Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravljeni,
nisem želela odpirati nove teme, tale kar ustreza mojem vprašanju. Zanima me kaj lahko naredim, da spremenim moj odnos z možem na boljše. Na začetku sem mislila, da sem našla sorodno dušo, zdaj pa ne vem sploh kaj me je k njemu pritegnilo. Priznam, da so težave v najinem odnosu pripomogle temu, da sem ogromno spremenila pri sebi in sem se osvobodila precej vzorcev, strahov in podobno. On nima miru, precej je orijentiran na materijalno, ne zna se sprostiti in uživati v temu kar imamo, povedal je, da ne ve če bi se spet poročil ker mu je bilo precej lepo tudi samemu, predvsem je imel več svobode in denarja, to me je precej prizadelo. Meni je pa vse drugo (predvsem povezano z čustvi in duhovnostjo) bolj pomembno kot materijalno. Imava čudovitega otroka. Do kdaj se splača ustrajati, predvsem pa kaj se lahko še naredi, da se obudijo lepi občutki, ki so bili na začetku veze?
Najlepša hvala.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Hja,je precej takih parov ki so si pravo nasprotje.Zna bit da je smisel v tem da se eden malo spusti proti zemlji(se spoprijatelji z zemeljskimi energijami),drugi pa začne spoznavat da lahko obstaja tudi še kaj drugega kot samo materjalnost.Včasih uravnoteženje uspe,včasih pa ....Vmes je seveda brez števila možnosti.Verjetno še nisi našla pravi vzorec ker bi ti v tem primeru točno vedela koliko časa se splača vztrajati.
Sicer pa je znan izrek: če ni za bit,je za it. big_smile

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Francik, imaš prav, saj je res smisel v tem :-), jaz sem se precej prizemljila, zdi se mi, da je pa mož vse bolj odprt za nematerjalno. Ga je pa še vedno strah vsega kar ne more prejeti v roko, predvsem pa, če se jaz spreminjam. Se pa strinjam s tem, da so naši partnerji naši najboljši učitelji, če to le znamo uporabiti pri spoznavanju sebe. Je pa tudi res, da ko je nekaj dozorelo, to enostavno veš, začutiš, ko se več ne splača je težko to ne začutit, se pa vedno v življenju pojavijo situacije ki te čustveno zmešajo, da si potem, dokler se spet ne uravnovesiš, v dvomih. Pri sebi to neravnovesje začutim najbolj na področju tretje čakre, bo treba zdaj malo delati na tem. Hvala.

29

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Tia
dogodki so lahko posledica ponovne povezave, ker se odpiraš za druge stvari - za svoje poslanstvo. To lahko partner čuti in ga je strah, zelo strah sprememb in zato tudi lahko tako odreagira kot reagira. Če te je prizadelo, to očisti pri sebi, ker je prizadetost tvoja - on je tisti ki ti sproži kaj je notri v tebi.

Pojdi v meditacijo in se odpri, da se bodo vsi drugi neglede na tvoje spremembe počutili varno in ugodno.  To je sicer dobro za njega - vendar še ne ve tega - zato ga je tudi strah in lahko tako odreagira.

Najprej očisti spomine, slike, čustva,..ki te ovirajo in nato se odpri tem občutkom, ki so bili na začetku zveze, da se obnovijo in na novo aktivirajo. Mogoče je dobro tudi to, da se spomniš, zakaj sta skupaj. – to podzavest ve, a zavestno lahko pozabimo, ker smo preveč obremenjeni z zunanjostjo in pozabimo na bistvo.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravljeni, ne vem ze dalj casa se ukvarjam kako partnerki oprostit lazi skrivanje varanje krsitev osnovnij cloveskij vrednot kako se spopast s tem zdaj v podrobnosti se ne bi spuscal ni pa bilo prijetko kot v vecino takih primerov. Sam se sedaj pocutim nekako odvec v tej druzini vzel so mi vse kr je bilo prej moje moja zasebnost ki je zdaj ni udajnse je pojava.neka xy oseba ki je vstopila v ta.zaprt prostor seveda partnerki je zal za vse ni hotela tega da je hotla bot frajerk in take. Ne vem sam bi rad nasel novo pot kako ven iz tega zacaraneg kroga rad bi od partnerke.sam iskrenost odkritost zaupanje seveda zraven tudi ljubezen in ostalo ampak ne vem ce bom kdaj to dobil oz. Ce bo po tem to sploh mogoce. Ne vem rad bi mnenje nekoga ki se kaj spozna na to al kako se kaj spopast s tem ne vem res nism. spospben sam to resit. Kako mnenje ali karkoli kr bi mi vsaj mal pomagalo pa cetudi mnenje da je pac treba narediti tukaj konec je pa v to vpletebo kr nekaj stvari otroc hisa vikend zivali pa se kaj bi se naslo. Hvala in l.p.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravljen ajgor2001

