51

Re: Šamanizem

Šamani pravijo, da ko spimo se naša žival moči odmakne od nas, kot tudi duša lahko potuje zelo daleč. Zato je potrebno nežno bujenje, ker z vsakim naglim (nasilnim) bujenjem, doživimo lahko veliki šok. Ni važno če smo zbujeni ponoči ali podnevi. Zato je potrebno bujenje biti čim bolj nežno, pozorno, s kakšno prijetno glasbo,… Šamani pravijo, da že sama budilka predstavlja šok za našo dušo i s tem izgubljamo moč našega pomočnika (živali moči). Šok predstavlja tudi luč, če jo kdo prižge ko spimo in nas zbudi. Ko se te stvari večkrat ponavljajo tudi mi postopoma izgubljamo stik z našo živaljo moči. Počasi  a skoraj neopazno skozi leta več nimamo toliko moči kot prej.
Vsaka travma, ki jo doživimo je šok za našo dušo, kot tudi za našo žival moči. To se lahko zgodi pri prometni nesreči (tudi če ni bilo telesnih poškodb), če nas kdo ali kakšna stvar splaši,… Verjetno je komu poznata izreka: "na smrt sem se ustrašil".
Zato je pomembno, da si povrnemo svojo žival moči, da nam pomaga obnoviti življenjsko energijo.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

52

Re: Šamanizem

Šamansko potovanje in odkritje živali moči

Šamanizem predstavlja prastaro zdravljenje in je ena od najstarejših poznanih oblik duhovnosti na zemlji. Uporabljal se je od prastarih časov pradavnine in uporablja se še danes, najdemo ga v mnogih različicah ter skoraj med vsemi ljudstvi sveta.

Bistvo pravega šamanskega delovanja je v zdravljenje – zdravljenje sebe, drugih in zdravljenje matere zemlje.

V šamanski kulturi obstajata zgornji svet, svet nad oblaki, ki je dom angelov, boginj, bogóv, mojstrov vnebovzetja, …. In spodnji svet, svet pod zemljo, ki je dom »zemeljskih angelov«, duhov živali, rastlin in neorganskega sveta (gore, kamni, ogenj, voda …). Le-ti lahko postanejo naši varuhi, zaščitniki in vodniki, ki nas popeljejo varno in v naše najvišje dobro skozi življenje na zemlji.
V zahodni kulturi ter z razcvetom new age-a smo se zahodnjaki posvetili predvsem navezovanju stika z zgornjim svetom. To pa je povzročilo neravnotežje v našem energijskem sistemu. Če se v meditaciji povezujemo le navzgor, bomo »navzgor« tudi ostali. To vodi k neprizemeljenosti, neobčutenju svojega telesa, občutki, da se nas ne upošteva, pomanjkanju energije za uresničevanje idej, ki jih skozi meditacijo dobimo, živimo kot duh in kakor pravi reklo – ne poznamo uživanja življenja s polno žlico.
Povezovanje s spodnjim svetom nam omogoča zemeljsko podporo, realizacijo naših idej in želja in lažje življenje.
Velika razlika med pomočniki iz zgornjega in spodnjega sveta je ta, da se pomočnika iz spodnjega sveta zavedamo. Vemo kdo je naš pomočnik, na kakšen način nam pomaga, pri kateri stvari nam pomaga, na kak način nam pomaga in za katero stvar nam pomaga.
S pomočjo živali moči se nam aktivira imunski sistem, da smo sposobni zaznati svojega notranjega zdravnika in se samoozdraviti. Samoozdravitev je mišljena, da se ozdravijo razne bolezni, odvisnosti, kot tudi navade in prepričanja. Dobimo potrebno energijo in moč, da naredimo tisto, kar si prej nismo upali. Predvsem pa nam žival moči pomaga, da imamo dovolj energije, povrne nam življenje v nas.
Primer:
Konj kot žival moči nam pomaga pridobiti moč, da se svobodno izražamo, gibljemo, potujemo, da se osvobodimo in rešimo prepričanj in  navad, ki nas omejujejo – enostavno nam da svobodo v duhu. Konj pomaga tudi, kadar izgubimo strast in zanimanje za spolnost. Takrat nam pomaga prebuditi spolno poželenje, moč in vzdržljivost.
Kuščar kot žival moči nam pomaga pri spretnosti, nežnosti, jasnosti - v namerah in dejanjih, kot tudi pomirja deloholike. Pomaga zmanjšati  čustveno, mentalno in  telesno preobčutljivost. Pomaga tudi pri regeneraciji telesa, spontanosti, sanjah in vizijah.

