1.751

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

ar3ka je napisal/a:

Takoj, ko preneham z delom, ki izrecno zahteva miselno koncentracijo, mi misli odletijo drugam.  V glavi se mi odvijajo cele razprave, dogodki (pretekli, ''prihodnji'' - željeni ali neželjeni)... Težko se odtrgam od misli, kar posrkajo me vase.

Veš do kakšne ugotovitve sem prišla, zakaj imamo takšne težave s prekomernim razmišljanjem predvsem generacije moderne dobe. Saj naši starši niti približno nimajo takšnih stresov kot mi, kaj šele stari starši.
Prisilijo nas že od otroštva, da se učimo, učimo, učimo .... Učimo se v šoli, v srednji šoli se moramo skozi učiti, poleg tega nastanejo še pritiski zaradi spraševanj in kontrolnih (zaradi nastanejo travme, ki nas ujamejo v preteklost...a to je že druga tema smile ). Ko se vpišeš na fakulteto, te čaka še trikrat več miselnega napora, vseskozi se samo študira, pripravlja za izpite, uči, uči, uči. In kaj se zgodi na koncu fakultete? Najdeš si službo, ki zahteva na primer samo eno tretjino od prejšnejga možganskega napora, ki si ga bil več let vajen. Možgani še vedno delajo v prejšnjem ritmu, iz okolice pa ni več razumskih izzivov (v obliki izpitov, študija). Ker so navajeni delati, napolnijo vrzel v delovanju tam, kjer lahko. To ustvarja toliko brezpotrebnega razmišljanja, analiziranja, razpravljanja ... ker smo navajeni toliko razmišljati, vendar sedaj nimamo več nekih določenih snovi (kakor smo jih imeli prej), pa si za razmišljanje pač vzamemo stvari, ki so nam pri roki.

1.752

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

ar3ka je napisal/a:

lol Ja, precej nerodna zadeva. Ali pa ko ti na kolerični izpad mirno odgovori: Ja, v redu. Ti bi se pa še kar kregu, pa nimaš povoda. lol Ampak na ''srečo'', je takšnih potrpežljivcev bore malo. Tako da, če želiš kakšen 'hard-core' prepir, imaš obilo priložnosti. wink wink

Ja poznam to .... ZELO nerodna zadeva ....  lol

1.753

(15 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Gre za energijski vpliv, ki ga ima umetniško delo na človeka in na prostor, v katerem se nahaja.

Vsako umetniško delo vsebuje velik del avtorjeve energije in kot skupek različnih energij seva v prostor (moč vibracij je odvisna od avtorjeve energije, vložene v delo ter od energijskega potenciala avtorja).

Likovni umetnik, ki ustvarja izdelek, se energijsko zelo odpre (podobno se odprejo glasbeniki pri petju in igranju). Pri tem velja, da bolj kot je umetnik v ravnovesju in pretočen za energije, bolj energijsko kakovosten izdelek lahko napravi. Sploh ni potrebno, da se ukvarja z duhovnostjo (umetniki smo tako ali tako že po naravi bolj "v zraku"  smile ), glavno je, da ima med ustvarjanjem v srcu in glavi mir ter da se po ustvarjanju prizemlji).

Realnost umetniškega sveta je takšna, da umetniki pri ustvarjanju pogosto posegajo po sredstvih (droge, alkohol), ki lahko do določene mere umetno in na silo spodbudijo kreativnost (ali z drugimi besedami odpirajo človeku nove dimenzije). Karkoli se dela na silo ali umetno, pa veste, da se hitro zruši. Droge in alkohol, kakor je Zoran fajn napisal v temi Neprizemljenost, lahko človeka odpeljejo v sfere, daleč od zemeljske ter daleč od resnične vibracije duše. Človek, ki se drogira, je ponavadi čustveno nestabilen, obstaja tudi verjetnost duševnih motenj.

Ni skrivnost tudi, da se umetniki skozi ustvarjanje čustveno "čistimo", še posebej to velja za ekspresionistična moderna dela, pri izdelovanju katerih deluje predvsem desna polovica možganov. Iz lastnih izkušenj lahko napišem, da sem nekatere slike naslikala brez da bi vedela, kaj počnem, iz mene so vrela sama čustva. Če podam praktični primer, umetnik, ki slika z žalostjo in otožnostjo, bo takšne energije kasneje sevala tudi slika (pa čeprav bo morebiti svetlih in veselih barv).

