Reference in mnenja udeležencev


Sprejemamo prijave 2023/24 v (ŽE) 14. generacijo Ustvarjalne akademije - Pesem duše®.

Predstavitev (načini in program) pošljem po mailu, piši: Informacije / Prijava


Video zgodba Ustvarjalke Urške


Video zgodba Ustvarjalke Anuše


Video zgodba Ustvarjalke Mateje


Video zgodbe Ustvarjalk Eve, Nevenke, Aine in Nade


Video zgodba Ustvarjalke Klavdije​


Video zgodba Ustvarjalke Neže


Video zgodba Ustvarjalke Urške


Video zgodba Ustvarjalke Danijele


Video zgodba - David


Video zgodba Ustvarjalke Nastje


Na Akademijo sem se prijavila zato, ker sem želela spoznati in zaživeti svoje življenjsko poslanstvo. Nisem videla smisla v delu, ki sem ga opravljala. Tudi v odnosih nisem prišla do izraza. Vedno sem se strinjala z vsemi, nisem imela poguma izraziti svojega mnenja. 
Sedaj po dveh letih izobraževanja nisem samo odkrila poslanstva, ampak sem dobila veliko več. Naučila sem se obvladovati svoje življenje, izgraditi pozitivno samopodobo, pridobila orodja, znanje ter modrost za reševanje situacij v življenju. Največ, kar sem pridobila, je pa spoznanje, da ni problemov, ampak so samo izzivi. In da sem vsakemu izzivu lahko kos, samo pogledati je potrebno z božanske perspektive, od koder je razgled na celotno življenje, kot tudi na prejšnja in prihodnja življenja. Kjer se vse sestavi in dobi smisel.
Ivana 

Pred dvemi leti sem prišla na Ustvarjalno akademijo zlomljena in v iskanju (nove) sebe in kaj sploh v življenju … Življenje se mi je sesulo po tem, ko sem šla s partnerjem po osmih letih zelo lepe zveze narazen (tudi razhod je bil lep in z obojestranskim soglasjem ter razumevanjem, da nisva več za skupaj oziroma da se imava preveč rada, da bi drug drugega omejevala, ker sva si preveč različna v načinu življenja). Če zdaj pogledam za nazaj, ne glede na to, kako zelo težko je bilo (in čez koliko obupa in brezupa in občutkov krivde sem šla), je to sedaj samo eno lepo poglavje v mojem življenju, iz katerega rastem in se razvijam naprej. Takrat sem delala v službi še kot natakarica, v kateri sem sicer zelo uživala – do najinega razhoda. Potem se mi je življenje obrnilo na glavo. Nisem več videla in čutila sreče v sebi, nisem več uživala v službi (sedaj imam službo, ki sem jo s pomočjo Zoranovih nasvetov priklicala v svoje 'naročje' in v njej čutim svojo izpopolnjenost – delo z otroki<3), v vsakdanjih stvareh … na srečo je v moje življenje prišel moški (ravno ko sem začela odkrivati meditacijo in to ni naključje:), ki je sedaj moj partner in čudovit človek, a do tega odnosa in tega, kar sem sedaj, je bila dolga pot… in brez Ustvarjalne akademije ne bi bila tu in taka, kot sem.
Glavna razlika, ki je brez Ustvarjalne akademije ne bi bilo, je ta, da sem v situacijah, ki se mi dogajajo/zgodijo, veliko bolj pomirjena in jih sprejmem kot del življenja. Zaupam v dobro vsega in vem, da vse izhaja iz mene. Torej če hočem spremembo v
življenju ali če se mi dogaja nekaj »slabega« (nič ni slabo v resnici, so le lekcije in izzivi, spoznanja), vem, da je na meni, da nekaj naredim. In to ne z mučenjem, ampak s pomočjo meditiranja (povezave z Zemljo in Božanskim) ter z zaupanjem v to, da se bo vse zgodilo, kot je v najvišje dobro. Ter z vero vase. Vem in zaupam, da bo za vse poskrbljeno. Tako kot v gostilni oddam svoje naročilo in vem, da bo ta hrana prišla, pa vmes ne kontroliram, kdaj in kako točno se pripravlja, ampak pride.
In enako je z naročanjem Vesolju ali kakršenkoli izraz komu ustreza. Pošljem naročilo… in pride. Mogoče ne takoj, mogoče ne točno tako, kot sem si zamislila (lekcije o spuščanju kontrole), ampak pride. In še vsaka stvar, res vsaka, ki sem jo skozi naučeno naročila, sem jo dobila. V lepšem, kot bi si sploh lahko predstavljala.
Težava je le, ker dvomimo in pozabimo, da to obstaja. Zato vsem – obstaja. In s pomočjo Ustvarjalne akademije pridobiš orodja in predvsem zaupanje vase, skozi izkušnje, z delom na sebi in z drugimi v skupini, kako čudovit svet obstaja in kako si ga v resnici kreiramo sami. Še en zares lep del te akademije so ljudje, ki jih tukaj spoznaš in z njimi deliš in odkrivaš svoje in njihove – lepe duše – in kako zelo se povežeš, ker deluješ s srcem. Eni lepših trenutkov, ki sem jih doživela, so bili na letošnjem zaključnem (2. letnik) ustvarjanju na Debelem Rtiču: toliko novih spoznanj (o sebi, o drugih), toliko preskokov, toliko ljubezni in iskrenosti… da sem iz žalostne in zbegane Urške ob prihodu odšla prerojena, srečna in napolnjena s toplino v srcu – še sedaj, ko se na to spomnim, nosim v sebi to toplino, mir, ljubezen, hvaležnost.
Res je težko opisati te stvari, privoščila bi vsakemu posamezniku, da to doživi. Pa tudi lanskoletna šamanska delavnica na Rogli je bila nekaj posebnega (stik z živaljo moči, vau, kakšen fantastičen občutek). Pa vsak trenutek vmes. :))
Skratka (kar pri meni ni nikoli – na kratko:)), to ljubezen, ki jo čutim v sebi, predajam naprej vsem in za lepši svet vseh.
Hvala, Ustvarjalna akademija, hvala Zoranu in Urški za vsa čudovita znanja ter hvala mojim dragim soustvarjalcem, brez vseh vas ne bi bilo pomembnega dela mene.
Iz srca,
Urška Voglar
P.s.: Se že veselim 3. letnika! :)

Po tretjem letniku Akademije postanejo besede redkejše, razlage vse manj pomembne, navdušenje vse bolj čuteče, ki se tiho naseljuje v vsako celico, molekulo tvojega telesa. Enostavno veš, kdaj si v povezavi, osrediščen, čutiš energijo, ki teče skozi tebe, si hvaležen za vsa orodja, ki jih lahko v trenutku uporabiš, za vsa sporočila kreatorja, za vodstvo vodnikov, angelov, odprto srce.
Tako je, kot, da si se prebudil iz dolgega spanja in hodiš z zavedanjem po svetu, vstopaš v odnose..
Čutiš hvaležnost za ljudi, ki so s tabo vstopili preko Akademije v tvoje življenje, hvaležnost učiteljema Zoranu in Urški, hvaležnost, da si se lahko vrnil domov.
In nenadoma se zaveš, kako bi lahko bilo bivanje na tem planetu enostavno, če bi delovali skozi srce ljubezni, v povezavi s središčem vesolja, skozi ljubezen srca v središče zemlje.
Potem prenehaš razlagati kaj je to Akademija Pesem Duše in le deluješ in se smejiš v sebi, v tisti topli ponižnosti in hvaležnosti, da lahko tudi samo si.
Breda
 

Delo na akademiji mi je dalo neko novo vrednost, globlji pogled vase. Prenehala sem kriviti druge za vse svoje težave (starše, sorodnike, partnerja, okolje, sodelavce…). Enostavno začneš izhajati iz sebe z zavedanjem, da je vsak odgovoren zase, za svoje besede, dejanja, življenje… da ima vse nek vzrok in te vzroke skozi različne postopke dela na sebi tudi najdeš in razrešiš. Hkrati sem z delom na sebi postala veliko bolj neobčutljiva za druge probleme. Sem sočutna do njih in jih tudi razumem in tudi posameznika, ki se vrti v krogu svojih težav razumem, a sama se več ne vpletam v druge zgodbe in ne iščem načinov, kako bi postala njihova rešiteljica. In ja, še skoz me odnese v moj »sanjski svet« ampak zdaj se mi zdi to čisto normalno in sprejemljivo. In nenazadnje si na akademiji v družbi podobno mislečih ljudi, s katerimi se lahko odkrito in z zaupanjem pogovoriš… Skratka, dela na sebi nikoli ne zmanjka, vsak dan posebej odkrivam duhovnost in njene razsežnosti in bom to z veseljem še naprej nadaljevala na akademiji »Pesem duše«.
Mateja


Udeležba na akademiji je res ena izmed najboljših in najpomembnejših odločitev v mojem življenju in sem res hvaležna, da sta se najini poti prekrižali :) 
Tjaša


Živjo Urška in Zoran, v zadnjih nekaj dneh sem kar nekajkrat pomislila na vaju in moram vama povedati, da sem v teh "čudnih" časih prav vesela, da sem se udeleževala srečanj na Akademiji, saj sicer ne vem kako bi s svojim značajem in podedovanimi vzorci, ki sem jih v naši šoli dobro obrusila, zmogla preživeti tole obdobje. Tako pa sem se naučila zaupati univerzumu, da je vse tako kot mora biti. Vajin trud in delo, ki sta ga vložila v predavanja in naša srečanja je obrodilo sadove. Upam, da se kmalu spet kaj srečamo. V živo seveda. Zahvaljujem se vama in vam vsem trem želim vse dobro in lepo.
Lorena


Akademija mi je omogočila očistiti mnogo prepričanj, ovir in vedenj, ki sem jih dobila v zgodnjem otroštvu in bližnji okolici. Poleg tega tudi omejitve, ki sem jih s sabo prinesla na ta svet iz prejšnjih življenj. 
Omogočila mi je vzpostaviti povezavo z božanskim, predvsem s svojimi vodniki. Predelati strah pred njimi. Z vsem tem delom na sebi, sem spoznala pravo jaz. In ta jaz mi je zelo všeč. To bitje polno moči, poguma, odločnosti, samozavesti ... Bitje, ki je polno ljubezni, ko je v svoji povezavi (božansko-zemeljsko). Brez tega več ne gre. Kadar nisem v povezavi se počutim izgubljena ovca v množici. 
Hvaležna sem, da znam uporabiti pridobljena znanja.
 Ugotovila sem, da je delo na sebi konstantno. Vedno lupimo čebulo. Včasih jokam, včasih se smejem, včasih sem "pametna", včasih jezna kako bi to čebulo lupila ...
Vendar še vedno najdem način, kako si povrniti moči in najti spet sebe/ohraniti svojo povezavo. Hvaležna sem, da znam pogledati na dogodke/situacije z druge perspektive. 
Hvala Zoran in Urška da me/nas vodita/usmerjata na duhovni poti in nam dajeta krila, da letimo višje in višje, predvsem pa svobodno. SVOBODA ta neprecenljiv občutek.
Mateja R.


Ne morem reči da sem sedaj po končanem 3.l drugi človek. Rečem pa lahko da sem bližje sebi, bolj svoj, bolj živim svojo pravo naravo. Tudi bolj pošten do sebe vsekakor bolj zadovoljen. Zelo sem hvaležen za vse naučeno, za vsa
spoznanja, za vso znanje ki sta ga delila z nami.  
Matej


»Pesem duše« - kako lepo zveni ta beseda , ki pomeni nekaj  vznemirljivega, željo po razumevanju, spoznavanju sebe, pomen in namera tebe, kaj si v življenju želiš, da sploh spoznaš, zakaj si na tem svetu.
Z prijavo na Akademijo bi želel omeniti glavne poudarke moje prisotnosti dveh let na Akademiji.
Ravno danes, ko to pišem, mineva 44 let od moje srčne operacije, ko se je verjetno moje življenje obrnilo v nov krog, v novo obdobje razumevanja bivanja na tem svetu. Že takrat sem to razumel, seveda nezavedno, da se je nekaj zgodilo, nekaj zelo prelomnega in da je potrebno na to življenje začeti gledati drugače. Pomemben korak je bil, da se mi je moj pesimističen pogled na moje stanje pred operacijo spremenil v neskončno voljo do življenja, do dokazovanja, da to lahko prebrodim, kljub vsem dodatnim zapletom, ki so se mi dogajali v fazi bolezni. Hotel sem iz sebe narediti zmagovalca in kot bivšemu športniku, da predaja ni možna, mi je uspelo najti novo pot, ki me bo vodila in me pripeljala do stanja, ko spoznaš, da je lepo živeti. Dano mi je bilo, da me moje misli in močna intuicija spremljajo na tej poti.
Da se je ta pot nadaljevala in se seveda potrdila z vpisom na Akademijo, jo sedaj jemljem, kot nekaj samoumevnega, tako preprosto sem jemal vso to učenje, kot da ponavljam nekaj, kar mi je bilo nekoč že predstavljeno, samo nisem bil prepričan, če je pravilno. Veliko občutkov, misli in dojemanja le teh, me je zelo prepričalo v spoznanju, kako se je moja duša odločila, da spoznam te lekcije in da se mi odpira še večja osebna rast, ki me  bo bogatila še naprej, da se še z večjim veseljem poglabljam v v svojo notranjost in delujem v najvišje dobro. Kako miren sem postal, dokazujejo moja razmišljanja, kje sem se spremenil glede pogleda na vse občutke, misli, prepričanj, odnosov do drugih, sprejemanje preteklosti, svojih staršev in predvsem sebe, svojih strahov, jeze, skrbi, dogajanj…
CILJ sem dosegel predvsem v tem, da se zelo , zelo zavedam, da se je treba prepustiti temu toku, dogodkom, ki se ne zgodijo brez razloga, da jih je potrebno pravilno analizirati, se zavedati, da ti je to dano v razmislek in nova spoznanja…
Vse je na tebi. Spoznanje pa je največje to, da imam po Akademiji v rokah močno krmilo in da vem, da bom z vsem pridobljenim znanjem uspel s svojo ekipo krmariti skozi vse ovire in da se bom znal izogniti tudi nevarnim čerem na svoji nadaljnji poti življenja. Z ljubeznijo v najvišje in najboljše dobro nam bo vsem sigurno uspelo. To že imamo.
Drugače pa sem čisto v redu, se vama res iskreno zahvaljujem za ta spoznanja. Pozdrav tudi vsem mojim »zagnanim« sošolcem, s katerimi smo tako lepo preživeli ti dve leti.
Vse dobro vam želim.
Marko

Vse se je začelo pred leti, ko sem se po eni od težjih življenjskih preizkušenj odločila, da moram naprej. Da ni nič narobe, če si vzamem čas zase in prisluhnem temu svojemu srcu, ga ponovno odprem. Že prej sem vse počela iz srca, bilo je moje glavno vodilo. In obstajal je čas pred, med in po Akademiji.
Tisto pomlad pred dvemi leti sem šla na tečaj Reikija. Ugotovila sem, da že celo svoje življenje čutim to prisotnost nečesa večjega od nas, svetlobe, energije, neskončnosti ... takrat je zadeva dobila svoje ime, Na tem tečaju sem izvedela za Akademijo. Jeseni se je vse začelo odvijati s svetlobno hitrostjo. Znašla sem se v skupini istomislečih ljudi, katerim se je dogajalo podobno kot meni. In o tem smo se lahko pogovarjali. Akademija je bila tisto pravo, varnost in zaupanje. Tu sem spregovorila. Vmes je bila zanimiva meditacija na kateri sem osvojila novo veščino. Naučila sem se kričati, kar je bilo za mene nepojmljivo. Tudi na drugih področjih življenja so se začele dogajati spremembe. Jaz pa sem komaj dočakala vsak modul in nova znanja, orodja s katerimi sem pomagala sebi in mojim bližnjim.  Hmm ... vse te vloge, ki jih igramo v življenju: sorojenec, starš, zakonec, prijatelj, partner, sodelavec ... kaj pa tisto bitje znotraj nas, Duša, ki tudi potrebuje hrano. Ves čas Akademije je bilo zaznavati nenehno veselje, navdušenje, lesk v očeh vseh prisotnih. Predvsem pa neizmerna hvaležnost za vsa nova prijateljstva, spoznanja, pomoč v trenutkih, ki smo jo nudili drug drugemu. Preprosto trenutki, ko ti duša zaigra
in prekrasen zaključek drugega letnika, ki je samo potrdil, da je bila Akademija prava izbira. Hvala.
Mira