Velikokrat se ujamemo v zanko "kako oprostiti" nekomu,neki osebi.Zakaj? Ob vsaki težavi katero srečamo,ki se nam zgodi,je namreč edino vprašanje ki kaj velja,vprašanje,zakaj se meni to dogaja.Najprej se lotimo raziskovanja samega sebe tako da začnemo raziskovat svoje korenine-rodbino;očeta,mamo,stare starše,včasih pa še bolj nazaj.Začnemo pregledovat vse dogodke v svojem življenju ki se jih zavedamo,so nam ostali v spominu in preverimo vse občutke ki so z njimi povezani,ob zavedanju da je v vsem prisotna volja stvarnika-boga,kajti vedno nam da samo tisto kar smo sposobni razrešit.S tem zavedanjem lažje zberemo potrebno voljo za delo-pregled minulih dogodkov.Kjer je potrebno prosimo odpuščanja,kjer je potrebno odpustimo.V ta proces se spustimo ob zavedanju da je to zdaj naša stalnica,da se s tem ukvarjamo več ali manj vsak dan,da temu procesu zaupamo in odmislimo vsa pričakovanja po uspešnem delu.Pri vsakem od nas je dela na pretek,pri vsakemu na drugačen način.In če se kje kaj zatakne,poiščemo zunanjo pomoč brez slabe vesti,smo vsi daleč od popolnosti. To je notranja higiena,tako kot se tudi zunaj umivamo vsak dan.
Če se tega lotimo vztrajno in približno na tak način,se mnoga nesoglasja lahko razrešijo sama od sebe,oziroma pridobimo samozaupanje v odgovore na lastna vprašanja.
Zasebnosti nam na more vzet nihče,to je namreč naše notranje počutje in si ga sami ustvarjamo.Če pa si mislil na druženja-obnašanje pred poroko,pred rojstvom otrok,pa si vstopil v zakon s premajhnim zavedanjem kaj skupno življenje pomeni.Pomeni namreč zavestno odločitev da vse česar smo sposobni,vse kar imamo,namenimo v skupno dobro novonastale skupnosti.Vsako polovičarstvo se maščuje-tako nam kot našim otrokom.
Popolnoma zadnja stvar ki bi jo komu priporočil pa je: "Če ni za bit,je za it",ne glede na materialno stanje.

Odgovor je sicer kot v kakšni reviji,sem pa mislil še kako resno.Veš da si to sposoben rešit(kot sam praviš) torej pljuni v roke in na delo.Na delo pa se pristopi čim bolj umirjeno in sproščeno.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Ja najprej hvala za pomoc razmislanje nasvet. Sam se trudim vendar nism sigurn da mi bo uspelo veliko prevec stvari ie bilo vkljuceno v to mogoce prevec za moje pojme razmislanje razumevanje prepricanje. Vkljucl so vse otroke mojo sluzbo ki nima nobene zveze s privat zivljenjem saj sam jo zelo locim in otroc komaj vedo kje sem zaposlen in kaj delam se ne pogovarjam in ne nosim primerov zadev iz sluzbe domov ze od vsega zacetka potem pa me nekdo prijavi oz. Obtozi krivo za huda dejanja saj se je ugotovil da to sploh ni res vendar imas obcutek da so se te na ta nacin hoteli resiti zlomiti. Bi napisal se kaj vec vendar ne vem ce je prav da vse napisem na forum bi rajs na kak zs, se trudim tudi prosim okolico za pokoc vendar ni tako enostavno kot se slisi. Kot je receno oz. Ko ne bom videl vec resitve "ce ni za bit, je teba it" bom pac primoran to narediti. Hvala velik mi pomeni da so ljudje ki se vedno radi pomagajo. Res hvala.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Trenutne težave so posledica preteklosti.Po domače povedano;če se hiša nagiba-podira zaradi slabih temeljev je nujno popraviti temelje,čeprav tudi streha pušča.Se lahko zgodi da se zruši hiša z novo streho.Vzemi si čas in razmisli kaj ti je važnejše.
Kar brez strahu in korajžno se podaj na novo pot.
V rubriki Vprašanja in nasveti (tukaj si dopisujeva) imaš v prvi rubriki pod "prilepljeno" poenostavljen postopek transformacije s katerim si lahko veliko pomagaš.Torej,preglej temelje in popravi kar je potrebno.Imaš mojo podporo. smile