Vsi ti (in še drugi) dejavniki vplivajo na energijsko kakovost umetniškega dela. Si lahko predstavljate, da imate neko sliko (kipec, ročno delo ... ) v svoji sobi že več let ali celo življenje, v vaše življenje prinaša določene vibracije, vi pa niste seznanjeni z njeno energijsko kakovostjo? Hvalabogu imamo ljudje že naravne receptorje v obliki občutka ugodja, ki nam pove, kaj nam ugaja in kaj ne. Ena slika se nam zdi odurna (pa čeprav izgleda lepa), ob drugi se počutimo zelo prijetno (pa čeprav je mogoče na videz "grda").

Obstaja pa tudi način, da zavestno preverimo ali nam določena umetnina resnično ugaja ali smo mogoče sami sebe prepričali, da je za nas okej. Več o tej temi in o postopku si lahko preberete v članku: http://www.pesem-duse.com/energijski-vp … ka,41.html.

Haha, hvala hvala, se verjetno začuti, da res rada to delam.  smile big_smile

Urška je napisal/a:

Čistejše kot so vibracije umetnine, bolj lahko umetnina prispeva k zdravju prostora in prebivalce. In seveda obratno!

Zoran je napisal/a:

Kako to misliš obratno?

S tem mislim na škodljive programe, ki jih umetnik lahko nevede "zapakira" v svojo umetnino. Gre za vibracije, ki jih umetnik med izdelovanjem umetniškega dela podzavestno vnaša v svoj izdelek in te vibracije imajo potem vpliv na okolje. Več o tem sem napisala v članku pod temo Vpliv umetniškega dela na človeka.

1.755

(0 odgovorov, vpisanih v Tehnična pomoč)

Če pri registraciji naletite na težave, preverite ali uporabljate Windows Explorer 6 (stari explorer). Če da, vam priporočam, da Explorer nadgradite z novejšimi različicami ali začnete uporabljati Mozillo Firefox. Stari Explorer počasi ugaša (baje dela samo še letos) in veliko stvari prek njega več ne deluje.

1.756

(5 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Res je, bom letos spet probala tako posaditi. smile

1.757

(16 odgovorov, vpisanih v Razno)

Ne morem verjeti, ampak prvi slišim za doule. yikes

Fascinantno, da obstajajo takšni ljudje. Ali je storitev doule plačljiva ali si jo lahko privošči vsaka nosečnica?

1.758

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Forseti, če rečem iz svojih izkušenj, je ujetost v razmišljanju definitivno znak neprizemljenosti.

Ali imaš občutek takrat, kot da si se ves stlačil v glavo? Jaz imam včasih tak občutek, če preveč zapadem v misli. smile  Če se ti ljubi, naredi manjši preizkus - ko boš naslednjič razmišljal, se sredi razmišljanja ustavi in pomisli na svoje noge, na podplate. Spremljaj ali jih lahko brez ovir začutiš. Če ti bo potrebno nekaj sekund ali če se v mislih pojavi prizor, kot da si brez nog, potem že veš, kaj to pomeni - neprizemljenost.

1.759

(3 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Tema je ustvarjena kot odgovor na Zoranovo vprašanje v temi Najdražja slika vseh časov.

Zoran je napisal/a:

Urška,
a bi hotela kaj več opisati o kateri svoji sliki- so mi osebno veliko lepše, kot ta najdražja.
Zanima me kje na kak način dobiš inspiracijo, idejo, kaj vse moraš narediti preden jo daš na platno, koliko časa traja in ali imaš svojo najdražjo ( ne po ceni- po srcu najdražja) sliko in zakaj?
Še to ali je mandale še dodatno potrebno napolniti z energijo ali se to dogodi samo, al kako?
Hvala


Kje dobim inspiracijo? Ne vem, pride izza ovinka ...  tongue Ko pride, pred mano postavi odločitev - ali jo spustim, da gre naprej ali idejo na hitro skiciram in jo kasneje uresničim ali jo začnem takoj ustvarjati.
Včasih pa postavim platno, se pripravim za ustvarjanje in prileti inspiracija sama od sebe.

Vsako delo je bitje čisto zase in ima čisto svoje značilnosti. Ena slika potrebuje več pozornosti in časa, kar je v skladu z njenim namenom, druge se ustvarijo skoraj same od sebe. Lahko se zgodi, da začnem ustvarjati sliko in jo "v šusu" napravim skoraj do konca, potem pa lahko trajajo vmes tedni ali meseci, preden jo zaključim.

