1

Tema: pomoč

Spoštovani!

Na vas se obračam ker imam en kup problemov, iz katerih ne vem kako naj se izkopljem. 11 let nazaj sem se vpisala na FDV, ostal mi je še en izpit in diploma, odlašam z vsem skupaj, program se je vmes spremenil, dobila sem dodatne izpite in stran zmetala precej denarja. Sedem let nazaj sem se vzporedno vpisala še na eno fakulteto in sicer razredni pouk in še vedno sem prvi letnik, najprej sem bila perfekcionist in nisem šla na izpit če nisem vse sto odstotno znala in ker se mi je v kosti zalegel strah pred neuspehom sem odlašala in odlašala in vedno čakala na septembrske roke, takrat pa me je začela grabiti panika in nepopisan strah, da izpita nikdar ne bom naredila. Lažem vsem in vsi mislijo, da sem že zadnji letnik. Nekateri v službi mislijo, da sem že diplomirala na FDV. Vse to me žre, razjeda, ne maram se lagati, nikoli se nisem lagala, razen glede faksa. Še fantu ne morem povedati resnice, včasih se prijavim na izpit in ne grem zaradi strahu pred neuspehom. Vedno me je tudi strah že samo misli na učenje in da se moram učiti. Fant misli, da sem šla izpit opravljati v resnici ga nisem šla. Vendar zaradi sramu in nesprejemanja lažem in se mu bojim povedati. Vse to me je paraliziralo in se vrtim v krogu ves čas. Toliko ambicij imam, toliko želja kaj vse hočem biti. Izogibam se določeni družbi, sorodnikom, ker nisem še v ničemer uspela, zaradi česar sem seveda povsem sama kriva. Zoprno mi je, da me kdorkoli kaj vpraša.

Drug problem pa je moja veza oz. pretekle veze. V resnih vezah sem bila v preteklosti dvakrat, Enkrat tri leta, drugič štiri in sedaj sem v vezi tri leta. Prvi fant me je prevaral, z drugim niti ne vem zakaj sva šla narazen. Vedno se kasneje začnem rediti, ko me fant spozna sem suha, potem pa se po letu, dveh zanemarim, sem brez energije in se redim. Zatekam se v hrano, v kateri iščem zadovoljstvo. Sedanji fant me non stop opozarja na to da sem se zredila, da mu nisem več tako všeč, kar ima seveda prav, vendar me prizadane. Mnogokrat poslušam zmerjanja, poniževanja z besedami, da sem nesposobna, da sem prasica, jebi se, odjebi, zgini, na živce mi greš, in še in še. Nikoli ni imel razloga, da sem si zaslužila takšne besede. Znori velikokrat, upije, se ne ustavi. Že ob navadnem pogovoru če se ne strinjava, če naredim eno napako, nekaj nepravilno, jih poslušam. Mnogokrat sem si rekla in tudi njemu, da mi je tega dovolj in da bom šla stran od njega, vendar se bojim, bojim se bolečine, strah me je. Po drugi strani ga ljubim, zelo ga imam rada, ko nima izpadov je zlat človek, v ogromno stvareh se ujameva. Stokrat sva se že pogovorila, prosila sem ga naj si poišče pomoč ali da jo poiščeva supaj in noče. Ne verjame v te stvari. Po drugi strani pa se mi zdi, da si zaradi vsega tega ker sem sama takšna to tudi zaslužim. Rada bi bila zopet ponosna nase, da bi imela čisto, mirno vest, brez laži.

Kar bom sedaj napisala me prosim ne razumite napačno, vsakemu privoščim vse najlepše iz srca, vendar ne znam si več pomagati kaj se zažira v meni da sem takšna, da se primerjam z drugimi in se počutim manjvredno. Sestrične in bratranci so uspešni, predvsem ena je v tujini in imam še zaradi tega kompleks manjvrednosti, da sem jaz nekaj manj. Vem da bom tudi sama končala fakulteti vendar ne vem kje naj najdem način ker odlašam in se bojim. Vem, da sem sposobna in da lahko ogromno dosežem v življenju. Tako si želim. Izogibam se srečanj s sorodniki, ker se počutim da sem niče v primerjavi z njimi, res da so me kot otroka vedno primerjali in mi je morda tudi to ostalo v podzavesti.

