Molitev k Materi Zemlji

Prek čisto običajnih dogodkov, ob katerih nas nenadoma spreleti, da je nekaj nenavadnega na njih, dobivamo ljubeče odgovore  od Matere Zemlje. To ni kakšna prijazna starka niti mogočna boginja. Enegrija Matere Zemlje je energija prizemljenosti, je energija narave, naravnih ciklusov ... je energija telesa, vseh teles. Skoznjo lahko slišimo Univerzalno energijo življenja. Le naokrog moramo hoditi z odprtimi očmi in ušesi. Velja tudi, da bolj kot smo nepristranski v sebi, bolj nepristranski in pravi odgovor bomo prejeli … manj kot skušamo miselno ali čustveno vplivati na odgovor, bolj je odgovor točen.

Se vam je že zgodilo, da ste obupani in izčrpani rekli: »Jaz ne morem več!«, dvigovali pogled kvišku in prosili boga, angele, nebesa, naj že enkrat pošljejo pomoč, znak, navodila, rešitev, odgovor … za težavo, sredi katere stojite.

Najsi gre za pomembno odločitev, ki jo odlašamo, ker ne vemo, kako bi se odločili … najsi gre za konkretno težavo, iz katere ne vemo rešitve … najsi gre le za splošen neopredeljiv občutek ujetosti, pomanjkanja radosti v življenju in volje, da napravimo stvari, ki si jih želimo pa nas nekaj vedno zaustavlja … Če smo bolj »duhovno« naravnani, navadno v takšnih situacijah prosimo za pomoč nebesne vodnike, angele, vnebovzete mojstre, boginje in bogove, ali pa smo že v s stanju, ko nam je vsega skupaj dovolj in se odzovemo z jezo, nemočnim besom, kuhanjem agresije in napadi panike. Če situacija dolgo časa traja, se na razdiralna čustva odzove tudi naše telo – pogosto s kožnimi izpuščaji, bolečinami v želodcu, glavoboli, utrujenostjo tudi po spanju in še kaj bi se našlo.

Razgibajmo telo!

Če se že nahajamo v stanju besa in agresije, pride prav »prva pomoč«, da se začasno rešimo napetosti. Najbolje s pospešeno aktivnostjo, v kateri se dobro zadihamo in preznojimo. Najbolje v naravi in optimalno, da se pri tem oznojimo. Tako se bosta agresija in jeza lahko resnično »skurili«. Med gibanjem se večkrat tudi spomnimo, kako se z vsakim gibom mišic »kurita« jeza in napetost ter z vsakim dihom postajata vse manjši.

Po aktivnosti, ko smo se telesno sprostili in nabili z energijo zemlje, je pravi čas za molitev in prošnjo za razrešitev zadeve. Tokrat se ne bomo obračali k nebu, temveč k zemlji.

V zahodni kulturi ter z razcvetom new age-a smo se zahodnjaki posvetili predvsem navezovanju stika z duhovnim svetom. To pa je povzročilo neravnotežje v našem energijskem sistemu.

Če se nekdo v meditaciji povezuje samo navzgor, bo »navzgor« tudi ostal. To vodi k neprizemeljenosti, neobčutenju svojega telesa, pomanjkanju energije za uresničevanje idej, katere v meditaciji dobimo, a nimamo dovolj telesne in notranje moči - zemeljske moči, da bi jih lahko uresničili. Nezmožni smo resnično polnega življenja.

S povezovanjem navzgor ostaja zanemarjen zemeljski svet, ki nam nudi zemeljsko podporo, vodstvo po življenju na zemlji in nas podpira z energijami transformacije in uresničitve idej z zgornjega sveta. Povezava z obemi svetovi je za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima, z ravnotežnim vzpostavljanjem stika.

Molitev k materi zemlji

Ko smo športno aktivni, se avtomatsko povezujemo z energijami zemlje. Da to vez še okrepimo, se po aktivnosti zavestno (v mislih ali/ čustvih) povežemo z vibracijami narave, zemlje … občutimo, kako se iz naših podplatov vijejo korenine do središča zemlje, kako po njih poteka topla in domača energija, občutimo v celoti svoje telo, še posebej noge, medenico, trebuh. V mislih ali na glas nagovorimo zemljo kot živo sogovornico.

