Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

Izkušnja današnje delavnice pa je bila fenomenalna! Mislim, da se zelo poznajo tudi nove energije, ki so se odprle z 11.11. Združitev z vodnico in končno odkritje, kdo je, je bila zelo intenzivna.

Skratka, hvala vsem udeleženkam delavnice (Zoran je bil spet blažen med ženami wink)) in seveda Zoranu in Urški. Veliko delata, ampak rezultati vajinih prizadevanj so pa čudoviti  :prst:  :srcek:  :rose:


:rose:  :rose:  smile Tokrat si bila res bolj pripravljena in tudi bolj prizemljena, kar nedvomno pripomore k videnjim. Kot si že v osebnem pogovoru omenila, si zadnje čase veliko časa bila v spodnjem svetu na potovanju in s svojo živaljo moči. Zaradi tega si bila tudi zmožna kanalizirati fine vibracije zgornjega sveta.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

Objavljen je termin naslednje šamanske delavnice 1:

sobota, 11.2.2012 v Ljubljani.

Podrobnosti o delavnici so objavljene tukaj: http://www.pesem-duse.com/samanska-delavnica-1,49.html

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

78 Nazadnje urejal Ninja (17.02.2012 19:50:27)

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:

Malo manj prijetno mi je bilo, ko sem videla, da je eden od vodnikov Anubis. Imam nek strah pred svetom mrtvih, najbrž z razlogom

Zoran je napisal/a:

To, da imaš Anubisa zraven sebe ni mus, da je slabo, glej na to, da je tvoj osebni vodnik in te bo vodil tam ker je potrebno, npr: kot tvoja žival moči, ki te ne pusti na cedilu – glej s te strani. Ti mogoče še ne veš zakaj si ga dobila, ko boš videla širšo perspektivo ti bo postalo jasno.

Do sedaj se z Anubisom nisem kaj prida ukvarjala. Danes pa se mi je odprla zelo stara težava s svetom mrtvih. Med razreševanjem se mi je prikazal tudi Anubis, ki me je podprl na izredno ljubeč način :srcek: Odprla sem se za njegovo energijo in začutila, da je zelo nežna in prijetna, in da me je spremljal že prej, vendar ga takrat nisem toliko poslušala, kot mi je povedal tongue
Kako smešen se mi zdi sedaj moj prvotni strah! Pa sej so naši strahovi vedno smešni, ko jih premagamo big_smile

79

Re: Šamanizem

ŠAMANSKA DELAVNICA Z BOBNANJEM - Krško

Šamanizem predstavlja prastaro zdravljenje in je ena od najstarejših poznanih oblik duhovnosti na zemlji. Uporabljal se je od prastarih časov pradavnine in uporablja se še danes, najdemo ga v mnogih različicah ter skoraj med vsemi ljudstvi sveta.

Svetovi v šamanizmu

V šamanski kulturi obstajata zgornji svet, svet nad oblaki, ki je dom angelov, boginj, bogóv, mojstrov vnebovzetja, …. In spodnji svet, svet pod zemljo, ki je dom »zemeljskih angelov«, duhov živali, rastlin in neorganskega sveta (gore, kamni, ogenj, voda …). Le-ti lahko postanejo naši varuhi, zaščitniki in vodniki, ki nas popeljejo varno in v naše najvišje dobro skozi življenje na zemlji.
Povezovanje s spodnjim svetom, ki ga bomo dobro spoznali na tej delavnici, nam omogoča zemeljsko podporo, realizacijo naših idej in želja in lažje življenje.
Velika razlika med pomočniki iz zgornjega in spodnjega sveta je ta, da se pomočnika iz spodnjega sveta zavedamo. Vemo, kdo je naš pomočnik, na kakšen način nam pomaga, pri kateri stvari nam pomaga, na kak način nam pomaga in za katero stvar nam pomaga.
Oba svetova sta za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima, z ravnotežnim vzpostavljanjem stika med obema svetovoma.