A veš, da nimam svoje najljubše. To je podoben občutek (vsaj predstavljam si lahko) kot bi imela otroke in bi me vprašal, kateri mi je najljubši. Vse slike so mi najljubše. Nekatere cenim, ker sem vanje vložila veliko časa. Druge cenim, ker so se v čisto kratkem času udejanjile na platno - takrat vem, da imam ob sebi vodstvo, ki mi pomaga, da jih ustvarim tako hitro.


Mandale so pa poglavje zase. smile Njihov proces izdelave je ponavadi daljši, čeprav v večini primerov vidim zaključno podobo še pred začetkom izdelovanja. Pri mandali sodelujeta obe možganski polovici, zato je potrebno za izdelavo kakovostne mandale biti v celostnem energijskem ravnovesju - to pomeni, da je dobro, če ima umetnik pri mandali mir v umu in v srcu. Že pred začetkom ustvarjanja se povežem z energijo že izdelane mandale. Tako približno začutim, kakšna bo njena energija na zaključku in kaj še moram spremeniti.

V začetku jo postavim v merkavo, ki jo skozi ves proces obnavljam. S tem ji postavim svoj trajni steber. Medtem ko delam, sem tudi jaz ves čas v merkavi in v liniji hare, tako da je kakovost energije dela in izdelka na zelo visoki ravni (ta postopek delam v bistvu za vse slike in risbe). V mandalo vnesem program avtomatskega čiščenja in zdravljenja, kar pomeni, da se mandala sama od sebe čisti. V mandalo vnesem tudi program, da jo dobi tista oseba, kateri bo mandala v najvišje dobro. To zame pomeni nekakšen blagoslov, da lahko gre mandala iz gnezda. smile

Večkrat ob delu začutim energije, ki niso moje - prepoznam jih kot vodnike, ki želijo pomagati ustvarjati mandalo. Če tako začutim, jim dovolim prispevati svojo podporo h končni mandali. Če čutim, da njihova pomoč ni v skladu z najvišjim dobrim, pa jih prijazno zavrnem.

Torej odgovor na tvoje vprašanje: mandalo mi ni potrebno dodatno napolniti z energijo, ker to stori že sama od sebe, prek vodnikov ter podzavestno prek mene v procesu slikanja. Edino če začutim ob zaključeni mandali morebitne energijske nepravilnosti ali nesoglasja, jih zavestno energijsko popravim. Končna mandala je tako popolnoma neodvisna od mene, deluje v svojem božanskem stebru, povezana z virom najvišje zavesti. To je njena temeljna osnova. Nameni mandale (na primer resnica, modrost...) pa so energijski dodatki, ki spodbujajo k delovanju enake vibracije (torej vibracije resnice, modrosti ... ) tudi v prostoru, kjer se nahaja.

Verjetno postopek deluje kot cela ceremonija, vendar je izdelovanje slik odgovorno delo, saj bo slika (ne samo mandala) v določenem prostoru ter vanj in prebivalce vnašala določene energijske vibracije. Čistejše kot so vibracije umetnine, bolj lahko umetnina prispeva k zdravju prostora in prebivalce. In seveda obratno! Kar še posebej leti na mandale, ki so same po sebi namenjene zdravljenju. A več o tem v prispevku.  smile

1.760

(2 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Zoran, odgovor sem ti napisala v novi temi Ustvarjanje mandal in drugih umetniških del.  smile

1.761

(9 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Hm, lahko se razstavi na površini, ki je dovolj velika za platno ter v okolici, ki ponuja ogled celotne slike - morebiti kakšen objekt, lahko so tudi tla, na katera gledaš z določene višine ... ne vem no, tako bi jaz razstavila, če bi imela mega platno ... smile

1.762

(87 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Zoran je napisal/a:

Pri prehladu pomaga če ga košček skuhaš v vodi kot za čaj in spiješ- ti takoj odpre dihalne organe (še zrak Švicarskih alp potegneš vase big_smile )
lp

lol In verjetno zraven tudi zašvicaš kot konj.

1.763

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

ar3ka je napisal/a:

Pa še nekaj. Po izkušnjah sodeč se mi zdi, da je lahko prepir za oba zelo očiščevalen (kljub temu, da je lahko sproženo veliko agresije z obeh strani). Meni se je že velikokrat zgodilo, da samo razreševanje na energijskih ravneh ni bilo dovolj. To velja predvsem za osebe, s katerimi živim in sem si najbolj blizu. Se je moglo še prizemljiti - in kakšen prepirček je lahko idealen za to.  smile

Se čisto strinjam s tabo. Jaz imam tudi raje prepir s kasnejšim pobotanjem, kot mulanje, tiščanje in zamero. Človeka pa seveda ne moreš prisiliti, da se krega s tabo, še posebej če se umakne .... potem pa sledi butanje z vratami ...  lol

1.764

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

ar3ka je napisal/a:

ampak po moje je bolje, da jo izliješ.