Re: pomoč

Soncee, dobrodošla na forumu.

Jaz sem ti svoj vidik videnja že opisala na mail, kamor si mi pisala. Sedaj pa lahko še drugi dodajo svoj nasvet, kar začutijo ob pismu.

Tema je bila preusmerjena v forum Vprašanja in nasveti (admin)

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: pomoč

Soncee, pozdravljena!

Rad bi ti napisal kaj več, a bi bilo uporabno, če bi vedeli (vsaj okvirno), kaj ti je že odgovorila Urška, da se ne bom(o) ponavljal(i) po nepotrebnem. Ugotavljam namreč, da z Urško večkrat napiševa podoben odgovor, le z drugimi besedami. smile

LP

Re: pomoč

Pri svetovanju ali na delavnicah velikokrat ponavljam eno in isto stvar večkrat. Od začetka vodenja skupin sem se sama sebi na trenutke zdela kot pokvarjena plošča, vendar če gledam nazaj, je to pomemben del predajanja znanja. Nekdo mora slišati večkrat isto stvar, da se mu res "usede", kot radi rečemo. Lahko 100x slišimo nekaj, a 101. se nam bo zgodil "aha" moment in bomo dojeli v srcu, kar smo prej slišali samo v umu. Tudi na Akademiji sem že večkrat slišala od Ustvarjalcev, da so šele po letih dela na sebi in poslušanja istih vzorcev ali prepričanj, en dan dejansko "slišali" in so takrat zmogli razrešiti.

Če nekdo sliši ali prebere isto stvar od različnih ljudi, pa je za njega še toliko boljše, saj lahko druga oseba napiše isto stvar z drugimi besedami, katere mogoče bolj ležijo ali se lažje usedejo tisti osebi.

Zato NOB-Eden, kar pogumno napiši, kar začutiš. wink

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: pomoč

Urška, sem pomislil na to, ampak imam tudi neke svoje omejitve in prioritete. Bom videl kako bo.

Re: pomoč

Soncee, pozdravljena!

Tudi mene zanima, kaj ti je odgovorila Urška, saj se sama najdem v opisu tvojih problemov, zato bi bila zelo hvaležna povratne informacije.

Lep pozdrav,
Tanja

Re: pomoč

Oj,

Bog,Narava,Stvarstvo,Enost,....,kakor komu drago,...,v načelu (v praizvoru) daje vsem enake možnosti ki pa zaradi različnih izbir-nalog pravzaprav niso več enake možnosti v tem-istem-zdaj trenutku.In tako ima tudi zapis Bog,Narava,Stvarstvo,Enost,...različen pomen zaradi različnih črk in s tem povezano različno izgovorjavo oziroma različno energijo.Na vse to vpliva tudi osebna energija govorečega ali pišočega se pravi njegov izbor besed.In zato Urška pravi da se včasih šele 101 ponavljanje pravilno razume,se pravi da se šele 101-ič ujame nihajoča energija pišočega ali govorečega z namenom svetovanja posamezniku ali z namenom prenašanja znanja drugim.Zato je odveč bojazen da bi se lahko ponavljali pri odgovorih tistim ki so zaprosili za pomoč.Na zemlji je-glede na število ljudi-izredno malo ljudi ki bi lahko podali istemu človeku enak nasvet za isti problem.To sicer vsi nekako vemo-slutimo ampak včasih je vseeno dobro da se to tudi ozavesti.
To je eno.

Če se nekomu odgovori mimo javnosti se to lahko razume tudi kot namig javnosti da obstajajo odgovori ki so tako osebni da se javnost lahko izključi.In to spoštujem.
To je drugo.

Kar se opisanih težav zadeva:
Bog,Narava,...,teži k temu da posameznika spodbuja-usmerja k ponižnosti in skromnosti in hvaležnosti za podarjene darove-talente.Ko se posameznik temu upira se mu na različne načine te danosti odmika ali jemlje toliko časa dokler se vrne na pravo pot.Ko se posameznik odpove pohlepu,ponosu,vzvišenosti,oholosti,napuhu,ko prepozna odkod prihajajo darovi in je zato hvaležen se stvari uredijo same od sebe.