Oba svetova sta za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima, z ravnotežnim vzpostavljanjem stika med obema svetovoma.

Šamansko potovanje in zdravljenje
Šamani verjamejo, da ima vsak človek svojo žival moči. To je duh živali, ki predstavlja določeno živalsko vrsto. Žival moči nam pomaga živeti, nas ohranja zdrave, razumne in vitalne. Živali moči pomagajo nam, ljudem, živeti življenje na zemlji bolje in nas povežejo z energijami matere zemlje. Brez živali moči nas spremlja občutek praznine, smo brez volje, radosti in moči, nepovezani z življenjem, sami s sabo in z materjo zemljo. Posledično lahko zbolimo, pademo v depresijo ali se nam dogajajo kakšne druge težave, ki nam lahko škodijo (odvisnosti, fobije …)
Vsak otrok ima v otroštvu žival moči, skozi odraščanje pa se velikokrat zgodi, da človeka žival moči zapusti.
V civilizacijah, kjer je prisoten šamanizem, se uporabljajo iniciacije za prehod v odraslost, s katerimi pomagajo odraščajočemu, da si obdrži svojo žival. V zahodnem, razvitem svetu je šamanizem zatrt skoraj do korenin. Zatrta je tudi zavest o materi zemlji, povezanost med človekom in njegovimi so-prebivalci na našem planetu, kot so živali, rastline, minerali, reke, morja, oblaki, zemlja, jame, veter, gore …

Vsi smo povezani med sabo, četudi mogoče povezave ne čutimo. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z okoljem, v katerem živimo, ljudmi, živalmi in rastlinami. Z naravnim in nenaravnim svetom. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z našo dušo, z našim jedrom, našim poslanstvom. Vodi nas varno po naši poti, nam kaže morebitne ovire, daje napotke in nas ščiti.

DELAVNICA

Na delavnici se bomo teoretično in še posebej praktično posvetili osvajanju šamanskega potovanja in odkrivanja živali moči. Delavnica je zasnovana na podlagi jedrnega šamanizma, katerega avtor je  Michael Harner. V njem so zasnovane univerzalne šamanske tehnike in principi, ki zajemajo znanje in metode vseh ali skoraj vseh svetovnih šamanskih kultur in se ne osredotočajo na določen tip šamanizma.

PROGRAM:

•    Osnove šamanizma, namen in uporaba šamanizma v vsakdanjem življenju.

•    Ključni elementi šamanskega delovanja, ki služijo kot podlaga za praktično delo.

•    Potovanje po šamanski cesti v spodnji svet.

•    Odkrivanje svoje živali moči in samozdravljenje.

•    Odkrivanje živali moči za druge.

•    Meditacije, šamanski bobni in živalski ples.

Delavnico organizira Društvo pesem duše.
Program vodiva: Urška Korun in Zoran Zavor

Za delavnico ni potrebnega predhodnega znanja.

Prijave in informacije: pesem.duse@gmail.com ali: 070-824-799

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Šamanizem

Na naši spletni strani smo uvedli manjšo novost; od sedaj naprej bo vsak mesec objavljen živalski vodnik za tekoči mesec, ki bo služil v pomoč in podporo. Živalski vodnik za mesec junij je lev. Več o njegovi pomoči si lahko preberete na prvi strani.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

54

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

Na naši spletni strani smo uvedli manjšo novost; od sedaj naprej bo vsak mesec objavljen živalski vodnik za tekoči mesec, ki bo služil v pomoč in podporo.

Opazila. Mi je zelo všeč! :prst:

55

Re: Šamanizem

Ko imamo občutek, da ne moremo več sprejemati sporočil iz zunanjega sveta. Ko živčni sistem postane preobčutljiv za vse informacije, se je potrebno odmakniti od trenutnih stvari. Vzeti si je potrebno dan zase iti v naravo, da občutimo ponovno mir v sebi, da se lahko naš organizem obnovi. Tudi, če mislimo da nimamo časa ali nas je strah, nam bo dan ko ga bomo preživeli sami s sabo, prinesel veliko odgovorov in rešitev. Zakaj' Zato ker, ko smo sami v naravi takrat nimamo potrebe po govorjenju in stopimo v stik sami s sabo. Naučimo se poslušati in občutiti sebe z božansko ljubeznijo, hkrati pa smo prizemljeni.

