Ametist

39,00 EUR
Zaloga: 50
  • Nahajališče: Ametista do Sul, Brazilija
  • Velikost po dolžini: ca 10 - 13 cm

Ametist

Ametist se ponaša z bogato zgodovino priljubljenosti med vladajočimi sloji prebivalstva, ki sega v daljno zgodovino. Najde se ga v večini kraljevih zbirk povsod po svetu. Ime ametist izhaja iz grške besede »amethustos«, ki pomeni treznost. Že iz zgodovine je znan po tem, da so ga uporabljali za večjo jasnost misli, trezno razmišljanje, za zaščito in kontrolo nad škodljivimi mislimi, kakor tudi za povečanje obilja in bogastva.

Za ljudi

Ametist je univerzalni kamen, ki blagodejno deluje na celoten organizem in počutje. Povezan je s čakrami glave – s 6. čakro, imenovano tretje oko ter s 7. čakro, znano kot kronska čakra.

Ametist deluje na jasnost misli, treznost in umirjenost. Pomaga pri ozaveščanju in razreševanju škodljivih misli ter blaži izbruhe prekomernih čustev. Spodbuja mir, samozavest in kontemplacijo.

Priporoča se ljudem, ki so podvrženi stresu, prekomernemu delu in se ne zmorejo umiriti ter sprostiti. Umirja čustvene izbruhe in spodbuja umirjeno razmišljanje ter trezno odločanje.

Za prostor

Ugodno vpliva na prostor in na uravnoteženost energij v njem.

Priporoča se za pisarne in študijske sobe, saj umirja čustva in spodbuja jasnost misli. Ugoden vpliv ima tudi v prostorih, kjer poteka komunikacija (pogajanja, sestanki, pogovori …) in z njo povezani možni zapleti ali konflikti. Prisotnost ametista umirja strasti v komunikaciji in podpira jasno in trezno komunikacijo.

Priporoča se za meditacijske prostore, saj pomaga pri umirjanju misli, za lažjo meditacijo in kontemplacijo.
 
Ametist kristal1
Ametist kristal2

Oglejte si tudi

Ametist - skeletal

95,00 €
podrobno

Kamena strela (250 g)

29,00 €
podrobno

Kamena strela (260 g)

35,00 €
podrobno

Kamena strela (1120 g)

85,00 €
podrobno

Roževec

55,00 €
podrobno

Nekatere pomembne informacije

Različni minerali in kristali imajo v različnih situacijah in pri različnih ljudeh različne učinke.

Njihove ugodne lastnosti so dokazane, vendar jih ni mogoče zagotoviti.

Podane informacije glede kristalov temeljijo na neznanstvenih izkušnjah in se jih ne sme obravnavati kot zdravniške nasvete.

Pred uporabo kristala se je dobro pozanimati o načinih za čiščenje in uporabo. Napačno čiščenje ali rokovanje lahko privede do spremembe v strukturi in/ali barvi kristala.

Pred plavanjem, pomivanjem posode in napornejšimi fizičnimi aktivnostmi je priporočljivo odstraniti nakit z minerali/kristali.

S kristalom je potrebno ravnati odgovorno in v skladu s predlogi.

Pred nakupom si je dobro prebrati Splošne pogoje poslovanja trgovine.

>> Čiščenje, programiranje in uporaba kristalov

PRIJAVI SE

Prijava na e-novice


izdelava: ETREND