Re: Simboli
Res zanimivo... Katera rožica pa je bila?
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Pesem Duše » Umetnost » Simboli
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Res zanimivo... Katera rožica pa je bila?
Vrtnica, več pa ne povem. :rose:
Vrtnica, več pa ne povem.
Ja,ja,kdor ve,ve.Kdor pa ne,naj pa poizve.
(Simbol česa je Vrtnica,namreč.)
Hipotetično vprašanje, malo za šalo, malo zares:
kakšen efekt bi se zgodil, če bi si človek dal vtetovirati reiki simbole? in kako bi bilo, če bi si dal vtetovirati
na točno izbran del telesa. recimo: ČO-KU-REI na čelo, SEI-HE-KI na jetra, ...?
Sori,pozabu si na žebu in macolo za odpiranje tretjega očesa.
Vse nuca.
Sori,pozabu si na žebu in macolo za odpiranje tretjega očesa.
![]()
Vse nuca.
Sigi, poskusi in javi
Hec ... reiki simboli delujejo določen čas, nato se integrirajo v naše bitje do te mere, da enako vibriramo z njimi. ZAto se pri reikistih dostikrat pojavi občutek, kot da "energija ne teče čez njih". A to ni res, energija vedno teče, samo sami je ne zaznavajo več tako kot od začetka. Podobno kot če nosimo uro - nekaj časa jo otipno zaznamo, potem pa se tako navadimo, da je ne zaznamo več, ko jo nosimo na roki. Razen estetske vrednosti ti simboli po mojem mnenju enako služijo, če se v tvojem biopolju nahajajo energijsko ali pa če so narisani na kožo. Lahko pa preizkusiš na svoji koži (dobesedno) in si nekje na kožo narišeš simbol/e ter jih obnavljaš kakšen mesec ali dva. Po pretečenem času lahko vidiš, če imajo dodaten/drugačen vpliv nate. :prst:
zanimiv predlog :prst:
Zivjo vsi,
to si pa tako dobro opisal:))
Kaj pa delo s vajami za odpiranje srcne cakre? kombinacija reikija in teh vaj?
Potem pomaga,da si predstavljas zeleno barva v srcku? oziroma jo vdihavas?Zelo lepo napisano!
Simboli resnično igrajo pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju, ne glede na to, ali so duhovne ali osebne narave. Osebno sem navdušen nad uporabo simbolov, ki mi pomagajo povezati se z določenimi energijami ali občutki.
En simbol, ki ga pogosto uporabljam, je sonce. Zame simbolizira vitalnost, moč in svetlobo. Kadar sem v stiski ali potrebujem dodatno motivacijo, se osredotočim na simbol sonca, kar mi pomaga občutiti več energije in optimizma.
Drugi simbol, ki mi je blizu, je drevo. Drevo predstavlja rast, stabilnost in povezavo z naravo. Ko sem v stiku z naravo ali se potrebujem umiriti, se osredotočim na podobo drevesa, kar mi pomaga vzpostaviti notranji mir.
Tudi simbolika barv ima pomembno vlogo zame. Na primer, modra barva mi predstavlja mir in jasnost uma, zato se včasih obdajam z modrimi predmeti ali slikami, ko se želim umiriti.
Veselim se, da lahko simboli prinašajo takšno globoko povezavo in podporo v našem življenju, ne glede na njihovo obliko ali izvor.
Simbole srečamo resnično vsepovsod, ponavadi pa je njihova vloga, da skladiščijo določeno kakovost energije in jo v obliki energijske podpore proiicirajo navzven.
Naštela bom nekaj simbolov, ki mi prvo padejo na pamet: križ, merkava, jin-jang, srce, božje oko, svastika, samorog, metulj, slika matere božje, ....
Dejansko je lahko vsaka podoba ali predmet simbol za nekaj. Simboli, ki se polaganje fasade uporabljajo že zelo dolgo časa in jih uporablja veliko število ljudi, imajo v skladu s tem tudi večjo energijsko podporo, ki jo pridobijo s podporo posameznikov in s podporo kolektivne zavesti. Recimo križ ali jin-jang sta lahko zelo močna in učinkovita, če delamo z njima. Če pa postavim zamašek od mineralne vode kot simbol za ljubezen pa verjetno ne bo imel enakega učinka kot onadva.
![]()
Zanima me ali uporabljate kakšne simbole v vsakdanjem življenju? Ni nujno, da so nujno duhovni, lahko so vaši osebni (npr. srečna dekica
) Kaj vam predstavljajo?
Meni recimo predstavlja mavrica simbol za dušo. Že misel nanjo vzpodbudi v meni čudovit topel občutek in srečo ter jo izredno rada uporabljam na vse možne načine - v meditaciji, pri risanju ... kadar sem brez energije, najdem kakšno sliko na internetu od mavrice pa je takoj bolje.:)
hm izredno zanimivo. Am mi je dalo misliti in mislim da bi se tudi sama poglobila v vse to povedano.
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Pesem Duše » Umetnost » Simboli