Za začetek si damo jasno namero, kaj hočemo narediti in zaprosimo svoje srce, da nas vodi na naši avanturi in da se odpre božanski ljubezni in da božansko ljubezen lahko razumemo in občutimo v popolnosti. Za pomoč lahko zaprosimo svoje vodnike, varuhe, žival moči,..in gremo dogodivščini na proti. Dogodivščina, ki se imenuje spoznavanje sebe. Če mislite, da veste vse o sebi lahko preverite na tak način, če je temu res tako.
Tisti, ki veste za svojo žival moči jo lahko zaprosite, da vam pomaga, da se še povežete z svetom rastlin in kamnin. Za vsa sporočila in stvari je dobro, da smo hvaležni :srcek: .
Veliko veselja v odkrivanju sebe. smile 
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

56

Re: Šamanizem

Zivjo po dolgem casu, sem zdela mal v votlini ucenja:)

Najprej vsem,ki se niste bili na ZU-Zoran in Urska samanski delavnici potem zeloo priporocam,ker se vam pol zacne ful dogajat.
Moji frendici in meni se kar dogaja,njej se bolj noro.
ivjo vsem radovednezem ,

na samanski delavnici je bilo super super no morate dozivet  da bi vedeli kaj mislim,

potovanje z bobnom in suskalico pa ples z zaprtimi ocmi krasen nacin da spoznas svojo izval moci in jo zacutis  v sebi.
Kar je pa se najboljse, spomnes se da si kot otrok imel tocno to zivalco za svojega nevidnega prijatelja in veliko plisastih igrac, figurc s to zivalco.
in se zaves da si nekoc imel vse te lastnosti, moc in pogum potem pa je to vse kar poniknilo nekam in si cutil kot da manjka del tebe,
Zoran nam je pojasnil da se to zgodi,ker smo zanemarili svojo zival moci.
obcutek je fajn, res priporocam da se grreste potovanja v samanski svet z Zoranom in Ursko.
Pa se to.
Izpolnijo se zelje, naslednji dan po delavnici sem srecala v naravi medveda, pred tem pa sem imela veliko zeljo ga videti v njegovem naravnem okolju.
Medo je bil kot igracka, 20m od mene in je lepo setal, se prijazno smehljal, se lepo usedel na skalco in gledal.
In se to, da sem zaprosila mojo zival moci,da se pogovori z osebo s katero sva se mal skregali in naj ji pove  da mi je zal, ker sem vcasih trmasta in nato dobim sms in klic cez kaksno urco od te osebe in sva se lepo pogovorili.
Definitivno grem se raziskovat samanski svet z duetom ZU-Zoran in Urska, zelo uspesna kombinacija!
ajdi fajn potujte v spodnji svet in porocajte kaj se vam kaj dogaja in kakse so vase zivalce, plesete samanski ples?
ce najdete kaksno dobro musko priporocite, jaz vam priporocam james arches feet in the soil.
Byebye

Re: Šamanizem

Ful me veseli, da sta se imeli s prijateljico fajn!  :prst:  smile
Bila je res fajna delavnica in ste bili fajna, napredna skupina.  smile

Maxim je napisal/a:

Kar je pa se najboljse, spomnes se da si kot otrok imel tocno to zivalco za svojega nevidnega prijatelja in veliko plisastih igrac, figurc s to zivalco.

Maxim, s tvojo živaljo moči sta imeli, kakor si opisovala na delavnici, že zgodaj čudovit odnos. Ni pa takšen odnos enak pri vseh. Seveda je krasno, da si s svojo živaljo moči tako zelo povezan v otroštvu, ni pa nujno.
Jaz svoje živali moči nisem poznala do njenega odkritja. Kolikor mi spomin daleč nazaj seže, z njo nisem navezovala zavestnega kontakta. Tako da povezava s priljubljeno živaljo iz otroštva in resnično živaljo moči resnično ni pravilo. Vsekakor pa ima žival, ki nam je bila priljubljena v otroštvu, velik vpliv na nas tudi danes, tudi če ne gre za našo žival moči.  :prst:  :srcek:  :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

58

Re: Šamanizem

Urska hvala, ja ni nujno da povezano z zivalcami.
Sem pa mela  prave zelve 21let zdaj so pa pri prijateljicinem bratrancu, ker ma ribnik doma,mal tezko bi mela mojo zival doma:) sosedi bi se res zbal velke macke:) no sicer pa kdo ve bi morala probat ga nekak presvercat iz Afrike:)
ja,prijateljici se pa res dogaja,tako je vesela in hvalezna,da je dozivela to izkusnjo,iz katere zdaj se toliko razvilo v par dneh po delavnici.
Hvala res.ce pa naumita se delavnico samanskega bobnanja pa pridemo spet.

