1 Nazadnje urejal Klara (03.12.2012 17:21:35)

Tema: Telo kot fenomen

Je telo res struktura, samo skupek kosti in mesa, tako pri človeku kot živali, živečo ali mrtvo (po Oxfordskem slovarju)? Druga definicija pravi, da je snovni del človeškega ali živalskega bitja (po SSKJ). Definicija telesa je
jasno skopa. Nas ravno zato vsakič preseneti uspešno delovanje metode alternativnega zdravljenja? In se sprašujemo "kako je to mogoče"?Orient ima "pač" dodelano definicijo telesa, že zaradi same filozofije dojemanja sveta in človeka.Torej gre za stvar perspektive, odnosa in razumevanja. Kljub temu, da imamo Slovenci bogato ljudsko izročilo glede zdravljenja, izročilo s tradicijo (!), ostajamo skeptični do ljudskega zdravilstva. Le ta ostaja latentno, medtem ko bi lahko postalo (uradno) komplementarno. Kakšen odnos imate do te filozofija, do telesa samega?

Klara

Re: Telo kot fenomen

Meni osebno se zdi, da imamo ljudje, živeči na območju evrope in ostalih t.i. razvitih držav, "zamegljene" oči glede sebe in telesa. v večji meri je k temu pripomoglo tudi krščanstvo, ki je nasilno odtegnilo človeka stran od svojega telesa, od telesnih potreb.

vzhodnjaki in indijanske tradicije so ohranili naravno povezavo s telesom in njegovimi naravnimi ritmi. zato lahko tamkajšnji zdravilci z nekaj prijemi in spremembami v načinu življenja pozdravijo marsikatero bolezen.

Ne vem zakaj, ampak v našem svetu se zdi vsaka ozdravitev s t.i. alternativno medicino, domala čudežna. skoraj samoumevno se mi osebno zdi, da se neka težava na fizisu pokaže zgolj kot reakcija delovanja, ki nam škoduje, bodisi naj bo to škodljivo čustveno delovanje, miselno delovanje, škodljiva hrana ... karkoli je lahko vzrok. če najdemo vzrok in ga odpravimo, se ponavadi tudi težava posledično odpravi spontano.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Telo kot fenomen

Urška je napisal/a:

Ne vem zakaj...

Bi rekel da zato ker smo še vedno pod vplivom vzgoje(v našem svetu) ki nas navaja na to da šolski sistem vse ve kar je vredno vedeti,da zdravstvo ve "skoraj vse" in razna sodelovanja odklanja,potem so tu za dodatek še kozmetika,farmacija,zeliščarstvo,različne zvrsti kulturnih dejavnosti,...zelo malo pa je-žal-zavedanja,kot je napisala Urška,kje je treba iskati razloge in rešitve težav.

Re: Telo kot fenomen

Mi je pa fascinantno tole: tri dni nazaj me kliče znanka, če ji lahko pomagam pri pet mesečnem malčku, ki ima močne kašlje in hrope...ok nekaj je narobe s pljučami..grem pač "pogledat" vzrok in kaj dogaja..in kaj vidim, da problem ni v njem, ampak v njej, zaznala sem grozno tresnobo, izčrpanost, neprijetno počutje, anksioznost..tako da sem se lotilo njo zdravit..stanje se je izboljšalo pri malemu, sicer je še vedno pokašljeval..ampak, kar sledi je: jaz ji to omenim, napišem, da ni problem pri njemu ampak ona ni ok.in kaj hujšega? razumela je, da je ona kriva da mali kašlja in ima gnoj v grlu, da se skoraj davi...in ko sem ji skušala razložiti, da je to vseeno posledica njenega psihičnega neravnovesja, je rekla, da verjame v to -enerigje in vse, ampak, da to pa ne more sprejet..kaj češ, povedala sem ji kako je, večkrat, ker tako vidim in tako zaznam...no skratka, seveda je na tej točki zaupala uradni medicini in že naslednji dan šla k zdravniku po zdravila...in stanje se še vendo ni normaliziralo.Hecno, mi je to spoznanje, da to jemljemo že samoumevno. Vidim vzrok in  mi je logično in niti malo abstraktno ko gre za "energije"..hm, pozabljam, da je potrebno včasih pojasnit...je pa zanimiva izkušnja.