Pred akademijo sem bila Marija, ki se ni razumela, nisem imela zaupanja vase, rešitve sem pričakovala od drugih, ...Nisem vedela, da so vsi odgovori v meni, da jih je samo poiskati  treba...Od delavnice sem pričakovala, da se bolje spoznam in potem tudi,da bolje razumem ljudi okrog sebe. To sem tudi dobila in še mnogo več kot sem pričakovala. Spremenilo se je moje razmišljanje, pogled na življenje,odzivam se drugače,več se smejem [😀] , dosti stvari je postalo bolj enostavnih. V teh dveh letih se je že veliko spremenilo in sedaj se  lahko samo veselim novim preizkušnjam, ker ni strahu pred njimi, saj je vse samo učenje v tem življenju. Ja, skoraj sem pozabila napisat, da si sedaj upam povedat na glas svoje mnenje. Hvala za ta uspeh sošolcem, Zoranu in Urški!
Veselim se nadaljevanja, zelo.
Marija

Ko pomislim na Ustvarjalno akademijo Pesem duše, čutim neizmerno hvaležnost za vse naučeno in doživeto ter močno povezanost z našo skupino, s sošolci in sošolkami, s katerimi smo skupaj premagovali tudi najtežje ovire, in se skupaj veselili ob vseh naših prebojih in življenjskih spremembah.
Kako in zakaj sem sploh prišla na Akademijo? Vse se je začelo z rojstvom mojega drugega otroka, moje Nike oz. na nezavedni ravni najbrž že prej. Namesto, da bi me preplavljala pozitivna čustva, sem psihično tonila navzdol. Prijateljica, ki sem jo spoznala v porodnišnici (naključje, ki seveda to ni) mi je priporočila terapevtko in tako sem se prvič seznanila s svetom energij. Začela sem ga tudi sama raziskovati, od nekod se je kmalu pojavila močna želja po reikiju, s katerim so se mi odprle nove dimenzije, in nato še notranji klic po še več znanja, predvsem pa po temeljiti spremembi v svojem življenju. Navadno sem se odločala na podlagi mnenj drugih, pri katerih sem stalno iskala potrditve, na Akademijo pa sem prišla sama, brez podpore bližnjih. Klic moje duše je bil res močan.
V prvi letnik sem prišla s težko "prtljago" strahov in vzorcev, ki sem se jih še kar nekaj časa oklepala. Pogosto me je na modulih bolela glava, saj se je um na vso moč trudil razumeti tisto, kar v celoti lahko razume le srce, in popredalčkati naučeno. Z uporabo znanja, ki ga Zoran in Urška predajata na zelo zanimiv, prijeten in praktičen način, sem sčasoma iz modula v modul odstirala s sebe nepotrebne plasti in se začela čutiti. Kar ni bilo moje in ni bilo več v moje najvišje dobro, je začelo odhajati iz mojega življenja. Že po prvem letniku sem se počutila prerojeno, svobodno, a pred še večjim izzivom - v popolnosti sprejeti sebe, na vseh ravneh, in v najvišje dobro za vse začeti uporabljati svojo notranjo moč, svojo kreativnost. Začela sem spet pisati in čutiti, kaj lahko jaz svetu dam. Končno sem upala to tudi pokazati. Prek tega in s pomočjo skupine, Zorana in Urške, so se začele dogajati spremembe v dojemanju in čutenju sebe.
In potem še en korak - tretji letnik. Um se je upiral, a ponovno je bila duša močnejša. Zdaj vem, zakaj. Šele v tretjem letniku sem si dovolila spustiti iz sebe čustva, ki sem jih že od otroštva stiskala v sebi kot najljubšo igračko in jih tesno držala pod kontrolo, na žalost s samodestrukcijo. A prav slednje je moj blagoslov, katerega sadovi še prihajajo. Šele v tretjem letniku sem v sebi sprožila proces, ki še traja in s katerim košček za koščkom rušim zid, ki sem ga sama postavila.
Skratka, za mano so tri najbolj transformativna, prebojna, čustveno naporna, a čudovita in nepozabna leta mojega življenja. Hvaležna sem sebi, da sem slišala svoj notranji glas, svojo dušo, ki me je pravi trenutek prestavila na zame pravo pot.
Sošolke in sošolci, moji dragi soUstvarjalci, neskončna hvala za prav vsak trenutek, ki smo gafizično in tudi nefizično preživeli skupaj, za sprejemanje, razumevanje, poslušanje, za podporo in pomoč, tudi izven Akademije, za našo povezanost in prijateljstvo, za solze in smeh, za vse doživeto. HVALA ZA VSE!
Zoran in Urška, te hvaležnosti se ne da popolnoma ubesediti… Hvala vama za vse znanje, ki ga tako srčno in skrbno predajata ljudem. Hvala vama za zaupanje, da to znanje zmoremo uporabljati zase in za druge, v najvišje dobro za vse. Hvala vama za vso podporo, za vse nasvete, za sprejemanje vsakega takšnega kot je, z veliko mero ljubezni in razumevanja. Hvala vama, ker verjameta v nas. Ker verjameta vame. Hvala vama, da sta tudi vidva z nami včasih delila svoje zgodbe in nam zaupala. Hvala vama za nepozabna tri leta. Hvala vama za vse, kar delata. Hvala vama, ker sta. Edinstvena.
Konec je čudovitega obdobja na Akademiji, a vsak konec predstavlja nov začetek. Za nekaterebo nov začetek prav Akademija. Srečno!

In naj zaključim v svojem slogu, s pesmijo:
Vse je cikel, vse je pot,
polna veselja in tudi zmot.
Nekje konča se, drugje začne,
življenje nikoli ne zamre.

Nov začetek je lahko težak,
a vsak nov korak je bolj krepák.
Srce naj vodi te naprej,
odvrzi staro, nazaj ne glej.

Tudi, če padeš, to ni poraz,
da zmoreš spet vstati, povej si na glas.
Vsa moč je v tebi, ne boj se jo uporabiti,
dovoli življenju na novo vzkliti.

Nov cikel in nova pot
za vse prinašata mnogo dobrot.
Tako kot pomladni prvi cvet,
tako zacvetel bo naš novi svet.
Eva Pirih

Preden sem začel hodit na akademijo sem življenje videl bolj kot eno dimenzijo. Po 2eh letih na akademiji lahko povem, da sem doživel in spoznal veliko stvari, ki so mi bile včasih znanstvena fantastika. V primerjavi kako je bilo prej in kako je sedaj lahko rečem kje vidim razliko. 
Potrjevanje in poglabljanje svojih občutkov v odnosu s svetom. Lažje reševanje izzivov, zaradi razumevanja izvora teh. Spoznal sem ogromono različnih tehnik in znanj kako izboljšati bivanje na zemlji. Vseh še ne znam pokoristiti, ker se še nismo učili kako ukriviti čas;)
Dobil sem veliko odgovorou na vprašanja, ki so me malo nahranila, vendar jih imam sedaj kvečjemu še več, ker želim rasti. Ne morem reči da je bilo prej težko, je pa sedaj lažje. Nazaj ne bi šel , kvečjemu naprej. Ponavadi sem gledal samo gor ali dol, sedaj pa vidim da je vse povezano. Pa še je občutkov, ki bi jih lahko delil.
Hvaležen, da prosperiram.
Andrej

Pred prihodom na Akademijo l. 2018 sem se počutila izgorela, občutek mi je govoril, da ne zmorem več sama nositi vseh bremen in zahtev življenja, delati po dvanajst ur na dan, hkrati pa biti še kar najboljša mama, vedno na razpolago, razumevajoča hčerka ostarelemu očetu, ljubeča babica vnuku, sestra bratu, ki ga ni zame, v odnosu, ki to ni bil, saj je potekal enosmerno, izčrpajoče. Vsak dan sem poslušala in se podporno odzivala na življenjske zgodbe ljudi, ki so prihajali k meni po pomoč.
Počasi sem zapirala srce, predvsem za moški spol, da bi bila manj ranljiva. Velikokrat sem občutila strah, včasih nemoč, negativne energije ljudi, za katere sem vedela, da življenje in odnose dojemajo zelo drugače. Čutila sem žalost in zavedanje, da sem vredna toliko, kolikor lahko izpolnim zahteve in pričakovanja drugih. Vedno sem prevzemala nase bolečino meni dragih ljudi. V ozadju mi je vedno govoril glas zapovedi: moraš, ti lahko, za vse si odgovorna. Čutila sem, da strokovno znanje ni dovolj, saj prihaja iz razuma. Hrepenela sem po čutenju, stiku s sabo, stabilnosti v sebi, nisem želela še naprej pristajati na drobtinice in samoumevnost.
Akademija mi je začela sestavljati kamenčke v mozaiku, dodajati svoje in ustvarjati tridimenzionalno sliko. Vrnila mi je zaupanje v notranje energije moči, na katere se lahko naslonim, me naučila povezati se z božansko energijo, energijo srca, ki se še odpira, kreatorjem, vodniki, se postaviti v svojo os, v svoj center, se zaščititi pred tujimi energijami in ohranjati svojo, se povezati z zemeljsko energijo in energijo vesolja, vse v najvišje dobro. Dala mi je orodje, ki ga nosim v sebi in ga lahko vsak trenutek uporabim, ne le, ko začutim strah, negotovost, nemir, nemoč, ampak prav vsak dan, z jasno namero in sporočilom. Ugotovila sem, kako pomembna je redna praksa meditacije, da ničesar ne moreš narediti na zalogo, ampak vsak dan znova in znova poiščeš povezave z božansko energijo, ki postaja vse bolj in bolj način tvojega življenja. Akademija me je povezala s sošolci in sošolkami, vse bolj sem postajala del njih in oni del mene v globokem, iskrenem zaupanju in brezpogojni sprejetosti. Po končani Akademiji sem sanjala našo skupino, ki se poslavlja in se prebudila ob solzi, ki mi je spolzela iz kotičkov očes, saj sem čutila žalost ob izgubi teh krasnih ljudi, ki so mi vrnili zaupanje v odnose, mi nudili podporo in mi ljubeče odpirali srce. Čutim globoko hvaležnost in spoštovanje do učiteljev Zorana in Urške, ki sta nas na tako lahkoten način pripeljala do globokega znanja, podprtega z ogromno prakse in do uvidov, vedno verjela, da se bo v nas vse zgodilo ob pravem času in v najvišje dobro. Pripeljala sta me do izkušenj in do lastnih zmožnosti delovanja za katera ne bi vse dotlej verjela, da so tudi meni dana. Hvala za vajino iskrenost, avtentičnost, znanje, podporo …za mene sta velika človeka, ki sta me prepričala s svojim delovanjem, znanjem in preprosto dostopnostjo.
Veselim se vstopa v tretji letnik, saj so še vedno ostala neobdelana in neraziskana polja učenja,
Breda

Če pogledam v svojo dušo in se hkrati ozrem v preteklost izpred dveh let, bi dejal, da sem naredil velik preskok na poti spoznavanja samega sebe.
Predvsem sem začutil, kako postaja moje bitje, znanje in zavedanje veliko bolj strukturirano in cilji, ki si jih postavljam so lažje dosegljivi. Naučil sem se uporabiti svoje notranje moči sistematično in znotraj tega spoznal, da lahko svoj potencial in veličino duše realiziram tukaj in zdaj, kjer so mi občutki, videnja, spoznanja in odkritja razstrla povsem nov pogled na življenje na zemlji. "Vesoljec" kot sem, sem imel že od otroških let določene uvide in čutenja, s katerimi pa si nisem znal olajšati bivanja na zemlji - v bistvu so me medli.
Biti v realnosti in manifestirati potenciale, želje in vse, kar pripada moji duši je postalo izziv in način na katerega se moja duša lahko zanese, se počuti sprejeto in razumeto, da se lahko moja notranja videnja prepletajo z realnostjo in to stanje prežema prav vsak trenutek, ki je ozaveščen. Lahko ostane povezana z božanstvom in hkrati zmore to ponotranjiti in doživeti do te mere, da lahko to tudi začne deliti.
Spoznal sem, da se moja duša lahko udejani v neki pristni popolnosti, kjer je potrebno duhovno povezati z zemeljskim in da lahko duša resnično spozna in sprejme. Lahko si vzpostavi povezavo od božanskega in zemeljskega v samo središče sebe in svoja doživljanja, popolnega sprejemanja sebe in vsega kar jo obdaja živi s prav vsako celico svojega bitja.
Resnično pa sem spoznal, da se pot nikoli ne konča. Da se igra življenja in odkrivanja samega sebe nadaljuje in da sem prišel kot iskalec in prav tako kot tisti ki spozna. Da je moja duša sposobna uvideti in prepoznati ljubezen v sebi in v dušah, ki mi prihajajo naproti, s katerimi se moje poti križajo prav takrat, ko smo pripravljeni na to, ko si lahko največ damo in največ sprejmemo eden od drugega.
In največji dar, ki se ga duša lahko polasti je ljubezen. Da jo lahko občutim prav v vsem kar me obdaja je pa spoznanje, ki je mojo dušo povezalo z božanskim in zemeljskim na način, ki mi razkriva samo lepoto in bistvo mojega poslanstva na zemlji v najvišje dobro vsega kar smo.
Hvaležen sem za spoznanja, odkritja in spremembe, ki postajajo vedno globja, čistejša in močnejša.