Zoran je napisal/a:

Za jezo ti je pa lepo svetovala ar3ka.

Jap, meni se tudi zdi ta možnost vsekakor boljša. Samo ... ali lahko človek dobi infarkt, če preveč jezo izliva? Mal za šalo mal za res ...  tongue

1.765

(9 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

.... Kakšno je potem šele njegovo platno .... ?  yikes   yikes   big_smile

1.766

(8 odgovorov, vpisanih v Tehnična pomoč)

Mislim, da je Matevž zaposlen, ti bom jaz poskusila odgovoriti ....  lol

Odpri sliko z  Microsoft Office Picture Managare-jem. Klikni na gumb Edit pictures, ter izberi funkcijo Crop. Obreži sliko v kvadrat. V pomoč so ti piksli na desni strani pod New - ko so izenačeni (okej en piksel gor ali dol), imaš obliko kvadrata.
S puščico nazaj se vrneš v začetni meni in izbereš funkcijo Resize. Klikni na funkcijo, ki ti omogoča ročno spreminjanje velikosti (sredinska opcija). Vpiši želene piksle in dobila boš sliko želenih dimenzij in velikosti. Sliko še moraš posebej shraniti, če ne želiš, da ima original takšne dimenzije. Upam, da sem razumljivo napisala ....  smile

1.767

(87 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Ali se kdo sladka s stevijo?

1.768

(5 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Dostikrat sem že brala o zdravilnosti topinamburja in lansko spomlad sem prvič poskusila eko topinambur.

Topinambur je krompirju podobna rastlina, ki prihaja iz Severne Amerike in so jo uporabljali že Indijanci. Uporablja se namesto krompirja, ker je manj kaloričen (30kcal/100g) in je primeren za diabetike. Okus sicer nima tako poln kot krompir - je nekaj vmes med bučkami in krompirjem, vendar je primerno pripravljen lahko odličnega polnega okusa. Sodi med zelo zdrave rastline, ker je poln mineralov, vitaminov in hranilnih snovi, uporablja se tudi pri hujšanju, ker je naravno sredstvo za zmanjševanje teka (zaradi obilice balastnih snovi). Še ena posebnost - lahko se jé tudi surov.

Torej, če se vrnem k moji zgodbi, spomladi sem kupila v trgovini eko topinambur, ki je imel na vrhu še malo zelenja. Eksperimentalno vrtnarjenje je en tak moj poseben hobi, zato sem se odločila, da odrezane koščke topinamburja, ki bi drugače romali na domač gnoj, poskusim posaditi. Dala sem jih kalit za en teden in lejga zlomka, vsi koščki so veselo pognali koreninice. Po dveh tednih sem jih posadila in na mestu so čez nekaj časa zrastle visoke rastline z lepim rumenim cvetjem. V jeseni sem rastline izpulila in našla za eno manjše vedro velikih zdravih gomoljev.  smile Tako je nastal moj prvi pridelek domačega topinamburja. smile

Če koga zanima več o njem, je tukaj link, kjer najdete tudi enih par dobrih receptov: http://www.topinambur.si/index.html.

1.769

(87 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Sonček, super, hvala ti!  smile Ga bom tudi jaz poskusila. Kje pa ga ponavadi kupuješ?

1.770

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Zoran je napisal/a:

Pri neprizemljenosti in povezavi z višjimi ravnmi si lahko pomagamo z merkavo, postavitvijo hare (ki so opisane na prvi strani pod meditacijami) in podobnimi stvarmi.

Kaj pa naj naredim, če mi v tistem afektu nič od naštetega ne pomaga? Seveda sem poskusila z vsem, vendar mislim, da mi takrat vizualizacije in reševanje zadeve na energijskih sferah ne pomagajo kaj dosti. Pomagajo mi šele, ko se za silo umirim.

Zoran je napisal/a:

ahko z rdečo barvo, alkoholom (kar odsvetujem)

Z rdečo barvo se ne bi ravno igrala v trenutkih, ko že imam dovolj ognja v sebi ... alkohol pa ... tudi jaz raje ne bi. Ga raje spijem, ko je vse pošlihtano.

Torej kaj mi preostane ....  smile  ali kuhanje jeze v sebi ali izlitje jeze v svet ....?

