1

Tema: Medicinsko kolo

Po Mayevskem koledarju je datum od 17. do 18.07.20100 posebej označen, saj naj bi se takrat odprli določeni portali, ki pomagajo ljudem pri premiku univerzalne zavesti.
V tem času sva bila z Urško v Beluški Slatini na večdnevni delavnici in gradnji Medicinskega kolesa (ang. Medicine Wheel). Delavnico je vodila indijanska šamanka Alicia Hamm, ki šamanska znanja poučuje že več kot 40 let. Poleg energije, ki jo je oddajalo Medicinsko kolo, je bilo možno skorajda otipljivo zaznati njene vodnike ter izvirno energijo njenega indijanskega rodu.
Na delavnici sva skozi tridnevno iniciacijo uradno prejela vse potrebno znanje in dovoljenje za gradnjo in blagoslov Medicinskega kolesa.

Medicinsko kolo na Slovaškem

Medicinsko kolo, imenovano tudi medicinski krog, zdravilski krog (angl. Medicine Wheel ali Medicine Circle), za nas predstavlja združitev fizičnega, razumskega, čustvenega in duhovnega telesa v eno. V kolesu se sproži energija, ki našo dušo obogati z energijami božanskega in matere zemlje. Deli Medicinskega kolesa so ogledala ali refleksije naše notranjosti in ščiti, ki nas varujejo in ščitijo.

V nas se prebudijo in uravnovesijo lastne energije duše, ki se povežejo skozi večni čas in v nas se združi preteklost, sedanjost in prihodnost. Z vsem tem se združimo, uglasimo, integriramo in prepustimo, da se skozi nas vsa ta energija izraža tudi navzven.

Doživljanje izkušnje Medicinskega kolesa je neponovljiva in edinstvena stvar, ki jo vsak doživi popolnoma individualno in izvirno. Medicinski krog je zemljino svetišče, blagoslovljeno s strani duhov matere zemlje, vodnikov, bogov in boginj … energij, ki so naši vodniki, zavezniki in prijatelji. Vsak kamen, vsak delček v Medicinskem krogu je postavljen z namenom in posvečen z energijo določenega duha oz. energije, ki predstavlja en aspekt nas samih in hkrati vesolja. V njem kroži, se preliva in prebiva koncentrirana energija Najvišje zavesti Boga in Zemlje, preko katere se stekajo odgovori, nasveti in vizije …v nas. Uporaba Medicinskega kolesa je sveto opravilo, ki narekuje določena pravila rokovanja. Z njimi vzdržujemo ravnotežje in harmonijo v stvarstvu ter počastimo s spoštovanjem druga življenja poleg nas in Najvišjo zavest.

Takoj po prihodu sva postavila Medicinski krog in ga redno uporabljava.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Medicinsko kolo

Da še svoj lonček pristavim. smile

Delo z medicinskim kolesom je zame enostavno neponovljivo in čudovito delo, ki je v moje življenje prineslo izredne energije. Popolnoma nova izkušnja, ker sem bila do sedaj navajena meditirati in delati z energijami nekje "v zraku". Pri medicinskem kolesu pa se vse te energije sprostijo in potopijo skoraj na fizični nivo. V medicinskem kolesu komuniciramo in meditiramo navzen.

V času delavnice so nekateri izmed soudeležencev doživljali poosebljene in zelo intenzivne izkušnje. Ob koncu smo si izmenjali izkušnje, odtod mi tudi znanje, kaj se lahko zgodi, če se odpremo na mestu Medicinskega kolesa za energije. Nekaterim se je prikazovala modra, zelena svetloba na kamnih. Veliki večini se je zgodilo, da so se v trenutku, ko so dobili odgovor, rušile skale iz bližnje gore ali je čez nebo kričeče poletel ptič, nenadoma zavil močan sunek vetra ... nekateri so slišali glasbo zvončkov, piskanje ali .... Vsi pa smo imeli močan občutek prisotnosti močnih energij. Vse skupaj nam daje vedeti, da nismo sami na svetu, da si zemljo delimo z drugimi energijami, enakovrednimi z nami, ki nam lahko pomagajo pri komunikaciji z Najvišjo zavestjo.