Zoran, hvala za brezpogojno sprejemanje, za predajo tvojih izkušenj, vrednot in komunikacijo na vseh nivojih, ob vsakem času in kateremkoli mestu 🙏🤗
Simon


Pred Akademijo sem živela v rutini. Nesamozavestna, nezadovoljna s svojo službo, zdolgočasena in polna strahu. Neverjetno, kako hitro je to odletelo. Vse. Že po parih modulih, sem začela dobivati voljo in pogum, ozavestila sem svoje potenciale in talente. Poletela sem in se osvobodila. Začela potovati, zamenjala službo in odkrila svoje življenjsko poslanstvo. Odkrila sem, kaj me ustavlja v življenju in na čem moram intenzivno delati še naprej. K sreči mi je Akademija dala toliko tehnik in orodij, s katerimi si lahko pomagam, še boljše pa je to, da lahko pomagam tudi drugim. Pogled na svet je zdaj lažji in odgovori na vprašanja, zakaj je nekaj tako kot je, so se mi razkrili. Zame je bil že prvi letnik velika odskočna deska za skok v polno življenje. S krajšo vmesno pavzo sem odkrivala vse, kar sem prej v sebi zatirala, in začela živeti. Strah pred novo skupino v drugem letniku se je hitro razblinil, kako se ne bi, ko pa je bilo toliko srčnih ljudi v njej. Čeprav znam biti zadržana in se težko odpiram novim ljudem, je tukaj zanimivo, kako hitro sem se lahko odprla. Počutila sem se doma, med svojimi. Kjer nobeno vprašanje ni napačno, kjer si sprejet in kjer veš, da si bomo pomagali med seboj. Najlepše je to, da bom s temi dobrimi dušami ostala povezana še naprej. Drugi letnik končujem polna ljubezni, znanja in pripravljena, da stopam naprej po poteh življenja k vedno boljši sebi. S hvaležnostjo za vse naučeno ... 
Lara


Stik s duhovnim delčkom mene, je bil vedno z menoj. Že v otroštvu sem prepevala rastlinam, plesala v dežju, skakala po lužah. Z zelo rani mladosti sem začutila, da ne morem jesti mesa. Vse formalno izobraževanje je bilo v povezavi z naravo. Seveda, tako kot verjetno večina otrok, sem v rani mladosti sem izkusila tudi temo in njene sence. Vse z razlogom - da bom, ko bo potrebno prepoznala svetlobo. V iskanju sebe in izgubljanju sebe v pubertetniškem času se poglabljala svoje znanje, iskala predavanja, oddaje, knjige. Hlastala sem po znanju in odkrivanju tančic duhovnosti. Vendar senca, me je ujela takoj po porodu v starosti 25 let. Kot otrok sem doživela veliko šikaniranja, tudi za to, ker sem bila drugačna, kot večina vrstnikov. V novi vloge mame – sem se prepričala, da o duhovnosti ne govorim, da ne bi »drugačnost« preskočila na mojo hči. Moja osebna moč se je izgubila. Postala sem ranljiva in dovolila sem, da sem postala takšna, da sem ustrezala možu, družbi,sosedom, nepomembnim mimoidočim…. Krila sem ponižno zložila in jih izgubila na poti. Doživela, čustvene potrese, finančni zlom. Dano mi je bilo, da sem izkusila ponižnost zlomljene ženske duše. Na vrhuncu najnižje točke, ki se je končala z večkratnim zlomom roke sem se predala – in v trenutku popolne predaje sprejmem odločitev da potrebujem zunanjo pomoč. Takrat se je ravno pričelo (NLP), popolnoma zemeljsko. Po 12 letih prepričevanj samo sebe, da se ne smem dotakniti ničesar v zvezi z duhovnostjo, je to izobraževanje sprejemljivo za moj um. Končala sem prvo stopnjo, nadaljevala z drugo stopnjo – med predavanji so se mi prikazovali krogi, energijske povezave med ljudmi, učitelje je odkrito govoril o tem, da se ukvarja s šamanizmom… Jaz pa, še kar nič. Ostajam na tleh. Končam izobraževanje in opremljena z novim znanjem mežikam soncu – do trenutka, ko je minilo natanko 1 leto in nekaj dni od zadnjega zloma – ko doživim ponovno zlom kosti na nogi – ko mi je telesna bolečina zarezala telo, sem slišala dušo in klic. Sledil je vpis na Ustvarjalno akademijo Pesem duše. Po pregledu biopolja se spominjam Zoranovih besed: » Tvoja duša je pripravljena, si na nizkem štartu.«
Odgovor, kaj sem bila pred vpisom na akademijo sem šla iskat v prijavni list, ker me je zanimalo, koliko sem bila takrat iskrena. Citiram: »pozabljam dogodke, obraze, ponavljajoči glavoboli, bolečine
v hrbtenici« Kaj bi rada: Rada bi, da se mi življenje umiri in da stopim na svojo pot. Zlomljene duše nisem omenila, potlačene, zatrte ženske nisem omenila. Torej odgovor, kaj sem bila pred prihodom na akademijo je, da sem bila popolnoma pripravljena na novo učenje, na lekcije, na vpogled kdo sem, kaj sem in kam grem. Razvrednotena in z možnostjo postavitve novih temeljev. Šolanje je bilo naporno – iskanje in stopanje v sebe, spoznavanje tega življenja, drugih življenj, prednikov… Od vseh mojih neumornih in neštetih vprašanj, sem vedno dobila odgovor, včasih smo iskali odgovor skupaj, včasih sama. Velikoooo sem se jokala, veliko sem se smejala, ob vseh vzorcev, prepričanj, omejitev, ki sem jih nosila v sebi, so se ob sproščanju dogajala bujne reakcije – vročinska stanja, so bila zelo pogosta. Velikokrat sem zbolela, že nekaj dni pred Akademijo, ko so se energije pripravljale. Fantastično je opazovati in sprejemati, čutiti, kaj se dogaja s fizičnim telesom, ko se ukvarjamo s energijskim telesom. Neprecenljivo in vedno v varnem okolju Akademije in učitelja. Kaj se je spremenilo: v fizičnem svetu, sem pustila službo, dovolim si hoditi po svoji poti. Sprejemam, in ne obsojam. Ljubim. Našla sem svetlobo. Našla sem svoja krila. Dovolim se izražati. Sem takšna kakršna sem – in sem neponovljiva. Namesto zaključka: zahvalila bi se rada vsem dušam, ki ste stopale vzporedno z menoj po tej poti:
+ učitelju hvala: za vse, kar si nam pokazal in nas naučil na zemeljskem in duhovnem nivoju.
+ sošolci hvala: brez vas ne bi bilo nič - tako, kot je bilo. Skupaj sestavljamo celoto.
+ mož hvala – vem, da ni bilo enostavno sprejemati in se spreminjati z mano. Priznati svojo ranljivost meni, potem pa še sam sebi.
+ hčeri hvala: brez vaju, se ne bi podala na to pot, ste moje ogledalo, brezpogojna ljubezen.
+ sestri hvala: ki je delila z menoj vse trenutke, mi dala lekcije, mi stoji ob strani vse življenje.
+ staršem hvala: za ljubezen in točno takšne lekcije, ki sem jih potrebovala.
Učenje še ni končano, se vidim v 3 letniku!
Urška, Zoran, hvala.
Anuša


Kaj sem bila in kaj postala?
Pred začetkom obiskovanja Ustvarjalne akademije Pesem duše sem se utapljala v občutku, da sem se popolnoma izgubila. Nisem se več čutila – sebe, takšne kot sem. Odšel je občutek samozaupanja, samozavesti. Zasidrala se je neskončna jeza do same sebe in posledično do vsega sveta.
In kot vedno, ravno ob pravem trenutku, stopim na pot iskanja sebe, pot odpuščanja in sprejemanja. Skozi Akademijo sem ogromno odpustila, neskončno veliko sprejela in brezmejno začela dopuščati vse, kar me čaka. Zopet sem tam nekje, v skritem kotu zadnje sobe svojega srca, našla žensko, ki je brezmejna, katere duša je čista in čudovita. Sprejela sem samo sebe – ponovno. Ugotovila, da še vedno sem tukaj. Na poti do tega pa sem uspela dojeti, razumeti in sprejeti ravnanje svojih staršev, kar mi pred tem še ni uspelo. Ogromno sem pridobila… razumevanje, sprejemanje, zmožnost odmakniti se od situacije in jo pogledati z drugega zornega kota, pomoč drugim... predvsem pa mi je uspelo v odnosih uvideti tudi svoj odsev v zrcalu in sprejeti odgovornost za to sliko.Pot spoznanja, sprejemanja še vedno traja. Ampak tako lažje je, ko se spomniš besed, slišanih na Akademiji, vseh Zoranovih modrosti, izkušenj sošolcev… zdaj vem. Vem, kaj hočem. In svojo pot obračam proti svojemu cilju. Zavedam se, da me čaka še nekaj korakov do tja, ampak vem tudi, da sem jih sposobna prehoditi. Zmorem!
Alenka


Vsa leta sem se počutila tako ponižno, zavrženo, nevredno, neljubljeno. Nisem bila kos situacijam iz mojega okolja. Nisem se znala postaviti zase, preveč sem dala na mnenja drugih in nisem se imela dovolj rada; kje pa je hodila moja samozavest, pa ne vem. Iskala sem pomoč drugih, ki so mi pomagali iz oklepa in mi predstavili Ustvarjalno akademijo Pesem duše. Po dveh letih obiska Ustvarjalne akademije Pesem duše in spoznavanja mojega telesa, srca in duše sem postala veliko srečnejša. Življenje gledam zopet v barvah in sreči. Znam si pomagati in poiskati vzroke za moje nerešene probleme, zamere in zadržke. S spreminjanjem in spoznavanjem sebe in svoje energije se je začel energijsko spreminjati tudi krog meni ljubih ljudi. Hvala Urška in Zoran.
Nevenka


Pred akademijo sem bila zombi oz. robot.Tok me je nosil kot mrtvo ribo. Živela sem v popolnem neskladju sama s seboj. Razočarana nad življenjem, nad ljudmi, polna zamer, blokad, nerazrešenih nezavednih vzorcev ter z zelo slabo samopodobo. Bila sem zelo zaprta vase, čustveno otopela in brez konkretnih ciljev. Za vse nastale življenske situacije sem iskala odgovore zunaj sebe. Prav tako sem si postavljala pogoje za srečo. V dveh letih na Ustvarjalni akademiji Pesem duše pa sem se naučila kako se obrniti vase ter, da je vedno potrebno izhajati in delovati iz sebe. Resnično je vse v nas samih. Ozavestila in razrešila sem kar precej globoko zakoreninjenih vzorcev, prepričanj in travm, naučila sem se sprejemanja in odpuščanja, odvrgla sem vse, česar ne potrebujem več, podrla sem zid okrog sebe in dopustila sončnim žarkom pregnati vse temne sence. Popolnoma sem se resetirala in zopet prišla v stik s svojo dušo. Pot ni bila vedno prijetna a nujno potrebna, da sem ta trenutek najboljša verzija sebe in strmim še k boljšemu. Tudi horoskopov več ne berem, namesto tega si jih sama pišem. Sedaj razumem, zakaj se je moje življenje odvilo, kot se je, s hvaležnostjo za vse naučeno. Lepo je ponovno imeti volan v svojih rokah in veter v laseh... Hvala Zoran, hvala Urška, hvala vsem soustvarjalcem, ne vem, kako bi mi uspelo brez vas. 🙏 ❤ ️💪
Aina Krapež


»Le kaj me lahko on nauči?« sem si rekla namrgodeno, polna predsodkov do človeka, ki ga sploh še nisem spoznala, ampak moji vodniki so me nežno potiskali naprej in tako sem se vseeno prijavila v 1. letnik Ustvarjalne akademije. Ko je na prvem dnevu vsak izmed nas, nadobudnih prvošolcev, razlagal, zakaj se je prišel izobraževati, sem zinila:« Jaz... Pojma nimam, kaj sploh počenjam tukaj.« In tako sem tudi mislila, a globoko v sebi sem čutila, da je prav, da sem tam, zato sem obsedela na stolu in čakala. Iz napisanega se verjetno da razbrati, kaj vse se je takrat dogajalo v meni. Aroganca, leta nezadovoljstva, leta iskanja resnice, branja duhovne literature, letanja od ene do druge jasnovidke, strah pred spremembo, jeza... in obenem velika želja po tem, da končno nekaj spremenim v svojem življenju, in še in še. Istočasno sem si želela sprememb hkrati pa sem se jim upirala. Z vso silo. Težko se je odločiti in zapustiti cono udobja, v katero se zaviješ, kot v debel zimski plašč, misleč, da te bo obvarovala pred še hujšimi stvarmi, ki jih pravkar doživljaš. Danes z besedami težko opišem neizmerno hvaležnost, ki jo čutim v sebi. Da sem naredila ta korak. Da sem obsedela na stolu in se prepustila, čeprav me je moj ego tako vneto spraševal, če se mi ni dokončno zmešalo. Iz srca hvaležna za vsa znanja, izkušnje, modrosti, ki sem jih v teh dveh letih dobila od Zorana in Urške, skozi lekcije, preko dela z energijami. Za nesebičnost. Za vse transformacije, ki sem jih doživela, in ki jih danes čutim v sebi kot mir, zadovoljstvo, samozavest, ljubezen. Prav tako ne znam z besedami opisati nepozabnega občutka ob iniciaciji v reiki, ko je v mojem srcu zašepetala tiha notranja radost vedoč, da sem končno doma. In sem od sreče zajokala. In v bistvu je vsaka pot, na kateri smo, na neki način vračanje domov, k svojemu viru. Pot, ki je s pomočjo Zorana in Urške neskončno lažja, pot, ki je polna smeha, veselja, solza, tudi bolečine, a premikov naprej. Narediš tri korake naprej, pa enega nazaj pa spet enega naprej pa malo obstaneš na mestu, ampak ves čas veš, da se splača, vsak trenutek ob sebi čutiš podporo. Verjameš, zaupaš. Z neskončno hvaležnostjo mojim vodnikom, da so me pripeljali na Akademijo, z neizmerno hvaležnostjo Zoranu in Urški, iz srca hvala vsem mojim sošolkam in sošolcem, in s hvaležnostjo sebi, da sem, da živim.
Irena


Kako z besedami opisati, kaj je Ustvarjalna akademija Pesem duše prinesla v moje življenje? Naj začnem,da moje življenje vsekakor nikoli ne bo več takšno kot je bilo :). Pred prihodom na akademijo v letu 2017 sem bila zmedena, prestrašena in razdvojena med pričakovanja same sebe in pričakovanja okolice, družbe... Sebe skoraj nisem več slišala, nisem več vedela, kaj si jaz želim, kaj je moja pot, kakšni so moji občutki, saj se je glas okolice tako zelo prepletel z mojim, da je bilo to dvoje težko ločiti. To je bil tudi glavni razlog za moj vpis na Ustvarjalno akademijo. Spet slišati sebe. Spoznati se in očistiti se blokad, vzorcev, prevzetih prepričanj, za katera sem slutila, da me ovirajo na poti k sebi. To in pa zanimanje za delo z energijami in za vse »okultno«, ki me je od nekdaj spremljalo. Akademija me je posrkala vase in dve leti sta med odkrivanjem čarobnosti energijskega sveta sicer hitro minili, meni pa prinesli ogromne spremembe na bolje. Po končanih dveh letnikih akademije spomladi leta 2019 lahko rečem, da se slišim. Da imam spet stik s seboj, s svojo resnico. Da slišim glas svoje duše in si mu upam slediti. Da je v meni dosti manj strahu, neizraženih besed in dosti več moči in strasti. Drugače gledam nase, na druge, na svet. Zavedam se, da sem za svoje življenje odgovorna sama in to posledično prinese drugačno delovanje. Ne več proti sebi. Naučila sem se sprejemati se takšno, kot sem, tudi temnejše dele sebe, in si pomagati ven iz strahov, ki se seveda še pojavljajo in me še ohromijo. A ni več tistega brezupa in občutka nemoči, ki sem ju tolikokrat čutila v preteklosti. Vem, da mi zunanji dogodki kažejo ogledalo in da lahko s spremembo v sebi vplivam nanje. Tudi druge lažje sprejemam. Ne obsojam jih zaradi njihovih dejanj, ne sedanjih ne tistih iz preteklosti oziroma ko jih, to prepoznam in se opomnim, saj se zavedam, da ima vsak svoje izkušnje za pridobiti, svoje naloge za opraviti ter da smo nenazadnje vsi med seboj povezani in da si pri tem pomagamo, pa naj bodo preizkušnje in odnosi še tako težki. Koliko lažje je živeti s tem zavedanjem, brez zamer in ne stalno v primežu težkih spominov iz preteklosti! Na koncu le še iz srca zapišem: hvala Zoran in Urška, za ta neprecenljiva znanja in veščine, ki sta mi jih s srčnostjo predala, hvala tudi vajinim pomočnikom. In neizmerna hvala mojim akademskim sošolkam in sošolcem; brez vas moja pot k sebi ne bi bila tako zabavna in lahkotna. Verjamem, da smo si poti delili z višjim namenom <3.
Nada


Ko bi le znala izraziti vso hvaležnost, ki jo trenutno čutim...

