1

Tema: Transurfing

Vsak človek si želi živeti udobno, v izobilju, brez bolezni in večjih pretresov. Vendar življenje pogosto ubere svojo pot in nam ponagaja kot razburkano morje papirnati ladjici.
Verjetno ste v iskanju sreče poskusili že veliko znanih metod? Toda ali ste z običajnim mišljenjem prišli daleč? Ali ste morali le trdo delati, se mučiti in naprezati, dokler iz sebe niste iztisnili še zadnjih atomov moči?
Celo življenje vas prepričujejo, da ste nepopolni in da se morate spremeniti, saj v nasprotnem primeru ne morete računati na nič dobrega. Človek je v svojem iskanju resnice postavljen pred dejstvo, da je že od samega začetka skupek hib in napak, na katerih mora trdo delati, če želi vsaj sanjati o sreči. Za to, da bi dosegel svoje, se mora boriti in uporabljati komolce. In če se svet ne upogne, se mora človek boriti sam s sabo. Imate pravico, da si želite nekaj več od življenja?
Morda res niste popolnoma zadovoljni s seboj, a v globini duše čutite, da se ne želite spremeniti. In prav imate! Ne verjemite nikomur, ki vam govori, da ste nepopolni. Kako bi lahko kdo sploh vedel, kakšni morate biti? Ni se vam potrebno spreminjati. Rešitve iščete na povsem napačnih krajih.
Knjige Transurfing realnosti vam ponujajo popolnoma drugačen in neobičajen pogled na življenje. Ne ukvarjajo se z meditacijami in brskanjem po duši. Transurfing tudi ni neka nova metoda osebnostne rasti, temveč popolnoma drugačen način mišljenja in delovanja, ki nam omogoča dobiti tisto, kar si želimo. Ne da bi se pri tem mučili in naprezali, temveč da bi želeno preprosto dobili. In ne da bi spreminjali sebe, temveč da bi se k sebi vrnili.
Pripravite se na presenečenja, ki so neverjetna in prijetna obenem.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Transurfing

Men se pri transurfingu tudi zelo dopade ideja, da se ne rabim čisto nič spreminjati. Spreminjam samo svoj odnos do sebe in okolice. In še ideja, ki mi je še posebej všeč, da se sprejemam točno takšna kot sem.  "Napak", "pomanjkljivosti", "slabosti" ne vidim več kot nekaj, kar me ovira, temveč kot nekaj, kar mi lahko koristi in jih začenjam izkoriščati sebi in drugim v prid.

Primer:
v drugi temi sem omenila, da sem nagle jeze, že od nekdaj. Venomer sem si to svojo lastnost nekako očitala, že kot otrok, ker so mi vedno dali vedeti, da se pridne punčke ne obnašajo grdo. Tudi kasneje, še posebej, če sem bila v družbi ljudi, ki so začutili moje nesprejemanje in se v skladu s tem tudi obnašali. Naletela sem na obtožujoče poglede, kritike, češ kako se tako razburjaš zaradi malenkosti itd .... Kaj sem napravila? Da bi zadovoljila druge in da bi me sprejemali, sem začela potiskati jezo navznoter, kar mi je povzročilo še cel kup drugih težav.
S pomočjo transurfinga sem začenjala doumevati, da je seveda vzrok v meni in v NESPREJEMANJU SAME SEBE TAKŠNE KOT SEM. Če so mati narava, bog, božanski plan, moja duša in ne vem kdo vse še, želeli, da sem v tem življenju nagle jeze, potem je tako kot je, čisto prav. Ne glede na to, da se včasih hitro razburim, sebe brezpogojno sprejemam in ljubim in brezpogojno sprejemam tudi dejstvo, da se včasih hitro razburim.