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Zdaj ne vem kaj je nova pot ta ki sm jo ze zacel sam da jo popravim in grem po na novo tlakovani poti al da to zakljucim in grem cisto nekam na novo v neznano ni tako enostavno saj vem da bi bila ta zadnja resitev se najlazja sam se bojim da bodo otroc partnerka enostavno zabredli se ne bodo znajdli ze cel zivljenje se nekak slepajo in seveda ko jim je mal do zabave in dogodivscin si pa egoisticno to tudi vzamejo. Se trudm bom pogledal to vaso metodo transformacije drugac pa sm zmenjen lri druzinske zakonskem psihologo sak pansm bil  ze pri svojem sluzbenem psihologunzarad samega sebe ker to s sluzbo so res sli predalec. Hvala za pogovor ze to me nekak pomirja in vsaj za nekaj casa pomaga pozabim na vse to. Hvala in l.p.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Ta "nova pot" je mišljeno da pregledaš svoj čustveni odnos do očeta,čustven odnos do mame in preko njih do njihovih prednikov.Vse od prvih tvojih spominov dalje.To so tvoji "temelji".

In pri tem ti lahko pomaga tako službeni psiholog,kot družinski psiholog,kot tudi ta postopek ki si ga srečal na tej strani.Lahko vsi trije hkrati.Za uspeh si pa odgovoren predvsem sam-žal ali pa na srečo.Se pravi,koliko si se pripravljen spremeniti,koliko si pripravljen sprejeti dejstvo da si ti polovica zgodbe(pol razloga) ki se ti dogaja,se pravi koliko si pripravljen upoštevati-preizkusiti slišano(pri psihologih) in napisano(tukaj).

Velja samo resno delo in zaupanje v uspeh.
lp

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Sam se strinjam da sem polovica te zgodbe ampak zgodbe ki ma razciscene pojme druga polovica pa je pravo nasprotje. Je lede prednikov starsev se ne spominjam prav veliko mati je zelo kamlu umrla tako da sm oz. Smo bili prepusceni samemu sebi ampak od treh se je meni se najprej uspelo postaviti na noge je me je pansmrt matere zelo prizadela in vem da bom moral z nkom to predelat tudi od smrti nimam joka sm zaprt vase vendar ja je tu se veliko drugih vzrokov bolezen ampka kot sem dejalnse trudim v prvem trenutku sem zelel samo da mi nekd pove da resitev vendar tega odgovora nisem dobil zdaj delam na sebi da se sam poberem ceprav moramnpriznat da imam vsak dan manj moci ampak po nekem trdemndelu treningu vedno pridejo rezultati in upamnda bodu tu kamalu vidni. Res hvala za vso pomoc podporo ce binpa mogoce se kdaj kaj potreboval pa se oglasim kaj napisem v vsakem primeru pa povem kako sem kako mi je uspelo. Hvala in lep dan.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

smile  :prst:

38 Nazadnje urejal NOB-Eden (09.07.2014 20:39:02)

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

ajgor2001,
iz tvojega pisanja in tudi tega, ko omenjaš, da imaš vsak dan manj moči, razbiram, da si imel in še imaš dosti stresa, zato bi ti jaz iz srca priporočal, da si poleg pogovorov in "transformiranja" jemlješ tudi dovolj (precej) počitka in razvedrila (pač stvari, ki te "potegnejo ven"), saj je stres tihi ubijalec - na prvem mestu oslabi imunski sistem, kar potem hitro pripelje tudi do razrasti kandide itn, adrenalinske izčrpanosti, pa še kaj drugega (sploh na daljši rok)... Meni osebno je, še posebej, ker se nisem zavedal, kako stres "deluje" oz. vpliva, precej pokvaril zdravje.
Na internetu si lahko poiščeš in prebereš kaj več na to tematiko, tudi kaj o protistresni prehrani.

Drži se, imaš podporo!

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Ja tud sam opazim da imam vsak dan manj energije da sem bolj prazen tud pogovori pri psihologu in na splosno me utrujajo tko da se velikokrat umaknem. Imam pa dva kuzija s katerima se umaknem gremo na sprehod pa tud tukaj je mal drugace kot je bilo prej pred tem sta mi kuzija dala pozitivno energijo sedaj pa tega no vec kot prej se je kr nekam zgubila. Vem da si moram nekaj najti neko stvar ki mi bo napolnila baterije ce ne tega ne bom opravil s pozitivno oveno. Hvala za pomoc in spodbudo. Lp.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravljeni tudi sam bi prosil za vpogled v energetsko polje itak pa veste da se tice partnerstva vec je pa napisano v zgor jih clabkih. L.p.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravlkeni kot sem rekel se vam oglasam naj povem da sem uposteval napisane nasvete in dejansko ucinkuje ko stvari sptemenis na sebi se nakako tudi drugi do tebe spremenijo odnos. Ja glede part erstva se delamo hodiva k psihologu seveda psihiater je tudi zraven in seveda strokovni sodelavci te spletne strani. Moram reci da se je partnerka po individualnem svetovanju pri ga. Urski ypremenila oz. Njen odnps se je spremenil se drugace po uti oz. Sam vidim spremembe tako da glede tega vidim samo pozitivo. Tudi sam grem na svetovanje in upam da bo tudi na meni vsaj malo delovalo ceprav sem ze sam veliko stvari spremenil na sebi in je bolje seveda se dalec od zadovoljivega stanja ampak pocas se dalec pride. Se enkrat hvala vsem za pomoc in l.p.

