1

Tema: Razna vprašanja glede TV

Tema je odprta, ker so premaknjeni članki iz teme: Oddaje Preprosto naravno

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Razna vprašanja glede TV

Pozdravljeni

Mene pa nekaj zanima. In sicer ali je možno, da bi Zoran, Urška in kar vas je "podkovanega" kolektiva Pesmi duše,  znanje, vedenje, spoznanja itd. predstavili tudi na kakšnem (mogoče) nacionalnem radiu tedensko, 14-dnevno...Meni je to, ko sem naletela ob karmično diagnostiko g. Ogorevca in potem na vaš forum odprlo drugačen pogled na svet, veliko spoznanj za življenje. Čisto OK je, da imate oddaje na TV ampak njihova vsebina ne seže do večje množice. Danes so spoznanja in vedenje, ki jih širite vi (Zoran, Urška & ožji sodelavci) še kako potrebna. Meni je strašno žal, da nas tega nihče ni nikoli učil- ne šola, ne Cerkev, ne doma, meni je zelo žal, da sem to spoznala, ko mi je bilo že 35 let in več....koliko zamujenega do sedaj. Če bi prej vedela, da to obstaja. Močno si želim, da bi se našel širše poslušan medij (radio), kjer bi lahko v ljudeh prebudili začetek spoznanj kako si sami ustvarjamo življenje, kaj šteje v življenju,..ker če se vsaj nekaterih dotakne in ti začno biti zgled okolici si bomo ustvarili boljša življenja, manj zakajev...

bodite dobro

Re: Razna vprašanja glede TV

Valčika,
vse je s svojim namenom in včasih ni nobenega razloga ali zakaj. Verjamem, da vsi tisti, ki jim je namenjeno, da na tak način pridejo do informacij – bodi prišli (Tv , forum,..). Drugi pa drugače in ni razloga za obžalovanje, ker ne veš kaj si je točno duša izbrala in na kak način si je izbrala, da živi življenje. Tudi ti ne rabiš obžalovati, saj pri 35 si šele začela živeti in verjetno, da ti je prej prišlo, bi bila prikrajšana za razne izkušnje.

Verjamem, da vsak človek ima možnost nekaj narediti/spremeniti/slišati/popraviti,.. če to le želi – če pa ne, pa ni še pravi čas, oziroma oseba še ni dovolj zrela za to pot ali si pa ni izbrala te poti. Nekdo si je izbral, da bo celo življenje trpel in če je to izbor duše – oseba najverjetneje tega ne bo spremenila. Ne bo spremenila, tudi če ima korist npr.: od trpljenja. Nekdo bo pa spremenil in videl, šele druge opcije, ker druge izbire več nima in ker je že voda v grlu.
Ko je pa pravi čas in smo pripravljeni, takrat tudi lahko spreminjamo stvari in živimo drugače, si urejamo življenje, kot si želimo…

Namen oddaj je pa približati razne načine pomoči, samopomoči, nasvetov,… in kdo bo želel si bo že ogledal oddaje ali prebral forum.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Razna vprašanja glede TV

Valčika,
kot je povedal Zoran - ponudbe je dovolj, za tiste, ki želijo delat.

Ključna za delo na sebi je tudi prav ta želja, ta iniciativa, ki mora priti od znotraj. Ta želja mora biti dovolj močna, da nam da to začetno energijo, da kaj premaknemo. Takorekoč je to naša lastna iniciacija v spremembo in hkrati prvi korak.
In prav zaradi tega je prav, da so te stvari na voljo tistim, ki so pripravljeni kaj narediti za to, da se jim kaj spremeni.
Da najdejo svoj način, svojega učitelja, sodelavca, svoje poti.

Veliko stvari je splošno znanih, pa jih ljudje počnemo narobe, se pravi ni problem v pomanjkanju informacij ampak v tem, kaj mi z njimi počnemo.