Za mano sta dve najbolj transformativni, najbolj naporni, najbolj čustveni in osvobojajoči leti mojega življenja, ki sta prinesli spremembe, o katerih si prej nisem upala niti sanjati. Vse, kar sem si želela, je bilo znebiti se tesnobe in napadov panike ter začutiti mir v srcu in lahkotnost. Zadihati in sprejeti življenje tako, kot je. In priznam, potihem sem pričakovala tudi čarobne palčke. No, saj sem jih dobila, pa ne od Zorana in Urške ali kogarkoli, ampak v sebi. Jaz sem kreator svoje realnosti, svojega življenja, in jaz sama imam v sebi prav vse pripomočke in znanja, ki jih potrebujem. To je bilo zame eno največjih spoznanj oz. v mojem primeru bolje rečeno čutenj v srcu. Marsikaj sem na mentalni ravni že vedela, skoraj nič od tega pa zares čutila v srcu. To, da sem se iz glave spustila v srce, je bil eden ključnih prebojev, ki mi je odprl nov pogled na življenje in nase.

Na akademijo sem prišla povsem zmedena glede lastnega življenja. Nisem sprejemala sebe, nisem se čutila. Nisem vedela, kaj si želim, niti dobro, česa si ne želim. A slednje sem že po začetnih modulih začela čutiti in sledila je ena ključnih prebojnih odločitev. Službo, ki me je dušila, sem brez plana B zapustila. Sledilo je težko obdobje iskanja sebe, a hkrati sem se
prepustila vodstvu, skrkala znanje, ki ga Zoran in Urška tako nesebično predajata, in to znanje tudi uporabljala na sebi. V nekem momentu se je končno zgodil premik in manifestacije so se začele uresničevati. Do alineje natačno. Premik se ni zgodil čez noč, zgodil se je, ko sem bila pripravljena. Končno sem začutila svobodo in lahkotnost. Yesssss! A ko sem že mislila, da sem osvojila vrh, se je pred mano razprostrlo celotno gorovje. Eva, imaš ti rada sebe? Se sprejemaš? Ključno vprašanje. Uf, kako boleč je bil vedno odgovor. Do zadnjega modula na Debelem rtiču. Takrat je steklo. In teklo in teklo. Moja duša se je odprla, moj um se je nehal boriti. In je teklo in teklo. Kot bi v sebi zadrževala solze bolečine vseh preteklih let. Kar teklo je in teklo. Do zadnjega izdiha bolečine. Do čutenja sebe. Do sprejemanje sebe. Uf, kakšni občutki. Ne da se jih opisati z besedami. Lepa sem. Čudovita sem. Ljubim se.  Jaz sem JAZ. Zdaj to čutim. Zdaj to zares v srcu čutim. Oči se spet svetijo. Energije se še posedajo in vem, da s tem prebojem ni konec. Je šele začetek. Temelj za nadaljne preboje.

Hvaležna sem sebi, da se si dovolila vse to. Da sem si upala poslušati srce. Da sem se začutila. Hvaležna sem vsem sošolkam in sošolcem, s katerimi smo zadihali kot eno, s katerimi smo si že od začetka dovolili biti to, kar smo, s katerimi smo spletli takšno vez, ki se, verjamem, nikoli ne bo strgala. Hvala, moji dragi soUstvarjalci, za vso podporo, pomoč, prijateljstvo, ljubezen,... za VSE! Neskončno vas imam rada! Hvaležna sem Vesolju, vodnikom, angelom in drugim za vodstvo in vse znake, ki mi prihajajo na pot.

In Zoran in Urška... ni besed, s katerimi bi izrazila hvaležnost za vse, kar sta nam dala. Za vse odgovore in neodgovore. "Vse je v nas. Vprašaj se, kaj TI čutiš. Če ne veš, "pitaj boga"."
Te besede sem si zapomnila za vedno in so zame vredne več kot vse znanje. Hvala vama za to in za VSE. Čudovita učitelja in človeka sta.

Za vse, ki se odločate za akademijo, predajam sporočilo v obliki moje pesmi:

Človek je res zapleteno bitje,
v svetu obilja si postavlja omejitve.
&quot;Ne moreš, ne splača se, ni vredno, ne smeš&quot;,
nenehno usmeritve, kam lahko greš.
A resnica drugačna je, če odprt si za njo,
če dopuščaš vesolju, da te boža z rokó.
Ni omejitev, če čutiš tako,
vsak zase naj izbere, kam in kako.
Dopusti si sanjati vsemogočne sanje,
dopusti si s srcem verjeti vanje.
Dopusti si sprejeti in ne pozabi dajati,
dopusti si skozi življenje smejati.
Življenje je lepo, če si dovoliš,
vse se uresniči, če tako si želiš.
Ni treba v življenju ti nič več trpeti,
ko za vselej odločiš se zares živeti.

Eva Pirih


Preden sem prišla na Ustvarjalno akademijo Pesem duše, sem mislila, da sem na sebi naredila že zelo veliko a kmalu ugotovila, da sem šele na začetku. To šolanje je v moje življenje prišlo z namenom in ob pravem času. Ko sem Zorana in Urško videla prvič, sem enostavno vedela, da moram biti tu. Duša me je poklicala. Zanimivo je bilo to, da me je v programu Akademije pritegnilo čisto vse, razen Reikija, ki je kmalu postal moja velika ljubezen. Prav Reiki je bil tisti, ki me je začel odpirati, me postavil na pravo pot in postal način mojega življenja. V vseh treh letih akademije, sem se o sebi naučila več, kot v celem življenju skupaj. Z ostalimi sošolci smo postali družina, drug z drugim smo delili svoje najgloblje strahove, se jokali in skupaj smejali. Šla sem skozi marsikatero preizkušnjo, ki me je izbrusila v to, kar sem danes. Brez vsega tega znanja in tehnik, ki smo se jih naučili, si danes več ne znam predstavljati življenja. Vpis na akademijo je bila zame najboljša popotnica za življenje, zato jo priporočam vsakomur. Pri Zoranu najbolj cenim to, da znanje podaja na način, s katerim te nauči ''uloviti ribo,'' namesto, da bi te z njo le ''nahranil.'' Je preprost in ti nikoli ne da občutka manjvrednosti. Vedno te opolnomoča, da si začneš zaupati in verjeti v svoje sposobnosti, za kar sem mu neizmerno hvaležna. Skozi akademijo sem postala bolj samozavestna, močna, bolj ljubeča do sebe, začela sem zaupati svojim sposobnostim in našla svoje življenjsko poslanstvo, ki ga opravljam z največjim veseljem in z vsem srcem. Beseda hvala je premalo za vse kar čutim, a vseeno...Zoran, od srca HVALA, da si nam pokazal, kako biti to, kar hočemo biti.
Monika RadičVedno sem čutila povezanost z duhovnim svetom. Privlačila me je literatura s tovrstno tematiko. Stvari so mi postaje jasne in življenje razumljivo. Pa vendar me je na določeni točki zadelo spoznanje, da sem obtičala. Nič se ne premakne, toliko osvojenega znanja, ki ga nikakor ne uspem vpeljati v prakso. Čutila sem, da potrebujem nekoga, ki me bo na pravi način usmeril v globine moje lastne biti, tja kjer me čakajo vsi odgovori. In tako sta mi naproti prišla Urška in Zoran, ter njuna Ustvarjalna akademija Pesem duše. Predala sta mi potrebna orodja za delo na sebi, s pomočjo katerih sem končno pričela uresničevati in živeti ideje, ki so poprej vedno ostajale nerealizirane. Že po samo dveh modulih se mi je življenje pričelo odpirati in ponujati lepe priložnosti, ena izmed njih je tudi služba v tujini. 
Vsem raziskovalcem življenja in tistim, ki ste željni slišati šepet svoje duše toplo priporočam obisk Ustvarjalne akademije Pesem duše. Da le najdete svojo pot! ❤ ️
Zoran in Urška, hvala ker sta.
Tina


Za mano je 1. letnik Akademije. Težko z besedami opišem občutke dogajanja v preteklem letu in hvaležnosti. Hvaležnosti Vesolju, ki me je pripeljalo na to pot, hvaležnost sebi, da sem poslušala svoje srce, ki je lansko poletje končno zmoglo preglasiti um, hvaležnost Zoranu in Urški ter asistentoma Evi in Sebastjanu za neprecenljivo znanje, nasvete in pomoč, in hvaležnost sošolcem soUstvarjalcem za povezanost, za podporo, za poslušanje, za pomoč, za prijateljstvo, za ljubezen... za VSE.
Odločitev za Akademijo je bila ena najboljših in najpomembnejših odločitev v mojem življenju in zagotovo je bilo preteklo leto zame do sedaj najbolj transformativno, čustveno nabito in "life-changing". Končno sem naredila korak iz svoje cone udobja. Na Akademijo sem prišla polna blokad, dvomov vase, za vse sem imela občutek, da ne zmorem. In sedaj? Zmorem! Najbrž več kot si mislim. A to je šele začetek, veselim se nadaljevanja zgodbe...
In kot pravi Zoran, kogar pokliče Akademija (oz. karkoli)... just do it, poslušaj srce, brez dvomov in pričakovanj. 

Začutila sem tudi, da moram podeliti eno izmed svojih pesmi, ki je nastala med Akademijo:
Umiri se, ustavi se, poglej v nebo, 
vdihni in začuti, da ti je v srcu toplo.
Spomni se, kdo si in zakaj si prišla, 
kar um ti sporoča, je le iluzija.
Zbudi se, vstani, naredi korak, 
zmoreš, res zmoreš... premik bo krepak.
Eva Pirih
💚💚💚

Na Ustvarjalno akademijo Pesem duše sem se leta 2016 vpisala, ker nisem vedela, kaj naj počnem s svojim življenjem. Bila sem izgubljena, vse kar sem počela, sem počela rutinsko ali pa ker so drugi tako pričakovali od mene. Bila sem vpeta v vzorce okolice in družine pa se tega sploh nisem zavedala. Bila sem le nesrečna. Nesrečna s sabo, s svojim življenjem, z delom in z odnosi. Redno so se mi podirala področja življenja, kjer sem mislila, da sem postavila prave temelje.
Skozi akademijo sem ugotovila kdo resnično sem in kateri vzorci so oz. niso moji. Ugotovila sem, kaj želim resnično početi v življenju. In kar je najpomembneje, ugotovila sem, kaj sploh je moja vrednost, moje življenjsko poslanstvo. Še vedno se pojavijo težki trenutki, omejujoča prepričanja in negativna čustva kot so strah, jeza, žalost. Največja dragocenost, ki sem jo dobila na akademiji v dveh letih pa je ravno znanje. Znanje, kako prepoznati vse to pri sebi in kako premagati oz. prebroditi težke trenutke, emocije, prepričanja. Hvala Zoranu in Urški za nesebičen prenos znanja, podporo, sprejemanje, razumevanje, prijaznost, tenkočutnost in za vse odgovore na moja številna vprašanja. 😊
Na kratko: pred akademijo sem poznala le trpek priokus življenja, sedaj vem, da je življenje radostno tako na vzponih kot padcih.
Nastja Mohorko


Pismo učiteljem, sopotnikom na poti učenja, prijateljem
Dolga leta sem hranil volka, jeznega, zamerljivega, žalostnega. Neprestano je bil lačen in vsakič zahteval večji obrok. Utrujen sem bil od nenehnega bojevanja, skrbi. Dovolil sem, da je strah zakrival sonce, temni oblaki so bili moj vsakdan.
Dve leti nazaj, pa so me vodniki , kot po naključju, pripeljali v vašo sredino. Sprva se je jezni volk temu upiral. Hotel je zasejati seme dvoma v vse, kar mi je bilo ponujeno na delavnicah. »Le kaj boš s tem,« mi je prigovarjal. »Navajena sva drug na drugega in dobro nama gre tako.«
Postopoma pa je začela ljubezen, ki sem jo ob vas začutil, krhati volkove ostre zobe. Sprva zelo sramežljivo, a vztrajno, je začel drugi volk, dosti prijaznejši in ljubeč, pogledovati skozi priprta vrata mojega srca. Prigovarjal mi je, naj nahranim tudi njega. »Hrane zame imaš v izobilju, le poiskati jo moraš.« Sprejemanje vseh, ki ste me obkrožali, me je opogumilo in vedno bolj sem se posvečal prijazni zverini.
Moj stari sopotnik se je še oglašal, vendar je njegova moč usihala. Vedno bolj sem občutil mir in sprejemanje vseh, tudi tistih, ki so me v življenju prizadeli. Zahvala za to gre vam, dragi učitelji, prijatelji. Zahvala še Vesni, moji Srčni dami, ki je z dopuščanjem in odpuščanjem opazovala moj boj s krvoločnim volkom, pa čeprav je ta tudi na njo zarežal in ji pokazal zobe.
Vsi vi ste mi pokazali pot do srca, tako da sedaj uspem užiti ljubezen, to energijo, ki utiša še tako jeznega volka. Včasih, tako za opomin, se še vedno oglasi, vendar je njegovo renčanje dosti bolj tiho, manj hrane potrebuje. Počasi se umika nasmejanemu, prijaznemu volku.
Pred mnogimi leti sem ponoči, sam sedel v zasneženem gozdu. Dušo so mi razjedali obup, jeza, žalost, osamljenost. Ko je bilo vse skupaj že skoraj nevzdržno, me je prešinilo: »Saj nisi sam, obkrožajo te drevesa, ti nemi stražarji miru, živali, začuti njih toplino, nisi sam, si med prijatelji.« Naenkrat je v meni začela odzvanjati pesem, za katero sem na eni naših delavnic spoznal, da je pesem moje duše. Želim jo deliti z vami:

Poslan si bil podarjati življenje,
a roka vedno znova segla je po meču,
z udarcem vsakim je srce bolj krvavelo.
Zavistno gledaš rože razcvetele,
ki sonce jih z ljubeznijo obdarja,
vsak cvet ognjeni te na boj spominja,
srce se z bolečino hrani.
Odloži meč poet,
zalivaj v sebi cvet, ki v tebi kli' že davno.
Dovolj bilo krvavih je porazov,
dovolj prekletih zmag,
dovoli da ti v srcu mir ostane
in vrtnica škrlatna naj
bela lilija postane.
Odloži meč poet …

Še enkrat dragi prijatelji: » Z globoko hvaležnostjo za vse naučeno.« Upam, da se naše poti ne bodo še razšle in da bomo na jesen skupaj nadaljevali pot , pot spoznanj in ljubezni. Vse vas imam neizmerno rad. Z odprtim srcem,
Dušan P.


