251

Re: Reiki

luna je napisal/a:

Kakšen naj bo premor med tem ko se pojavi reakcija. Ali je bolje malo počakat, da se stvari malo usedejo in umirijo, ali naj se v čim krajšem času dela ponovno terapijo, da se tako hitreje odstrani bolečina in vzpostavi ravnovesje

Delaj po občutkih - če čutš, da je pravi čas - naredi.

luna je napisal/a:

Pa še eno vprašanje. Če se žival umika, ko ji delaš terapijo, pomeni, da ji je dovolj, ali pa da je ne potrebuje. Ali morda lažje prenašajo terapijo ko nisi čisto zraven in se jih dotikaš.

Običajno je znak, da ko se odmaknejo stran, da več ne rabijo.
Delaš pa po občutkih, direktno ali pa na daljavo.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Reiki

Zoran,Urška,iskrena zahvala za vse do sedaj posredovano znanje in izkušnje ki se je zaokrožilo v učiteljski stopnji REI-KI.Seveda,gre zahvala tudi vsem sodelujočim na raznih delavnicah s katerimi sem sodeloval in so mi omogočili razno skupinsko delo-prakticiranje.Posebej zahvala tudi Nini za doživeto občutenje torkove delavnice.
Zastavili smo novo etapo,delo gre dalje in jupiiii.
Frančišek

253

Re: Reiki

Francik  :srcek:  smile

Hvala tudi tebi, za to kar si in za to, kar daješ od sebe.  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

254

Re: Reiki

Dragi Francik, tudi jaz sem ti hvaležna za super izkušnjo, ki mi je odprla vrata v novo doživljanje in pogled na življenje  :srcek:  :rose:

255

Re: Reiki

POzdravljeni,

kako potekajo Vaše delavnice Reiki, teorija, iniciacija, praktične vaje ali kako drugače?

V knjigi Celostni Reiki sem zasledila tudi, da je smiselno delati tudi mirovnico zmasažo Blader 10 akupinkturne točke, zanima me ali se tega učite tudi na tečaju?

Pa še to, ali delate tradicionalni reiki, torej simbole na II. stopnji ali kako drugače?

Sem tako not padla, da že komaj čakam na tečaj?

Katero knjigo mi lahko priporočite v zvezi z Reikijem, poleg D. Stain?

Hvala lepa,

Nataša

256

Re: Reiki

tasek je napisal/a:

kako potekajo Vaše delavnice Reiki, teorija, iniciacija, praktične vaje ali kako drugače?

Večinoma je najprej osnovna teorija, meditacija, inicijacija in nato se dela praktično in se sproti naredijo tiste stvari o katerih se govori (poglej program delavnice).

tasek je napisal/a:

V knjigi Celostni Reiki sem zasledila tudi, da je smiselno delati tudi mirovnico zmasažo Blader 10 akupinkturne točke, zanima me ali se tega učite tudi na tečaju?

Ne. Mogoče kdo drug dela.

tasek je napisal/a:

Pa še to, ali delate tradicionalni reiki, torej simbole na II. stopnji ali kako drugače?

Ja tradicionalni, ki ima simbole na drugi stopnji – to je zato, da si na prvi stopnji popolnoma pozoren na dogajanje v sebi in energijo, da ne rabiš še razmišljati in risati simbole, čeprav pri inicijaciji prejmeš simbole, se pri prvi stopnji še ne uporabljajo.

tasek je napisal/a:

Sem tako not padla, da že komaj čakam na tečaj?

:prst:  smile

tasek je napisal/a:

Katero knjigo mi lahko priporočite v zvezi z Reikijem, poleg D. Stain?

V Slovenščini je zame še vedno najboljša od Diane Stain, ker je napisana in doživljena na vseh ravneh: fizični, mentalni, čustveni in duhovni.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

257

Re: Reiki

Zoran,

hvala, upam da se kmalu srečamo.

Vse dobro,  Nataša

258

Re: Reiki

Moja izkušnja je, da ti vsakršna knjiga o reikiju zelo težko poda to, kar reiki v resnici je. Zame je pri reikiju skoraj škoda besed (čeprav sicer zelo rada govorim tongue), ker je to preprosto nekaj, kar moraš izkusiti. Ko energija ljubezni steče preko srca skozi vse tvoje telo, je občutek neopisljiv. In vprašaš se, zakaj preprosto vsi ne živimo tako wink
Že samo s tem, ko se reikiju odpreš, se številne stvari postavijo na mesto v tvojem življenju. Zame je bil to začetek življenja z bolj odprtimi očmi in srcem in res sem hvaležna Zoranu, da mi je predal to darilo ljubezni, ki ga sedaj tudi sama lahko širim naprej  :srcek:  :srcek:  :srcek:

259

Re: Reiki

Nina,

hvala za vašo izkušnjo. Vsekakor pridem na septembrsko delavnico.

Sem tak tip, da moram " vse prej prečekirat ".

Lep dan želim  Nataša

260

Re: Reiki

POzdravljeni,

bila sem na nedeljski delavnici REIKI I. Prijetno druženje, krasno doživetje ob iniciaciji, ko smo vadili drug na drugem, sem imela občutek, da čutim nekaj med rokami, kot ščemenje, ko sem zaprla oči, sem "videla" kako se nek tok giblje.