Poleg tega, ko si ravno omenjala Marjana, je -če se prav spominjam njegove zgodbe- sam prvič slišal za duhovnost tam nekje pri štiridesetih. Pa težko rečemo, da ta človek ni sam iz sebe veliko naredil, ne?

Take stvari rabijo skratka enostavno dozoret, če bi jih prej rabili, bi nam prej prišle na pot - včasih se to zgodi zelo zgodaj, vedno pa v ravno pravem času.

Ko bo nacionalni radio začutil potrebo, da bi delil taka znanja, bodo posredovalci zagotovo pripravljeni smile

'Življenje je proces.

Re: Razna vprašanja glede TV

Valčika,mene so "te zadeve" srečale šele po pedesetem letu,pa nisem nikoli imel občutka da sem karkoli zamudil. big_smile

Re: Razna vprašanja glede TV

Franci :prst:  :prst:  :prst:  :srcek:  big_smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Razna vprašanja glede TV

Pozdravljena Urška in Zoran

Imela bi eno vprašanje. In sicer mi je prijateljica povedala, da ste ne dolgo nazaj predvajali oddajo o TART-u, ki pa sem jo žal zamudila. Pogledala sem tudi v arhiv oddaje pa nekako ne najdem. Pa bi vaju lepo prosila, če bi mi lahko povedala katera oddaja je bila to. Prosila pa bi tudi, če imata morda kakšno informacijo, kje oziroma kdo bi me naučil tarota, če je le možno tukaj v Posavju. Na neke tečaje sem sicer hodila, pa žal od njih nisem veliko odnesla, tako, da bi resnično rada spoznala in se naučila podrobnosti o Tarutu.

Za vajine odgovore se vama že v naprej lepo zahvaljujem

MalaZiva

Re: Razna vprašanja glede TV

Oddaja o Tarotu bo od jutri dalje na strani Preprosto naravno.  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Razna vprašanja glede TV

Urška je napisal/a:

Oddaja o Tarotu bo od jutri dalje na strani Preprosto naravno.  :prst:

Najlepša hvala za odgovor

Re: Razna vprašanja glede TV

Dragi forumovci, vabimo vas, da nam napišete vaše ideje ali želje glede tematik in/ali gostov.

Kaj bi si želeli videti v oddaji? O čem bi želeli izvedeti kaj več? Katera tematika vam je zanimiva, pa še ni bila predstavljena? Vam je zelo zanimiva katera znana oseba, ki izvaja zanimivo metodo, in bi jo radi videli v oddaji?

Napišite in predlagajte - če se bodo predlagane ideje tudi nam zdele v redu, se bomo po najboljših potrudili ugoditi vašim predlogom.  :prst:  cool

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

11

Re: Razna vprašanja glede TV

Najprej hvala Urška in Zoran za vajine oddaje. Vidi in slisi se v samih oddajah, da je veliko truda in dobre energije vložene v njih. Fajne so vse, nekatere pa čista poezija. Vrhunske.
Iskreno povedano so edina TV, on-line oddaja, ki jih spremljam v slovenščini.  smile
Prva zelja, ki mi roji po glavi je, da si želim videti oddajo o izobraževanje na domu (tukaj ne mislim samo koncepta novih pristopov v vzgoji otrok in različnih filozofij vzgoje, ampak dejansko izobraževanje doma). 
Ideje se sledijo. Do naslednjic. Lep pozdrav,
Nina

12

Re: Razna vprašanja glede TV

Zdravo ekipa Preprosto naravno,

Kot sem obljubila, morje predlogov (ki seveda odsevajo mojo realnost in interese):

- Eno oddajo bi lahko imeli o pralnih plenicah (prednosti in pomanjkljivosti + praktična prestavitev različnih modelov) in pralnih vložkih ter menstrualnih skodelicah (prednost in pomanjkljivosti, resnice o tamponih etc.).