Ustvarjalna akademija je moj najboljši prijatelj in učitelj, v pravem smislu besede. Vpisala sem se leta 2016, potem ko sem izgubila najdražjo osebo in sem bila polna žalosti in obupa. Zdelo se je, da nikoli več ne bom zmogla polno zaživeti, prešla sem vse možne faze, od zanikanja smrti, nesprejemanja dejstva, da sem ostala sama, potlačenih čustev, zagrenjenosti do ponovnega rojstva, da danes, dve leti kasneje, spet lahko svobodno diham in so ostali le lepi spomini in čista ljubezen. Mirno sprejemam življenje takšno, kot je, in sem se spet sposobna veseliti vsakega dne. Hvaležna sem Zoranu in Urški, da sta me znala voditi skozi to mojo bolečo preobrazbo in osebno rast s tenkočutno podporo in mi pokazati pot, hvaležna sem tudi sošolcem, da sem se med njimi počutila varno in sprejeto in da so bili vedno tu. Čudovito je doživeti popolno sprejemanje sebe takšnega, kot si, in vedeti, da te takšnega, kot si, sprejema tudi tvoja okolica. Ob vsem tem pa smo prvenstveno pridobili dragoceno znanje, s pomočjo katerega lahko zdravimo sebe in druge. Toplo priporočam vsem, ki želijo zdraviti in osebnostno rasti, v Ustvarjalni akademiji lahko najdete nova obzorja doživljanja življenja in svetov, ki so nam prikriti, dokler ne odgrnemo zavese, za katero čakajo na nas. Kakšno odkritje in razodetje! In mir v srcu in duši.
Ljubica


Akademija Pesem duse mi je v dveh letih dala zares lepe trenutke in nove prijatelje. Pred akademijo nisem imela sluzbe, nisem vedela kaj naj sploh pocnem v zivljenju in zelo me je bilo strah voznje z avtomobilom. Danes pa imam sluzbo v kateri sem svobodna, na delovnem mestu lahko pocnem kar hocem in obenem se sluzim denar. Sedaj vem kaksne imam potenciale, kreativnost pa se v meni razcveta in iz mene kar kipijo razlicne ideje. Danes tudi brez problema sedem v avtomobil in se brez strahu peljem kamor mi pozeli srce. Sosolci, Zoran, Urska in Vesolje, hvala vam!
Valenntina V.


Ko danes pomislim, kdo sem bila pred vpisom na Akademijo, se skoraj ne prepoznam več. Kot da bi bilo to sto let nazaj, ne pa le dve. Za takrat bi se težko opisala kot srečno, saj sem imela čisto preveč "problemov" - od zveze, ki me je dušila, pa zaradi strahu pred samoto in osamljenostjo dolgo nisem mogla oditi, do službe, ki se mi je zdela popolnoma prazna in me je delala nesrečno, do slabih odnosov s sestro in očetom... V meni je bilo polno jeze in obsojanja. Včasih se kar zamislim nad tem, kje in kakšna bi bila danes, če se pred dvema letoma ne bi vpisala na Akademijo. Kdo sem sedaj? Včasih še sama ne vem, rastem in spreminjam se iz dneva v dan, vem pa, da se v svoji koži počutim dobro. Ne bom lagala, da nikoli več ne pridejo težki trenutki, je pa res, da jih sedaj dojemam popolnoma drugače kot včasih. Ozavestila sem toliko stvari, ki so me včasih omejevale - sedaj mi te stare meje dajejo moč. Zavedam se, da se od ljudi, ki mi še vedno občasno "kratijo mir", učim - in več kot sem se naučila do sedaj, bolj hvaležna sem jim, ker mi kažejo, kje sem, kdo sem in kam lahko grem. Posledično to vpliva na medsebojne odnose - v vmesnem času je iz mojega življenja "odpadlo" kar nekaj ljudi, je pa hkrati prišlo veliko novih, tistih pravih. V teh dveh letih sem odkrila toliko novega in čudovitega o sebi. Včasih si želim, da bi lahko zavrtela čas nazaj in se še enkrat vpisala na Akademijo - razgled na tej poti je bil namreč čudovit :)
Manja


Kaj sem bil/a pred prihodom na akademijo leta 2016?
Zmedena, prestrašena, neodločna, brez ciljev, preveč vpeta v določene situacije, preveč vpeta v družinske vzorce, brez denarja, slabo počutje …..
Nisem znala reagirati »po svoje« v določeni situaciji, nisem se znala postaviti zase, povedati svojega mnenja, nisem znala biti odločna in pri tem vztrajati, imela sem težave z denarjem, avtomobilom, nisem se znala odcepiti od dolgoletne brezupne ljubezni, nisem znala postaviti mej doma in se ne vpletati v nekaj kar ni moje…..
 
Nato pa še  - kaj sem sedaj po končani akademiji - leta 2018?
Sem končno jaz in se počutim sprejeta ob sebi enako-mislečih. Pa tudi, če me kdo ne mara, je to sedaj njegov problem, ne več moj. Znam se postaviti zase, povedati svoje mnenje (če ga želim) in za tem stati ter to tudi argumentirati. Imam denar, znam z njim ravnati. Našla ljubezen v sebi, prebudila notranjega otroka v sebi, ki se je skrival tam nekje globoko v votlini zelo dolgo časa (mogoče malo tukaj je potrebno še narediti kaj). Postaviti meje doma ter se oddaljiti od določenih problemov, ki niso moji, ampak so od prednikov ter to tudi prepoznati. Ljubezen, prerezala vezi z določeno osebo, ki me je samo vlekla nazaj v preteklost (ali pa ta odnos bolje rečeno)…..zato sem hvaležna iz vsega srca. Bolje prenašanje ignorance, določenih ljudi, se znati odmakniti od negativne energije (jo začutiti) in se zaščititi. V ljubezni sicer imam še nekaj za razrešiti (ker en odnos z določenim fantom traja tudi že kar nekaj časa) ampak z njim tudi osebnostno rastem. Imam cilje, vem kaj hočem. Grem naprej in se ne ustavljam. Našla sem se, našla sem spet nazaj mojo »tapravo« dušo, ki je bila izgubljena. Preprosto vem, da sem in žarim, da pravi ljudje prihajajo k meni ter da prihajajo z namenom. In pa vse se zgodi z razlogom…..prepuščam se. Imam še za odpraviti strah pred nastopanjem pred veliko množico, avtoriteto in verjetno še kaj (verjetno se še kaj skriva tam spodaj v votlini).
 
Izgubljena, potopljena, nikoli videna.
Prepuščena svojim strahovom in premražena,
izgnana, nikoli slišana.
 
Polna strahov, polna vzorcev in nevidna.
Polna idej, a nikoli izražena.
 
Megla, dež in sonce,
Spet megla, dež, nevihta in sonce.
Megla dež, nevihta, nevihta in sonce.
Otrok, objokan in žalosten, poln jeze in …..
 
Sonce, oblak, sonce, sonce,
Mavrica, dvojna mavrica, otrok.
 
Mavrica, mavrični samorog, vesel otrok
in nagajiv otrok.
 
Najden, razigran, nasmejan, spontan
in preprosto otrok.
 
Hvala vama iz vsega srca =D                                   
Se vidimo v tretjem letniku (juuuhuuuu) =D
Mateja


Moja največja težava pred prihodo na UA je bila nesamozavest in odprtost do drugih ljudi. Vendar moj namen ni bil razreševanje teh težav, čeprav so me ovirale in so mi bile občasno moteče. Zanimale so me energije, reiki, šamanizem, nova znanja, svoje težave sem pa sprejemala kot del sebe in svoje osebnosti. Nisem pričakovala, da se bo razrešilo točno to, saj smo delali v parih in v skupini česar nisem pričakovala saj se očitno nisem dovolj pozanimala kako akademija poteka. Še dobro, saj me drugače verjetno ne bi bilo blizu. Danes sem skoraj povsem druga oseba. Znam se ustaviti, razmisliti, predelati občutke. Včasih hitreje, včasih gre težje ampak bistveno je, da se premika na boljše. Sedaj imam znanje kako se stvari lotiti in kar je najboljše, deluje!
Hvala Zoranu in Urški, hvala mojim sošolcem.
Damjana


Kaj mi je prinesla ustvarjala akademija Pesem duše? Moj namen je bil poglobiti znanje s področja dela z energijami.  Kaj lahko več, na tem področju.
A že drugi mesec (modul) sem spoznala ni pomembno koliko tehnik poznaš. Pomembno je, ko si. Ko sem jaz brez vsega, kar me obdaja. Kdo sem jaz brez vpliva okolja, družbe, družine ali misli. Kod sem ko je moj um, duša in telo v ravnovesju - harmoniji - miru. Kdo sem tukaj in zdaj. Ostalo ni pomembno.
Renata A.


Kaj sem bila pred prihodom na akademijo leta 2015. Oseba, ki se je vedno prilagajala drugim, pomagala kjer je začutila, da "mora" pomagati, brez da bi jo kdo prosil. Bila sem oseba, ki je mislila. da mora biti vedno drugim na razpolago, brati njihove misli in poskrbeti zanje, da se bodo dobro počutili. V primeru, da me je kdo kaj prosil ali da mi je bilo v službi dodeljeno dodatno delo, se ne glede na že tako veliko obremenjenost nisem znala upreti. Nisem znala reči ne. To je bilo v meni in tako sem bila vzgojena. In če ni bilo vse v redu, sem občutila krivdo za takšno stanje. Ob tem sem verjela, da si bom na tak način enkrat prislužila priznanje, pohvalo, obilje, da bom sprejeta in ljubljena...
Leta so minevala, jaz pa vedno bolj prazna. Prišla je bolezen in mimogrede mi je brat omenil, da bo treba nekaj spremenit. Odločena, da bom to res naredila, sem iskala poti do boljšega počutja. Veliko knjig za osebno rast sem prebrala, obiskovala predavanja in delavnice, si privoščila terapije, brskala po internetu... In ko je prišel zame pravi čas, sem na spletu našla oglas za informativni dan Akademije Pesem duše. To bo nekaj zame, me je prešinilo. In res sem bila po predstavitvi Akademije navdušena kot še nikoli. Takoj sem se vpisala v dvoletni program.
Navdušenje se tekom Akademije ni zmanjšalo, nasprotno. Spoznavala sem doslej še meni nepoznane energije, še posebej sta me prevzela Reiki in Skalarni valovi. Kot da bi reiki energija doslej počivala v meni, se je že po prvi stopnji prebudila in mi ogrela dlani, prav tako skalarni valovi. Na vsakem od modulov sem globlje spoznavala svet, ki sem ga nezavedno iskala. To je svet ljubezni, sprejemanja in dajanja, svet čudovite svetlobe. Brez pogojev in pričakovanj, brez obžalovanja preteklosti in strahu za prihodnost, samo doživljanje tega trenutka.
Sprejela sem vzgojo, katere sem bila deležna v svoji primarni družini, saj verjamem, da sta me starša vzgajala po svojih najboljših močeh. Hvaležna sem jima za vse, kar sta naredila zame, da sem postala to kar sem. Spremenila sem tudi odnos do partnerja in otrok, sprejemam jih take kot so, ne poskušam jih spreminjat. Pa tudi ne prilagajam se več kot včasih, da bi vsem ustregla. Priznam, še vedno imam cmok v grlu, kadar kaj odklonim in rečem ne, a mi gre vedno bolje. Ljubeče sprejemam sebe tako kot sem in enako sprejemam ljudi, ki jih srečujem na poti svojega življenja.
V sebi odkrivam nove potenciale, s katerimi v povezavi z Vesoljem lahko pomagam tako sebi kot drugim in to me osrečuje. Za vse posredovano znanje, za vso podporo in vodenje, za vse razumevanje in učenje sem srčno hvaležna Zoranu in Urški, ki sta mi pomagala postati to, kar danes sem. Prav tako srčna hvala vsem sošolkam in sošolcem, brez vas učenje ne bi bilo tako zabavno, zanimivo, veselo in igrivo. Skupaj povezani smo skupaj napredovali.
Hvala vsem!
AdaTudi jaz bi se rada zahvalila tebi za vse lepe trenutke in podporo. Res sem vesela, da sem se udeležila akademije in prvič začenjam počasi čutiti, kdo sem in kaj si želim. Sem tekom akademije ugotovila, da imam res ogromno strahu pred vsem živim in da sem dejansko bila popolnoma otopela od strahu. Sicer je strah še vedno prisoten in vem, da bo še potrebno veliko dela na tem, vendar se počutim veliko bolj močno... in z vsemi spremembami v sebi začenjam počasi dojemati, kaj dejansko pomeni biti kreator svojega življenja. Do sedaj so se mi glavne spremembe dogajale znotraj mene, sedaj pa imam občutek, da se bodo počasi začele dogajati tudi v zunanjem svetu. Bomo videli :)
M. R.Pred Akademijo sem bila v velikih dvomih pa z željo, da marsikaj razrešim. Kljub dvomom sem čutila, da sem se prav odločila. Po Akademiji dvomov ni več.
Pred Akademijo sem že marsikaj »delala na sebi« in sem želela spoznati le nove metode, kako še bolj pomagati sama sebi, nisem pa verjela, da sem sposobna »delati na drugih«.
Po Akademiji si znam še bolj pomagati, pa verjamem, da sem sposobna (tudi) za delo z drugimi. Kot kaže je vesolje v to prej zaupalo kot jaz, saj mi je po uglasitvi za 3. stopnjo Reiki-ja »poslalo« tako osebo, ki mi ni dala možnosti, da odklonim, pa sem se kar upirala. Njena vztrajnost je prevladala. Iz te izkušnje sem ogromno dobila in še dobivam. Največ občutkov, potrditev, da sem sposobna za delo z drugimi pa sem dobila na zaključnem, 4-dnevnem modulu 2. letnika na Debelem Rtiču. Hkrati čutim, da sem še bolj pripravljena za delo na sebi.
Kot kaže, potrebujem podporo narave, če le gre, več dni skupaj, da se mi »odpre«. Namreč, tako močno, kot sem doživljaja na Debelem Rtiču in lansko leto na Pašmanu, še ne!
Na Akademiji sem želela »razrešit« očetovo smrt in predvsem odnos z enim od bivših partnerjev. Z metodami, ki smo se jih učili v 1. in 2. letniku sem kot kaže to kar uspešno »razrešila«, ob tem sem razreševala še nekaj drugih odnosov. Glede partnerskega odnosa me čaka še nekaj dela, mi pa življenje kaže, da sem na pravi poti. Predvsem v tem, kdo se v zadnjem času zanima zame, pa v tem, da že skoraj 100% verjamem, da sem taka kot sem, v  redu za partnerski odnos in / oz.,  da se strah pred partnerskim odnosom spreminja v željo in zaupanje.
Zamere sem »vrgla v ogenj« lani na Pašmanu, opažam, da res ne zamerim več. Tudi jezim se manj, pri tem mi po moji oceni pomaga tudi KTM (masaža nekaterih meridianov).
Pa v času študija na Akademiji sem se začela poslavljam od starega – mečem stran in podarjam, česar ne potrebujem več – tu imam še precej rezerve!
Po prvem letniku sem dobila tudi pojasnilo (v regresiji pod hipnozo) zakaj v tem življenju nimam otrok.
Z ostalimi področji sem bila že pred Akademijo kar zadovoljna, vseeno verjamem, še posebej od delavnice NLP na Pašmanu naprej, kjer sem tudi izvedla za Akademijo, da mi gre lahko na vseh področjih še boljše.
Po Akademiji verjamem, kako pomembne so (moje) misli in namera, kako pomembno je, da, ko se pojavi problem, iščem rešitve, kako pomembno je uporabljati (vse) metode, ki me približujejo k temu, da se učim (lekcije) na bolj blag, prijazen način in s katerimi sproščam energijo, s čimer dobivam prostor za uresničevanje svojih potencialov, da raziskujem, kaj je zame dovolj dobro, da se zavedam, da kar govorim drugim, da s tem napovedujem svojo prihodnost, da mi je glavna prioriteta ljubezen, do vsega kar obstaja, torej tudi do sebe, …
Za vse našteto in ne-našteto iz srca hvala Urški in Zoranu, pa vsem sošolkam in sošolcem!
Hvala pa tudi očetu, saj verjamem, da me je na Pašman, kjer sem izvedela za Akademijo, »pripeljal« prav on.
Darja