Zdaj pa, ko doma vadim, (zjutraj se odprem, preko dneva 2-3x naredim Reiki po čakrah, vmes pa linijo hare od Zorana, delam tudi vsak večer na možu in sinu) se mi zdi, da čutim zelo slabo, ali samo na začetku, potem pa ne več. Roke potem polagam bolj po občutku. A ga kje biksam, delam kaj narobe, ali je to na začetku običajno?

Nekaj se mi zdi, da vseeno teče, ker me je v ponedeljek ( delala sem 3x po čakrah na sebi, pa rožice, pa hrana) bolela glava, pa slabo mi je bilo v trebuhu. Zvečer je potem, ko sem si roke polagala na glavo, glavobol minil.

Čutim pa še vedno nič, vsaj tako se mi zdi.

A ima kdo z delavnice morda kako svojo izkušnjo?

Lep pozdrav,  Nataša

Re: Reiki

"Samo brez panike" je reku Švejk.

Na delavnicah se energija zaradi skupine dvigne,oziroma se tvoja energija "skompletira" na nek način,ko pa prideš domov padeš nazaj v svoje "drame" ki ti poberejo na novo pridobljeno energijo(euforijo),ki pa pri tebi(in ostalih tudi) še nima "domovinske pravice".
Skratka,nič novega.Pred vsakim reikiranjem se pripravi po "protokolu" in delaj po čakrah(spet po "protokolu").Poudarek naj bo na tebi,rastlinah in živalih.
Na začetku lahko podrgneš dlani da se ogrejejo in s tem prebudiš energetske točke v rokah.Pred vsem pa,odpovedati se moramo vsem pričakovanjem po kakršnih koli učinkih.
Na kratko:zaupati,delati in rezultat se pojavi sam od sebe.
Linija hare je enako pomembna kot reikiranje samo,zato je smiselno posvetiti nekaj več časa izvajanju linije hare.
Vse dobro na novi poti ti želim. :rose:
Frančišek

262

Re: Reiki

Francik  Frančišek,

Hvala!

Mogoče sem res preveč usmerjena v " nekaj čutiti", čeprav znotraj v sebi verjamem, da deluje.

263

Re: Reiki

Pozdravljeni vsi skupaj!

Sem nov na forumu, začetnik v svetu bioenergij oz. v vsem kar se piše po tem forumu.

Po tanovem sem reikist 1. stopnje, zdaj "že" dober teden, drugače pa sem bil tudi na delavnici Energijsko čiščenje in urejanje prostorov. Sem pa prepričan, da se bom še kakšne delavnice udeležil, ker so mi zelo zanimive in poučne.

Kar se tiče reikija moram povedat, da sem par dni po iniciaciji začel intenzivno čutiti kot da bi mi dlani migetale oz. mravljince. Tudi sedaj jih še čutim, mislim pa da sem se jih že malo navadil ker niso več tako intenzivni. "Domačo nalogo" delam vsak dan po malem, tudi ko bo minilo teh 21 dni, bom še vedno vsaj 3x tedensko to izvajal.

Kar se tiče prakse sem si do sedaj 2x s pomočjo reikija "ubil" želodčno bolečino s polaganjem rok. Ostalih izkušenj zaenkrat nimam, razen tega da sem bolj sproščen, kot sem bil prej.

Še se bom kaj oglasil tukaj, ko se mi spet kaj novega zgodi.

Vse lepo vam želim!

Gregor

264

Re: Reiki

gregzu je napisal/a:

Kar se tiče prakse sem si do sedaj 2x s pomočjo reikija "ubil" želodčno bolečino s polaganjem rok.

:prst:  smile bravo, to je velika stvar, da si zmoreš sam pomagati.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

265

Re: Reiki

Od prejšnjega tedna, ko smo imeli (ponovno  smile ) iniciacijo v Reiki II, moram povedat naslednje:
super je delovalo to, da si v prihodnost nameniš energijo za potencialno stresen ali neprijeten dogodek  :prst:  cool !
Poleg tega sem taisti večer bila tako naspidirana, da sem spala samo 4h in potem sredi noči pospravila skoraj celo stanovanje  big_smile
Neka nenavadna mešanica utrujenosti in hkrati veliko energije se pojavlja, je pa zanimivo na daljavo, ker sem danes naredila poizkus, da sem za nekoga dala energijo v vesolje na stand-by in naročila tej osebi, da se odpre, predno gre spat in zdaj čakam rezultate  smile  Me res zanima, če bo kaj  smile !
Hecno je tudi, da ko delam za druge, navadno traja zelo močan pretok okoli 10 min, potem se pa kar neha in roke postanejo hladne in potem navadno zaključim ... Verjetno so to neki moderni časi, ko reiki tudi deluje skompresirano in super hitro ... fast service wink

'Življenje je proces.