Šamansko potovanje in žival moči

Šamani verjamejo, da ima vsak človek svojo žival moči. To je duh živali, ki predstavlja določeno živalsko vrsto. Žival moči nam pomaga živeti, nas ohranja zdrave, razumne in vitalne. Živali moči pomagajo nam, ljudem, živeti življenje na zemlji bolje in nas povežejo z energijami matere zemlje. Brez živali moči nas spremlja občutek praznine, smo brez volje, radosti in moči, nepovezani z življenjem, sami s sabo in z materjo zemljo. Posledično lahko zbolimo, pademo v depresijo ali se nam dogajajo kakšne druge težave, ki nam lahko škodijo (odvisnosti, fobije …)

Primer:
Konj kot žival moči nam pomaga pridobiti moč, da se svobodno izražamo, gibljemo, potujemo, da se osvobodimo in rešimo prepričanj in  navad, ki nas omejujejo – enostavno nam da svobodo v duhu.  Konj nežno odpira srčno čakro, pomaga negovati občutke ljubeče odprtosti, pripadnosti in povezanosti z drugimi. Podpira pri razvoju globljega zavedanja o sebi ter neguje voljo, vzdržljivost in moč v srcu. Nudi podporo za tiste, ki se čutijo osamljene, depresivne in brezvoljne. Konj pomaga tudi, kadar izgubimo strast in zanimanje za spolnost. Takrat nam pomaga prebuditi spolno poželenje, moč in vzdržljivost.
Kuščar kot žival moči nam pomaga pri spretnosti, nežnosti, jasnosti - v namerah in dejanjih, kot tudi pomirja deloholike. Pomaga zmanjšati  čustveno, mentalno in  telesno preobčutljivost. Pomaga tudi pri regeneraciji telesa, spontanosti, sanjah in vizijah.

Vsak otrok ima v otroštvu žival moči, skozi odraščanje pa se velikokrat zgodi, da človeka žival moči zapusti.
V civilizacijah, kjer je prisoten šamanizem, se uporabljajo iniciacije za prehod v odraslost, s katerimi pomagajo odraščajočemu, da si obdrži svojo žival. V zahodnem, razvitem svetu je šamanizem zatrt skoraj do korenin. Zatrta je tudi zavest o materi zemlji, povezanost med človekom in njegovimi so-prebivalci na našem planetu, kot so živali, rastline, minerali, reke, morja, oblaki, zemlja, jame, veter, gore …

Vsi smo povezani med sabo, četudi mogoče povezave ne čutimo. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z okoljem, v katerem živimo, ljudmi, živalmi in rastlinami. Z naravnim in nenaravnim svetom. Žival moči nam pomaga ojačati naše občutenje vezi z našo dušo, z našim jedrom, našim poslanstvom. Vodi nas varno po naši poti, nam kaže morebitne ovire, daje napotke in nas ščiti.

DELAVNICA

Na delavnici se bomo teoretično in še posebej praktično posvetili osvajanju šamanskega potovanja in odkrivanja živali moči, duhovnih pomočnikov in šamanskih orodij, ki nas pripeljejo nazaj do stika z naravo in do resničnega sebe. Delavnica je zasnovana na podlagi jedrnega šamanizma, katerega avtor je  Michael Harner. V njem so zasnovane univerzalne šamanske tehnike in principi, ki zajemajo znanje in metode vseh ali skoraj vseh svetovnih šamanskih kultur in se ne osredotočajo na določen tip šamanizma.

PROGRAM:

•    Potovanje v spodnji svet s šamanskim bobnom.
•    Žival moči in duhovni pomočniki - srečanje z lastno živaljo moči, komunikacija z njo, učenje in zdravljenje
•    Odkrivanje živali moči za druge.
•    Šamanska orodja - predmeti in rastline moči
•    Ples moči.
Za delavnico ni potrebnega predhodnega znanja ali izkušenj s šamanizmom.