Mi pa je zelo koristila še ena ugotovitev: transurfing je samo del v mozaiku. Ne morem in ne želim trditi, da sem izključno s transurfingom prišla na primer do ugotovitve glede nagle jeze. Obstaja neskončna paleta znanj, od katerih se lahko učimo in praviti, da je samo ena pot prava, bi bilo smešno. Kdajkoli sem karkoli prebrala, slišala, doživela, je pomagalo k tej ugotovitvi in to je čar življenja. Da je vse povezano. In to se skriva še ena velika modrost - da znamo vsa ta znanja in doživetja povezati in praktično uporabiti v našo in celotno korist.  wink

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Transurfing

ar3ka je postavila tole vprašane v temi neprizemljenost, ker pa še ne vem prenesti sporočila hmm  sem ga raje prilepil coolZato me zanima v zvezi z vizualizacijo v kontekstu udejanjanja ciljev, kako postaviti mejo med zdravo, koristno vizualizacijo in med tem, ko cilj malodane izživiš v mislih?

Prvo in osnovno si postaviš jasno namero kaj hočeš.
Postaviš se v merkavo, haro, os sveta ali se npr, odpreš reikiju – to je potrebno zato, da dobiš energijsko podporo in si v ravnovesju povezava gor-dol (vesolje – zemlja).
Nato si lahko vizualiziraš, če ti pa ne gre čista slika se osredotoči samo na občutke v telesu, ko pomisliš na namero in nato namero napolni z to energijo kateri si se odprla, se z namero uglasiš na vseh ravneh in vseh dimenzijah (to je potrebno zato, da se namera lahko materializira tukaj ali če bolj razumeš prizemlji)( hm roll  pa je mogoče prava tema neprizemljenost big_smile ) in pol začuti kako se počutiš ko si povezana z namero nato se pa še dejansko postavi v čas, ki ti je cilj.
Pri nameri pazi na kak način jo postavljaš, da se ne osredotočaš vedno na končni cilj.npr: če sedaj hodiš v srednjo šolo a tvoj končni cilj je biti predsednica nekega podjetja.
Najprej se osredotočiš na srednjo šolo in izpite, nato na faks in izpite, če je še kaj vmes na to in nato šele na službo, ki jo hočeš opravljati.  Osredotočiš in vlagaš energijo v srednjo šolo vedno imaš pa pred sabo končni cilj, upam, da me razumeš – tako vsaj jaz počnem.
To vajo narediš enkrat z dnevi jo pa samo osvežiš napolniš z energijo, dodelaš in se ne vtikaš na kak način se ti bo cilj uresničil. Ni mus, da to moraš delat vsak dan ali, da se siliš delati (to povzroča agresijo), dodelaš takrat ko čutiš lahko je to dnevno samo par sekund, da dodaš delček, nič na silo.  V tem času se ti bo pa lahko odprla še kakšna boljša možnost zato nič ne siliš samo pustiš, da pride do tebe – ti se pa temu odpri.
Situacijo  lahko izživiš v mislih, bodi zahvalna za to ,da nisi rabila še fizične preizkušnje se lahko izogneš mnogim težavam.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Transurfing

Zoran je napisal/a:

Osredotočiš in vlagaš energijo v srednjo šolo vedno imaš pa pred sabo končni cilj, upam, da me razumeš

Razumem. smile

Zoran je napisal/a:

Situacijo  lahko izživiš v mislih, bodi zahvalna za to ,da nisi rabila še fizične preizkušnje se lahko izogneš mnogim težavam.
lp

Hvala, da si me opomnil na to, drugo plat. Nanjo namreč rada pozabljam. smile

Re: Transurfing

Vsi podatki o vseh možnih točkah gibanja materije se hranijo v  informacijskem polju, ki ga v Transurfingu imenujemo prostor različic. Ta prostor vsebuje informacije o vsem, kar je bilo, kar je in bo.
Iz modela različic torej izhaja, da človek svojo usodo tvori sam. A sam koncept usode v Transurfingu se razlikuje od splošno priznanega pogleda na usodo. V čem? V tem, da je svojo srečo možno izbrati in se zanjo ni potrebno boriti. Ne hitite z odločitvijo, ali boste model različic sprejeli ali ga boste za vselej zavrnili. Rajši se vprašajte: ali me je bojevanje s svetom pripeljalo daleč? Ste postali srečnejši? Vsak zase se mora odločiti ali bo vztrajal pri tem ali pa poskusil kakšen drug pristop. Konec koncev se lahko naprezate in borite celo življenje, a vseeno ničesar ne dosežete. Ali ne bi bilo lažje, če bi vam svet sam prišel naproti? Konec koncev svet počne le eno stvar – realizira našo izbiro.
Vir: knjiga Transurfing realnosti.

