran je napisal/a:

Srce lahko odpremo na več načinov, zame najlažji in najučinkovitejši način je Reiki.
Zanima me koliko sami uporabljate reiki in za katere stvari?
lp

Zoran, bom poskušala odgovoriti na vprašanje. Vsako stvar, ki jo človek uči, ni dovolj, da jo prakticira, ampak jo mora živeti. Se pravi, moj odgovor bi bil, da reiki živim. Vsak dan z njim zaspim in z njim začnem dan. Uporabljam ga za zaščito, čiščenje, zdravljenje na vseh nivojih. Na sebi in drugih. Uporabljam ga kot samostojno terapevtsko orodje in kot pomožno orodje pri masažah. Redno izvajam reiki transmisije za čiščenje planeta. Ampak reiki je le delček mozaika v celotni sliki, ki je zame sestavljena iz energij. Je osnova, temelj in nepogrešljivi del celote. Del kozmosa, mene, planeta, vseh nas. Vse, kar je, kar smo, je energija.

smile S toplimi pozdravi v najvišje dobro vsem na tem forumu.

Kar se tiče komplementarnih organov zelo na kratko:

Po kitajski tradicionalni medicini pripada vsak organ enemu od 5 elementov. Vendar ne v celoti, nobena stvar ne pripada v celoti le enemu elementu. Vedno je prisotnih vseh pet, eden pa je dominanten. Elementi so med seboj krožno povezeni. Vsak vlada naslednjemu.
OGENJ = VESELJE = SRCE - TANKO ČREVO, PERIKARD - TROJNI GRELEC (hormoni, žleze z notranjim izločanjem, cirkulacija).   
Element ognja nam daje iskro, veselje in toploto. Odgovoren je za kvalitete, ki jih dobimo v odnosu do drugih ljudi. Simbolizira strast, navdušenje, radost nad življenjem. Upravlja s krvjo, žilami, zrcali se na jeziku, obrazu. Patogeni dejavnik je toplota.                                                                                             
ZEMLJA = SKRB = VRANICA – ŽELODEC
Sem štejemo tudi trebušno slinavko, centralni živčni sistem, možgani, čutila, presnova.                                                   Predstavlja žensko moč yina. Simbolizira skrb, dom, stabilnost, varnost, sposobnost prilagajanja in reševanja problemov,  pretirano razmišljanje o smislu. Upravlja z mišicami, zrcali se na in v ustnicah. Zunanji patogeni dejavnik je vlaga.
KOVINA = ŽALOST = PLJUČA – DEBELO ČREVO.                                                                   
Sem prištevamo tudi kožo, vezivno tkivo, vezi, tetive.
Predstavlja moško moč yanga. Bogati človeško notranjost. Simbolizira trdnost, vodstvo, organiziranost. Ve kdaj kaj sprejeti in kdaj spustiti. Upravlja z dihanjem in kožo. Zrcali se v nosu in grlu. Zunanji patogeni dejavnik je suhost.
VODA = STRAH = LEDVICA – MEHUR.                                                                   
K elementu vode spadajo tudi limfa, ženski in moški spolni organi, sinusi, zobje.
Je najbolj Yin element od vseh. Vpliva na našo voljo in sposobnost, da uresničimo naše potenciale. Simbolizira moč, prožnost, globino, mir. Odgovoren za našo voljo, sposobnost razumeti lastne potenciale, rast telesa, reprodukcija. Daje globlji uvid v svoje bistvo, življenjsko pot.  Upravlja s kostmi. Zrcali se v ušesih. Zunanji patogeni dejavnik je mraz.
LES = JEZA = JETRA – ŽOLČNIK.
Simbolizira rast, spremembe, ustvarjalnost, aktivnost, iniciativnost, kreativnost, vitalnost. Omogoča svobodnost v gibanju, mislih.  Upravlja s tetivami, sklepi, mišicami, maščobnim tkivom. Zrcali se na očeh. Zunanji patogeni dejavnik je veter.

4

(17 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

PROBLEMI S SINUSI pomenijo upiranje avtoriteti. Občutek, da nas oseba, ki nam je zelo blizu, zatira.

Sicer pa spadajo sinusi po kitajski tradicionalni medicini in teoriji 5 elementov k elementu vode, kamor spadajo tudi limfa, ženski in moški spolni organi, sinusi, zobje.
Je najbolj Yin element od vseh. Vpliva na našo voljo in sposobnost, da uresničimo naše potenciale. Simbolizira moč, prožnost, globino, mir. Odgovoren za našo voljo, sposobnost razumeti lastne potenciale, rast telesa, reprodukcija. Daje globlji uvid v svoje bistvo, življenjsko pot.  Upravlja s kostmi. Zrcali se v ušesih. Zunanji patogeni dejavnik je mraz.

Priporočam spiranje s slano vodo, kar že delate, masažo akupresurnih točk za sinuse ob začetku obrvi (končni točki meridiana mehurja UB-1+UB-2), vadbe za meridian mehurja in ledvic, detoksifikacijsko kuro s postom ali presno hrano (sadni in zelenjavni sokovi).

Telesni-odzivi-na-custvene-blokade        ali pa me osebno kontaktirate na kontaktna podatke na omenjeni spletni strani. Sem terapevtka kitajske tui-na masaže, ukvarjam se z energijami, terapevtskimi vadbami za telo in boljše počutje, reiki terapijami in delavnicami, zdravo prehrano...

Želim vam, da čimprej premagate vaše težave.

Lep pozdrav.