Delavnico organizira Društvo Pesem duše, program vodiva Urška Korun in Zoran Zavor

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com ali: 070-824-799

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Šamanizem

Nov članek na blogu Pesem duše:

Šamanizem - antropološka analiza

link: http://pesemduse.blogspot.si/2012/02/26/samanizem-2/

Avtorica zanimivega članka je aktivna članica društva in dipl. antropologinja Klara Magrič.

smile  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

81

Re: Šamanizem

Hvala Urši :srcek:

Klara

Re: Šamanizem

Ni za kaj. smile

Med vire nisi navedla, pa me zanima - ali si v članek vključila tudi izkušnje iz lastnega raziskovanja (potovanja, vizije)?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

83

Re: Šamanizem

Klara, čestitke, super je  :prst:  :prst:  :prst:

84

Re: Šamanizem

Mene pa zanima, kakšne izkušnje imate kadar v šamanskem potovanju ali kako drugače sodelujejte z zmaji?
Jaz sem sem imel dolgo kar precejšen odpor in strah. Zdaj pa vedno večkrat pridejo in mi je všeč, kako mi pomagajo transtormirat kakšno stvar. Še posebej kaj kar  je povezano z umom.  Včasih me kar "prekurijo" s svojim obnjem.

Zaznavam jih tudi kot zelo inteligentne in energijsko močne. Zanimivo mi je, da čutim neko kombinacijo prizemljevanja in odprtosti za druge perspektive, predvsem v smislu delovanja na dolgi rok. Čisto druga časovna zaznava se mi pojavi.

85

Re: Šamanizem

Hehe, dadas, včeraj se je kar kurilo, ja tongue

Re: Šamanizem

dadas je napisal/a:

Mene pa zanima, kakšne izkušnje imate kadar v šamanskem potovanju ali kako drugače sodelujejte z zmaji?

Tudi meni se pojavijo takrat, ko je treba kaj masivno spremeniti ali utrditi. Zanimivo je, da se mi do sedaj niso pojavili isti, temveč se mi pojavljajo različni - eni so ogromni srebrni ali sivi, drugi so manjši, rjavi, eni celo svetleči ali črni. Ponavadi je kaj v zvezi z umskimi prepričanji ali trdovratnimi vzorci.

Pojavil se mi je tudi že bazilisk, ki mi je ponudil izredno močan srebrni ogenj - podobno za transformirat globoke vzorce. Zmaji in starodavna bitja se ne pojavijo, če nismo pripravljeni na njih, ker nudijo močno "medicino".

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

dadas je napisal/a:

Čisto druga časovna zaznava se mi pojavi.


Verjetno zato, ker dejansko izhajajo iz nekega drugega obdobja in prostora, ki nam je dejansko nekoč bil dostopen, vendar smo se skozi čas zanj zaprli in ga po večini ne zaznavamo več.

V običajni realnosti se nam zmaji in podobna bitja zdijo kot pravljice, v neobičajni, šamanski realnosti, pa njihov duh oživi in na lastni koži lahko začutimo da so še vedno zelo živi in prisotni.

Pomembno pa je pri teh mitoloških bitjih še nekaj - dobro je obvladati prehode med običajno in šamansko realnostjo (še posebej, da se zmoremo v popolnosti ozemljiti po potovanju po teh mitoloških svetovih), ker obstaja nevarnost, da se izgubimo v časovnih zonah. Veliko ljudem se je to že zgodilo, ko so zajadrali v "pravljice" in niso znali več najti poti v resničnost. Zlahka pa se zajadra zato, ker nam je po čustvih ta realnost zmajev, čarovnikov in mitoloških bitij blizu, saj je ta realnost bila nekoč ena izmed realnosti zemlje in jo je veliko izmed nas živelo. Vendar trenutno ta realnost ni naša prava realnost, je lahko samo v pomoč pri šamanskem potovanju. Živimo v 21. stoletju in se je potrebno prilagoditi temu času. Samo toliko vsem v opozorilo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

88

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

Pojavil se mi je tudi že bazilisk, ki mi je ponudil izredno močan srebrni ogenj - podobno za transformirat globoke vzorce. Zmaji in starodavna bitja se ne pojavijo, če nismo pripravljeni na njih, ker nudijo močno "medicino".

Pa si ga sprejela? Sama sem v preteklosti sklepala toliko pogodb, da imam sedaj strah pred tem in se izogibam takim stikom. Sploh v spodnjem svetu pogosto zaznam kako bitje ali vodnika iz zgornjega sveta (ki mi niso poznani od prej), ki pa se mu ognem v velikem loku tongue Počasi spuščam vse to iz sebe in se odpiram za normalno navezovanje stika z vodniki in pomočniki, vse, kar integriram, pa dam namero, da je v najvišje dobro oz. delam preko živali moči. Je to dovolj velika "zaščita"?