Re: Šamanizem

Maxim je napisal/a:

Hvala res.ce pa naumita se delavnico samanskega bobnanja pa pridemo spet.

big_smile Bomo videli, kaj bo poletje prineslo.  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

60

Re: Šamanizem

Maxim je napisal/a:

ja,prijateljici se pa res dogaja,tako je vesela in hvalezna,da je dozivela to izkusnjo,iz katere zdaj se toliko razvilo v par dneh po delavnici.

Alahko kaj več napišeš kaj se dogaja, če ni skrivnost? smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

61

Re: Šamanizem

Zoran je napisal/a:

S pomočjo živali moči se nam aktivira imunski sistem, da smo sposobni zaznati svojega notranjega zdravnika in se samoozdraviti. Samoozdravitev je mišljena, da se ozdravijo razne bolezni, odvisnosti, kot tudi navade in prepričanja. Dobimo potrebno energijo in moč, da naredimo tisto, kar si prej nismo upali. Predvsem pa nam žival moči pomaga, da imamo dovolj energije, povrne nam življenje v nas.
Primer:
Konj kot žival moči nam pomaga pridobiti moč, da se svobodno izražamo, gibljemo, potujemo, da se osvobodimo in rešimo prepričanj in  navad, ki nas omejujejo – enostavno nam da svobodo v duhu. Konj pomaga tudi, kadar izgubimo strast in zanimanje za spolnost. Takrat nam pomaga prebuditi spolno poželenje, moč in vzdržljivost.
Kuščar kot žival moči nam pomaga pri spretnosti, nežnosti, jasnosti - v namerah in dejanjih, kot tudi pomirja deloholike. Pomaga zmanjšati  čustveno, mentalno in  telesno preobčutljivost. Pomaga tudi pri regeneraciji telesa, spontanosti, sanjah in vizijah.

Žival moči je tista, ki nam pomaga izpolniti naš življenjsko poslanstvo , ki ga imamo. Dobimo (imamo) točno tistega pomočnika, ki ga rabimo, da izpeljemo življenjsko nalogo. Če imamo več nalog se pomočniki tudi menjajo.

Zelo pomembno je, če hočemo živeti tako kot sami hočemo, da imamo postavljeno svojo linijo hare, os – sveta, povezavo božansko – zemeljsko, ker je ta povezava, linija, os, našega namena in življenjskega poslanstva.
Ko imamo postavljeno linijo, os, povezavo, nam še žival moči pomaga, da izpolnimo to nalogo, ki jo imamo v življenju. Je naš svetovalec, varuh, prijatelj,.. ki ga lahko uporabljamo v vsaki situaciji.

Primerjal bom žival moči in iskalnik google: ko nekaj iščemo napišemo v google in iskalnik nam vrže zadetke ven. Enako je pri živali moči, kaj hočemo naročiti ali vprašati, nam naš živalski pomočnik pokaže, da nasvet ali naredi.

Linija hare, os – sveta ali povezava božansko – zemeljsko je kot računalnik, žival moči je pa kot človek, ki zna uporabljati računalnik = znamo kaj je naš življenjski namen, ter poslanstvo in kako ga živeti.


smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

62

Re: Šamanizem

Živijo, niti teden ni, odkar sem bila na šamanski delavnici. Po nekem naključju ali usodi pa kar na dveh zapored - začetni in nadaljevalni - in moram rečt, da je bilo fantastično!!! Najprej me je sicer spremljal strah, da ne bom našla svoje živali moči, ko pa smo šli na potovanje v spodnji svet sploh ni bilo dvoma. Moj levček se je skoraj takoj prikazal in združitev je bila tako močna, da so se mi ulivale solze. Občutila sem neverjeten naval ljubezni, sploh ne morem drugače opisat. :srcek:

Kvalitet, ki mi jih moj levček prinaša, se sploh nisem zavedala, vendar mi je razložil, da so del mene. Od takrat me najbolj spremlja njegova prepričanost: "Kaj se sekiraš, bova pač pokazala zobe" big_smile In to se že kaže, ker imam velike težave s postavljanjem mej in samozavestjo, razumem, da mi prinaša ravno to. Pa tudi učinek je že viden. Bolj si zaupam, v situacijah, ki so me prej vrgle s tira, sem mirna, prepričana vase. Ne rabim toliko zunanje potrditve (še ena moja velika težava), preprosto vem, da je tako kot mora bit smile Šele po neki situaciji mi je postalo jasno, da sem reagirala popolnoma drugače kot običajno, ooo, kako blagodejen občutek smile Ravno danes se mi je tudi zgodilo, da sem bila do popoldneva tešča, morala pa sem na trening. Ker sem bila švoh, sem leva prosila za moč in takoj začutila nov val energije.