42 Nazadnje urejal NOB-Eden (29.07.2014 12:00:04)

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

ajgor2001, super!!!

Zanimivo je to ja, kako subtilno delujejo odnosi. Na tak način smo drug drugemu zrcalo - če pri odnosu drugega do nas nekaj ni v redu, je ponavadi pri nas nekaj, kar takšen odnos "dopušča".
To tudi spomni na rek "spremeni sebe in spremenil boš svet".

Kar lepo korak za korakom...
Vso srečo še naprej! :prst:

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Sem zelo vesela za vaju.  :rose: Zelo lepo je videti, da se oba trudita za odnos in da ni vsa teža samo na enemu. Tak odnos do razreševanja težave prinese potem tudi želene učinke.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Hvala za vso podporo se velik je potrebbo storit, da bova prisla do zeljenega od osa ampak moram priznata da do trenutka ko se je to zgodil nisem vedel o tem prav veliko in dejansko je tako ce delas  na sebi spreminjas odnos  drugih do tebe. Se enkrat hvala za vse pa ce bom kdaj v kaki dilemi se vam pa oglasim. L.p.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Živijo,
jaz bi tudi prosila za pregled v biopolje in rešitev kakšnih podzavestnih vzorcev.
Že 8 let sem skupaj s fantom, ki je tudi moj sosed, brez večjega napredka v odnosu npr., da bi živela skupaj.
Ena ovira je tudi ta da moji starši ne odobravajo ureditev mansarde pri meni doma in želijo naj si sezidava svojo hišo.
Seveda je za naju to precej velik strošek oz. projekt.
v 8 letih je tudi minila zaljubljenost in mi je izredno težko iti v projekt kot je gradnja novega doma iz nule.
Prosim za kakšen nasvet. Hvala.

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Farfalla je napisal/a:

Živijo,
jaz bi tudi prosila za pregled v biopolje in rešitev kakšnih podzavestnih vzorcev.
Že 8 let sem skupaj s fantom, ki je tudi moj sosed, brez večjega napredka v odnosu npr., da bi živela skupaj.
Ena ovira je tudi ta da moji starši ne odobravajo ureditev mansarde pri meni doma in želijo naj si sezidava svojo hišo.
Seveda je za naju to precej velik strošek oz. projekt.
v 8 letih je tudi minila zaljubljenost in mi je izredno težko iti v projekt kot je gradnja novega doma iz nule.
Prosim za kakšen nasvet. Hvala.

Pozdravljena Farfalla,
nisem usposobljen za vpogled v biopolje, vidim pa tu vzorec navajenosti na status quo, torej na stvari oz. situacije takšne kot so in kot so vedno bile - poznane in prikladne; morda tudi kaj straha pred poskušanjem česa novega, drugačnega?
Pomoje bi za začetek, za eksperiment lahko poskusila skupaj najeti kakšno stanovanjce, pa bi videla, kako vama bo šlo? Nekaj spremembe ne škoduje in kdo ve, morda vama bo malo več samostojnosti postalo celo všeč, vsekakor pa vama bo dalo sveže perspektive na stvari in življenje.
Srečno! smile

Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo

Pozdravljeni, moje ime je Mavis Marian Agure iz ZDA. Svetu želim povedati o velikem in mogočnem uroku, imenovanem Dr. UDAMA ADA. Moj mož me je varal in ni bil več predan meni in najinim otrokom, ko sem ga vprašala, v čem je problem, mi je rekel, da me je odljubil in se je želel ločiti. Bila sem tako zlomljena, da sem jokala veliko dni in noči pa je odšel od doma, ne da bi povedal besedo, kam gre. Nekaj sem iskal na spletu, ko sem videl članek o tem, kako je veliki in močni dr. UDAMA pomagal mnogim v podobni situaciji, kot je moja, njegov e-poštni naslov je bil tam, zato sem mu poslal e-pošto in mu povedal o svoji težavi, rekel mi je, se bo vrnil k meni v 24 urah, če le naredim vse, kar me je prosil, kar sem naredila, kot me je prosil, da se je prvi dan na moje največje presenečenje moj mož vrnil domov in jokal ter prosil, naj odpustim in sprejmem ga vrne on vam lahko tudi pomaga stopiti v stik z njim danes; E-pošta (udamaada@yahoo.com) Pokličite / WhatsApp (+1 818 532 9812) in samo Whatsapp (+27 65 897 8226).