89

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:
dadas je napisal/a:

Čisto druga časovna zaznava se mi pojavi.


Verjetno zato, ker dejansko izhajajo iz nekega drugega obdobja in prostora, ki nam je dejansko nekoč bil dostopen, vendar smo se skozi čas zanj zaprli in ga po večini ne zaznavamo več.

V običajni realnosti se nam zmaji in podobna bitja zdijo kot pravljice, v neobičajni, šamanski realnosti, pa njihov duh oživi in na lastni koži lahko začutimo da so še vedno zelo živi in prisotni.

Pomembno pa je pri teh mitoloških bitjih še nekaj - dobro je obvladati prehode med običajno in šamansko realnostjo (še posebej, da se zmoremo v popolnosti ozemljiti po potovanju po teh mitoloških svetovih), ker obstaja nevarnost, da se izgubimo v časovnih zonah. Veliko ljudem se je to že zgodilo, ko so zajadrali v "pravljice" in niso znali več najti poti v resničnost. Zlahka pa se zajadra zato, ker nam je po čustvih ta realnost zmajev, čarovnikov in mitoloških bitij blizu, saj je ta realnost bila nekoč ena izmed realnosti zemlje in jo je veliko izmed nas živelo. Vendar trenutno ta realnost ni naša prava realnost, je lahko samo v pomoč pri šamanskem potovanju. Živimo v 21. stoletju in se je potrebno prilagoditi temu času. Samo toliko vsem v opozorilo.

Hvala za opozorilo, o tem sem razmišljal že prej, zato niti nisem šel  takoj z njimi na šamansko potovanje. Najprej so se mi sami začeli pojavljati v meditaciji. Prvič je bilo to v savni, ko sem imel malo svoj um na počitku in sem začel sodelovat z njimi brez njegovega upora.  Največ so mi pomagali ravno tako kot praviš pri velikih sprmembah in utrjevanju teh.

Časovno perspektivo sem pa zaznal kot neko novo možnost pogleda na kakšno težavo ali proces, ki bi ga radp pospešil pa traja in se mi zdi, da se počasi premika. Po tem pogledu pa sem kot bi gledal z distance dolgoživosti. Npr. nekoga, ki je star že stoletja in je dovolj izkušen in moder, da se ne "sekira" zaradi malenkosti, kot so težave v službi. Po tem sem videl kaj je tisto bistveno, izziv vreden moje pozornosti in kaj ne. So bile zanimive izkušnje. Za prizemljevanje med in po tem pa sem sodeloval z mojim nosorogom in uporabil eterično olje vetivra.

90 Nazadnje urejal Klara (03.03.2012 20:42:37)

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

Med vire nisi navedla, pa me zanima - ali si v članek vključila tudi izkušnje iz lastnega raziskovanja (potovanja, vizije)?

Klara

91

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

Ni za kaj. smile

Med vire nisi navedla, pa me zanima - ali si v članek vključila tudi izkušnje iz lastnega raziskovanja (potovanja, vizije)?

Lahko bi rekla,da sem vključila svoje lastne izkušnje in jih "zakamuflirala" pod dejstvi, ki so tako in tako zapisana pod Eliade npr., kakšne ali kaj dogaja šamanom med iniciacijo...nisem šamanka, vendar sem razumela kaj morajo dati skozi, preden postanejo šamani in pa kaj pomeni, ko dleujejo preko svojega stebra in NISO sredstvo/instrument duhov... nisem podajal v 1. os. ednine, ker potem ne bi bilo to strokovno. Je ločnica med osebnim dožviljanjem in strokovnim/akademskim delom, paziti je treba tudi da deluješ objektivno, nikakor čustveno prezentno...to pa je bilo precej težko...tako da sem morala kar uporabit disciplino in biti objektivna. big_smile
To- uporaba lastnih vizij -si bom pomoje lahko privoščila, mogoče, na doktorskem študiju...tam te pa itak imajo že malo za prismuknjenega wink

Klara

92

Re: Šamanizem

dadas je napisal/a:

Mene pa zanima, kakšne izkušnje imate kadar v šamanskem potovanju ali kako drugače sodelujejte z zmaji?