Nikoli si sicer ne bi mislila, da je lev moja žival moči. Vedno sem se čutila nekako povezana z volkovi, od delavnice naprej pa mi je lev najlepša žival, kar sem jih kdaj videla  :srcek:  Od delavnice jemljem tudi esenco leva in vem, da še jača vez med nama.

V srednjem svetu sem se na delavnici srečala z mojo mami, s katero imava veliko nerazrešenih stvari. Verjeli ali ne, danes sva se po dolgem času dobile. Rekla mi je, da sprejema mojo odločitev za pot v duhovnost, kar je poudarila s tem, da je želela prispevati nekaj denarja za delavnico Pesem duše, na katero si želim. Pred tem pa je "duhovnost" krivila za spremembe v najinem odnosu. Še kar ne morem verjet!

Zoran & Urška - vama gre zahvala za vse to. Moje življenje se izboljšuje z bliskovito hitrostjo, žival moči pa mi daje moč za spremembe  :rose:

63

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

Nikoli si sicer ne bi mislila, da je lev moja žival moči. Vedno sem se čutila nekako povezana z volkovi, od delavnice naprej pa mi je lev najlepša žival, kar sem jih kdaj videla  :srcek:

Pa kdaj sem že jaz tebi rekla, da si levček! tongue  wink

Tole z mami, ko se ti je zgodilo, se mi zdi noro super, kako so se stvari razpletle. :prst:  Mi daje še en dokaz, da ko sam pokažeš pripravljenost nekaj narediti, ti pride življenje naproti s široko razprtimi rokami.

Sicer pa me je tvoj post spodbudil, da tudi sama opišem občutja po delavnici. Tako kot že prva, me je tudi nadaljevalna resnično navdušila.  :srcek:  :rose: Dobila sem odgovore na vprašanja, ki sem jih najbolj potrebovala, in sedaj občutim notranji mir v veliko večji meri, kar posledično s seboj prinese, da sem (še wink ) bolj vesela in radostna in se zares veselim življenja. :rose: Zanimivo se mi zdi, kako je življenje bolj polno. Kot je že Ninja napisala, še teden dni ni od delavnice, meni pa se zdi, kot da je preteklo ogromno časa, saj je dogajanje tako intenzivno.  smile  :prst:

Spoznala sem se tudi s svojim vodnikom iz zgornjega sveta, Ganešom, in ga od takrtat vseskozi občutim ob sebi. :srcek:  Včasih ga kar vidim, kako se mi porogljivo smeji, včasih, ko se peljem z avtom in imam muziko na glas, pa ga vidim plesati.  big_smile  smile  Mislim, da mi zelo pomaga pri tem, da si življenje bolj krojim po svoji meri in mi je zato prijetnejše. Včasih sem imela strah pred 'kršenjem pravil' (v smislu, da temu sledi kazen), sedaj pa jih kar veselo kršim, seveda le v primeru, če s tem (po nepotrebnem) ne škodim drugim. Postala sem tudi samozavestnejša in se bolj zavedam svojih kvalitet, in tu mislim tudi v smislu zunanje podobe (kar je zame vsekakor največji napredek). Tudi želje, ki jih imam (in včasih niso ravno v skladu z družbeno moralo), si sedaj dopuščam in sprejemam kot legitimne. Ne silim sicer v njigovo uresničitev (v smislu izsiljevanja), ampak če se pojavi prilika, ko mi življenje prinese tisto, kar si želim, pa z veseljem in brez oklevanja vzamem.  :srcek:  smile Skratka, bolj si dovolim biti to, kar sem (in to tudi izraziti), in se ob tem hkrati počutim čudovito (namesto nelagodja, sramu, strahu, ki sem ga občutila prej).

Zaenkrat čutim, da mi je vodnik iz zgornjega sveta prinesel predvsem spoznanje: ''Have fun!'' A ne samo to, vseskozi mi kaže mi tudi način, kako se imeti fino in uživati življenje na polno.  :prst:  :srcek:

Ganeš se mi totalno fantastičen in šele sedaj vem, zakaj so se mi sloni vedno zdeli tako modri, dostojanstveni in spoštovanja vredni (vodnik je namreč na nek način povezan s sloni wink ). Se spomnim, ko sem enkrat gledala dokumentarec o Indiji, kjer so prikazovali slone, ki imajo z verigami zavezane noge, in pomagajo pri gozdarskih opravilih, se je v meni vzbudilo totalno ogorčenje (V smislu, kako si drznete! Slona uklenit!). Ne me sedaj narobe razumet, čisto razumem, da imajo ljudje tudi delovne slone in nikogar ne obsojam, samo opisujem svojo reakcijo, ki je bila čisto spontana.