Pogovor je najbolj jasen in hiter, če ga opravljamo v naravi, po možnosti sami. Prosimo, kar želimo prositi … vprašajmo, kar želimo izvedeti. Ker smo ljudje že v naravi bolj naravnani na zemeljske vibracije kot na nebesne, ponavadi tudi odgovor pride hitreje od zemlje, pod pogojem, da smo odprti za informacije zemlje. Bolj specifično bo naše vprašanje, bolj specifičen odgovor prejmemo. Informacijo lahko pridobimo tudi prek bitij narave. Vprašajmo mater zemljo in jo prosimo, naj nam posreduje odgovor v toku sprehoda, prek elementov narave, rastlin, kamnov, živali …

Potem, ko vprašanje oddamo, se prosto odpremo za odgovor. Brez pričakovanj in miselnih iger v smislu: »Ali dobim odgovor od tega drevesa? Je tisti kamen pravi? Tisti sokol zgleda tako veličastno, sigurno dobim odgovor od njega …«. Nadaljujemo s sprehodom tako, kot da nismo nič vprašali.

Pri tem brez dvoma zaupamo, da je bilo vprašanje "oddano in slišano" in da bomo, če je v naše absolutno dobro, v toku sprehoda prejeli odgovor. Na poti nam lahko nenadoma pritegne pozornost čisto običajen kamen, ki pa je nekaj »čudnega«, nenavadnega na najemu. To je "pravi" kamen. Lahko nenadoma pogledamo proti krošnjam dreves, ki jih v tistem trenutku spreleti ptica. Spet običajno, a vendar čutimo nekaj nenavadnega, posebnega ob tem. To je "prava" ptica. Lahko nenadoma zapiha veter in pred nami zašumijo listi nekega grma. To je "pravi" grm.

Posrednika iz narave, za katerega čutimo, da je nekaj na njem, vprašamo, kakšen odgovor nam prinaša. In poslušamo z odprtimi ušesi.
Odgovor pride preko podobe v mislih, preko nenadnih čustev, odgovor se lahko zariše v mislih … Gledamo z odprtimi očmi …odgovor nam lahko posrednik tudi pokaže. Odprimo se za vse znake iz narave, zaupajmo svoji duši, srcu ter moči matere zemlji in predvsem upajmo si sprejeti točen odgovor, ki vedno pride, če smo nanj pripravljeni in je v naše najvišje dobro.

Če nismo pristaš "objemanja dreves" ali "pogovarjanja s kamni", naj nam seže v zavedanje, da že samo namensko povezovanje z naravo in zemeljsko energijo tekom gibanja v naravi deluje izredno blagodejno na čustva, misli in hormonski sistem. Že zgolj zavestno dihanje svežega zraka, nastavljanje sončnim žarkom sredi narave in prepuščanje misli in skrbi, da izginevajo v zrak tekom sprehoda ali aktivnosti je čudovita meditacija, ki nas sprosti in poživi ter ugodno deluje na celoten organizem. Zato, čim večkrat v naravo!

© Urška Korun, intuitivna svetovalka za osebno rast
Srce – Duša – Um – Telo – Duh
Ko imamo jasno povezavo božansko–zemeljsko, smo sposobni komunicirati se poslušati in delati stvari, ki so za nas neprecenljive vrednosti. Povezani smo povezani z vsem, kar obstaja in takrat nismo odvisni od drugih, ampak si sami krojimo svojo usodo.
Brezpogojna ljubezen
Brezpogojno ljubezen verjetno vsak dojema na svoj način, sam bom poskusil razložiti na takšen način, kot jo dojemam sam.
Koliko poznam sebe
Koliko poznamo dejansko sebe in kolikokrat v življenju se spomnimo nase, običajno le takrat, ko smatramo kaj bi morali biti, postati in kaj vse bi se moralo zgoditi, da bi to dejansko tudi postali.
Neprizemljenost
Zaprtost do »višjih« ravni se kaže kot pomanjkanje idej, zamisli, nekako se lovimo v starih energijah in okoliščinah, vse nas dolgočasi, obsojamo uspeh od drugih a se hkrati sami nismo pripravljeni premakniti naprej.
Karmična diagnostika: Prva spolna celica in bivanje v maternici
Glede na kakovost zapisov v naših celicah se skozi življenje kažejo posledice njihovega delovanja.
Ime: *
Elektronski naslov: *
Zadeva: *
Telefon:
Sporočilo: *
Zbrani osebni podatki so varovani v skladu z ZVOP-1.

Prijava na e-novice


izdelava: ETREND