Kaj sem doživela v zadnjih dveh letih:
Ko sem pričela z akademijo, sem bila prestrašena: bala sem se življenja, odnosov, izzivov - čeprav tega navzven nisem kazala in se tega niti nisem zavedala. Ljubezni do sebe nisem imela kaj dosti, nekih 40 % morda, kar se je (vidim šele sedaj) vselej kazalo tudi v odnosih.
Tekom osebnega razvoja skozi akademijo so se moji odnosi presenetljivo izboljšali: še posebej z najbližjimi. Tudi sedanji krog prijateljev je prijeten, zabaven, v podporo; več je medsebojnega sprejemanja, veliko od njih se je tudi samih vpisalo na Akademijo :)
Začela sem odkrivati in razvijati svoje potenciale, stvari vidim jasno,  v sebi pa čutim moč, da se uresničim. Za odločitev, da se vpišem na Akademijo sem si neverjetno hvaležna. Za vso podporo, razumevanje in nenazadnje možnost, da postanem to, kar danes sem - pa sem neizmerno hvaležna tudi Zoranu in Urški. Svojo pot pa nadaljujem v 3. letniku :)
Maša


Energije so me že dolgo opozarjale nase in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bom začela s tem tudi ukvarjati. In se je zgodilo, da sem v pravem trenutku srečala pravo osebo, ki me je usmerila k vpisu na Ustvarjalno akademijo. Res sem tedaj bolj iskala rešitev zase, a odprla se mi je tudi nova dimenzija, za pomoč drugim.
Začelo se je že s prvim srečanjem, občutenje energij se je intenziviralo. Sploh reiki me je takoj osvojil in mi zelo pomagal pri samozdravljenju. Theta healing sem sprejemala bolj postopoma, prvič pa sem tudi v realnosti doživela pomoč drugi osebi, ko smo skupinsko pošiljali energijo osebam, ki so potrebovale zdravljenje. Moja prva misel tedaj je bila, kako pomagati nepokretni 87-letni tašči, ki je zaradi nerodnega padca s hudimi bolečinami v hrbtenici že tretji teden nemočno ležala v postelji, zmedena, ker so zdravila proti bolečinam povzročala privide. Globoko sem verjela, da ji lahko pomagamo vsaj malo omiliti njen položaj, že to, da bi bolečine vsaj malo popustile, bi bilo res čudovito. Malo sem oklevala, ker ji tedaj ni bilo mogoče jasno predstaviti Theta zdravljenja in jo tudi dovolj jasno vprašati za dovoljenje. Ko smo stali v krogu in še vedno nisem vedela, kaj mi je storiti, se me je neka sila močno dotaknila in skozme je kaj vem od kod šinila misel: »Naredi to.« Poslušala sem. Kako prava odločitev! Bolečine so popustile, čez teden dni pa je s hoduljo že prehodila stanovanje! Pa to ni bila edina tako lepa izkušnja. Zdravilno energijo smo skupinsko poslali tudi 84-letni mami, ki je zelo težko hodila po stopnicah, pravzaprav je postavljala nogo ob nogo, sključena, ker jo je vleklo k tlom. Ko me je poklicala po telefonu in rekla, da ta energija iz Ljubljane res pomaga, saj zdaj lahko po stopnicah spet hodi in tudi sključena da več ni, se mi je zdelo, kot bi mi nekdo dal najlepše možno darilo.Tudi 87-letni oče se je po skupinski terapiji Theta healinga bolje počutil, kolena so ga nenadoma mnogo manj bolela in lažje je hodil.
Opogumljena s temi lepimi izkušnjami sem pomagala tudi drugim, ki so me zaprosili za pomoč, ko sem osvojila še reiki II in sem lahko začela delati na daljavo. Največje presenečenje je bilo zdravljenje prijateljice z redko boleznijo, povezano s slabim delovanjem kostnega mozga, saj sva s terapijami uspeli njeno zdravstveno stanje zelo izboljšati. Poročala mi je o boljšem počutju, manj bolečinah, lažji hoji po stopnicah, tudi o tem, kako se ji izboljšuje krvna slika in se hemoglobin pri rednih mesečnih kontrolah pri zdravniku vsakokrat še malo izboljša. Od začetnih skoraj ledenih terapij (obe sva čutili izjemen ledeno mrzel hlad, ona v nogah, jaz pa v rokah) sva počasi napredovali do vse toplejših in zdaj kdaj tudi že prav močno toplih. Zdaj po reiki terapijah, ki jih povežem še s skalarnimi valovi, večkrat poroča o sproščenosti, lahkotnosti in dobrem spancu, bolečin pa da po terapiji ne čuti več, pravi.
Z zdravljenjem drugih se izpolnjuje moje novo poslanstvo, z njim krepim tudi svoje zdravje, življenje pa dobiva nov smisel. To je tako osrečujoče - zato sem iskreno hvaležna za to novo znanje Zoranu in Urški, ki nas učita različnih tehnik zdravljenja, da bi našli tisto pravo zase oz. da bi skozi več njih na najboljši način pomagali tako sebi kot tudi drugim.
LjubicaHvaležna sem za odločitev, da se udeležim prvega in drugega letnika Akademije, ki sta mi prinesla veliko novih spoznanj o sebi in mojih odnosih v ožji družini in širšem okolju. Spoznala sem, da nikoli ni prepozno za spremembe, ki na en način »otežijo« trenutne situacije, na dolgi rok pa prinesejo mir in harmonijo.
Iskrena hvala Zoranu in Urški za posredovanje njunega znanja in vso podporo, ki sem jo bila deležna, prav tako pa brez mojih sošolcev ta pot ne bi bila tako zanimiva, prijetna in igriva. Hvala vsakemu posebej in vsem skupaj.
Rezka


Kaj sem bila pred prihodom na Akademijo? Vse in hkrati nič. Kaj sem danes, po končani Akademiji? Vse in hkrati nič. Kaj se je spremenilo? Vse in hkrati nič. smiley Akademije sem se udeležila iz čiste radovednosti. Takrat sem ravno odprla novo poglavje svojega življenja in nisem imela nobenih bistvenih težav, niti z zdravjem, niti službo, niti materialnimi dobrinami. Zaradi čustvene preobčutljivosti sem imela določene težave sama s sabo in posledično težave v odnosih z najbližjimi, saj sem neprenehoma so-ustvarjala dramatična vzdušja. Upala sem, da mi bo razloge za takšna osebna stanja uspelo na Akademiji najti in odpraviti. A trdovratni vzorci, ki so velikokrat podedovani od prednikov, se kot slaba vest vedno znova vračajo in vračajo. Kmalu po prvem modulu Akademije, se je začelo….. Leto in pol neprekinjenega spoznavanja sebe, odkrivanja negativnih vzorcev, prepričanj, predsodkov in strahov. Ni minil teden dni, da ne bi pri sebi našla nekaj novega, nekaj za kar nisem vedela da čutim, da na to reagiram, da obsojam, me je tega strah….
Spoznala sem, da bolezni in slabi odnosi ne pridejo sami od sebe, temveč so pogojeni z našim čustvenim in duševnim svetom, z našo karmo, predniki in vzorci ravnanja, ki so bodisi prirojeni, bodisi pridobljeni. Čedalje bolj sem postajala senzibilna. Začel me je motiti hrup, gneča. Različne čustvene stiske (na primer po prepiru) so se takoj odrazile na telesu v obliki rahlih bolečin, stiskanja, smrkanja in podobno.
Sprva nisem verjela v moč energije, nisem verjela v proces samozdravljenja. A sošolci so čutili mojo energijo. Ko sem si naredila Reiki, so bolečine čudežno izginile. Včasih sem naredila Reiki komu drugemu in takojšnjim pozitivnim učinkom se ni mogel načuditi. Začela sem verjeti v moč energije. V moč pozitivnih misli in dejanj. Jaz, realno bitje, z nogami trdno na tleh, sem začela verjeti v Theta Healing, v Karmično diagnostiko, v zdravljenje s Skalarnimi valovi in Reiki energijo. In dogajali so se »čudeži«. Večletne (kakor tudi hipne) želje so se pričele uresničevati druga za drugo. S spreminjanjem sebe, sem vplivala na pozitivne spremembe pri najbližjih.
Danes, po končani Akademiji, sem še vedno zelo čustvena, a svojih besed, dejanj in negativnih misli se zavedam in na nek način »se imam pod kontrolo«. Vem, da sem popolnoma sama odgovorna zase, da sem sama odgovorna za svoja ravnanja, za svojo preteklost, sedanjost in prihodnost. Zavedam se, da imam možnost izbire. Da sem, kar v resnici hočem biti, brez skrivanja, samopomilovanja, obtoževanja ali poveličevanja sebe oziroma drugih. Znam se pozdraviti oziroma poiskati ustrezno pomoč. Zavedam se zakaj mi določene »slabe« razvade in vzorci koristijo. Sem ozaveščeno bitje, ki se poleg sebe, zaveda tudi svoje okolice in bolj razumevajoče in strpno sprejemam ravnanja drugih na tem planetu. Na Akademiji smo sodelujoči ustvarili pozitivno vzdušje in stkali posebne vezi, ki jih ne pozabiš nikoli. Vedno bomo na nek način ostali povezani. Vesela sem in hvaležna, da sem bila del te skupine. Skupine prihodnosti. Še se srečamo!
Lorena


Ob zaključku 2. letnik Ustvarjalne akademije Pesem duše (2014-2016), me je na poti domov preplavila neizmerna hvaležnost za vse, kar sem v okviru akademije doživela, spoznala, se naučila. Za tako neverjetne ljudi, ki nas je ta dogodivščina povezala in združila. Vsak s svojo zgodbo, vsak s svojo energijo ... Pa vendar smo si v nekaterih stvareh ali izkušnjah tako zelo podobni. Res je, kar pravijo - iste ptice letijo skupaj. Urška, Zoran, sošolci in sošolke, hvala za vse. Počutim se, da sem (v srcu) bogatejša, svobodnejša, modrejša in predvsem bolj budna, zavestna. Počasi začenjam čutiti in se zavedati, da moč resnično JE v mojih rokah. Čeprav vem, da me v življenju čaka še veliko izzivov, preizkušenj in dogodivščin, obenem čutim, da bo vse še dobro. In čeprav vem, da se je pot "nazaj k sebi" šele dobro začela, verjamem in zaupam, da bo na tej poti zanimivo, zabavno in interesantno.  smiley ... Pa še nekaj, kar mi je še posebej ogrelo srce, kar je potrdilo in okrepilo vero v vse kar se učimo ... Tik preden sem se vrnila domov po zadnjem modulu v 2. letniku, sva se s sošolko vračali do avtomobila. Ona se ustavi, pokaže na tla in pravi: "Poglej!". Bila je gosenica (kolikokrat sicer na tleh opaziš gosenico in kolikokrat to izrečeš na glas?  [smile] ). Pravim ji: "Ali veš kaj gosenica simbolizira?" Pravi, da ne ve. Povem, da je gosenica simbol za preobrazbo. Obe se nasmejiva, veva kaj nama to pomeni. In še preden dobro nadaljujeva, pravzaprav še v istem trenutku, na drevesu zagledava prečudovitega, velikega, črno-belega metulja, ki poleti med nama.
Eva


Prilagodljiva, prijazna, ustrežljiva, pripravljena ugoditi in se popolnoma prilagoditi JAZ, je odšla. Zgodilo se je in za nič ne bi hotela več nazaj.
V življenju sem se toliko prilagajala, da sem že pozabila kdo sem, kaj si Jaz v resnici želim in nisem imela moči, poguma, ideje, kako naj bi prišla do tega, kar bi me osvobodilo bremen. Prilagajala sem se, da bi bila sprejeta, ljubljena, da bi bil mir v hiši in da bi prikrila drugačnost.
Na zadnjem modulu drugega letnika Akademije se je zgodil močan preobrat, ki ga v tistem trenutku še nisem tako dojela.
Ponovno sem začutila že pozabljeno odločnost, da sem se na opazke mojih bližnjih, da sem drugačna, da sem se spremenila, odločno odzvala: "To sem jaz, prosim sprejmi me takšno kot sem".
Danes sprejemam sebe, svojo drugačnost in jo povsem mirno izrazim tudi na ven.
Rezultat je... nekateri me sprejemajo, drugi malo težje sprejmejo drugačno mene. Ni lahko, je pa vredno. In ob tem se počutim odlično, saj sem zvesta najglobjemu bistvu sebe ali svojemu dušnemu načrtu. In za to sem tu.
To spoznanje in vsa orodja, ki sem jih potrebovala do tu, sem prejela na Ustvarjalni Akademiji Pesem duše, za kar sem neizmerno hvaležna vama in sebi, da sem se odločila za to pot.
Zanimivo je tudi spoznanje, da gre v življenju samo za Učenje, Izkušnje in Napredovanje Duše. Sedaj, ko sem prišla do tega spoznanja, grem lahko naprej.
Poleti me čaka še nekaj izobraževanj, ki so me močno pritegnila in jeseni se vidimo v tretjem letniku!
Veselim se novih dogodivščin, druženja in vsega, kar zraven gre. Naj vam bo svet lep,  
Barbara444


Pred akademijo sem bila Nina, ki je verjela, da obstaja nekaj več v tem življenju oz. obstaja nekdo, ki bdi nad nami. Polna vprašanj o svojem življenju, sebi in želji po razumevanju vsega kar se mi (je) dogaja(lo) skozi življenje. Danes vem kdo sem Jaz in razumem svoje življenje. Imam odgovore na mnoga vprašanja in dogodke, ki so se mi dogajali, pa jih prej nisem razumela. Danes vem, kako si lahko pomagam. Danes razumem to življenje na zemlji in svojo prisotnost tukaj in zdaj. Spremenila sem predvsem odnos do sebe, do svoje duše, tega življenja in najdla svoje mesto v družinskem drevesu. Odpustila, predihala sem veliko jeze, žalosti, solza, ki so se nabirale v meni. Nič več ne obtožujem in se sprašujem zakaj se mi to dogaja, ker razumem, da sem sama kreator vsega kar se mi dogaja. Vsak vikend na UA, druženje s sošolci, delo, terapije, spoznavanje sebe in drugih, odpiranje dela sebe, ki ga nisi pokazal še nikomur.. je bilo izjemno, nepozabno.  Iz srca hvala Zoranu in Urški da delita svoje znanje z nami in odpirata pot do našega bistva, srca, duše. heart
Nina


Že od kar pomnim sem bila drugačna od ostalih, ker sem verjela v stvari, ki niso otipljive, ker nikoli nisem sprejela tega, da je samo fizično tisto, kar obstaja, da se življenje s smrtjo konča…. Zato sem vedno z občudovanjem in zanimanjem spremljala nova odkritja in spoznanja na področju »neotipljivega«. Spomnim se občutka na predstavitvi Akademije. »To je nekaj zame, vse to me zanima, tukaj bom prišla da odgovorov na vprašanja, ki si jih še niti zastavila nisem.« In tako sem se podala na zanimivo izkušnjo. Veselila sem se vsakega modula posebej, ker sem na vsakem odkrila kaj novega o sebi, se naučila novih tehnik za pomoč sebi in drugim. In po vsem delu na sebi bi rekla, da se sem se spremenila na veliko področjih. Predvsem sem sprejela, da vse izhaja iz mene in mojega sprejemanja stvari, da nihče drug ni odgovoren za moje počutje, zadovoljstvo in srečo. Kot posledica tega se je spremenilo moje doživljanje vsega in vseh okoli mene, kakor tudi sebe same. Sedaj sem veliko bolj sproščena, umirjena, vesela in predvsem razigrana. Vedno se poskušam spomniti, da je vse tako kot mora biti, da se vse dogaja z razlogom in da so težave, s katerimi se srečujem moje lekcije, iz katerih se nekaj  učim. Še vedno so dnevi, ko »zapadem v stare tirnice«. Tudi za te dneve sem sedaj hvaležna, ker me opozarjajo, da je delo na sebi vseživljenjski proces. Hvala vama, Urška in Zoran, za vse kar sta me naučila, mi pokazala, me usmerila in hvala vsem mojim sošolcem, s katerimi sem vse prejokala, se presmejala, torej predelala v zadnjih dveh letih. Verjamem, da se je naša pot, tako posamezna kot skupna, šele začela in zato naj bo vesela, zabavna, zanimiva in razigrana.
Dragana


