Ametist

41,00 EUR
Zaloga: 50
  • Nahajališče: Ametista do Sul, Brazilija
  • Velikost po dolžini: ca 10 - 13 cm
  • Brezplačna poštnina

Ametist

Ametist se ponaša z bogato zgodovino priljubljenosti med vladajočimi sloji prebivalstva, ki sega v daljno zgodovino. Najde se ga v večini kraljevih zbirk povsod po svetu. Ime ametist izhaja iz grške besede »amethustos«, ki pomeni treznost. Že iz zgodovine je znan po tem, da so ga uporabljali za večjo jasnost misli, trezno razmišljanje, za zaščito in kontrolo nad škodljivimi mislimi, kakor tudi za povečanje obilja in bogastva.

Za ljudi

Ametist je univerzalni kamen, ki blagodejno deluje na celoten organizem in počutje. Povezan je s čakrami glave – s 6. čakro, imenovano tretje oko ter s 7. čakro, znano kot kronska čakra.

Ametist deluje na jasnost misli, treznost in umirjenost. Pomaga pri ozaveščanju in razreševanju škodljivih misli ter blaži izbruhe prekomernih čustev. Spodbuja mir, samozavest in kontemplacijo.

Priporoča se ljudem, ki so podvrženi stresu, prekomernemu delu in se ne zmorejo umiriti ter sprostiti. Umirja čustvene izbruhe in spodbuja umirjeno razmišljanje ter trezno odločanje.

Za prostor

Ugodno vpliva na prostor in na uravnoteženost energij v njem.

Priporoča se za pisarne in študijske sobe, saj umirja čustva in spodbuja jasnost misli. Ugoden vpliv ima tudi v prostorih, kjer poteka komunikacija (pogajanja, sestanki, pogovori …) in z njo povezani možni zapleti ali konflikti. Prisotnost ametista umirja strasti v komunikaciji in podpira jasno in trezno komunikacijo.

Priporoča se za meditacijske prostore, saj pomaga pri umirjanju misli, za lažjo meditacijo in kontemplacijo.
 
Ametist kristal1
Ametist kristal2

Oglejte si tudi

Ametist geoda - 60

65,00 €
podrobno

Ametist - geoda (4,4 kg)

96,80 €
podrobno

Črni turmalin - 12

75,00 €
podrobno

Labradorit

89,00 €
podrobno

Pirit - 4

79,00 €
podrobno

Prijava na e-novice


izdelava: ETREND