266 Nazadnje urejal Tina (05.12.2013 05:06:14)

Re: Reiki

Sporočam, da na daljavo dela tudi s časovnim zamikom, je pa hecno, ker oseba ne čuti tako jasno pretoka, samo postopno izboljšanje počutja smile

'Življenje je proces.

Re: Reiki

Meni je bilo suuupeeer! Bi se pa ti najlepše zahvalila za kamne. Čudoviti so in mi bodo v veliko pomoč. Hvala.  :rose:

Urška

268

Re: Reiki

Uršika je napisal/a:

Meni je bilo suuupeeer!

:prst:  big_smile

Uršika je napisal/a:

Urška

Zdej me pa res firbec matra, katera si bla? Imena Urška namreč sploh nism zaslišala. Mislim, da se dve na začetku (v uni mali sobici) nista predstavili - zdej pa - al si ona ta blontna z dolgimi lasmi al ta rjava s kratkimi? cool Sorry - just can't help myself! tongue

Re: Reiki

ar3ka je napisal/a:

ta rjava s kratkimi

Tale, ja.
Ti si pa po moje Urška, ki je rabila prevoz domov, ker je vlak šel šele ob 8.15. Imam prav?

Urška

270

Re: Reiki

Uršika je napisal/a:

Tale, ja.

Aha - hvala, firbec potešen. lol

Uršika je napisal/a:

Urška, ki je rabila prevoz domov, ker je vlak šel šele ob 8.15. Imam prav?

Ja. big_smile  Čeprav sem mela u bistvu še enga ob 17.15, sam sem mislila, da sm že prepozna. :smeško, ki zardeva: No - v vsakem primeru mi je razvoj dogodkov ustrezal  :prst:   :rose:

271

Re: Reiki

Pozdravljeni!

Tudi meni je bilo včeraj super. Imela sem se zelo lepo. Všeč mi je bilo skupinsko vzdušje, smeh, pogovarjanje, bila sem sproščena in napolnila sem se z energijo. Ko sem prišla domov-pod tuš, in sem že spala  big_smile . Danes sem se zbudila in začela s povezovanjem zemeljsko-božansko, dve urci kasneje pa sem naredila reiki za čakre. BILO JE FAJN! Delala sem tudi reiki na hrani, čaju, mobiju..

Hvala Zoranu in vsem prisotnim smile

272

Re: Reiki

Sem vesel, da vam tako lepo gre :prst:  smile

Uršika je napisal/a:

Se mi pa danes dogaja, da čutim na podplatih mravljinčenje.

Lahko na takšen način občutiš povezovanje z zemljo. smile

srce je napisal/a:

Tudi meni je bilo včeraj super. Imela sem se zelo lepo. Všeč mi je bilo skupinsko vzdušje, smeh, pogovarjanje, bila sem sproščena in napolnila sem se z energijo.

:prst:
Srce dobrodošla na forum.
lp smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Reiki

Bogdaj!  smile

Najprej en velik pozdrav vsem mariborskim reikirancem! Se strinjam, da je bilo res lepo
in upam, da vsi pridno delamo reiki še naprej.

Uršika, mravljinčenje, ki ga omenjaš, čutim tudi jaz. Na trenutke je precej močno in včeraj
med procesom skoraj nisem čutila več rok, medtem ko toplote večinoma sploh ne zaznam,
a me to ne moti. Je pa nekaj drugega: težko se znebim misli (zadnjič na skupini mi je po doolgem času sicer
(končno enkrat!!) uspelo big_smile) in ko čistim čakre, se mi pojavljajo slike raznoraznih ljudi, ki sem jih (in jih še)
srečevala v življenju in do njih čutim zelo močno odpuščanje, ljubezen, razumevanje ... in jim to tudi pošiljam.
Nekak se mi zdi, da s tem nič ni narobe, zato se ne trudim, da bi se teh misli znebila, ampak v njih dobesedno uživam.

Toliko ljubezni pa že dolgo ne!  big_smile V glavnem, vedno bolj mi je všeč eksistenca, še bolj pa spoznanje, da smo vsi eno!

Zoran, velik hvala tudi tebi!  smile  Enkrat v bližnji prihodnosti, npr. še pred poletjem, bi se lahko dobili na reikiju 2. stopnje v Mariboru, če bo seveda dovolj interesentov.

Lepo se imejte!  :srcek:

Andreja

274

Re: Reiki

Doroteja je napisal/a:

Enkrat v bližnji prihodnosti, npr. še pred poletjem, bi se lahko dobili na reikiju 2. stopnje v Mariboru

Dobrodošla Doroteja smile
Na drugo stopnjo greš lahko zelo hitro po prvi stopnji. Priporočam pa mesec dni pauze.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Reiki

Doroteja je napisal/a:

Enkrat v bližnji prihodnosti, npr. še pred poletjem, bi se lahko dobili na reikiju 2. stopnje v Mariboru, če bo seveda dovolj interesentov.

Jaz sem takoj za to. Torej sta že dva interesenta.  big_smile

Zoran je napisal/a:

Na drugo stopnjo greš lahko zelo hitro po prvi stopnji. Priporočam pa mesec dni pauze.

:prst:  Zato pa sedaj pridno vadimo - kot črveki.

Urška