zmajčki so čudoviti :srcek: . Jaz ga imam kot vodnika, to je še od daaaalec nazaj...in ja te vržejo v drugo paralelo...zmaji so neverjetno globoko ljubeči, zaščitniški do svojih "gospodarjev", polno modrosti, ki ti jo posredujejo prek tretjega očesa in zvesti. Njihova funkcija je sežiganje nepotrebnega, tudi uma, energij, preteklosti...tisto, kar ne potrebuješ, pa se oklepaš. Če se predaš zmaju, dobiš ogromno, vendar previdno, saj ga moraš vprašati za dovoljenje, če te sprejme...sicer ne pozna "milosti".  :srcek:  :srcek:  :srcek:

Klara

93 Nazadnje urejal Klara (03.03.2012 20:52:55)

Re: Šamanizem

...se pa spomnim grozne bolečine, ko so pobili zmaje...mislim, da se mi je srce trgalo na koščke... pa pustmo to. :rose:

Klara

94 Nazadnje urejal Klara (03.03.2012 20:52:21)

Re: Šamanizem

dadas je napisal/a:

Verjetno zato, ker dejansko izhajajo iz nekega drugega obdobja in prostora, ki nam je dejansko nekoč bil dostopen, vendar smo se skozi čas zanj zaprli in ga po večini ne zaznavamo več.

V običajni realnosti se nam zmaji in podobna bitja zdijo kot pravljice, v neobičajni, šamanski realnosti, pa njihov duh oživi in na lastni koži lahko začutimo da so še vedno zelo živi in prisotni.

Zmaji izhajajo iz drugega prostora in čas, ki je bil del realnosti.

V običajni realnosti se nam zmaji in podobna bitja zdijo kot pravljice

Meni se zmaji ne zdijo kot pravljice, so  kar resnični, nikoli jih nisem uvrščala med pravljice wink...  big_smile :srcek:  :rose:

Klara

Re: Šamanizem

Ninja je napisal/a:
Urška je napisal/a:

Pojavil se mi je tudi že bazilisk, ki mi je ponudil izredno močan srebrni ogenj - podobno za transformirat globoke vzorce. Zmaji in starodavna bitja se ne pojavijo, če nismo pripravljeni na njih, ker nudijo močno "medicino".

Pa si ga sprejela? Sama sem v preteklosti sklepala toliko pogodb, da imam sedaj strah pred tem in se izogibam takim stikom. Sploh v spodnjem svetu pogosto zaznam kako bitje ali vodnika iz zgornjega sveta (ki mi niso poznani od prej), ki pa se mu ognem v velikem loku tongue Počasi spuščam vse to iz sebe in se odpiram za normalno navezovanje stika z vodniki in pomočniki, vse, kar integriram, pa dam namero, da je v najvišje dobro oz. delam preko živali moči. Je to dovolj velika "zaščita"?


Vse, kar doživim na šamanskem potovanju ali prek vizij, preverim na najvišji ravni, če je dobro zame in če je v skladu z najvišjo zavestjo. Pri tem mi zna biti v pomoč žival moči. Vsaka komunikacija, ki vodi v smer takšne ali drugačne pogodbe, se z moje strani v trenutku konča.

Bazilisk je prišel v situaciji, kjer ne bi mogel biti bolj primeren in mi pomagal, da sem uvidela nekatere zorne kote na situacijo. Ko je ponudil svojo pomoč, sem se mu zahvalila in odšel je enako kot prišel; kot da ga nikoli ne bi bilo.

Dobro se je zavedati nečsa: če se želimo "igrati" v šamanski realnosti in komunicirati na šamanski način, je predpogoj igre, da vanjo vključimo svojo žival moči. Ljudje se znamo hitro po nekem osvojenem znanju domišljati, da smo že dovolj sposobni in dovolj močni za kakšne dogodivščine v neznano; svet energij pa je nepredvidljiv in absurdno kaotičen, a hkrati presunljivo enostaven, tako da se zlahka lahko v njem zgubimo. Ni naključje, da v sodobnem svetu, ko se ljudje ne znajo več ozemljiti, večino časa preživijo v interierju in so v večini dneva umsko aktivni, vladajo duševne stiske, depresije, hormonska nihanja, odvisnoti in blodnje. Svet energij mora biti uravnovešen po celem telesu, moderen človek pa večino pozornosti usmerja na glavo in navzgor. Šamanizem mi je prav zaradi tega čudovit - ker je njegova temeljna smer navzdol, v zemljo, med naravo.  :rose:

Če želimo raziskovati energijske svetove, je zatorej skoraj nujno potreben - VSAJ OD ZAČETKA - vodnik, ki so mu ti svetovi domači, deluje za naše najvišje dobro in nas vodi - za šamansko realnost je tako najprimernejša žival moči.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Šamanizem

Klara je napisal/a:

vendar sem razumela kaj morajo dati skozi, preden postanejo šamani in pa kaj pomeni, ko dleujejo preko svojega stebra in NISO sredstvo/instrument duhov.

Zanimivo mi je to, kar si napisala - veliko šamanov deluje prav na način, da potrebujejo za vizije zunanjega "posrednika" - najsi bodo to svete rastline, duhovi prednikov, sveta mesta ... malokdo črpa svojo moč iz lastnega stebra. Spoznala sem šamanko, ki deluje tako in se mi zdi čudovito, kako se da lepo preplesti delovanje iz lastnega stebra ter zunanje posrednike.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

97

Re: Šamanizem

Hvala, Urška, zelo mi je v pomoč tvoj odgovor in veliko stvari razjasni. Sama si na potovanjih in v meditaciji postavim žival moči med dogajanje in mene, da mi je neka zaščita, varuh. Včasih sem osredotočena na druge stvari, in naročim oz. prepustim živali moči, da presodi v kolikšni meri naj se nekaj zgodi (ko si npr. vračam energijo ali delčke duše iz določenih prostorov, situacij ipd.). Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem se prav ustrašila, ker sem se znašla v popolnoma novem svetu in nisem bila prepričana, če je vse ok. Mislim, da je pomembno, da takrat ohranjamo steber božansko-zemeljsko in se povežemo z vodniki. V neki situaciji, ko sem bila zelo v dvomih, pa sem si nablinkala, kaj se dejansko dogaja, ker je bilo tako neverjetno, da je um kar saltote delal wink Vaja dela mojstra, kajne? smile

Re: Šamanizem

:prst:

Če se ukvarjamo intenzivno s šamansko realnostjo oz. energijskimi svetovi, sčasoma upade želja po ZF filmih ...  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

99

Re: Šamanizem

Zanimiva tale razprava o zmajih. :prst:  Zanima me, če se je kdo že kdaj srečal z dinozavri? Na delavnici, ko nas je Urška vodila, me je zaneslo v svet dinozavrov, ampak sem mislila, da si izmišljujem in se nisem prepustila. Ostala mi je samo informacija o treh srcih  - da naj bi imeli tri srca (ker so bili tako veliki, da eno srce ni moglo poganjati krvi po celem telesu). BTW - slednje po wikipediji ne drži - imeli naj bi le eno srce. Ve kdo mogoče, če so imela kakšna bitja tri srca (mitološka bitja ali bitja iz daljne preteklosti)?

100

Re: Šamanizem

Urška je napisal/a:

:prst:

Če se ukvarjamo intenzivno s šamansko realnostjo oz. energijskimi svetovi, sčasoma upade želja po ZF filmih ...  smile

:prst:  :prst:  :prst:
čsto res, takšni filmi postanejo kar dolgočasni,  sam svojega nosoroga vedno sabo vzamem oz. on mene:) Mi je bila pa tudi zanimiva izkušnja, da sva z nosrorogom srečala medveda med energijskim čiščenjem prostorov, ko sem smo delno čistili tudi skupinske prostore ne samo določeno stanovanje,  ki me je ustavil in mi sporočil, da je dovolj in ob on prevzel.   Sem se spomnil na medveda, enkrat sem mel tud ful dobro izkušnjo, ko sem potoval po gozdovih in srečal medveda in mi je naročil, da se uležem in mi je naredil neke vrste "živalski reiki" energija je čudovito stekla čez ledvice :srcek:

Z dinozavri pa sem se srečal samo nekjkrat, ko sem preverjal kaktera žival bi mi lahko še pomagala pri prizemljtvi. Za to so mi lepo pomagali, glede srca pa nisem opazil nič posebnega.