Kaj je energijska umetnost?

Energijska umetnost je likovno ustvarjanje z namenom napraviti delo, ki ima poleg umetniške note tudi t.i. notranjo noto, vibracijo ali informacijo. Le-ta predstavlja energijsko podporo prostora, oseb in harmonizacijo med energijo prostora, energijo prostorskih bitij in energijo ljudi. Po želji osebe se lahko izdela slika s posebnim namenom; na primer slika za obilje, ljubezen, odnose ali energijska slika podpore za točno določeno osebo.

Umetnost ne pozna mejá in v likovnem ustvarjanju poznamo neskončno kombinacijo namenov in tehnik. Umetniki ustvarjajo z različnimi nameni, naštejem lahko le nekatere: izraz čustev, politična situacija v svetu, utrinek vsakdanjega življenja, folklorna umetnost, upodabljanje religioznih podob itd. Energijska umetnost je samo delček širokega spektra umetnosti. Je ustvarjanje z namenom predstaviti takšne izdelke, ki sijejo iz sebe harmonijo in energijsko podporo za prostor, v katerem se bo izdelek nahajal in za osebe, ki v prostoru živijo. Izdelani so izključno za to, da pomagajo k ravnovesju in večji celostni vitalnosti – prostora in ljudi.

Učinki energijskih slik

Učinki so energijska podpora in harmonizacija prostora oziroma jačanje namena, za katerega je bila slika ustvarjena. Energijska umetnost lepo sovpada z vedami, ki se ukvarjajo s pretokom energij v prostoru, kot sta na primer Feng Shui ali Vastu. Slika oziroma vibracije, ki so v sliki, odvzemajo energijo tam, kjer je je preveč v prostoru oziroma dodajajo prostoru energijo tam, kjer je to potrebno. Na ta način se harmonizira pretok energij v prostoru. Če je energijska slika napravljena točno za določeno osebo, vibracije v sliki podpirajo osebo, da prebudi v sebi tiste kakovosti, ki ji pomagajo pri celostnem razvoju osebnosti in po drugi strani, pomaga ji, da se osvobodi nekaterih omejujočih prepričanj. Tovrstne slike so super ideja za darilo. Izkušnje z obdarovanci so zelo dobre in presenetljive, saj vibracije slike delujejo nežno in blagodejno, a z učinki, ki se odražajo tudi navzven.
Pri tem pa se je dobro seveda zavedati, da energijska slika ni čudežna palčka. Pomaga pa nam s svojo nežno močjo tam, kjer škripa, da lahko nato sami nadaljujemo pot. Energijska slika deluje v tolikšni meri, kolikor se oseba sama odpre za tovrstno priložnost podpore.

TV intervjuji - Energijska umetnost

TV oddaja Preprosto naravno - Barve z Urško Korun (23.03.2017)

TV oddaja Jutro s Kosmiko - Delovanje simbolov na energijskih slikah z Urško Korun (12.09.2016)

TV oddaja Preprosto naravno - Predstavitev Energijske umetnosti z Urško Korun (08.05.2014)

Intervju za Posavski dnevnik - Umetniška razstava Mavrični svet barv (17.05.2013)
Energijski vpliv umetnosti na prostor in človeka
Z umetniškim delom sprejmemo tudi velik del avtorjeve energije in delovanja. S temi energijami se polni prostor in posledično tudi mi sami.
Mandale in njihovo delovanje
Ko se z očmi sprehajamo po površju mandale, se razumski del možganov pomakne v meditativno stanje. V takšnih trenutkih dobi duša priložnost, da svobodno deluje
Mandale po svetu
Ljudstva po vsem svetu uporabljajo krožne simbole ali slike, ki služijo v duhovne, obredne in meditativne namene. Med uporabniki imajo svoje lastno ime, v zadnjem času pa so sveti simboli začeli dobivati skupnega, to je mandala.
Yantra – v čem se razlikuje od mandale?
Mandala in yantra poleg mantre sestavljata ključne elemente Tantre. V tantrični praksi mandala predstavlja vizualno ikonografsko upodobitev višje sile, yantra pa njeno abstraktno obliko.

Prijava na e-novice

izdelava: ETREND