Re: Oddaje Preprosto naravno

Nisdn si še ogledala vseh oddaj, tiste ki   :rose: sem jih, so mi bile všeč. Super.

52

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Astrologijo

Astrologija je veda, ki temelji na unikatni natalni karti posameznika in nam pomaga prepoznati, kaj in zakaj se nam v življenju nekaj dogaja, ter kako lahko stvari izboljšamo.


Link do oddaje: Astrologija

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

53

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Sveto geometrijo in Merkabo

Luka Klančnik predstavlja sveto geometrijo, ki predstavlja jezik vesolja, ki uči, da kar je na najmanjšem delu, na nivoju atoma, se nahaja tudi v vesolju.


Link do oddaje: Sveta geometrija in Merkaba

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

54

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Terapija s pomočjo živali

Terapija s pomočjo živali temelji na aktivnem sodelovanju živali in človeka, pri čemer merimo pozitivne napredke na vseh ravneh našega bivanja, pomagamo pa ljudem podobno kot na fizioterapiji, celostne učinke pa dosegamo pri psihičnih težavah, disleksiji, čustvenih in vedenjskih motnjah, težavah z učenjem in številnih drugih. Na terapiji so prisotne vsaj 4 osebe: oseba, ki ji delamo terapijo, strokovna oseba, terapevtska žival in njen vodnik, ki je živali v oporo in motivacijo. Živali ljudem pomagajo skozi dotik, motivacijo, pomiritev in podporo.

Link do oddaje: Terapija s pomočjo živali

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

55

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Transcendentalno meditacijo

Transcendentalna meditacija je naravna, preprosta, nenaporna tehnika meditiranja, ki je namenjena preseganju nas samih in naših misli na vseh nivojih in nas podpira v življenju. V grobem ločimo 3 vrste meditacij:
•    koncentracija (pozornost usmerimo na neko stvar, kot na primer svečko);
•    kontemplacija (izbereš temo in razpredaš misli o tej temi);
•    transcendentalna meditacija (v budnem stanju vstopimo globoko v podzavest in pridemo do izvora misli, do čiste zavesti).
Čisto zavest pa dosežemo s pomočjo mantre, ki je lahko beseda ali stavek, ki oa v transcendentalni meditaciji nima pomena, je brez pomena.


Link do oddaje: Transcendentalna meditacija

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

56

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Radiestezijo

Radiestezija je umetnost iskanja vsega, kar se nahaja v naravi in ima svojo polariteto, svojo energijo, od rudnin, mineralov, vode, nafte, zlata in izvira iz pradavnega časa, v katerem so se s tem ukvarjali že šamani in vrači. Radiestezija je nauk, umetnost in filozofija časa. Predstavlja nam jo Antun Angeli, ki razlaga, kako lahko zaznamo sevanje vseh organskim in anorganskih stvari.


Link do oddaje: Radiestezija

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

57

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Vzgojo otrok

Marko Juhant, specialni pedagog, nam predstavlja številna opažanja in nasvete, ki nam pomagajo pri vzgoji otrok. Pravi, da je težava v tem, ker starši dandanes veliko stvari počnejo namesto otrok, namesto, da bi jih naučili samostojnosti, kar je opazno v dogajanju v šoli. Delajmo stvari z otrokom, ne za njega.

Link do oddaje: Vzgoja otrok

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

58

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Bownovo terapijo

Bownova terapija je manualna terapija, ki je uspešno pomagala že tisočim ljudem po vsem svetu. Sloni na teoriji, da je telo somatična, emocionalna in energijska enota, ki se lahko pod določenimi pogoji samo pozdravi. Terapevt z nežnimi gibi sproži proces ponovne vzpostavitve ravnovesja v telesu in deluje tako pri doječnkih, otrocih, športnikih in starejših. Učinkovitost Bownove terapije je zelo široka.

Link do oddaje: Bownova terapija

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

59

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Tarot

Tarot je božja slikanica, vizualen zemljevid zavesti, ki ponuja vpogled v notranjo dinamiko posameznika in odnose vseh vrst. Tarot deluje skozi simbolične, nerazumske vidike zavesti, ki jih uporabljajo tudi sanje. Je zavestno izvajana vizija, ki nam lahko pomaga, da premostimo razpoko med simbolnim in materialnim, vidnim in nevidnim. Predstavlja ga Shana Flogie, ki nas uči, kako tarot uporabljati v vsakodnevnem življenju.


Link do oddaje: Tarot

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

60

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Munay Ki

Munay Ki je 9 starodavnih veličastnih inka ritualov oziroma obredov posvetitve, ki nam pomagajo, da razvijemo modrost, moč in da sprejmemo poslanstvo skrbnika za vso kreacijo, postanemo varuhi Zemlje. Munay Ki izvira iz besedne zveze, ki pomeni Ljubim te. Bistvo ritualov je, da jih izvajamo z ljubeznijo. Pomagajo nam, da spoznamo kdo smo, kaj smo in kam gremo.