Klara

Re: Telo kot fenomen

Velikokrat lahko starš z ozaveščanjem svojih težav pripomore k izboljšanju morebitne bolezni otroka. Seveda v takih primerih gre v večji meri za bolezni v smislu gripa, spuščaji, nahod, kašelj itd. Težje bolezni otroka so lahko tudi posledica odločitve duše, da bo to izkusila. Nekdo si izbere, da bo neko lekcijo doživel skozi telesno izkušnjo, torej skozi bolezen, telesno pomankljivost oziroma na kakšen drugi način, ki se izrazi skozi telo.

Na terapijo je prišla mamica majhne punčke, ki so se ji začeli kazati znaki kožne bolezni, ki bi lahko nakazovali na resnejšo bolezen. Zdravljenje naj bi potekalo z antibiotiki, česar si stranka ni želela za svojega otroka in ker je bila seznanjena s potekom energijskega prenosa informacij s starša na otroka, je iskala rešitev pri sebi. Ozavestili sva vzroke, odpravili težave pri njej in čez nekaj dni so težave pri punčki izginile. To se zgodi takrat, ko starš brezpogojno sprejme, da s svojim delovanjem lahko neposredno vpliva na otroka, saj je otrok dobsedno v njegovem biopolju še nekaj let po rojstvu in lahko dobesedno prebere in prevzame vse, kar starš doživlja in izkuša.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

6 Nazadnje urejal Ninja (06.12.2012 22:15:32)

Re: Telo kot fenomen

Urška in Klara, kot pišeta, tudi sama prihajam do podobnih zaključkov. Velik problem se mi zdi tudi, da skušamo za telo skrbeti z glavo in sploh ne zaznavamo njegovih dejanskih potreb. Slišimo, da je neko sadje zdravo, ampak ne čutimo telesa in ne znamo prepoznati, če je to za nas res dobro. Ravno zato se mi zdi nujno, da se neke bolezni ali težave lotevamo tako na energijskem nivoju v smislu odpravljanja vzrokov, kot tudi na fizični ravni z razstrupljanjem telesa, vadbo, vnosom naravnih snovi, ki nam jih primanjkuje.
Tudi meni je fascinantno, kako ljudje alternativno zdravljenje obravnavajo kot čira-čaro. Najbrž je to ostanek "temne dobe", ko smo ljudje bolj drseli v materializacijo in razvoj naših umskih sposobnosti. Z obojim se mi ne zdi nič narobe, problem je v tem, ker se skladno s tem ni razvijalo ostalega in smo delovali le skozi to. Najbrž ima vse svoj namen, predvsem pa mi je blizu miselnost, da s spremembami pri sebi spreminjamo svet smile

Re: Telo kot fenomen

Klara, razumem tvojo stisko. Je pač tako, da imamo omejeno odgovornost in svobodo delovanja s svobodo drugega, pri čemer naj ne bi bili vezani na rezultat. Lahko daš božansko podporo situaciji in se zavedaš, da sami nikdar nimamo povsem celostne božanske pespektive situacije, zato lahko le ozavestimo, zakaj nam je prišla taka situacija na pot (če imamo morda kakšno učenje) in gremo naprej. Pomaga tudi, da se odpreš, da ti pridejo na pot ljudje, ki jim dejansko lahko pomagaš, so pripravljeni delati in je v najvišje dobro, da sodelujete.  :prst:  :srcek:

Re: Telo kot fenomen

Ninja je napisal/a:

Klara, razumem tvojo stisko. Je pač tako, da imamo omejeno odgovornost in svobodo delovanja s svobodo drugega, pri čemer naj ne bi bili vezani na rezultat. Lahko daš božansko podporo situaciji in se zavedaš, da sami nikdar nimamo povsem celostne božanske pespektive situacije, zato lahko le ozavestimo, zakaj nam je prišla taka situacija na pot (če imamo morda kakšno učenje) in gremo naprej. Pomaga tudi, da se odpreš, da ti pridejo na pot ljudje, ki jim dejansko lahko pomagaš, so pripravljeni delati in je v najvišje dobro, da sodelujete.  :prst:  :srcek:

Pa tako rada bi videla in razumela vse....rada bi imela celostno božansko prespektivo neke situacije smile.... bom pa dala vsekakor namero, da mi pridejo na proti ljudje, ki so voljni dela in pomoč (tudi vzajemno), včasih pozabim na te namere. Hvala :srcek:

Klara

Re: Telo kot fenomen

Te čisto razumem, sej delujemo v tej smeri učenja, kajne wink Meni je bilo zanimivo, ko sem v regresiji pregledovala eno življenje, ko sem delovala kot šamanka. Onemogočila sem nekim duhovom vmešavanje v vaščane, ampak se jim je zgodilo potem nekaj drugega. Nisem se čisto poglobila v to življenje, mogoče nisem delovala na dovolj visoki ravni, da bi znala težavo rešit drugače, oziroma se poglobiti v vzrok, ampak moja lekcija, ki sem jo zaznala, je bila, da se ne gre v vse vmešavat, ker tudi nekaj, kar je na prvi pogled negativno, ima nek namen, ki nam ga morda ni dano videti.
Mislim, da je glavno, da skušamo delovati čim bolj v kanalu, biti odprti in pretočni za sporočila in vodstvo, tudi če se nam ne zdi smiselno ali ga ne razumemo ali ga naš omejen um smatra kot napačno  :srcek:  :prst:

10

Re: Telo kot fenomen

Meni se zdi, da je včasih telo popolnoma povezano z nami, ko dobesedno vidimo, da naše razmišljanje ali čustvovanje vpliva na stanje telesa, včasih pa je enostavno skupek kosti in mesa in dejansko ne veš, zakaj se nekaj dogaja ... seveda si lahko vedno razlagaš, da je to nekaj 'od prej', kar se mora samo sčistit na fizičnem nivoju, ali da je v najvišje dobro, da ne razumeš, da ne rabiš videt ... je pa to potemtakem itak vedno loterija. Da preventivno pazimo na svoje misli, besede, čustva, dejanja ... se mi zdi smiselno, je pa logično, da je težko ljudem to razumet, sploh v obdobju, kjer smo zdaj.
Osebno se ne počutim, da večina človeštva razmišlja, kot, da je to ostanek neke 'temne dobe' ampak dejansko šibajo k zdravniku po zdravila, čim se kaj zgodi. Preventivno!!!
In vse, kar se zdaj dogaja s cepljenji, codex alimentariusom in temi stvarmi je mnogo hujše kot srednji vek, ker je bistveno bolj kontrolirano in mene je tega strah.
Seveda so ljudje, ki delujejo (delujemo) drugače, ampak generalno pa so pravila jasna. Res upam, da je to samo tisti najtemnejši del noči pred svitom ...

Ok - še pozitiven in jasen primer povezave:
Prejšnji vikend sem preživela v bolnici skupaj z žensko v sobi, s katero sva se dobro ujeli in po nekaj debatah sva prišli na to, da ona vsakič zboli, čim so vsi drugi bolni. Glede na to, da dela v vrtcu in ima doma 2 mala otroka, si lahko predstavljate, koliko je tega.
Jaz sem ji predlagala, naj razmisli o tem, kako jo njen strah pred boleznijo odpre za prav te bolezni in naj malo razmisli, če si dovoli vzet počitek tudi, kadar ni bolna, ali je to njen edini 'dovoljeni' izgovor. (Šla je namreč domov k dvema bolnima otrokoma in možu z virozo). In kaj sploh je strah in zakaj te reči privlačimo ....
Malo sva še podebatirali o tem, zakaj zdravniki navadno ne zbolevajo - ker temu ne dajejo pozornosti .... no, in je šla domov in so bili vsi bolni in prvič ni zbolela. Se mi je zdelo res dobro  :prst:  smile

'Življenje je proces.