Tele stavki, ko sem jih prvič prebral se mi niso zdeli čisto razumljivi in dvomil sem v njihovo možnost, da si usodo izberemo sami? Kako si bom pa sam izbral usodo, če je pa usoda zapisana sem si mislil, ampak so mi te stavki ostali zelo dobro v spominu in ker sem po naravi radovednež, mi ni dalo miru, da ne bi raziskoval kako je pa to mogoče? Ali je res možno? Takrat sem se spomnil enega stavka,: če nisi siguren, da je nekaj možno si ne zapiraj vrat s tem, da misliš, da to ne obstaja – pusti si vrata odprta. Ta stavek je bil odgovor na eno moje vprašanje, ko sem se prvič srečal z energijami a mi je za vedno ostal v spominu.

To sem napisal z namenom, če bojo te stavki, še koga dotaknili in bo sam lahko poskrbel za svojo usodo, bom vesel.  smile
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

6

Re: Transurfing

Mene pa zanima ali sta karmična d. in transurfing r. kompatibilna? Ali se lahko uporabljata skupaj pri zdravljenju? O transurfingu ne vem prav veliko, ampak občutek imam, da ti dve tehniki nimata veliko skupnega.

Kako pa ti to uporabljaš Zoran v praksi?

lp smile

Re: Transurfing

Joy je napisal/a:

Mene pa zanima ali sta karmična d. in transurfing r. kompatibilna? Ali se lahko uporabljata skupaj pri zdravljenju? O transurfingu ne vem prav veliko, ampak občutek imam, da ti dve tehniki nimata veliko skupnega.

Kako pa ti to uporabljaš Zoran v praksi?

Karmična diagnostika in Integralna biorgonomija mi pomagata pri raziskovanju in odkrivanju vzrokov in s pomočjo njih lahko veliko stvari spremeniš, sprejmeš, sprostiš… Transurfing pa ne temlji na odkrivanju vzrokov ali transformacijah ti pa zelo dobro pokaže pot, da si lahko sam izbereš tisto kar hočeš. Vendar avtor knjige Transurfinga pove kaj vse lahko spremenimo naredimo,kaj je moteče… vendar ni to, čisto razumljivo napisano, na kak način do tega priti, dokler ne začutiš knjige z energijskega vidika, kaj pomeni in to narediš. Npr. opisuje, da je strah potrebno zamenjati z zaupanjem, potrtost z navdušenjem, razdraženost z radostjo, kar je super, če poznaš način s katerim lahko to narediš. Verjemi, da je pol čisto vse možno. Karmična pomaga npr., da odkriješ od kod je in kaj je izvor strahu.
Nato lahko strah poljubno sprostimo z molitvijo, Integralno biorgonomijo… in si sami nato izberemo v kaj ga hočemo spremeniti ali še bolje kaj naša duša potrebuje. Zato je pa potrebno tudi vsako stvar prizemljiti, da se lahko realizira tukaj. Ko smo prizemljeni se lahko postavimo v stanje opazovalca in izbire (po transurfingu).
Na kratko Transurfing ti pokaže možnosti in svobodo izbire, navdih. Karmična in biorgonomija pa sta pomoč pri odkrivanju zakaj ti ne gre tisto kar si si izbrala – zame skupaj  tvorita celoto.
Velikokrat pri branju knjig pride do navdušenja in evforije, ki traja običajno dan – dva pol nas pa mine. Zakaj? Ker nismo uspeli prizemljiti pridobljeno znanje. Lahko se trudimo v nedogled in se borimo, če ne vemo enega od načinov kako priti, do tistega kaj hočemo.
Za lažje razumevanje teh stvari priporočam delavnice, svetovanja, terapije še posebej, če je občutek, da ne vem kako je to možno, vemo pa da nekaj moramo spremeniti, ker tako več ne gre naprej ali si pa samo želimo, da nam je življenje lažje in enostavnejše.