Razmišljam tudi, da bi prebrala o njem kakšno literaturo (Maitreyo od Kezeleta sem si že sposodila), hkrati pa razmišljam, da bi bilo morda bolje, da bi se z njim najprej še sama bolj spoznavala, da me ne bi omejila pričakovanja. No, bom že videla, kako bo naneslo in kaj me bo pritegnilo.  tongue

Lepo lepo se imejte, Urški in Zoranu hvala tudi iz moje strani  :srcek:  :rose:  smile in upam, da bo v bodoče (čez čas) sledila še kakšna nadaljevalna šamanska delavnica (trojka wink), ker v njih resnično uživam, podarjajo pa mi neprecenljiva znanja, spoznanja in občutja. :srcek:  :rose:  :srcek:

Re: Šamanizem

Resnično sem vesela za obe, da se vama tako hitro in bliskovito dogaja v pozitivo. Pa tako malo je včasih treba, da se nam celo življenje obrne na bolje ...

Čudovito obedve s pisanjem poosebljata bistvo šamanskega delovanja, ki ga dosežemo s svojo živaljo moči in osebnim duhovnim vodnikom - VODNIK IN ŽIVAL NAS ENOSTAVNO OSREČUJETA - varno in pogumno nas vodita ravno po tisti poti, po kateri si prej nismo upali, dajeta nam zagon, energijo in podporo, da zmoremo živeti brez mask, pretvarjanja in kar je še toliko bolj pomembno, brez strahu, da bi bili prizadeti - z njima zmoremo, si upamo in si dovolimo biti točno to, kar resnično smo.  :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

ar3ka je napisal/a:

upam, da bo v bodoče (čez čas) sledila še kakšna nadaljevalna šamanska delavnica (trojka wink), ker v njih resnično uživam, podarjajo pa mi neprecenljiva znanja, spoznanja in občutja. :srcek:  :rose:  :srcek:

Ko bo pravi čas, bo nastopila tudi trojka.  :rose:  :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

66

Re: Šamanizem

Pa kdaj sem že jaz tebi rekla, da si levček! tongue  wink

Hehe, si me čisto prehitela tongue

Spoznala sem se tudi s svojim vodnikom iz zgornjega sveta, Ganešom, in ga od takrtat vseskozi občutim ob sebi. :srcek:  Včasih ga kar vidim, kako se mi porogljivo smeji, včasih, ko se peljem z avtom in imam muziko na glas, pa ga vidim plesati.  big_smile  smile  Mislim, da mi zelo pomaga pri tem, da si življenje bolj krojim po svoji meri in mi je zato prijetnejše. Včasih sem imela strah pred 'kršenjem pravil' (v smislu, da temu sledi kazen), sedaj pa jih kar veselo kršim, seveda le v primeru, če s tem (po nepotrebnem) ne škodim drugim. Postala sem tudi samozavestnejša in se bolj zavedam svojih kvalitet, in tu mislim tudi v smislu zunanje podobe (kar je zame vsekakor največji napredek). Tudi želje, ki jih imam (in včasih niso ravno v skladu z družbeno moralo), si sedaj dopuščam in sprejemam kot legitimne. Ne silim sicer v njigovo uresničitev (v smislu izsiljevanja), ampak če se pojavi prilika, ko mi življenje prinese tisto, kar si želim, pa z veseljem in brez oklevanja vzamem.  :srcek:  smile Skratka, bolj si dovolim biti to, kar sem (in to tudi izraziti), in se ob tem hkrati počutim čudovito (namesto nelagodja, sramu, strahu, ki sem ga občutila prej).

Zaenkrat čutim, da mi je vodnik iz zgornjega sveta prinesel predvsem spoznanje: ''Have fun!'' A ne samo to, vseskozi mi kaže mi tudi način, kako se imeti fino in uživati življenje na polno.  :prst:  :srcek:

Ar3ka, ti si tak sonček, sem presrečna, da sva se ponovno srečali smile Lepo je brat tvojo izkušnjo, vidim in čutim, da lahko tudi sama veliko bolj poglobim vez z vodnico, čeprav se mi odkriva, da ni ravno tisto, kar sem na delavnici mislila, da je ...