Ko se zazrem dve leti nazaj vidim osebo ki je bila družabna in zabavna vendar se ni nikoli počutila sprejeto.
Pred nekaj več kot 45 leti sem vedela zakaj sem se odločila za takšno življenje. Očitno sem bila zelo, zelo radovedna, da sem si izbrala toliko preizkušenj in neprijetnih trenutkov v življenju. Bolj, ko sem se zapirala sama v sebe bolj se mi je svet rušil pod nogami. Želela sem prekinit to dramo pa nisem imela poguma. Vedno me je spremljal nek notranji glas, ki mi je dajal moč za naprej. Kadar sem bila čisto na tleh se je pojavil tisti drobni žarek upanja, ki me je spet dvignil na površje. Zaradi dogodkov iz otroštva nisem sprejemala sebe in nikakor se nisem mogla sprijaznit s tem, da sem punca.
Želja po dokazovanju, da sem lahko enakopravna moškim je bila tako močna, da mi ni bilo pomembno kakšna je cena samo, da dokažem, da zmorem. Moje želje so bile nepomembne in nisem znala reči NE.
Sedaj po koncu 2 letnika ugotavljam, da se je spremenilo ogromno stvari. Znam reči NE in postavim sebe pred ostalimi. Postala sem bolj odločna. Še vedno imam vzpone in padce ampak se iz njih učim in ob padcih sprejemam svoje lastnosti, ki sem jih prej obsojala.
Seveda se tega nisem niti zavedala takšno igro sprejmeš in se trudiš, da te nihče nikjer ne preseneti. Dodatno breme vse moraš imeti pod strogim nadzorom, da te kje kaj ne preseneti. Z leti postane takšno življenje naporno. Meni je začelo načenjati zdravje in to me je tudi pripeljalo do odločitve, da moram v življenju nekaj spremeniti.
Na akademijo sem se vpisala da bi našla razlog za zdravstvene težave. Iz meseca v mesec sem spreminjala vzorce in  trmasto ugotavljala, da se marsikaj v mojem življenju spreminja. Sedaj po dveh letih dela na sebi opažam, da se je ogromno spremenilo uredila sem odnose s starši, v službi ne doživljam več konfliktov, kar pa me je najbolj pretreslo ljudje me imajo radi. Danes ko razmišljam kaj vse se je spremenilo vidim, da bi lahko napisala cel roman tistih majhnih korakov ki tvorijo celoto, ki jih ne vidim zaradi strahu .... pred čem že? Danes verjamem, da zmorem verjamem, da tudi meni pripada.
 
PRED Akademijo PO Akademiji
Občutek nesprejetosti. Ljudje me imajo radi.
Želja po umiku strah pred ljudmi. Ne skrivam se več pred ljudmi.
Nesprejemanje ženskega spola. V svojem telesu se počutim super.
Nenehni konflikti s starši. Uredili so se odnosi s starši.
Težave v službi predvsem odnosi z nadrejenimi, dokazovanje sebi da zmorem več kot drugi. Uredili so se odnosi, delo spremenil se je odnos do dela sedaj delam z veseljem in ne zaradi potrebe po dokazovanju.
Nisem znala sprejeti pohvale. Sem ponosna če kdo opazi moje delo in se znam zahvalit.
Nisem znala reči NE in sem se raje odpovedala svojim željam. Res da še z malce grenkim priokusom ampak sposobna sem reči NE.
Alenka
 

Slišala sem, vem in verjamem, da naključij ni. A vedno bolj spoznavam, da kar mi pride v življenje preko "naključij", je točno tisto, kar mi je v danem trenutku najbolj potrebno. Tako sem prišla tudi do vpisa na Ustvarjalno akademijo leta 2014. Preko niza naklučij, ki sploh niso bila v skladu s tedanjim načinom mojega življenja. A kljub presenetljivemu preobratu sem takoj prepoznala nujnost in pomembnost odločitve.
Ne bom rekla, da sem bila pred tem nesrečna ali kronično nezadovoljna. Niti ni res, da bi se zavedala posebnih težav v odnosih. Res pa je, da sem bila prazna, le na pol budna. Čeprav se nisem zavedala, da mi v življenju nekaj manjka, sem preko nenehnih aktivnosti pridno bežala pred seboj. Potrebovala sem ekstreme, da sem se počutila živo. Še prav posebno brez veselja in osebne angažiranosti je v zadnjih letih potekala moja poklicna pot. Čeprav sem korakala po samostojni poti, smer ni bila prava. Ni bilo več ciljev, izzivov, navdušenja. In priznam, da sem že nekaj let iskala izhod iz te slepe ulice.
Brez občutka pretiravanja lahko rečem, da se je tekom dveh let izobraževanja na UA meni zgodil čudež. Iz neskončnih globin podzavesti je priplavalo spoznanje, kaj je tisto, kar si moja duša želi: postati zdravilka!!!  :)  Zgodilo se je nepričakovano, med eno od meditacij in do zadnjega kotička razsvetlilo mojo notranjost. Ni prišlo kot odločitev, temveč kot dejstvo: "Zdravilka sem". In res sem. Realizacija na materialni ravni se je odvijala povsem spontano. Na vsakem koraku so me čakale potrditve in vzpodbude.
Težje in dolgotrajnejše je delo na sebi. Učenje, ozaveščanje in spreminjanje vzorcev ter prepričanj, ki me omejujejo oziroma ovirajo, pridobivanje samozaupanja, razvijanje intuicije, .... V tem delu mi je bilo v največjo pomoč učenje in druženje na Akademiji. Ko se ozrem nazaj na ti dve leti, se pokaže čudovit mozaik raznobarvnih kristalčkov, sestavljenih v enkratni vzorec, narejen točno po meri moje duše. Vsaka meditacija, vsako spoznanje, bolečina, metoda, so prispevali mali popolen detajl. Največjo zahvalo dolgujem Zoranu in Urški za predajanje svojega znanja in izkušenj na nevsiljiv in lahkoten način. Res je bilo interesantno, razigrano in zabavno. A tudi neskončno poučno in koristno.
Moram pa se tudi iz srca zahvaliti vsem sošolkam in sošolcem za vašo podporo in pomoč. Brez vas mi nebi uspelo. Za vedno bom povezana z vami.
Žal spoznavam, da mi z besedami ne bo uspelo prikazati vseh sprememb, ki so botrovale zadnjim dvem letom. Preden bi prišla do konca, bi gotovo vsi zaspali. Moram pa dodati še to: Moje življenje je postalo polno, a mirno. Sem v harmoniji z okolico in višjim jazom. Zaupam vase, v dobro v ljudeh ter v jutrišnji dan. Veselim se življenja!!!
S hvaležnostjo
Natalija

Ko prihajaš si ena oseba, polna zadržanih misli, odzivov, jeze, strahu ... Ko odhajaš se spremeni odnos do sebe, dela, prednikov …  in postaneš eno z vsem. Ugotoviš, da je življenje lepo v vsakem trenutku, ki ga imaš in živiš v skladu s samim seboj. Vse drugo ni pomembno. Hvala vsem, ker sem lahko bil del vas in še vedno smo med seboj tesno povezani kot skupina. Hvala Zoranu in Urški, ki sta nam to znanje dala, da sedaj lahko vse to občutim in grem po poti svoje duše.  
Sebastjan

Lahko bi napisala roman – kaj vse se mi je v teh dveh letih dogajalo in koliko sprememb opažam na sebi in posledično v okolju v katerem delujem. Kako jaz delujem na okolje in kako prepoznam vzorce, ki jih še imam in jih lahko odpustim, ko jih ne potrebujem več. V zadnjem tednu sem končno prizemljila občutek, da mi je dovoljeno zabavati se in uživati življenje s polnimi pljuči...V vsem kar delam, kako delam, kje delam, in s kom...(banalno, ja-vse to smo nešteto krat ponovili na delavnici, da nam je zabavno, interesantno, zanimivo in razigrano). Ta mesec sem imela priložnost tudi v skupini bobnati s šamanskim bobnom. Ta boben, katerega  mi ga je Urška prinesla mi je pisan na kožo. Hvala Urška! Ima fantastičen zvok (kolega, ki se ukvarja s snemanjem glasbe pravi, da bi ga v studiu rad posnel in izmeril frekvence). In kačji pastirji, ki so poslikava na bobnu, se prav čarobno zlijejo z mojim kitom - živaljo moči in orlom, mojim zemeljskim pomočnikom. Izkušnja z bobnom je bila odlična, ker so mi prijatelji (ki ne verjamejo v duhovnost in energijo) zaupali, da sem lahko bobnala. To je krog prijateljev, kateri mi v mojih najslabših trenutkih vedno pokažejo  moj obraz – da vem, kje ga že biksam in kaj moram spremeniti.... (Jaz jih dojemam kot resnično komplementarno energijo...). In ker je ravno spet junij sem naredila še eno stvar. Zadnjič, ko sem meditirala, sem se zahvalila multipli sklerozi, za to pot učenja in pot do sebe, do vseh spoznanj in vseh ljudi, ki sem jih spoznala in so obogatili moje življenje ... in sem potegnila pogumno fragmente moje duše iz bolezni nazaj k sebi in ji vrnila njene delčke nazaj /z hvaležnostjo za vse naučeno...
Upam, da ne bluzim, in da se skozi pisanje vidi razlika, sprememba na sebi. In predvsem mi je jasno, da se lahko učim in naučim še marsikaj novega, dragocenega  in da to znam uporabiti. Preden sem se prijavila na UA k tebi, sem svoji sestri rekla, da se bi želela naučiti samo to, kako se lahko povežem z nebom in zemjo – in to je bila prva delavnica..Vse ostalo znanje je bilo samo dodatno in nepričakovano dobrodošlo v 1. Letniku. Kar nisem dojela, da stvari resnično delujejo, ko odpremo svoje srce... In ozavestila sem tisto svojo srčnost in veselost, ki sem jo v teh 40. Letih nekako pozabila da jo imam, da je od zmeraj v meni.
Obstaja zgodba o orlu, verjetno je stara šamanska zgodba in jo tako že poznata.... Da se mora orel, ko nekako doseže svojih 40 let odločiti, ali bo živel dalje, ali bo umrl. In ker ne more več živeti tako kot je živel prvih 40.let – mora nekaj spremeniti..Da lahko živi dalje.... V tem času njegovega življenja se mu ukrivi kjun in kremplji, da ne more več zgrabiti hrane, loviti in trgati s kljunom, na koncu ne more niti več leteti, ker se mu zgosti tudi perje... In potem lahko samo čaka da umre,.... ali pa razmisli kako naprej .. in si na skali kjer gnezdi polomi vse kremplje in kljun. Nato traja 120 dni, da mu na novo zrastejo kremplji in kljun. Ker še vedno ne more leteti, si z kremlji izpuli odvečno perje in ga s kljunom razredči. Nato lahko orel poleti svobodno v življenje in živi še naslednjih 40.let...
Hvala Zoran, da ko sem prišla na akademijo – sva ozavestila, da mi je takrat manjkala volja do življenja in da sem to lahko takoj spremenila.
Imam pa še en strah. Ljudje mi dajejo kontakt od ljudi ki so prav tako oboleli za multiplo.. In jaz oklevam, oz. imam blokado da jih kontaktiram. Ne gre za nezaupanje vase. Gre preprosto za odpor in strah – da bi bila preveč pametna in  jim svetovala in bi se mi lahko potem to obrnilo proti meni. Verjetno me je strah videti napredovano bolezen... Ampak po drugi strani – pa vem, da jim lahko dam znanje in informacije, kako si lahko pomagajo sami. Tukaj bi pa rabila vajin nasvet...ker se mučim..
Urška – energetske slike so krasno zdravilno dopolnilo k vsemu – ko se ne znam izraziti z besedami in ko nimam navdiha za novo zgodbo, pa slikam. Za svojo dušo. Za otroke in zadnjič sem celo naslikaka nekaj za mojo mamo. Hvala za vso znanje. Jaz običajno grem v kanal v osebnem avtu in od tam dobim navdih... ki ga potem dam na papir ali sliko...
Sedaj komaj čakam, da gremo na morje... Da se povežem z energijo morja, delfinov, kitov, galebov in šakalov, ki pojejo vsako noč svoje zgodbe. Lahko smo jim hvaležni da sobivajo z nami..
Nastja

Na Ustvarjalno akademijo sem se vpisala predvsem zaradi težav, ki sem jih imela po travmatičnem tretjem porodu. Zdelo se mi je, da sem se izgubila, da se nikakor ne najdem, da se ne morem več sestaviti. Bila sem razdražljiva, »jezna nase in na ves svet«, sitna, nervozna. Imela sem občutek, da sem nemočna v danem trenutku. Težave sem imela sama s sabo in z okolico. Do Društva pesem duše sem prišla »po naključju« in nekaj me je »potegnilo« na Ustvarjalno akademijo.
Po dveh letih druženja na Ustvarjalni akademiji, sem našla svojo življenjsko pot, ali pa vsaj smer, ki je samo moja. Na osebni ravni si bistveno bolj zaupam, znam poslušati srce in delovati tako, kot je zame prav. Predvsem pa sem se naučila sprejemati druge, drugačnost brez obsojanja in slabih misli, da jaz ali drugi niso ok. To se mi zdi zelo pomembna pridobitev, ker mi omogoča boljše vsakdanje življenje doma, v službi, v medosebnih odnosih… Na kratko bi rekla, da sem bolj pomirjena. Celo okolica se name odziva drugače, bolj prijetno, s pozitivnimi čustvi…
Hvala za vse izkušnje, vsa spoznanja, za vse kar sem.
Hvala vsem Vam in Tebi Zoran!
S hvaležnostjo,
Nataša

Kdo sem bila pred akademijo?
Iskalka znanja in modrosti. Iskalka notranjega ravnovesja, ujetnica vrtinca čustev, strasti in nepoznanega vleka. Ženska, ki je bila prepričana, da bo morala izbrati med partnerstvom in duhovno potjo. Nekdo, ki je bil vesel svojih darov in ponosen nase, ker jih poseduje.
Kdo sem po akademiji?
Oseba, ki se znanj in modrosti počasi SPOMINJAM in jih OBUJAM ali pa DOPUŠČAM, DA TEČEJO IZ VIRA SKOZI MENE. Nekdo, ki ni lastnik višjih modrosti, ampak samo kanal, skozi katerega le-te pritekajo. Ženska, ki lahko ima oboje – partnerstvo in duhovni razvoj. Ženska, ki počasi obvlada čustva in nagone s pomočjo zdravega razuma in poslušanjem sporočil duše in duha.
Duška