Bom odprl  novo temo, da bo pregledno vsem, zakaj delavnice, terapije - nekaj takega.

Če pa tebe zanima, kaj je moteče zate, kje ti ne gre…  napiši in ko bom imel čas ti pogledam ali če koga drugega zanima. Npr. odpri temo »težave« in opiši, če ne bom pa sam dal primer.
lp smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Transurfing

Glede na to, da imam (skoraj tongue) popoln vpogled v Zoranov način dela, lahk rečem, da so vse njegove delavnice, tečaji in terapije vrhunska mešanica različnih znanj in metod, ki so avtomatsko in dejansko brezplačno dodane k delavnici ali tečaju. Zoran je skromnega srca in mnogo tega, kar daje od sebe, smatra kot samoumevno, da ponudi na tečaju ali terapiji.
Če podam primer, četudi nekdo obišče tečaj transurfinga, bo imel možnost pridobiti tudi znanje iz karmične diagnostike, integralne biorgonomije, čigonga, energijskih masaž in drugih lastnih metod, ki jih Zoran sam zase raziskuje in jih niti ne omenja nikjer.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

9

Re: Transurfing

Zoran to si pa lepo razložil smile

Mogoče pa res kaj kdaj celo vprašam. Naj to še malo počaka wink.

10

Re: Transurfing

Pozdravljen,
Ja, ko Zoran to obrazloži, se zdi vse preprosto.  smile
V praksi se potem tud kdaj malo zatakne, ampak kot pravijo: kjer je volja, tam je pot; kjer je sonce, tam so rože  big_smile

Hvala za vse tole. Jaz sem bila tudi pri Zoranu, in sem navdušena.  Upam da mi v kratkem uspe še na kakšno delavnico.
Lp

Re: Transurfing

Moly je napisal/a:

Pozdravljen,
Ja, ko Zoran to obrazloži, se zdi vse preprosto.  smile
V praksi se potem tud kdaj malo zatakne

Hej Moly (in tudi ostali, ki vas bo pritegnilo). Jaz sem pri vsej stvari ubrala malce svojo pot in mogoče bo kateremu koristila. Tudi meni se je v praksi rado zataknilo. Nekatere stvari iz knjige sem "požirala" kot za stavo in jih zlahka uporabila, nekatere pa niso in niso šle. Knjigo sem brala večkrat in enostavno mi ni šla več v glavo.

Podzavestno sem verjetno iskala razlago in rešitve, saj so mi nato na pot prihajale knjige, ki opisujejo podobne stvari kot transurfing (ali mogoče le del transurfinga), a na malce drugačen način. Pridobila sem "širši domet informacij", še vidike od drugih avtorjev in nekatere stvari so se mi "posvetile" in so stekle v prakso (lahko priznam, da ne vse, a tudi za to je še čas smile ).
Te knjige so:
Carlos Castaneda: Aktivna stran neskončnosti in Umetnost sanjanja
Deepak Chopra: Spontano ispunjenje želja
Rhonda Byrne: The Secret.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

12

Re: Transurfing

Urška je napisal/a:

Hej Moly (in tudi ostali, ki vas bo pritegnilo). Jaz sem pri vsej stvari ubrala malce svojo pot in mogoče bo kateremu koristila. Tudi meni se je v praksi rado zataknilo. Nekatere stvari iz knjige sem "požirala" kot za stavo in jih zlahka uporabila, nekatere pa niso in niso šle. Knjigo sem brala večkrat in enostavno mi ni šla več v glavo.

To pa totalno razumem. Prebral sem vse 3 knjige Transurfinga, sedaj sem pa spet pri prvi. Ko berem mi je vse ali skoraj vse jasno, ko zaprem knjigo pa kot bi odrezal - mrak na oči. Včasih imam občutek da določene stvari že uporabljam, kot je predlagano v knjigi, po svoje seveda, spet drugič pa padem na kako nemuno finto??

Potem pa vprašanje, Pa saj veš, pa kako tega nisi spregledal?