Lepo lepo se imejte, Urški in Zoranu hvala tudi iz moje strani  :srcek:  :rose:  smile in upam, da bo v bodoče (čez čas) sledila še kakšna nadaljevalna šamanska delavnica (trojka wink), ker v njih resnično uživam, podarjajo pa mi neprecenljiva znanja, spoznanja in občutja. :srcek:  :rose:  :srcek:

Jaaa, enako smile

67

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

Čudovito obedve s pisanjem poosebljata bistvo šamanskega delovanja, ki ga dosežemo s svojo živaljo moči in osebnim duhovnim vodnikom - VODNIK IN ŽIVAL NAS ENOSTAVNO OSREČUJETA - varno in pogumno nas vodita ravno po tisti poti, po kateri si prej nismo upali, dajeta nam zagon, energijo in podporo, da zmoremo živeti brez mask, pretvarjanja in kar je še toliko bolj pomembno, brez strahu, da bi bili prizadeti - z njima zmoremo, si upamo in si dovolimo biti točno to, kar resnično smo.  :srcek:

Hvala za te besede!  :srcek:  :srcek: Čeprav jaz šele odkrivam, kdo sem, kaj so moje želje, se pa vse odvija s svetlobno hitrostjo in res daje moč, da greš naprej, četudi ne veš, kaj prinaša naslednji korak ...

68

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

Ar3ka, ti si tak sonček, sem presrečna, da sva se ponovno srečali smile Lepo je brat tvojo izkušnjo, vidim in čutim, da lahko tudi sama veliko bolj poglobim vez z vodnico, čeprav se mi odkriva, da ni ravno tisto, kar sem na delavnici mislila, da je ...

Ninja, hvala enako, tudi jaz sem vesela, da smo se ponovno srečale. No, danes se pa tako ali tako spret 'vidimo'. wink  smile  :rose:

69

Re: Šamanizem

Živijo, danes sem skozi postopek, ki smo ga delali na delavnici Pesem duše, pošiljala brezpogojno ljubezen nekaterim živalicam in dobila preblisk, da je lahko to tudi eden od načinov za povezovanje z živaljo moči. Na šamanski delavnici smo na primer omenili, da lahko "posvojiš na daljavo" kakšno žival, gledaš njeno sliko, pleseš ples moči ipd. jaz pa sem poskusila s pošiljanjem brezpogojne ljubezni vsem levčkom, ki jo potrebujejo, kolikor je lahko sprejmejo in je v najvišje dobro in je bila izkušnja zelo lepa. Prav čutila sem žarke svetlobe iz mojega srčka in občutek ljubezni  :srcek:

Re: Šamanizem

:rose:  :rose:  Super, me zelo veseli, da delaš s svojo živaljo moči.

Žival moči v šamanizmu predstavlja duh celotne živalske vrste, se pravi žival moči ni le duh posamezne živali.

Če ima nekdo na primer žival moči orla, pomeni to, da gre za duha celotne živalske vrste orlov in ne samo duha enega orla.  :prst:

S povezovanjem s posameznimi živalmi krepimo vez s tisto živalsko vrsto in z našo živaljo moči.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

71

Re: Šamanizem

Včeraj sem potovala v spodnji svet in se povezala z mojim levčkom in v pogovoru z njim ugotovila, da nisem uspela čisto aktivirati lastnosti, ki mi jih prinaša. Želim si večje prepričanosti vase, samozavesti, kredibilnosti, delam na tem, napredujem, ampak počasi smile

Predlagal mi je, naj v meditaciji dam namero, da s povezovanjem z energijo živali moči (torej levčka) preko boga aktiviram vse te lastnosti, ki si jih želim, jih integriram, prizemljim na vse nivoje, v vsako celico, ipd. (skratka po obrazcu iz Pesem duše).

To mi je nekako dalo moč, da se usmerim k stvarem, ki jih želim delati in sem že dobila nekaj telefonskih klicev, ki potrjujejo, da namera obroduje sadove  :srcek:

Mogoče bo izkušnja še komu koristila ali dala kakšno idejo ...

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

To mi je nekako dalo moč, da se usmerim k stvarem, ki jih želim delati in sem že dobila nekaj telefonskih klicev, ki potrjujejo, da namera obroduje sadove

Najlepše od vsega je, ko duhovno delo obrodi fizične sadove.  :rose:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

73

Re: Šamanizem

Ker sem pred slabe pol leta šla na šamanski delavnici zaporedoma (sobota in nedelja), se mi nadaljevalna ni povsem integrirala. Ko sem doma potovala v zgornji svet, je bilo vselej vse bolj megleno, čutila sem vodnike, ampak jih nisem videla, pri sporočilih sem dvomila, če niso bolj produkt mojega uma.

