Namen foruma

Dobrodošli na forumu Pesem duše. Želimo vam obilo aktivnega sodelovanja, zabave in veselja, rešitev ugank življenja ter vseh ostalih presenečenj, ki čakajo na nas. Dobrodošla so vsa vaša mnenja, vprašanja, debate, nasveti ter majhne in velike modrosti … Skupaj se lahko veliko naučimo! Predstavitev urednikov foruma si lahko preberete tukaj. Registrirajte se, še prej pa prosimo preberite namen ter »pravila igre«.

Preden postaneš član/ica foruma PESEM DUŠE preberi navodila.

Za objavljanje na forumu PESEM DUŠE se najprej registriraj kot član/ica. Registracija je brezplačna.
Priporočam, da se prijaviš, kot član Društva PESEM DUŠE – Zakaj? (poglej pod namen društva).

Z registracijo lahko izbereš poljubno uporabniško ime ter svojo ikono (avatar), odpiraš nove teme, ankete (kjer je to dovoljeno), pišeš in objavljaš slikovno gradivo v vseh temah (razen v zaklenjenih), glasuješ…

  • Avatar (slika pod imenom) je zaščitni znak vsakega uporabnika zato izberite sliko, ki vas najboljše označuje. Neprimerni avatari bodo izbrisani. Avatar naj bo velik 60x60 pikslov.
  • Slike v podpisih niso dovoljene in bodo izbrisane. Tudi pisava je vaš odraz, zato si sam odgovoren za pravilnost in izgled pisanja. Pri tem veljajo pravila – uporabi normalno pisavo, brez kletvic ali spornih sporočil.
  • Z registracijo se strinjaš, da ne boš objavljal zavajajočih, nepopolnih, nepreverjenih, netočnih, vulgarnih, sovražnih, obscenih, pornografskih, grozečih ali kakršnihkoli drugih objav, ki so nezakonite ali posegajo v človekove osebne pravice. 
  • Prav tako se strinjaš, da boš v primeru objave gradiva tujega avtorja obvezno navedel vir in uporabljal citiranje.


Pri objavljanju novih tem in komentarjev prosimo upoštevaj naslednja osnovna navodila:

  • Preden odpreš novo temo, se prepričaj v iskalniku, ali ni podobna tema že odprta.
  • Naslov teme naj bo kratek in naj pove bistvo. Ne uporabljaj velikih črk v naslovu, neprimernih znakov ali večje število ločil.
  • Zasebna sporočila so namenjena zasebnim pogovorom med člani foruma in delujejo po principu pošiljanja emailov, zato je prepovedano pošiljanje komercialnih sporočil drugim članom foruma, to je zloraba sistema.
  • Ne žali souporabnikov in ne spodbujaj k rasni, verski ali kakršnikoli drugi diskriminaciji – zavedaj se, da nisi sam na forumu in da je potrebna določena mera strpnosti do drugih uporabnikov.
  • Na forumu ni dovoljeno oglaševanje, objavljanje oglasnih vsebin brez predhodnega dogovora in dovoljenja uredništva, to velja tudi za podpise.
  • Na forumu ni dovoljeno objavljati povezav, drugih internetnih strani, brez dovoljenja uredništva foruma.

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov. Uredništvo ne odgovarja za objave članov na forumu, za vse izjave so v celoti odgovorni člani sami. Uredništvo pa si pridržuje pravico, da presodi neprimernost, nestrokovnost in neuporabnost določene izjave, ki se v tovrstnih primerih izbriše ter o tem obvesti uporabnika.

Če se ti kakšna objava zdi sporna ali kakorkoli posega v tvoje pravice, potem prijavi objavo uredništvu ali administratorju foruma in bo izbrisana v najkrajšem času, če bomo ugotovili, da je to potrebno. 

Dovoljena je uporaba enega uporabniškega računa, v kolikor se ugotovi, da jih uporabljaš več, bodo vsi brez opozorila izbrisani.

Administrator ima vse pravice na forumu - pravico do izključitve uporabnikov, spreminjanja uporabniških imen, skratka do vseh administrativnih zadev, ki se odvijajo na forumu. Moderatorji »nadomeščajo« Administratorja in skrbijo za urejenost in zgled foruma. Uredniki (administrator in moderatorji) si pridržujejo pravico spreminjati pravila foruma.

Skupaj z vami ustvarjamo forum, ki je bogat vir informacij ter mesto za sklepanje novih prijateljskih poznanstev. Želimo vam obilo zabave na forumu.


Vse alternativne stvari, katere so napisane na straneh in forumu Društva PESEM DUŠE, niso razlog, da se ne posvetujete s svojim zdravnikom ali da odstopite od zdravljenja, ki ga priporoča uradna medicina.

Uredništvo foruma PESEM DUŠE.