1.771

(21 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Men se pri transurfingu tudi zelo dopade ideja, da se ne rabim čisto nič spreminjati. Spreminjam samo svoj odnos do sebe in okolice. In še ideja, ki mi je še posebej všeč, da se sprejemam točno takšna kot sem.  "Napak", "pomanjkljivosti", "slabosti" ne vidim več kot nekaj, kar me ovira, temveč kot nekaj, kar mi lahko koristi in jih začenjam izkoriščati sebi in drugim v prid.

Primer:
v drugi temi sem omenila, da sem nagle jeze, že od nekdaj. Venomer sem si to svojo lastnost nekako očitala, že kot otrok, ker so mi vedno dali vedeti, da se pridne punčke ne obnašajo grdo. Tudi kasneje, še posebej, če sem bila v družbi ljudi, ki so začutili moje nesprejemanje in se v skladu s tem tudi obnašali. Naletela sem na obtožujoče poglede, kritike, češ kako se tako razburjaš zaradi malenkosti itd .... Kaj sem napravila? Da bi zadovoljila druge in da bi me sprejemali, sem začela potiskati jezo navznoter, kar mi je povzročilo še cel kup drugih težav.
S pomočjo transurfinga sem začenjala doumevati, da je seveda vzrok v meni in v NESPREJEMANJU SAME SEBE TAKŠNE KOT SEM. Če so mati narava, bog, božanski plan, moja duša in ne vem kdo vse še, želeli, da sem v tem življenju nagle jeze, potem je tako kot je, čisto prav. Ne glede na to, da se včasih hitro razburim, sebe brezpogojno sprejemam in ljubim in brezpogojno sprejemam tudi dejstvo, da se včasih hitro razburim.

Mi pa je zelo koristila še ena ugotovitev: transurfing je samo del v mozaiku. Ne morem in ne želim trditi, da sem izključno s transurfingom prišla na primer do ugotovitve glede nagle jeze. Obstaja neskončna paleta znanj, od katerih se lahko učimo in praviti, da je samo ena pot prava, bi bilo smešno. Kdajkoli sem karkoli prebrala, slišala, doživela, je pomagalo k tej ugotovitvi in to je čar življenja. Da je vse povezano. In to se skriva še ena velika modrost - da znamo vsa ta znanja in doživetja povezati in praktično uporabiti v našo in celotno korist.  wink

1.772

(30 odgovorov, vpisanih v Razno)

galaxaura je napisal/a:

pohvale,  Urška, kaj čem , tvoje mandale so prelepe,

Hvala ti, upam, da bodo kmalu nastale kake nove. Zaenkrat še čakam na inspiracijo, da pride izza ovinka ...  big_smile

1.773

(62 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

In kako se najhitreje in najlažje prizemljimo? smile Recimo jaz se po naravi lahko hitro razburim, takrat eksplodiram, glava mi začne razbijati od vročine in v tistem afektu niti ne zberem moči, da bi se prizemljila oziroma oddaljila od situacije.
Raje vržem par stvari ob tla, butam z vrati, vpijem in čez čas se stanje umiri. Vendar se mi je zdaj začela pojavljati misel, da me lahko s takšnim načinom spravljanja jeze iz sebe čez nekaj let lahko srčni infarkt .... Se kr mal ustrašim, ko čutim vročino v glavi ...  smile  hmm Torej kaj takrat lahko storim? smile

1.774

(65 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Kakor sem pri sebi opazila, postanejo procesi (oziroma predvsem proces Jehovah Adonai) del tebe, če jih nekaj časa redno uporabljaš. Za veliko stvari jih ni potrebno več zavestno delati, ampak delajo avtomatsko s tabo. V začetku mi je bilo fascinantno, kako se lahko stvari s pomočjo procesa "zglihajo" oziroma same od sebe uredijo. Skozi čas sem ugotovila še eno pomembno spoznanje. K uspešnemu delovanju procesa ne pripomore samo energijska podpora, saj to proces tudi v resnici je (kakor ga jaz dojemam). K uspehu procesa so pripomogli še drugi dejavniki, med drugim vsekakor dejstvo, da sem brezpogojno zaupala procesu, njegovemu delovanju ter delovanju najvišje zavesti znotraj mene (da se bo vse zgodilo točno tako, kot je v najvišje dobro).

1.775

(87 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Hm, tale agavin sirup se meni tudi zdi zanimiv, a ga še nisem nikoli uporabljala, sem se raje držala poznanih sladil. Ali lahko mogoče kaj več napišeš o njem in kak ga uporabljaš?