Sama sem uporabljala pralne plenice, zato vem, da si včasih kar mal zgubljen kaj in kako se odločiti. Mogoče bi mi pred leti ogled takšne specializirane oddaje olajšal mojo nesigurnost. Pa tako kulske so te plenice. RES.

Meni je bilo leta 2004, ko sem slišala za menstrualno skledico zelo nenavadno – kaj to je?  Še danes vem, da sem bila čisto tiho.  Sedaj po letih uporabe (skupaj s pralnimi vložki), mi je najbolj normalna stvar. A ko se danes govori o njih, vidim da ženske še vedno utihnejo ali pa se posmehujejo.  Ne bi bilo fino kaj več povedati o tem?

Ker smo ravno pri dojenčkih  - mogoče tudi razložitev/medkulturna primerjava etc nošenja otrok  in praktične predstavitve različnih modelov nosilk.

- Vem da ste doulo že gostili. A na temo pred in po porodni oskrbi bi lahko še veliko rekli. Lahko bi se tudi pogovarjali o načinu poroda in prostoru poroda (doma na primer), dojenju etc…. moznostih v Sloveniji...

- Tale predlog je mal bolj težke narave. V bistvu bi mene zelo zanimalo kako stojijo zadeve s poklicnim priznanjem poklicev, ki niso del klasične medicine. V Sloveniji mene moti to, da ne vem, če se odločim za neko ne-klasično medicinsko storitev (po Slovenski zakonodaji), kdo dejansko to storitev opravlja. Kdo mi garantira, da je na primer "osteopat" resnično (strokovno in etično) usposobljen za opravljanje te storitve – to je le en vidik, vidik uporabnik. Je pa seveda se vidik izvajalcev, o katerem vi veliko več veste. Lahko bi bila zgoča tema pred kresom.

- Ste kdaj razmislili, da bi šli na teren? Ekipa preprosta naravno v naravi? Ekipa preprosto naravno zunaj studia?  Čajanka ekipe preprosto naravno?  Ekipa preprosto naravno gre na kavico (z mlekom ali brez)?  Verjetno je toliko posebnih mest (oz. mest, ki veljajo za posebna) v Sloveniji, da bi lahko šli na obisk in raziskat  globine (al pa višave). Vedno ste dobrodošli tudi pri nas na Severu (od jeseni pa na Jugu) – če bi si želeli raziskat in obiskat druge države/načine/ureditve/kulture/ pristope etc. 

Lepo bodite in naredite še veliko fajnih oddaj.

Nina

Re: Razna vprašanja glede TV

Nina, hvala za vse predloge in komentarje. <3

Bodo prišli prav za novo sezono, to sezono počasi končujemo in imamo snemanja polna.

Se popolnoma strinjam glede zadnjega predloga - bilo bi super iti na teren in raziskovati preprosto naravne super kraje, to je bil tudi eden od začetnih konceptov oddaje pred tremi leti, ko smo zasnovali oddajo.

Žal budžet in druge okoliščine ter pogoji na Ansat TV trenutno ne omogočajo terenskega snemanja, zato ostaja naša oddaja do nadaljnjega studijska in bo narava v ozadju in vzdušju. smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Razna vprašanja glede TV

Zoran ali lahko pogledaš zakaj ni zvoka na posnetkih Preprosto naravno?
Hvala.

15

Re: Razna vprašanja glede TV

francik je napisal/a:

Zoran ali lahko pogledaš zakaj ni zvoka na posnetkih Preprosto naravno?
Hvala.

Poglej, če imaš vklopljen zvok na posnetku je levo spodaj druga ikona.
Meni vse dela.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Razna vprašanja glede TV

Pozdravljena!

Imam idejo za oddajo. Lahko bi gostila Vesno Juvan. Se mi zdi zelo zanimiva ženska (https://zanositev.wordpress.com/o-nas/).
Ona bi nam lahko razkrila kaj več o vibracijski kineziologiji.

Lp,
Klavdija

Klavdija