Kje začeti?Na začetku,hahaa.Naši predniki so naše korenine.Izbrali smo jih da so nam posredovali ravno tisto kar smo rabili.Pokojnim namenimo molitev,žive pa prosimo odpuščanja in odpustimo kjer je to potrebno.Tako pregledamo svoje korenine in jih ozdravimo hkrati pa jih lahko zaprosimo za podporo če je taka njihova volja.
In hvaležnost ki je usmerjena na pravi naslov je izredno blagodejna.
In to je to.

8 Nazadnje urejal onyx (23.05.2018 13:31:37)

Re: pomoč

Zdravo,

da ne odpiram nove teme, sem se odločila, da napišem kar sem.

Imam namreč težavo s sprejemanjem bivših partnerk od partnerjev. Nekako se mi je vedno pojavljala jeza ob misli na njih ali, če je tema naletela na njih. Ne znam si razložiti zakaj pride do te jeze, pa niti ne razmišljam o tem, da bi se hotel vrniti k njej, ampak samo nekakšno dokazovanje, da je to sedaj "moje". Nevem s čim lahko to povezujem, ker v otroštvu se kaj podobnega ni dogajalo v družini (ljubosumje, 3ja oseba...) ali pa se ne spomnim...očitno more biti nekaj globjega. Bi prosila za vstop v biopolje, če se kaj začuti.


Hvala, lep pozdrav  smile

Re: pomoč

onyx je napisal/a:

Imam namreč težavo s sprejemanjem bivših partnerk od partnerjev. Nekako se mi je vedno pojavljala jeza ob misli na njih ali, če je tema naletela na njih. Ne znam si razložiti zakaj pride do te jeze, pa niti ne razmišljam o tem, da bi se hotel vrniti k njej, ampak samo nekakšno dokazovanje, da je to sedaj "moje". Nevem s čim lahko to povezujem, ker v otroštvu se kaj podobnega ni dogajalo v družini (ljubosumje, 3ja oseba...) ali pa se ne spomnim...očitno more biti nekaj globjega. Bi prosila za vstop v biopolje, če se kaj začuti.

Pozdravljena Onyx,
pri tebi gre za to, da si ti precej dojemljiva za energije in zaznaš tuje energije okrog sebe. (Ne vem, če veš kaj delati na sebi, da ti na razumljiv način napišem). Ker partner in tudi ti nista čisto na čistem z bivšimi, da jim je vse odpuščeno ( čeprav pri tebi ni čutiti nekih zamer) je še vedno prisotna energija drugih oseb in ko pride na misel bivša - se v tebi sproži program, ki začuti, da v polju partnerja je še druga prisotnost  ( čeprav ni fizična) in zato imaš to jezo.
"moje" ( kot praviš) pa tako ali tako si ne moremo nič lastiti.
Dobo bi bilo, da greš skozi proces "pucanja, odpuščanja in vračanja energije..."
Lahko narediš sama, s pomočjo ali na delavnici, čisto odvisno kaj veš in kako delati.
Upam, da sem ti pomagal, če kaj ne razumeš napiši pa ti razložim.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

10

Re: pomoč

Zdravo Zoran,

aha razumem ja.
Začela sem spremljati katera je moja energija in katera ne, tista ki ni moja, povem, da to ni moje in naj se vrne svojemu izvoru.
Drugače pa sem bila iniciirana v reiki 3, tako da odprem kanal, postavim axis mundi in grem čez postopek transformacije energije-predstavljam si, da moja energija teče nazaj k meni prečiščena. Verjetno je ostala v eni izmed prejšnjih vez? Sem v močnem obdobju čiščenja, zato me tudi vsak spor s sedanjim partnerjem zelo energijsko oslabi. Trudim se sproti odpuščati, za nazaj pa nisem čisto prepričana, če sem vsem odpustila-čeprav sem šla čez postopke.
Imam tudi problem s predajo partnerju, kot da hočem živeti svoje življenje in ga nekako ne spustim blizu...oz. dva življenja-jaz in primarna družina, kot drugo pa on in jaz-verjetno ta vzorec izhaja iz primarne družine.

Super, sem vesela za tvoj odgovor smile

Hvala!