Splošni pogoji poslovanja, dostava in vračila

Naročilo

Obveznosti prodajalca so:
- dostaviti pravo vrsto in količino izdelkov po nakupni ceni, plačilni pogoji začnejo veljati z dnem poslanega elektronskega naročila,
- dostaviti blago v skladu z normami, pravili in predpisi, ki veljajo v EU.

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku na voljo:
- podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
- kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
- lastnosti artiklov (dimenzija, fotografija, cena)
- način in rok dostave artiklov
- informacije o načinu plačila
- informacije o odstopu od pogode in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
-pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Društvo Pesem dušec se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.pesem-duse.com/trgovina, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv. Slike so simbolične. Pri slikah kristalov in kristalnega nakita se lahko pojavijo manjša odstopanja v velikosti kamna, barvnem odtenku in teži.

Trgovina Pesem duše se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani, na zalogi.

Obveznosti kupca so, da:

- naročeno blago prevzame, preveri celovitost paketa in v primeru težav takoj obvesti prodajalca,
- plača blago po nakupni ceni v skladu s plačilnimi pogoji, ki veljajo z dnem poslanega naročila.

Nakup

Trgovina Pesem duše omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:
- z nakazilom na transakcijski račun po predračunu;
- s plačilom v gotovini ob prezvemu blaga (ta možnost je zaradi preprečevanja širjenja okužbe izklopljena).

Trgovina Pesem duše ne omogoča dostave izdelkov v države izven Slovenije.

Cene so v €. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (Društvo Pesem duše ni zavezanec za DDV).

Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 5 - 17 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij, izrednih razmer ali višje sile se lahko rok dostave podaljša.

Transport naročil se opravlja prek Pošte Slovenije oziroma po dogovoru s kupcem.

Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Poštnina za vse izdelke je brezplačna.

Pri moožnosti plačila po povzetju (trenutno je izklopljena za nedoločen čas), se poštnina dodatno zaračuna 1,20 €. Ob dostavi pa Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v vrednosti 1,07 % od vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05  € (pri znesku odkupnine pod 98 €)  in maksimalno 5,36 € (pri znesku odkupnine nad 501€).

Popusti in akcije

Znotraj enega naročila ni mogoče seštevati popustov ali/in akcijskih cen.

Prav tako se akcija ali popust ne more uporabiti s strani istega kupca v večkratnih naročilih v času trajanja akcije.

Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine www.pesem-duse.com/trgovina lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte: pesem.duse(a)gmail.com, kjer morajo biti navedeni podatki: naziv naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, imajo kupci možnost, da v roku 14 dni od nakupa oz. od prejema izdelka odstopijo od pogodbe brez navedbe razloga in vrnejo izdelek (43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, ZVPot). Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter v nespremenjeni količini. Edini strošek, ki lahko bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga - poštnina. V kolikor vrača izdelek, ki ga po prejetju ni možno več vrniti prek poštnih storitev, kupec krije strošek vračila blaga z dostavo.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 10. dneh od prejetja blaga, in sicer na elektronski naslov: pesem.duse(a)gmail.com, blago pa vrniti v nadaljnjih 30. dneh. O uspešnosti odstopa od pogodbe bo kupec obveščen prek elektronske pošte v roku 24 ur od trenutka odstopa od pogodbe. V kolikor kupec ne prejme elektronske pošte v navedenem roku, mora obvestiti po telefonu ali preko elektronske pošte, da mu informacija o uspešnosti odstopa ni bila dostavljena. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 delovnih dni od prejema izdelka na društveni naslov: Društvo Pesem duše, Obrežje 22, 8261 Jesenice na Dolenjskem. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Potrdilo o poslanem paketu mroa kupec hraniti in posredovati na email: pesem.duse(a)gmail.com, da lahko prodajalev evidentira vračilo.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! Kupnina ne zajema poštnih stroškov vračila izdelkov.

Blago je potrebno vrniti v ustrezni (originalni) embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno je potrebno priložiti tudi podatke o kupčevem transakcijskem računu, na katerega želi vračilo kupnine.

Varovanje osebnih podatkov

Z naročilom nakupa kupec dovoljuje, da prodajalec vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s kupčevimi osebnimi podatki.

Društvo Pesem duše zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Osebni podatki se uporabljajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in le za namen poslovanja med prodajalcem ter kupcem. Takšni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam (razen posredovanje poštnega naslova poštnemu podjetju za izpeljavo dostave izdelka).

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Reševanje reklamacij

V kolikor kupec prejme proizvod, ki je vidno poškodovan, mora v roku 3. delovnih dni obvestiti prodajalca.
V primeru, da je dostavljen proizvod poškodovan do mere, da je to možno opaziti že na zaščitni embalaži - samem paketu in se kot takšen sprejme - potem reklamacija ni veljavna. Kupec naj ne bi nikoli smel prevzemati poškodovanega paketa od poštarja ali kurirske službe.

Če kupec ne izpolni vseh zgoraj navedenih pogojev, potem prodajalec ni dolžan upoštevati roka 30 dni. Zamenjava, vračilo ali reklamacija ne veljajo v primeru, da je proizvod izdelan posebej za kupca. Reklamacije ne veljajo v primeru neprimernega ravnanja s strani kupca.

Naročene izdelke je kupec dolžan zaščititi pred škodljivimi vplivi. Pri tem so mišljeni predvsem vplivi vremenskih razmer in nepravilno oziroma malomarno rokovanje oziroma uporaba.

Reševanje sporov

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.pesem-duse.com/trgovina med kupcem in društvom Pesem duše, bosta stranki poskušali reševati sporazumno. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Krškem.

Kontaktne informacije

Društvo Pesem duše
Obrežje 22,
8261 Jesenice na Dolenjskem, SI-EU
Spletna stran: https://www.pesem-duse.com/trgovina

070 788 788 (Zoran)


040 155 929 (Urška)

Matična št.: 4015622
Davčna št.: 34857796
Društvo je vpisano v sodni register Okrožnega sodišča v Krškem.

TRR: SI56 10100-0055564311
(Banka Koper - Intesa Sanpaolo Bank) PRIJAVI SE

Prijava na e-novice


Prijavi se na e-novice in v zahvalo prejmeš 2-urno theta glasbo.

izdelava: ETREND