Moja izkušnja prve komunikacije z Medicinskim krogom je bila skoraj katarzična. smile
Vsak je imel določeno uro, da je bil lahko sam v krogu (imenujem ga tudi kolo). Ker nas je bilo lepo število, se je urnik zavlekel tudi na noč. Moja ura je bila določena pred zoro. Krog se nahaja na jasi sredi gozda in divjine, nekaj minut hoda od mesta, kjer smo prenočevali. V tisti noči se je razbesnela močna nevihta (če se spomnite tistega vikenda 17.,18. julij so bile menda tudi v Sloveniji močne nevihte), ki je dobivala svoj najmočnejši obraz točno ob uri, ki sem si jo zbrala za uporabo Kroga. Kljub temu, da mi je skozi razum pobliskaval grozeč strah, sem čutila jasno namero, da moram iti. In šla sem naravnost v vse te bliske in gromozansko grmenje, saj se je nevihta razdivjala ravno nad območjem, kjer je bil Krog postavljen.
Ko pa sem enkrat prispela do kroga, vstopila znotraj kamenja, je Krog nenadoma razblinil moj strah. Zanimivo je, da vedno znotraj Kroga občutim močno varnost in zaščito, vem zagotovo, da sem tam popolnoma varna in mirna. Kljub temu, da je takrat okrog mene divjala besna nevihta, strele nevarno treskale okrog mene, jaz pa sama sredi gozdne jase v temi, sem se znotraj vseh teh kamnov in sil počutila popolnoma varno in mirno. Da sem imela popolnolma premočena oblačila in obutev, sem dokončno zapazila šele na poti nazaj. Tudi kasneje so vsi ostali povedali podobno izkušnjo, da so se znotraj kroga počutili posebej varne in zaščitene, mirne in sproščene.

V meni se je nekaj v tisti noči prelomilo na pol, ker sem doživljala močno izkušnjo strahu in nemoči pred divjo silo narave. Strah je zamenjal mir, nemoč pa zaupanje v sile, ki so večje od nas, a so nam naklonjene, če smo mi naklonjeni njim. S pomočjo Medicinskega kroga se ta naklonjenost pokaže navzven, pomaga nam, da pokažemo materi zemlji in višjim silam svojo namero in energijo ter z njimi komuniciramo na zemeljski ravni.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Medicinsko kolo

Zoran je napisal/a:

Uporaba Medicinskega kolesa je sveto opravilo, ki narekuje določena pravila rokovanja. Z njimi vzdržujemo ravnotežje in harmonijo v stvarstvu ter počastimo s spoštovanjem druga življenja poleg nas in Najvišjo zavest. smile

Takoj po prihodu sva postavila Medicinski krog in ga redno uporabljava. smile

Že prvič, ko sem prebrala ta prispevek, me je zanimalo, kako se zatem, ko ga postaviš, medicinsko kolo uporablja. Redno pomeni vsak dan? Res mi je zanimivo, napišita kaj več.
Hvala smile

Re: Medicinsko kolo

Tudi mene je prispevek o medicinskem kolesu zelo pritegnil. smile Zgoraj sem prebrala, da sta tudi sama vstopila v ta krog in prehodila pot... Če sem prav razumela, ste vsi hodili po istem medicinskem kolesu? Hvala in lp smile

Re: Medicinsko kolo

Že prvič, ko sem prebrala ta prispevek, me je zanimalo, kako se zatem, ko ga postaviš, medicinsko kolo uporablja. Redno pomeni vsak dan?


Uporabljava ga skoraj vsak dan oz. po potrebi.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Medicinsko kolo

ar3ka je napisal/a:


Tudi mene je prispevek o medicinskem kolesu zelo pritegnil. smile Zgoraj sem prebrala, da sta tudi sama vstopila v ta krog in prehodila pot... Če sem prav razumela, ste vsi hodili po istem medicinskem kolesu? Hvala in lp smile

Vsi smo pod vodstvom šamanke Alicie skupaj zgradili večje Medicinsko kolo. To kolo smo iniciirali in ga nato skupno in posamezno uporabljali.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Medicinsko kolo

Hvala za odgovor! Sem se spomnila nečesa..namreč, v filmu You can heal your life, dokumentarcu o Louise Hay, v enem odlomku sodeluje Gregg Braden in pripoveduje o svojem prijatelju, Indijancu, ki ga povabi v divjino, v puščavo Severne Mehike, kjer, zaradi hude suše, namerava moliti za dež.  Povabil ga na posebno mesto: " ... where the skin between the worlds is really thin, to pray rain."

Potovala sta po puščavi in prispela do prostora, kjer se je nahajal kamniti krog, zelo star, tudi prijatelj ni vedel, kdo ga je takrat postavil. Tam si je prijatelj sezul čevlje in bos stopil v krog ter nagovoril svoje prednike, da so v molitvi z njim. Po dvajsetih sekundah pa je stopil iz kroga in rekel,da je lačen, če lahko gresta zdaj jest. Gregg je presenečeno vprašal, ali ne bo molil za dež, prijatelj pa mu odgovori, da v primeru, če bo molil za dež, tega ne bo. Kajti v trenutku, ko moliš (prosiš) za nekaj, priznavaš, da tega ni. Morda to celo okrepiš. Razložil mu je, da, ko je stal v krogu in nagovoril prednike ter zaprl oči..je občutil, kako stoji z bosimi nogami v blatu, blato pa je tu zato, ker je toliko dežja.. smile občutil je vonj po dežju v njihovi vasi, ter občutil, kako teka po polju koruze, le-ta pa je tako visoka, kajti je bilo toliko dežja...vsemu temu se je poklonil in se zahvaljeval za dež, ki se je že zgodil smile

Film je poln takih biserov. Medicine wheel smile

Re: Medicinsko kolo

" ... where the skin between the worlds is really thin, to pray rain."