13

Re: Transurfing

Neo je napisal/a:
Urška je napisal/a:

Hej Moly (in tudi ostali, ki vas bo pritegnilo). Jaz sem pri vsej stvari ubrala malce svojo pot in mogoče bo kateremu koristila. Tudi meni se je v praksi rado zataknilo. Nekatere stvari iz knjige sem "požirala" kot za stavo in jih zlahka uporabila, nekatere pa niso in niso šle. Knjigo sem brala večkrat in enostavno mi ni šla več v glavo.

To pa totalno razumem. Prebral sem vse 3 knjige Transurfinga, sedaj sem pa spet pri prvi. Ko berem mi je vse ali skoraj vse jasno, ko zaprem knjigo pa kot bi odrezal - mrak na oči. Včasih imam občutek da določene stvari že uporabljam, kot je predlagano v knjigi, po svoje seveda, spet drugič pa padem na kako nemuno finto??

Potem pa vprašanje, Pa saj veš, pa kako tega nisi spregledal?

Zgleda, da nas je več takih wink . Tudi jaz sem se odločila, da grem brati še enkrat od začetka... počasi, počasi..., saj bo šlo:)

Re: Transurfing

Tudi jaz se pridružujem mnenjem zgoraj opisanih transurferskih privržencev. Lahko rečem, da me je po dolgih letih spremljanja, požiranja in učenja raznih duhovnih znanj in vsebin Transurfing realnosti nekako prizemljil in mi ponudil roko, da grem naprej po tej poti. Čutim, da je to to. Ampak, ko sem že najmanj tretjič prebrala vse tri knjige, sem se začela spraševati, ali je kaj narobe z mano in mojimi možgani, da ne dojamem, ali kaj.

Za nekako dva meseca sem prenehala na to  sploh misliti in v začetku tega leta sem spet prijela eno od knjig v roke. Kar nekako intuitivno sem odprla nekje na sredi in našla ravno poglavje o pomembnosti. O tem, kako dajemo stvarem preveliko pomembnost..... Sedaj zavestno delam tako, da se v vsakem trenutku in v vsaki situaciji poskušam spomniti, da so vse nihala in da dajem preveliko pomembnost določenemu dogodku, situaciji, misli. To bo za začetek že kar nekaj, mislim.

Zgleda, da je treba tudi dozoreti za vse to, da na silo ne moreš nič. Veliko pomagalo so lahko delavnice na to temo, čeprav imam včasih občutek, da kar nisi res sam dojel in ozavestil, ne velja toliko. Počasi se pa tudi daleč pride, ali ne!

15

Re: Transurfing

Mica-potica je napisal/a:

Zgleda, da je treba tudi dozoreti za vse to, da na silo ne moreš nič. Veliko pomagalo so lahko delavnice na to temo, čeprav imam včasih občutek, da kar nisi res sam dojel in ozavestil, ne velja toliko. Počasi se pa tudi daleč pride, ali ne!

Res je da vsaka stvar mora dozoreti in jo je potrebno razumeti in sprejeti. Ko pride nekaj novega je to potrebno  prizemljiti, da se usede v nas.
Veliko lažje pa usedejo, stvari če jih energijsko začutimo, kot da se mučimo z razumom sprejet. Sprejeti ne moremo tudi stvari, če imamo določene vzroke (prepričanja), ki nas omejujejo. Večina knjig je napisanih tako, da nam podajajo informacije ne povejo pa pokažejo na kak način, lahko določeno stvar sprostimo. (Npr: Karmična diagnostika ima opisan postopek molitve s katerim lahko sproščamo stvari). Drugo je pa do katere ravni je blokada in do kod mi sežemo tudi toliko se bo spucalo.

Tu je tudi ena od težav nezaupanje v sebe in svoje sposobnosti.

Delavnice so v pomoč, da energijsko lahko to razumemo in takrat se ne rabimo mučiti in na silo riniti informacije v glavo (občutek, da je glava premajhna). Nekatere stvari je pač potrebno začutiti.
Zato bojo naslednje delavnice Transurfinga sprotno čiščenje zamazanije, vzrokov in ovir, ki nam preprečujejo, svobodo izbire.
lp smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

16

Re: Transurfing

Delavnica: Transurfing realnosti

Človek se niti zaveda ne, da se mu za želen cilj ni potrebno posebej naprezati, ampak lahko želeno preprosto dobi.

