1

Tema: tašča in tast

Pozdravljeni,

najprej vam želim vse dobro v novem letu smile

pišem pa, ker imam težave v odnosu do tašče in tasta in vas prosim za vaše mnenje oz. razjasnitev ozadja. Enostavno se pred njima ne morem sprostiti, pazim na besede in imamo nasploh zelo slabo komunikacijo. Potihem od njiju pričakujem več pomoči in sodelovanja (npr. pri varstvu otrok), na koncu pa dobim samo slabo voljo in jezo ter kup obsojanja, kako ne moreta nič pomagati, reči si pa tudi ne upam nič. To se zadnje čase zelo stopnjuje, saj imam 2 hčerki, ki sta dobesedno prilepljeni k meni in si želim, da bi imela tudi jaz malo več svobode. Jima je res tako odveč, ukvarjati se z vnukinjama ali ju jaz oviram pri temu? Pred kratkim sem tudi dobila informacijo, da s taščine strani nisem ranvno sprejeta, ker bi si naj za svojega sina zamislila drugačno snaho. Kako naj sprostim svoja pričakovanja do njune pomoči oziroma, kaj me uči ta odnos?
Nekaj časa tudi že opažam "čuden" odnos med starejšo hčerko in očetom (mojim možem). Kar na lepem jo nekaj prime in ga odriva od sebe, ali pa mu ne dovoli v svojo bližino, ga noče objeti... vse je samo mami, mami. Tudi kašlja veliko pa ne vem s čim je to povezano. Z vrtcem, odnosom hči-oče, mojim odnosom s starimi starši.. ? Lepo vas prosim za vpogled v biopolje, mogoče je težava na drugem koncu, ki ga sama ne vidim.

Zanima me pa še, če imava z osebo I. D. kakšno posebno vez, mogoče iz preteklosti? Zelo mi je pri srcu, imam neko skrb do te osebe in mi veliko pomeni.

Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!

Re: tašča in tast

JasminaJ, pri tebi se začuti močno energijo pričakovanja do drugih, kako bi naj delovali in ujetost v predstavo, kako naj bi življenje potekalo ter posledično agresijo in stres, ker življenje (ponavadi) ne poteka tako, kot si si nekje v sebi zamislila. Predlagam ti, da se osvobodiš in predihaš, če začutiš. Kako? Po postopku transformacije, ki je na vrhu tega foruma ali na drug način, ki ti je blizu. tako osvobojena od pričakovanj in predsatv boš energijsko zmanjšala pomembnost in stvari se bodo lahko začele obračati.

Glede hčere - poglej si pri sebi, če ne gojiš podzavestnih obsojanj ali jeze do partnerja. Hčerka, kakor jo začutim prek tebe, čuti tvojo energijo, ki jo gojiš do partnerja in njegovih staršev ter se nato tej energiji primerno obnaša.

Glede ID pa žal nič ne vidim, očitno ni namenjeno mojim očem.  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: tašča in tast

Prosim za vodilo glede mojih težav s taščo.
Živimo v isti hiši, s partnerjem imava eno leto starega sina.
Celo leto sem se trudila skrbeti sama za sina (fant je veliko službeno odsoten)...da ne bi prišlo do prevelikega vmešavanja v našo družino. Ves čas imava s taščo čudno energijo...Po iztegu bolniške sem želela opraviti en izpit oz. iskati službo....Mali gre v vrtec šele s septembrom. Tašča želi paziti otroka...sama se pustim stisnjena v kot in ujete. Partenrju se s tem ne zdi nič narobe...sama imam napade jeza, strahu, ujetosti in bi kr pobegnila.
Posledično se počutim na trenutke čisto udtujena in obupana.
Čutim da more biti nekaj močnega v podzavesti, ker razumsko sem že večkrat poskušala predelati.

Zelo bi bila hvaležna za čimbolj konkreten nasvet glede situacije.

Prijazen pozdrav,
Alja

Re: tašča in tast

Pozdravljena Kaja,

v tebi se čuti agresija, ki izhaja iz vajinega odnosa s taščo - namreč le-ta ti je energijsko podobna in ti kaže vse, kar nisi v sebi razčistila. V sebi tudi nosiš občutek manjvrednosti, ki pa ga nosiš v sebi že od prej, iz otroštva, in ki se ti ob tašči samo okrepi - zaradi tega reagiraš burno do nje, saj ji želiš navzven pokazati, da si dovolj sposobna sama. A pravi vzrok se nahaja v odnosu do same sebe, tašča ti je, kot radi rečemo, samo ogledalo. Predlagam ti, da občutek manjvrednosti predelaš bo postopku transformacije, ki je na vrhu tega foruma.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

5 Nazadnje urejal Orionlady (07.11.2018 15:06:16)

Re: tašča in tast

Hejla! S 'taščo' imam zanimiva nihanja odnosov (izhajam iz svojih občutkov). Že ko sem jo spoznala, me je gledala vzvišano, ko sem se preselila k partnerju mi je vsiljevala svoja mnenja, način življenja, prehranjevanja,... (Sama nisem zacutila želje po tej poti, nimam nič proti, jo vljudno zavrnila, ker se že nekaj let ukvarjam na rasti sebe, na samostojen način). Ko sem zanosila sem začutila velik odpor do tega, da bi ona čuvala sina. Po rojstvu, je nadaljevala s svojimi pravili, pred nekaj meseci pa do te nedelje mi je velikokrat, ko sem hotela sina odpeljati na sprehod,  obrnila stran in me presunila s pogledom. Ob tem sem vedno začutila podiranje ljubezni, čustev, topline. V nedeljo sem se jasno postavila zase in ji iskreno povedala za to bolečino. Ne z namenom da jo prizadanem, prepovem videvanje z vnukom. Hotela sem postaviti mejo, ki se jih učim postavljati zaradi sebe. Začutila sem, da je že skrajni čas, da se trdno postavim za sebe. Ker vem, da sem vredna tako kot usi. A sedaj v meni kljuva občutek, da je ona žrtev. Mi lahko pojasnete, kaj se dogaja?

Re: tašča in tast

Zdravo Orionlady in dobrodošla na forumu.

Zazna se v vajinem odnosu s taščo strah s stvoje strani, da bi bila pokazala ranljivost in da bi te lahko na ta način izkoristili. Poglej si skozi življenje, kdaj si čutila enak občutek, komu si pokazala ranljivost in jo je znal izkoristiti - začenši pri starših. Energija otroka pa ti je prebudila še močan zaščitniški občutek in ojačala vezanost na odnose - bolj kot se sama vežeš na odnose z bližnjimi in jih postavljaš pred energijo Božanskega (stvarnika, univerzuma... kar ti smatraš kot najvišjo energijo), bolj ti lahko pridejo v življenje odnosi, ki te prizadenejo.

Predihaš in predelaš lahko sama po procesu transformacije na vrhu foruma ali pa, če čutiš, da ne boš zmogla sama, poiščeš pomoč, da greš čez te občutke.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com