Izkušnja današnje delavnice pa je bila fenomenalna! Mislim, da se zelo poznajo tudi nove energije, ki so se odprle z 11.11. Združitev z vodnico in končno odkritje, kdo je, je bila zelo intenzivna. Čakala me je in me sprejela z močno energijo in ljubeznijo. Slike, ki sem jih videla, sporočila, ki sem jih dobivala, so bila v različnih oblikah. Včasih sem se dejansko prestavila v nek svet (npr. Atlantida), postavljeno mi je bilo ogledalo, da vidim, kdo je moja duša in spoznam njen namen, včasih sem dobila direkten odgovor. Slike, prizorišča, sporočila so se hitro menjavali in sestavili v malo bolj smiselno celoto tudi tisto, kar sem zaznala ali mi je kdo povedal že prej.

Spoznala sem še 3 vodnike, eden od njih je Mihael, ki me mislim, da me spremlja v regresiji. Malo manj prijetno mi je bilo, ko sem videla, da je eden od vodnikov Anubis. Imam nek strah pred svetom mrtvih, najbrž z razlogom smile Bo že treba tu kaj rešit ... wink

Skratka, hvala vsem udeleženkam delavnice (Zoran je bil spet blažen med ženami wink)) in seveda Zoranu in Urški. Veliko delata, ampak rezultati vajinih prizadevanj so pa čudoviti  :prst:  :srcek:  :rose:

74

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

Izkušnja današnje delavnice pa je bila fenomenalna! Mislim, da se zelo poznajo tudi nove energije, ki so se odprle z 11.11. Združitev z vodnico in končno odkritje, kdo je, je bila zelo intenzivna. Čakala me je in me sprejela z močno energijo in ljubeznijo. Slike, ki sem jih videla, sporočila, ki sem jih dobivala, so bila v različnih oblikah. Včasih sem se dejansko prestavila v nek svet (npr. Atlantida), postavljeno mi je bilo ogledalo, da vidim, kdo je moja duša in spoznam njen namen, včasih sem dobila direkten odgovor. Slike, prizorišča, sporočila so se hitro menjavali in sestavili v malo bolj smiselno celoto tudi tisto, kar sem zaznala ali mi je kdo povedal že prej.

Kot smo se na delavnici pogovarjali je zaznati, da se odpirajo nove možnosti in svetovi, ki nam postajajo sedaj bolj dostopni. Odpirajo se nam pa z našim razvojem in predvsem z dvigom zavesti. Zelo lepe in močne energije so pripravljene, da vstopijo v naše življenje, zato se splača odpraviti omejujoče vzorce, da jih lahko uporabljamo v svojem življenju.

Ninja je napisal/a:

Spoznala sem še 3 vodnike, eden od njih je Mihael, ki me mislim, da me spremlja v regresiji. Malo manj prijetno mi je bilo, ko sem videla, da je eden od vodnikov Anubis. Imam nek strah pred svetom mrtvih, najbrž z razlogom

To, da imaš Anubisa zraven sebe ni mus, da je slabo, glej na to, da je tvoj osebni vodnik in te bo vodil tam ker je potrebno, npr: kot tvoja žival moči, ki te ne pusti na cedilu – glej s te strani. Ti mogoče še ne veš zakaj si ga dobila, ko boš videla širšo perspektivo ti bo postalo jasno.

Ninja je napisal/a:

Skratka, hvala vsem udeleženkam delavnice (Zoran je bil spet blažen med ženami wink)) in seveda Zoranu in Urški. Veliko delata, ampak rezultati vajinih prizadevanj so pa čudoviti  :prst:  :srcek:  :rose:

Hvala  wink

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

75

Re: Šamanizem

Zoran je napisal/a:

To, da imaš Anubisa zraven sebe ni mus, da je slabo, glej na to, da je tvoj osebni vodnik in te bo vodil tam ker je potrebno, npr: kot tvoja žival moči, ki te ne pusti na cedilu – glej s te strani. Ti mogoče še ne veš zakaj si ga dobila, ko boš videla širšo perspektivo ti bo postalo jasno.

Hvala za te besede  :rose:  Se strinjam, zanimivo mi je bilo, kakšno reakcijo je sprožilo v meni. Danes sem bila z vodnikom na 4. ravni in "duhove" zaznala kot energije različnih barv. Nisem imela nobenih kontaktov, samo malo je sprostilo strah pred tem, ker sem videla, da ni nič hudega big_smile Kot si napisal, bom že izvedela, kaj je namen tega vodnika ...

Sem pa danes delala reiki in tudi med tem čutila vodnico. Do sedaj je bilo to vse bolj megleno in nejasno, tako da je bil lep občutek, ko sem se zavedela, da je ob meni. Čutim, da je še veliko stvari, ki jih imam pred nosom, ampak jih ne zaznam  tongue  Najbrž se bo že odprlo, ko bom pripravljena ...