Link do oddaje: Munay Ki

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

61

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Beljakovine

Dr. Iztok Ostan nam je predstavil pomen beljakovin za naše življenje. Beljakovine so velike molekule v našem telesu in predstavljajo 60 % trde snovi celic. V telo moramo preko hrane vnesti vseh 8 esencialnih aminokislin. Veliko knjig o prehrani ima čisto nasprotna stališča s protislovnimi nsveti za zdravo prehrano, kar izvira iz protislovnosti naše narave. Naš gost odgovarja na vprašanja o tem, ali je boljše uživati beljakovine živalskega ali rastlinskega izvora, kako zadostiti dnevno potrebo po beljakovinah, kako to vpliva na reprodukcijo in naše vsakdanje življenje.


Link do oddaje: Beljakovine

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

62

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:  Access Cosciousness in Access Bars

Ljiljana Udir predstavlja Access Cosciousness in Access Bars, manualno tehniko polaganja rok na določene točke na naši glavi. Na glavi imamo 32 točk, ki vsebujejo elektromagnetne komponentne vseh naših misli, stališč, prepričanj, idej, skozi vsa naša življenja. Z nežnim dotikom roke, se začne ves ta naboj in blokade sproščati.


Link do oddaje: Access Cosciousness in Access Bars

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

63

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:  NLP - Nevrolingvistično programiranje

NLP ali nevrolingvistično programiranje se nanaša na način, kako razmišljamo. Človeški um je podoben računalniku, vendar je težava v tem, da ne dobimo praktičnega priročnika, kako s tem upravljati in se učimo na napakah. V okviru NLP-ja dobimo praktične in enostavne tehnike za upravljanje z mislimi, čustvi, kako spreminjati naše navade in ozaveščati nezavedni del v želeno smer. Zato je bistvenega pomena ciljna naravnanost, da vemo, česa si želimo in kam gremo.

Link do oddaje: NLP

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

64

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Napoved za leto 2014

Shana Flogie predstavlja napoved za leto 2014 - kaj se bo dogajalo, kakšne energije nas bodo podpirale, kakšni izzivi nas čakajo in kako nam to lahko pomaga in izboljša kakovost našega življenja.

Prognoze in napovedi so sestavni del našega človeštva in izvirajo iz vplivov makrokozmosa, kar se prenaša tudi v mikrokozmos, torej energijsko matrico vsakega posameznika. Vplivi iz preteklosti so botrovali k temu, da smo se ljudje začeli prebujati in zavedati sebe. Posebej močen premik se je začel leta 2000, leto 2007 pa označujemo kot karmično leto, ko je bil zelo močen vpliv učitelja Saturna, kar je bilo še posebno vidno skozi partnerske, pa tudi druge odnose. Leto 2007 je temelj tega, kar se bo dogajalo tudi v tem letu.

Link do oddaje: Napoved za leto 2014

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

65

Re: Oddaje Preprosto naravno

V tokratni oddaji Preprosto naravno predstavljamo nadaljevanje Feng Shui oddaje, ki je bila posneta pred 6 meseci: Feng Shui - 2. Del


Vsak prostor ima svoje devinsko bitje, svojega hišnega Duha. Gre za zavest, ki skrbi za Dom in ko oblikujemo prostor, je pomembno, da upoštevamo tudi stil, ki ga narekuje zavest Doma. Pri tem si lahko pomagamo z različnimi simboli, kristali, barvami, ki nam pomagajo, da v prostor privabljamo energije, ki si jih želimo: obilje, prijetni odnosi, počitek, sprostitev, kreativnost, otroci ...

Link do oddaje: Feng Shui - 2. del

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

66

Re: Oddaje Preprosto naravno

nina je napisal/a:

Super so vase oddaje.  Res super.  Fajne, ker so dostopne na internetu kadarkoli imam cas. Fajne, ker nudijo spekter tem za sirok krog slovensko govorecih svetovljanov. 

Ce mi je tema (in gost seveda) vsec, si jih lahko ponovno (p)ogledam in se vedno znova kaj naucim. Oziroma tisti, ki se me ne dotaknejo, jih enostavno preskocim.

Vceraj zvecer, ko sta otroka zaspala, sem ob pomivanju posode pogledala (poslusala) eno od njih. Jih je se nekaj ostalo, pa posode ob vecerih verjetno tudi  - tko da se veselim naslednjega zmenka s preprosto naravno oddajo.

Lep pozdrav in se veliko fajnih oddaj in gostov.


