1

Tema: Uničenje modrih žensk

Zelo zanimiva knjiga, ki razkriva ozadje lin motive inkvizicije: Srednjeveško zažiganje žensk na grmadah ni izhajalo iz praznoverja in nevednosti, temveč iz preračunljivosti in ekonomskega motiva fevdalne cerkve. Uničevali so modrost in znanje, pomembno babiško znanje, ki je ženskam omogočalo nadzor nad svojim telesom in nadzor nad spočetjem in rojstvi. Cerkev je ženski v stoletjih lova na čarovnice odvzela moč, znanje in vednost o lastnem telesu. Po tem obdobju, se je lik ženske v celotnem evropskem prostoru na novo vzpostavil, čisto tak, kot je ustrezal cerkvi. Lahko bi rekli, da se je na novo rodila po meri cerkve: O sebi in svojem telesu ne ve ničesar (znanje bi bilo znak čarovništva). Njen namen je rojevanje otrok(delovne sile za fevdalna posestva). Povsem je nevedna in podrejena možu, skrbi za dom in otroke.

Zveni znano...zakoreninjen lik ponižne, ustrežljive, trpeče in predane matere.
Včasih se zamislim nad tem, da k nam prihaja toliko znanj in raznih zdravilskih tehnik iz tujine.Iz vseh koncev sveta, pravzaprav.
Ampak pri nas je bilo v toliki meri zatrto in izkoreninjeno, da imamo pravo vrzel. Kot bi bili spodrezani in odrezani od starodavnega izročila.

Vzorec "podzavestna agresija do moških in moškega principa delovanja", po moje zelo verjetno izvira tudi iz teh temnih stoletij nasilja nad žensko in nad njenim znanjem.

Re: Uničenje modrih žensk

Kar je Cerkev sprožila so na žalost nadaljevali tudi čisto navadni ljudje. sad  Mene vedno gane lik Pehte (iz Kekca). Hotela je ljudem pomagati, pa so jo izobčili zaradi ''čudaštva''.

tjaša je napisal/a:

zakoreninjen lik ponižne, ustrežljive, trpeče in predane matere.

Čista Sveta pokorščina roll  lol

Bom prebrala knjigo ob priliki. Ziher je zanimiva. Problem je edino, ko mi takšne knjige (al pa kakšni drugi sodobni podatki, novice, ki govorijo o podrejenosti žensk) prav sprožijo ogorčenje, jezo in agresijo najprej do moških, pol pa še do žensk, ker se pustijo trpinčit in poniževat. S tem si pa lepo večam možnosti, da nabašem glih na kazga k****, ki bo imel same take ''čudovite'' lastnosti. hmm Še vedno ne znam ravno handlat s tem...

Re: Uničenje modrih žensk

Ful zanimiv članek Tjaša. smile

tjaša je napisal/a:

Vzorec "podzavestna agresija do moških in moškega principa delovanja", po moje zelo verjetno izvira tudi iz teh temnih stoletij nasilja nad žensko in nad njenim znanjem.

Ja, jaz bi se kar strinjala s tem.

Vendar je fajn tu ustaviti malo konje, zadihati in pogledati še z druge strani. smile In sicer vzrok, zakaj je nastalo takšno nasilje nad ženskami, zakaj smo si ženske prislužile takšno grozno ravnanje?

Verjetno so ženske kdaj še bolj v preteklosti delale izredno škodo za najvišje dobro - v smislu uporabe črne magije za doseganje svojih ciljev, zaničevanje in izkoriščanje moških, izkoriščanje ženskih čarov za doseganje svojih ciljev, čaranje in hudobna dejanja proti moškim ...  potem pa še nespoštovanje sebe kot ženske, nespoštovanje in izkoriščanje svoje moči, izkoriščanje zemljinih potencialov ... Amazonke in njihov opis so en tak primer ženske, ki dela v škodo moških.

Ženska, ki spoštuje sebe, svoje telo in svojo ženskost, ženska, ki spoštuje moške, ceni njihovo moč in moškost, ne bo nikoli nikdar dobila moškega, ki bi jih lahko škodoval.

tjaša je napisal/a:

Ampak pri nas je bilo v toliki meri zatrto in izkoreninjeno, da imamo pravo vrzel. Kot bi bili spodrezani in odrezani od starodavnega izročila.
.

Bogsigavedi, kaj so nam pustili naši predniki lepega na naših tleh, da sedaj razrešujemo. Že pri sosedih je črna magija pogosta, v Bosni in Srbiji pa vsakdanji pojav. Imamo pa slovenci nekaj, kar je skoraj edinstveno, to je področje srčne čakre. Slovenija je blagoslovljena z obilno energijo iz srca, vsaj kakor jaz začutim. Smo kot biserček sredi morja, sončna jasa sredi gozda. Energijsko čisti, prijetni, žareči in zeleni. smile Dostikrat sem že slišala, da je Slovenija kot mali raj na Zemlji.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Uničenje modrih žensk

Ta knjiga mi je pa res prirasla k srcu. smile  Komaj sem jo vrnila v knjižnico  (ko sem oddala diplomo).  Upam, da se nekatera znanja in veščine, ki so bila pozabljena, le obudijo skozi izkušnje babic iz tistih okolij, kjer so se ohranila. In predvsem babiški pristop, združen z medicinskim znanjem in zmožnostmi. Povezovanje obojega dobrega v praksi. Ko bodo stvari zrele..


lp smile