Kako je to mogoče?

Delavnica je namenjena vsem, ki ste brali knjige Transurfing in ki vas je pritegnil ta nenavadni pogled na svet in življenje. Na delavnici bomo obrazložili osnovne pojme in orodja Transurfinga. Osnovna tema bo praktična uporaba in delovanje Transurfinga v vsakdanjem življenju. Prvi korak je prepoznavanje vzrokov, zaradi katerih padamo pod vpliv nihal. Kako prepoznamo destruktivna nihala in kako se jih na različnih področjih v življenju osvobodimo? Ko svojo energijo nehamo usmerjati k nihalom, znova pridobimo svojo svobodo izbire. Komaj takrat lahko vzamemo usodo v svoje roke.

Posebno pozornost bomo posvetili vajam, vizualizacijam in transformacijam s področja osvobajanja od vpliva nihal, zniževanja pomembnosti, osvobajanja od odvečnih potencialov.

Program:
1.    Osnove Transurfinga: kratka predstavitev, osnovne ideje in orodja Transurfinga.
2.    Prostor različic: kaj je prostor različic in kako si ga lahko predstavljamo?
3.    Ogledala: fizični in metafizični svet .
4.    Kako sprememba čustvene in miselne naravnanosti vpliva na našo resničnost?
5.    Nihala: kaj so nihala, kako na nas delujejo, vrste nihal, kaj so destruktivna nihala, kako         se nas oprimejo, kako se pred njimi obvarujemo, kako se jih osvobodimo?
6.    Notranja in zunanja pomembnost, odvečni potenciali in sile ravnovesja.
7.    Pomen budnosti in zavedanja sedanjega trenutka, vaje za ohranjanje budnosti in                 pozornosti.
8.    Kako do tistega, kar si želimo, kaj je to namera in kako deluje?
9.    Praktični primeri, praktične vaje, komentarji in vprašanja.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

17

Re: Transurfing

Anja je napisal/a:

Tudi jaz sem se odločila, da grem brati še enkrat od začetka... počasi, počasi

Meni tudi "prvič" knjiga ni bila jasna mi je  povzročila nekako čudno euforijo,  ko sem se pa prizemljil sem pa razumel pomen knjige.
lp smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

18

Re: Transurfing

Meni je pa bilo vse jasno ko sm prvic brala,cez par dni pa ko sem premisljevala o prebranem pa nic vec:)) no razen dolocenih zadev,ki so mi bile od prej logicne.
v drugo gre lazje, pocasi, vsak dan malo preberite,imam slabo navado da od evforije predelam lahko 1500 stransko knjigo v enem dnevu ce me zanimia:) amapk bolj malo odneses tako,vsak dan malo in razmisljajte sprot o tem!
so pa supr knjige.

Re: Transurfing

Pozdravljeni  smile

evo da malo obudim transurfing smile dva dni nazaj sem prebrala 1. stopnjo-prostor različic, sedaj sem že na dobri tretjini 2.stopnje-šelestenje jutranjih zvezd. Vendar mi nekaj ni jasno. Ko avtor piše o odvečnem potencialu..to, da se odvečni potencial tvori, ko smo v negativnih energija, ko smo negativno razpoloženi, to mi je jasno..ne razumem pa, zakaj se tvori odvečni potencial, ko smo pozitivno razpoloženi, ko se veselimo, smo radostni..a ni ravno to smisel življenja? smile

