1

Tema: Zaporedni spontani splavi

Pozdravljeni, v obdobju 7ih mesecev sem imela 2 spontana splava. Partner in jaz sva ze oba v letih (jaz 42, on 49), vendar si srcno zeliva otroka. Fizicno je z nama vse ok. Seveda iscem vzroke in si skos kaj ocitam- da sem bila prevec pod stresom zaradi sluzbe, da sem kaj prevec dvignila, prevec popila, kaj narobe naredila, izrekla ali mislila. Tudi v druzini smo imeli po zenski strani izgube nosecnosti oz. smrt takoj po rojstvu ( babica in mami), tako da razmisljam, da je tukaj nek vzrok. Najbolj me je strah tega, da mi enostavno ni usojeno imeti otrok in kako bom to sprejela jaz in tudi moj partnet / bodoci moz ( poroko imava cez 8 tednov). Imam tudi se nepredelane travme iz prejsnih dveh dolgoletnih vez, kjer sem bila prevarana, zatirana, nesprejeta in neljubljena. Deloma se je nad mano izvajala agresija ( sicer ne v fizicni obliki). Se zdaj si ocitam, da sem v teh vezah ostajala predolgo. Pomislila sem, da bi lahko to imela kako vezo s tem, kar se nama je zgodilo. Od srca hvala za odgovor in pomoc.

Re: Zaporedni spontani splavi

Zdravo, kakor se začuti, nosiš v sebi deloma po mamini strani, xdeloma iz slabih izkušenj od prej zamere do moških, jezo na moške in obsojanje. Iz tega tudi, kot si že sama napisala, obsojanje in zamere do same sebe. Tu lahko začneš ozaveščati pretekle zveze in vsa potlačena čustva ter jezo na moške po mamini strani. Pomaga ti lahko proces transformacije na vrhu foruma Vprašanja in nasveti. Za donos otroka v prvih mesecih nosečnosti je dobro imeti visoko raven progesterona, pri tem si lahko pomagaš s hrano - rdeča paprika, čičerika... Vse dobro.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com