Meni so tud fajn!  smile

Re: Oddaje Preprosto naravno

:rose:  Smo zelo veseli takšnih odzivov.  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

68

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:  Kvantne metode osebne rasti

Tadej Pretner predstavlja kvantne metode osebne rasti in razvoja. Naša tridimenzionalna realnost ima pravila - vsaka stvar ima nek začetek in konec, vse stvari so omejene. Kvantne metode pa so nad tem in nam omogočajo spremembe izven teh omejitev. V kvantnih realnostih je vse mogoče, čeprav se nam v tej realnosti, te stvari morda zdijo kot pravljica. Za vse kvantne metode je značilno delo s torzijskim poljem in specifično usmerjanje fokusa, s čimer dajemo nečemu energijo, potrjujemo tisto, kar je. Če pa imamo fokus na spremembo oziroma na energiji v klientu, lahko to presežem.


Link do oddaje: Kvantne metode osebne rasti

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

69

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:  Qi Gong in vrelec vitalnosti

Qi gong, Tai qi in vrelec mladosti - znanja, ki so se rodila na Kitajskem iz tako imenovane Svete gore. Preko takšne vadbe dobimo občutek celovitosti, harmonije in se zavemo, da je vse že v nas, vse to lahko najdemo s pomočjo naše energije. Opazovanje narave in prenašanje to v naše življenje. To je način življenja - torej, da nimamo nekoga radi le, ko ima rojstni dan, ampak vsak dan. Taoizem nas uči, da smo odgovorni za svoje življenje. Najprej moramo spoznati samega sebe, se poslušati, tako da postanemo lahko boljši ljudje in stremimo k temu.

Link do oddaje: Qi Gong

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

70

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:  Tek za zdravo življenje

Tek je eden izmed najbolj priljubljenih načinov rekreacije. Urban Praprotnik, tekaški trener, nam je predstavil urbane tekače, pogovarjali smo se o potrebnem dnevnem gibanju, o tem, kaj je telesni napor, kako se zdravo gibati, prehranjevati in kako se izogniti poškodbam.

Link do oddaje: Tek za zdravo življenje

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

71

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Vilinske simbole

Vilinski simboli so grafični zapisi idej, ki jih obstaja več kot 200 in se nanašajo na različna področja življenja - ljubezen, sreča, zdravje, obilje, varnost, skratka vrednote, ki so nam pomembne. Vilinski simboli so ključi do energij, s katerimi zavestno prenesemo energijo iz višjih ravni na Zemljo. Z njimi hitreje dosežemo cilje in uresničimo svoje želje. Predstavlja nam jih Maja Peron, ki se z njimi ukvarja že od leta 2005, in nam podaja nasvete za praktično uporabo v vsakdanjem življenju.

Link do oddaje: Vilinski simboli

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

72

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo:Geomantijo

Marko Pogačnik predstavlja, kaj je geomantija - ki pomeni občutenje, videnje, vpogled v globino notranjosti zemlje, ki ima svojo lastno inteligenco. Geomantija se je spremenila v geologijo in bila nekaj časa pozabljena. Šele v 19. stoletju so začeli ljudje ponovno raziskovati postavitev kamnov, kot na primer Stonehenge in ugotovili, da obstajajo neki tokovi v zemlji ali centri in kamni stojijo na križišču tokov. Geomantija je oblika stika s silami narave, ki nam pomaga, da energijo, ki izvira iz zemlje, lahko sprejmemo in jo uporabimo - tako ljudje, kot tudi rastline in živali. Energija se uglasi z živimi bitji.

Link do oddaje: Geomantija

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

73

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Ekološka naselja

Nara Petrovič predstavlja Ekološka naselja in trajnostno kulturo bivanja, ki uteleša vrsto genialnih rešitev, ki vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujajo pozitivnost, samoiniciativnost in voljo do ustvarjanja. Z aktivacijo lokalnih skupnosti po Sloveniji na mikro nivoju lahko v celotni družbi dosežemo razcvet in odpornost na nenaravno ustvarjeno krizo.

Link do oddaje: Ekološka naselja

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

74

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Mitologijo na Slovenskem

Matjaž Anžur predstavlja mitologijo na Slovenskem, saj se zavzema za čaščenje rodnih bogov in oživljanje starih obredov ter za pisanje knjig za prihodnje rodove. Matjaž Anžur želel streti spone manjvrednostnega kompleksa, ki ga ima slovensko bajeslovje.

Link do oddaje: Mitologija na Slovenskem

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

75

Re: Oddaje Preprosto naravno

V oddaji Preprosto naravno predstavljamo: Super hrana in super živila

Ana Suhač se je s super živili srečala v nosečnosti, ko je imela težave s slabokrvnostjo in pomanjkanjem železa. Zaradi uživanja alg se je njena krvna slika v 14 dneh popolnoma spremenila. Opažala pa je še številne druge spremembe: uravnava telesne teže, več energije, hitrejša rast las, boljše počutje ... V oddaji pa nam je predstavila kopico super živil, kot so alge, nadomestki za sladkor, goji jagode, chija semena ter kako jih uporabljati.

Link do oddaje: Super hrana in super živila

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788