Hvala za odgovor & lep večer smile

Re: Transurfing

Pozdravljena Spela

Opisal bom svoj pogled na ta višek-odvečni potencial.
V tem svetu nas ali učijo ali silijo ali napeljujejo v sistem nihal.To je pač naša izkušnja dvojnosti v okviru tega planeta.Če se odločimo za delovanje na način nihal to pomeni da se lahko odločimo za "zlo" ali za "srečo".Smo v nihalu ene ali druge skrajnosti.V eni skrajnosti ustvarimo en višek-odvečni potancial in v drugi skrajnosti ustvarimo drugačen višek-odvečni potencial.Ta višek-odvečni potencial na eni strani ustvarja razkroj-razpad(začne se pri depresiji),na drugi strani ta višek-odvečni potencial prav tako ustvarja razkroj-razpad(zaradi evforije).Zakaj?Obe skrajnosti sta brez razumevanja da ustvarjata svoje nasprotje ko sta zagledani v samo sebe.Ko se pri nas pojavi potreba po razumevanju in občutenju druge skrajnosti se,enostavno,začnemo premikati proti sredini,vse manj je depresije in evforije,zavedamo se stvarnosti druge strani,jo sprejemamo,smo zdravi-uravnoteženi.Brez potrebe po skrajnostih.
Med nihala lahko spada  tudi pretirana uporaba sodobne tehnologije,tudi spraševanje ali dajanje odgovorov-nasvetov,.... Seveda,dokler teh "hecov" ne "skužiš" in začneš vse kar nam je ponujeno za nihalo uporabljati uravnoteženo.Brez depresije in brez evforije.
(grem gledat če sem ujel kakšno nihalo med pisanjem  lol )

21

Re: Transurfing

Spela_ je napisal/a:

dva dni nazaj sem prebrala 1. stopnjo-prostor različic, sedaj sem že na dobri tretjini 2.stopnje-šelestenje jutranjih zvezd.

Najprej ti priporočam, da prebereš knjigo do konca. Vendar ko bereš Transurfing ga beri počasi in sproti delaj to kar začutiš pri sebi ter naredi to kar te pritegne.

Spela_ je napisal/a:

Vendar mi nekaj ni jasno. Ko avtor piše o odvečnem potencialu..to, da se odvečni potencial tvori, ko smo v negativnih energija, ko smo negativno razpoloženi, to mi je jasno..ne razumem pa, zakaj se tvori odvečni potencial, ko smo pozitivno razpoloženi, ko se veselimo, smo radostni..a ni ravno to smisel življenja?

Kot ti je že Franci napisal – tako samo negativen ali samo pozitiven pol ni rešitev – ker dajemo energijo v obeh primerih. Cilje je vedno sredina in takrat imaš izbiro.

Primer:
Če želimo biti vedno dobro razpoloženi in veseli, takrat se tudi ob neprijetni situaciji um truditi da si dobro razpoložen in vesel. V neprijetni situaciji je včasih bolje, da odreagiraš drugače.

Strah in pogum – če se osvobodiš strahu in imaš samo pogum, greš lahko s pogumom na goro na plezalno turo, kjer bi običajno rabil pripomočke, a ker imaš samo pogum ga lahko biksaš in to te lahko stane življenja.

Upam, da je razumljivo.

Oba pola rabimo spoznati in od nobenega da nismo odvisni – da smo na sredini in takrat imamo možnost izbire, smo svobodni v izbiri in reakcijah.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Transurfing

Spela_ , odvečni potencial lahko sama prepoznaš v svojem življenju.

Kadar si slabe volje ali se jeziš, in to vlečeš v sebi, čeprav nekje čutiš, da je čas, da spustiš iz sebe te občutke, se ponavadi potem še slabše počutiš. To je ena vrsta odvečnega potenciala, ki nastane z eno vrsto čustev.

Kadar si vzhičena, se za nekaj ali nekoga navdušiš in to zadevo/to osebo "kuješ v zvezde", se navdušuješ, čeprav se bi čutiš, da je čas, da umiriš malo te občutke, se potem zopet nekako slabo počutiš, kot da niti to ti. To pa je druga vrsta odvečnega potenciala.

Pot do miru in osvobjenosti pa vodi z ljubeznijo, ki jo dosežeš s sprejemanjem in zmaševanjem pomembnosti - ljubezen je energija bogov, je energija vsega stvarstva, je temelj vseh drugih čustev - zato, ko se povezuješ z energijo brezpogojne ljubezni, ti ta daje krila, da se vedno dobro počutiš v sebi; kljub temu, da izraziš jezo, ko je to potrebno ali navdušenje, ko je čas zanj.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com