zelo mi je tale prispodoba všeč.  :srcek:  smile


prijatelj pa mu odgovori, da v primeru, če bo molil za dež, tega ne bo. Kajti v trenutku, ko moliš (prosiš) za nekaj, priznavaš, da tega ni. Morda to celo okrepiš. Razložil mu je, da, ko je stal v krogu in nagovoril prednike ter zaprl oči..je občutil, kako stoji z bosimi nogami v blatu, blato pa je tu zato, ker je toliko dežja.. smile občutil je vonj po dežju v njihovi vasi, ter občutil, kako teka po polju koruze, le-ta pa je tako visoka, kajti je bilo toliko dežja...vsemu temu se je poklonil in se zahvaljeval za dež, ki se je že zgodil smile

:rose:  :prst: Res je, to je prava in edinstvena skrivnost namere. Kdor je bral Transurfing, to je čisti transurfing. big_smile
Da sam sebe prepričaš, da je stvar narejena, v to stoprocentno verjameš in se zares obnašaš, kot da je uresničitev že za tabo smile Samo to je v nekih primerih težko doseči ...  hmm

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Medicinsko kolo

Tudi letošnje leto bomo naredili skupinski odpust karme preko medicinskega kolesa, slično kot je bil lani izpeljan projekt odpust karme in blagoslov po prednikih.

Več napišem v kratkem.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

10

Re: Medicinsko kolo

Fajn! :prst:  smile  :rose:

Re: Medicinsko kolo

V dar sem dobila narisano medicinsko kolo. Tega sem zelo vesela, saj potrebujem nekaj, kar me bo harmoniziralo in zagotovo je v moje življenje prišlo ravno s tem namenom. Ali je pomembno kam ga bom dala in kako naj sploh ravnam z njim? Predstavljsam si ga kot nekakšno okno v vesolje odgovorov!?! Sicer pa me zanima, ali kolo deluje samo, če si v zvezi z njim aktiven (moliš, prosiš/se zahvaljueš za vprašanja oz. odgovore, meditiraš ob njem) ali deluje kar samo od sebe?

Re: Medicinsko kolo

Pinastra je napisal/a:

deluje kar samo od sebe?

Vsaka stvar deluje samo takrat ko jo sproži misel.
Kjer je misel tam je torej sprememba.
Močnejša kot je misel,hitrejša je izvedba-realizacija.
Za močno misel pa je potrebna močna volja.Volja po spremembi. big_smile

Re: Medicinsko kolo

Pinastra je napisal/a:

Ali je pomembno kam ga bom dala in kako naj sploh ravnam z njim? Predstavljsam si ga kot nekakšno okno v vesolje odgovorov!?! Sicer pa me zanima, ali kolo deluje samo, če si v zvezi z njim aktiven (moliš, prosiš/se zahvaljueš za vprašanja oz. odgovore, meditiraš ob njem) ali deluje kar samo od sebe?

Narisano Medicinsko kolo sicer ne deluje na čisto enak način kot postavljeno kolo, temveč jaz si razlagam, da deluje bolj kot simbol.

Postaviš ga lahko v prostor, kjer se čez dan največ nahajaš. Osebno sem mnenja in ponavadi ljudem tudi svetujem, da se energijski simboli, energijske slike, kristali dajejo v dnevne prostore. Spalni prostori naj bodo čim bolj izpraznjeni. Se pravi, tudi medicinsko kolo lahko obesiš tam, kjer čutiš, da bi dobro delovalo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

14

Re: Medicinsko kolo

Danes, sem po več kot leto dni preživel dosti časa v Medicinskem kolesu. Vmesni čas nisem imel občutka, da bi bil v kolesu, razen vzdrževanja in hitrega povezovanja, sem bolj redko uporabljal M.K. v zadnjem letu.

Danes me je naprosto pritegnila energija M.K.

Informacije so prišle, da je nujno v tem času biti in ostati povezan, v stiku s sabo, ker se še to leto rojeva nova energija in da vsak, ki bo povezan, bo dobil zase informacije, ki so potrebne.
Vsak povezan bo dobil tudi modrost, ki jo potrebuje na svoji poti, da se prepusti svoji usodi v novi energiji.
Povezanost prinaša pravo pot, tudi če so polena na njej in sproti prinaša tudi rešitve.
Povezanost pomeni tudi, da smo v pravem času fizično in energijsko na mestu, katerem rabimo biti.
V tem obdobju, ne glede na povezanost, so možne tudi izgube - tistega, kar več ne potrebujem v življenju, oziroma smo prerasli. Lahko so to stvari, služba, osebe, živali, ..
Pomembna je individualnost in hkrati povezava z vsem kar obstaja, da se dela za dobrobit vseh - to pomeni: karkoli počnem zase, da je v skladu s tem, da je to v najvišje dobro za kompletno celo vesolje.

Ena od pomoči, da smo povezani s sabo je Linija hare: Vodena meditacija: Linija Hare

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788