Končno se mi je ponovno odkril dar, da lahko izrazim svoja občutja.
Naj se ne sliši nenavadno, vendar je v obdobju nekaj let moje srce precej otopelo od obveznosti, ki so se zgrinjale name in še sama ne vem, kdaj je zmanjkalo časa, da bi lahko bila jaz.
Življenje je potovanje obdano z drobnimi čudeži. Včasih jih prepoznamo kot blagoslov, drugič jih zavračamo, češ, saj jih nismo vredni.
V času modernega suženjstva sem kot marsikdo potisnila svojo pravo naravo in starodavna znanja na stran. Mislila sem, da je prav, da se prilagodim okolici in se gnala več ali manj za nedosegljivim, postala žrtev materialnega in odvisna od svojega uspeha. Niso prijetni občutki, ko sem vedela, da ne spadam tja, kamor me je življenje pripeljalo. Posledično sem trpinčila sama sebe in kar je še najhuje, tudi svoje najdragocenejše orodje: svoje telo. Kar pa je bilo najhuje, konec koncev nisem vedela, kaj si sploh želim.
Moja življenjska zgodba ne izstopa. Ni trpeča, ni osupljiva. Nič posebnega. Če napišem kratki povzetek. Vedno me je bilo nečesa strah in žalost je bila del mojega imena.
Čudoviti splet dogodkov me je pripeljal do Akademije, kjer sem se spomnila in naučila obilico starodavnih in modernih znanj.
Zanimive situacije. Včasih bi za običajne mimoidoče bili odlični primerki za psihiatrijo (tukaj mislim  konkretno na aktivno meditacijo). In kako čudoviti ljudje...
Zadnjič med sprehodom me je spreletela misel. Lepo je storiti nekaj zase. Ponosna sem na svojo diplomo, ki me v okvirju spominja na to, kaj vse zmorem. Tokrat za razliko od ostalih tisočkrat, sem naredila nekaj s srcem. Nekaj zase. Mogoče tudi za druge.
Ena izmed mojih najmočnejših želja je, da ta znanja ostanejo del mene. Zanimiv izziv za moj način življenja.
Kar mi je najpomembneje je spoznanje: Brezno brez moči za življenje je le zgolj film posameznika, v katerem si sam glavni igralec, producent in koreograf. Ob vsem tem pa te obdaja neskončno število drugih enakovrednih, enako čudovitih duš, ne glede na to v kakšni obliki se v tem trenutku nahajajo. Samo ozreti se je treba okoli sebe in ozreti se je treba v sebe.
Kar po dveh letih lahko mirno trdim je: mojem življenju je to nekaj prvič, kar sem delala z iskrenim veseljem, radovednostjo in predvsem s srcem.
Z neskončno hvaležnostjo..
Damjana

Veselila sem se rojstva svojega drugega nečaka, ki je najavil svoj prihod v mesecu februarju. 19.2. sem se razveselila bratovega sms-a s simpatično vsebino, ko nečak pozdravlja svojo tetko. Temu sporočilu je kmalu zatem sledil telefonski klic na pomoč, prestrašenega in zaskrbljenega brata. Deček se je rodil z redko in zelo hudo okvaro desnega srca in glavne žile, ki vodi kri iz srca v pljuča. Iz porodnišnice je bil s helikopterjem (da je bil bliže božanskemu?) takoj premeščen v UKC, kjer je bila potrebna takojšnja operacija, da bi razširili žilo toliko, da bi bila »za silo« vzpostavljena povezava s pljuči. Zdravnik, ki je dečka operiral je staršem rekel, da operacija verjetno ne bo uspešna. Začutila sem, da brat (s katerim se tudi sicer zelo čutiva) in nečak potrebujeta pomoč in začutila sem, da lahko pomagam. Uporabila sem vso znanje, sposobnosti, talente, skratka vse, kar mi je bilo dano naučiti se na Ustvarjalni akademiji Zorana Zavorja. Bratu, dečku in svakinji sem pošiljala Reiki na daljavo in tudi skalarne valove z namero, da se zgodi v njihovo najvišje dobro. Začutila sem, da moram tudi pri sebi narediti regresijo in tako razrešila to, kar je bilo za »počistiti« pri sebi. Dečku sem delala Reiki 2x/dan, cca tri tedne, vmes pa po občutku skalarne valove. Dečkovi mami sem nudila pomoč in podporo pri ozaveščanju in transformaciji vzorcev, povezanih z vzrokom dečkovih težav, pri čemer mi je pomagalo znanje karmične diagnostike.
Po več tednih bivanja v bolnišnici, čakanju na operacije, so domači in tuji otroški kardio kirurgi ugotovili, da je dečkovo stanje tako, da ne potrebuje operacije. Staršem so povedali, »da sicer ne znajo tega pojasniti in da se je zgodil čudež« (točno to besedo je uporabil priznani zdravnik). Brat jim je pojasnil, da so bile pri dečku uporabljene komplementarne metode na daljavo. Nekateri zdravniki so na to reagirali s posmehom, drugi (med drugimi tudi kirurg, ki naj bi dečka operiral) pa so dejali, »da naj kar nadaljujejo«.
Danes je deček krepak dojenček, s prav posebnim žarom v očeh! Raste, se razvija in »normalno« živi in kadar začutim dobi svoj odmerek Reikija.
Težko je napisati vse kar človek ob tem doživlja. Eno pa je gotovo, neizmerno sem hvaležna za to izkušnjo.
Hvala tebi, moj mali Korenjak!
Hvala tebi Zoran, za tvojo brezpogojno ljubeče predajanje znanja in izkušenj.
Hvala Božanski ljubezni!
Nataša Mlinar Reljić

Dragi sošolci, sošolke, Zoran in Urška.
Prišel je čas, ko tudi jaz moram, ja moram, ne lahko, ampak resnično moram dati nekaj ven iz sebe. Z začetkom akademije sem dobil občutek, da sem prišel v eno veliko, novo družino. Med brate in sestre. Hvala vam za vso podporo in vodstvo pri moji poti. Pomagali ste mi najti delček sebe, ki me je spremljal in spreminjal skozi ves čas.
S koncem akademije se moja pot ni zaključila, ampak šele začela. Podajam se na pot, da najdem še tisti delček duše v sebi in tudi sebe, da lahko v popolnosti zadiham in zaživim. Da lahko resnično rečem "ja", to sem Jaz. Hvala vam iz srca vsem skupaj in vsakemu posebej za to čudovito potovanje.
Aleš

Dragi  Zoran, Urška in vsi sošolci, hvala vam za dosedanjo pomoč in podporo.
Čutim, da postajam počasi notranje močnejša, stabilnejša, mirnejša. Dali ste mi ogromno moči in ljubezni in za to Vam res iskrena hvala.
Dragica

Pred Akademijo sem bil močno pahnjen v radovednost,da bi izvedel čim več o duhovnosti. Bil sem zbegan in nisem bil prepričan, kaj se mi sploh dogaja. Močna sila me je vlekla vedno tja, kamor je bilo prav in jaz sem ji zaupal. Pripeljala me je na Akademijo Pesem Duše,nisem vedel zakaj,ampak bil sem prepričan da bom izvedel.
Ko sem prvič prišel sem se v glavi spraševal kaj jaz počnem tukaj in če je to prav? Nek občutek je pa vedno govoril "ostani". In jaz sem mu sledil. Vedno več modulov je bilo in vedno bolj sem spoznaval ta občutek, ta notranji glas ki je bil vedno tam. Samo sedaj sem ga bil pripravljen slišati, upoštevati, ker je to glas moje duše. In po prvem letniku sem opazil, da se podzavestno spreminjam in vsakega ki sem ga energetsko podprl je doletelo dobro zdravje in počutje. Včasih samo iz nasveta. Tudi sebi sem veliko pomagal in zelo spoznal sebe. Življenje je postala barka, podzavestni vzorci so prišli v zavest in prvič v življenju sem se zavedal za trenutek da lahko krojim svojo usodo. Po svoji veri.
Drugi letnik je bil pa BUM. Kot da bi življenje testiralo moj karakter ki hoče spoznati sebe. Ampak situacije ki bi me drugače razjezile sem mirno sprejel ker sem se bil pripravljen videti da to nisem jaz. To kar sem vedno mislil da sem. Spoznati sebe pomeni prepoznati svoje blokade in omejitve, zato sem bil hvaležen za vse dogodke ki so me spomnili na mojo negativno plat, da se jih lahko osvobajam ker to so moji občutki. Videl sem ljubezen, čutil sem Duha, v energiiji v vsem in povsod. Pa nikoli nisem hodil v Cerkev, še Birme nimam. Bil sem pa vedno to kar sem samo tega nisem opazil. Sedaj to poznam, imam.
In Zoran pa Urška me nista tega učila, nihče nikogar ne uči. Dala sta mi pa veliko več kot bi lahko kdorkoli pričakoval, vsem nam na Akademiji. Dala sta nam znanje da smo se sami spomnili tega kar smo vedno vedeli,v sebi. In to je ljubezen.Hvala vama iz srca!
Sedaj vem kaj je nam vsem življenje in zakaj je včasih tako težko. Vse je večno prehajanje v ravnovesje in iz njega,kot srčni utrip. Naj bije za vse nas ker vsak utrip nas združuje v enost in v srečo. Tam je večno življenje. V življenju, iz ljubezni od njega do nas,od nas v večnost nazaj iz srca.
Rok


Naj vama napišem nekaj o mojih spoznanjih in ugotovitvah v teh dveh letih o sebi.
Ko sem se vpisala leta 2013 na Ustvarjalno akademijo Pesem duše sem bila vsa evforična, vesela, da mi je bilo dano najti vajino šolo, da bom lahko mojemu teoretičnemu znanju dodala tudi praktično znanje.
Kar nekaj gradiva - knjig je šlo skozi moje roke, zato sem bila prepričana, da sem že kar visoko duhovno razvita oseba. Potem pa šok, ker se na naših učnih urah nisem mogla sprostiti.
Primerjati sem se začela z drugimi in sem posledično tonila v še večjo temo. Kar nekajkrat sem pomislila, da nisem sposobna in da nimam kaj delati tu, vendar pa sem ob tej misli začutila v sebi agresijo, kar hudo. Jezna sem bila na sebe. Rekla sem si, da nisem za nič sposobna, kaj da rinem naprej itd. Ravno ta agresija me je vzpodbudila  da sem začela delati na sebi najprej sama, potem z lekcijami v šoli. S priznanjem sami sebi da sem dobra, da zmorem, da lahko napredujem kolikor se odprem, da je to v tem trenutku za mene maksimalno in da je to v redu sem začela tudi počasi enakovredno pri nekaterih stvareh sodelovati s sošolci in počutila sem se v redu.
Sedaj po dveh letih sem vesela, da sem vztrajala. Ni bilo lahko. Dosti je bilo solz, jeze, žalosti, nesprejemanja, zanikanja..., vendar splačalo se je. Spoznala sem, da sem vse to jaz sama, da je vse to v meni in da samo jaz sama lahko vse to prepoznam, razrešim in sprejmem z ljubeznijo do same sebe, z vedenjem, da je to del mene in da to imam lahko, da se nimam česa sramovati, bati, ker je vse z določenim razlogom v določenem trenutku prisotno v meni in z menoj.
Moja sprememba v delovanju je zelo velika, kajti čisto na vse gledam in delujem drugače. Pazim kaj mislim, korigiram občutke že v začetku, tako da se počutim dobro, ljudi sprejemam takšne kot so in jih poskušam imeti rada, oziroma jih poskušam razumeti in se ne vtikam v njihovo življenje, pogled na celotno življenje je drugačen. Če me kaj pri kom moti, poskušam najti in razrešiti v sebi. Skratka vsa ta ogledala sprejemam odprtih rok in jih poskušam sproti čistiti in negovati.
Sicer se zavedam da je moja duhovna pot šele sedaj na začetku, vendar sedaj to pot vidim, ker sem pridobila dovolj znanja za enkrat, da morebitne ovire in prepreke na moji poti rešujem če se le da sproti.
Glede sprejema sem v prvi vrsti sprejela samo sebe z vso prtljago iz prejšnjih življenj in iz sedanjega življenja, kajti mislim, da je bilo to za mene ključnega pomena.  Poleg sprejetja sebe pa sem se naučila sprejeti moje strahove ali moj strah, s katerim sedaj hodim vštric. Dovolim mu da je poleg mene kot moj prijatelj in da mi morebiti še vedno pomaga, če se znajdem v težki situaciji. Ravno tako kot strah poskušam sprejeti vse ostalo kar me bremeni ali osrečuje, kajti ponavljam vem da sem to jaz, da je vse del mene. Hvala za vse naučeno!
Anica


Hvala vama z Urško za vse trenutke, občutke, informacije, vso znanje, ki sta ga prenesla.
Sama sem spremenila predvsem pogled na življenje in s tem tudi odnos do staršev in sebe. Nekaterih stvari še vedno ne morem dojet in mi pridejo do živega (nepričakovana ravnanja ljudi oz. njihovo igranje). Razumem pa svojo naivnost :). Odločila sem se upreti svojemu velikemu strahu in šla ven, da bi ga dobila... od takrat ga več ni (če je naklučje, bomo videli). Veliko bolj sem hvaležna za vse stvari in mislim da mi ravno občutek hvaležnosti odpira vrata do Vesolja. Vse sprejemam veliko bolj Živo, stvari, živali, rastline. Otroke obravnavam kot enakopravne (kontra smislu, saj si le otrok), vidim jih kot duše. Lažje svetujem, lažje povem mnenje na glas. S časom imam še kar težave, vedno se mi neznansko mudi, imam slab občutek za čas :). Vesela sem, da se obrača tja, kamor me nese duša, in plavam globje v spoznanja in čutenja Vesolja. Hvala,
Tanja
Ime: *
Elektronski naslov: *
Zadeva: *
Telefon: *
Sporočilo: *
Zbrani osebni podatki so varovani v skladu z ZVOP-1.
Strokovni vodja: Zoran Zavor, specialist za osebni in poslovni uspeh.
Pomagam, da osebnostno in poslovno uredite svoje življenje.INFORMACIJE & VPIS


070 788 788 (Zoran)


Termin 1. modul Ustvarjalne akademije Pesem duše 2023/24: 30.9 - 1.10. 2023
 
Trajanje 1 modul: 2 dni (sobota in nedelja), 9.00-16.30
Trajanje: 9 modulov / 1 x mesečno

Kraj: Ljubljana/Splet

Znanja, ki jih pridobite na Ustvarjalni akademiji PESEM DUŠE

 • Karmična diagnostika
 • ThetaHealing®
 • Integralna biorgonomija
 • Šamanizem
 • The Reconnection® / Ponovna povezava
 • Zakon privlačnosti
 • Reiki
 • Intuicija
 • Regresija
 • Progresija
 • Telepatija
 • Hipnoterapija in NHR® ...

Predavatelji

 • Zoran Zavor – specialist za osebno in kreativno rast ter razvoj, strokovni vodja Ustvarjalne Akademije Pesem duše (znanja, opisana pod programom)
 • Urška Korun, uni. dipl. ekon. – specialistka za osebno rast in karmično diagnostiko (karmična diagnostika, delavnice karmične diagnostike, šamanske delavnice, šamansko bobnanje, ustvarjanje mandal in energijskih slik, barvna terapija)
 • Gostujoči predavatelji - tekom izobraževanja se za potrebe skupine organizirajo predavanja ali praktični moduli z zunanjimi predavatelji. Podrobnosti o tovrstnih modulih se izvejo tekom izobraževanja.

Certifikati in diploma

Ob koncu izobraževanja oziroma določenega segmenta se prejmejo sledeča potrdila:
 • Potrdilo o uspešno zaključeni Ustvarjalni akademiji Pesem duše
 • Theta Healing®: Osnovni (Basic) DNK, Nadaljevalni (Advanced) DNK, Manifestacija in obilje
 • Reiki: I., II. in III. stopnja
 • Karmična diagnostika
PRIJAVI SE

Prijava na e-novice


Prijavi se na e-novice in v zahvalo prejmeš 2-urno theta glasbo.

izdelava: ETREND