Re: Reiki
Sicer pa po moje lahko delaš reiki na vsem kar ti pade na pamet,z čim enostavnejšim tekstom.
:prst:
Se popolnoma strinjam, da reiki lahko delaš za vse kar ti pade na pamet in čim bolj enostavno.
Lp
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Pesem Duše » Osebna rast in duhovnost » Reiki
Sicer pa po moje lahko delaš reiki na vsem kar ti pade na pamet,z čim enostavnejšim tekstom.
Se popolnoma strinjam, da reiki lahko delaš za vse kar ti pade na pamet in čim bolj enostavno.
Lp
No, pa naj dodam nekaj lastnih razmišljanj in ugotovitev.
Včasih ugotavljam, da imam veliko težavo "odpreti" oba kanala in se povezati z Reikijem. Takrat poskušam vizualizirati kako se Reiki zliva vame iz Vesolja in Zemlje, a s tem poskusom se še samo bolj zapletem in izgubljam.
Ima kdo kak nasvet kako karseda hitro odpreti kanala ? Hvaležen bom vsakega nasveta.
lp, T.
Jst bom pa opisal svojo izkušnjo z reikijem.
Načeloma se vsi odpirajo reikiju tako, da na začetku roke položijo na prsi oz. na srčno čakro in počakajo da energija steče. Pri meni pa je bilo zanimivo to, da sem običajno to počel z rokami na zadnji strani glave (zadnji pol šeste čakre), ker mi je na tem delu izredno močno tekla energija. Bilo mi je božansko prijetno držat roke ravno na tem predelu telesa. Vedel sem, da tam kjer ti energija bolj teče, tam jo bolj potrebuješ, nisem si pa niti v sanjah mislil, da imam na tem delu dejansko pripopano dušo. Ko so mi letos diagnosticirali dušo na zadnjem delu šeste čakre in po odpravi le te, se mi je pretok reikija-energije ustalil na normalno raven; zdaj je enak, kot na ostalih predelih telesa.
Očitno je bila duša energijski zajedalec, ki se je okoriščala moje energije. Po odstanitvi duše pa so se mi korenito spremenile tudi moje misli, prav tako pa so se mi odprle tudi določene čakre, ki so bile prej očitno zaprte ravno zaradi duše.
lp
No, pa naj dodam nekaj lastnih razmišljanj in ugotovitev.
Včasih ugotavljam, da imam veliko težavo "odpreti" oba kanala in se povezati z Reikijem. Takrat poskušam vizualizirati kako se Reiki zliva vame iz Vesolja in Zemlje, a s tem poskusom se še samo bolj zapletem in izgubljam.
Ima kdo kak nasvet kako karseda hitro odpreti kanala ? Hvaležen bom vsakega nasveta.
Enostavno se odpreš, da boš tak kanal za pretok reiki energije, da boš lahko povezan z božanskim in zemeljskim tokom. To nista dva kanala ampak eden združen. Istočasno se pretakata skozi tebe, ti pa si središče. Energija iz vesolja teče skozi tebe v središče zemlje in istočasno zemeljska energija skozi tebe v središče vesolja.
Če imaš občutek, da ti vedno ne teče enako je tudi to pravilno, ker ko rabiš več energije in ko si raztresen boš intenzivneje in bolj čutil pretoke. Ko si pa v ravnovesju se pa včasih ne čuti nič, kar pa ne pomeni da ne deluje.
Lahko si vizualiziraš ta dva toka, če ti je tako lažje, če te pa zmede se pa raje prepusti srcu, da srce naredi tisto kar rabi.
Dostikrat ljudje pravijo, da jim je reiki deloval en čas pol pa več ne. To je zato, ker nam reiki postane domač ga več ne občutimo tako intenzivno ali pa ga ne čutimo, kar pa ne pomeni, da ne deluje. Takrat je najbolje narediti reiki živali, rastlini,..v glavnem nekomu drugemu da vidimo, da se še vedno pretaka.
Drugi razlog je pa tudi ta, da stopnjo reikija prerastemo in ga več ne čutimo, takrat je potrebno iti naprej – je to eden od znakov, ko nam vesolje sporoča, da smo se eno lekcijo naučili in da smo pripravljeni za naprej. Enim to pride hitro drugim počas, ni vse odvisno od sposobnosti posameznika, velikokrat je odvisno od stvari, ki jih imamo na določeni ravni za predelati (se naučiti).
Tako je prva stopnja namenjena temu, da začutimo pretok energije, se povežemo z božanskim in zemeljskim in na tej ravni, da očistimo stvari, ki so za nas moteče, da pridemo do tega.
Na drugi stopnji se večinoma čistijo čustva, tretja pa seže na najgloblje ravni.
lp
Načeloma se vsi odpirajo reikiju tako, da na začetku roke položijo na prsi oz. na srčno čakro in počakajo da energija steče.
Pri meni pa je bilo zanimivo to, da sem običajno to počel z rokami na zadnji strani glave (zadnji pol šeste čakre), ker mi je na tem delu izredno močno tekla energija. Bilo mi je božansko prijetno držat roke ravno na tem predelu telesa. Vedel sem, da tam kjer ti energija bolj teče, tam jo bolj potrebuješ, nisem si pa niti v sanjah mislil, da imam na tem delu dejansko pripopano dušo. Ko so mi letos diagnosticirali dušo na zadnjem delu šeste čakre in po odpravi le te, se mi je pretok reikija-energije ustalil na normalno raven; zdaj je enak, kot na ostalih predelih telesa.
Zanimiva izkušnja, sem vesel, da si se rešil uteži. :prst:
lp
Bo tudi tokrat v Duhovnem centru Šambala?
Tudi mene to zanima (reiki 2 v MB).
lp
Urška
Tudi mene to zanima (reiki 2 v MB).
Ja, sem pozabil napisati ![]()
Hvala za odgovore ![]()
Pozdrav tudi vsem udeležencem zadnjega tečaja.
Neo je napisal/a:Kot kaže sem odgovor dobil kar od zgoraj.
Mogoče pa je tale prišel od spodaj?
Zemeljski
Franci ti je odgovoril na drugo vprašanje :prst:
lp
Franci, lep pozdrav pa hvala za odgovor.
Zoran, bo verjetno držalo. :prst:
Imam vprašanje. Po tečaju sem se držal navodila in na sebi izvajam Reiki vsak dan. Včasih naredim tudi mački. Na začetku je sprejemala Reiki kar dolgo tudi po par minut. Sedaj pa se po cca 30 do 45 sekundah dobesedno izvije izpod mojih rok in se odmakne od mene za cca 1m. Ko zaprem kanal za reiki energijo, ki sem jo kot kanal posredoval mački pa spet pride v mojo bližino. Zanima me zakaj lahko pride do tega.
Druga stvar. Ko delam na sebi - na srčni čakri -, včasih občutim slabost in stisk v prsnem košu. V mislih sem se poskušal tudi odpovedati energiji, ki blokira pretok ali zadržuje pretok Reiki energije vendar ne pomaga. Kaj bi lahko bil vzrok temu, kaj mogoče delam narobe. Zanimiv mi je bil post Ander-ja. sam sem pri sebi pomislil na elemental. Hotel sem to poiskati v knjigi Samozdravljenje s karmično diagnostiko, pa nisem našel in tudi na hrbtu v višini srčne čakre, mi je med listanjem knjige dobesedno "gorelo". Vem da se vse skupaj sliši malo čudno. Upam, da ima kdo kakšen odgovor.
Hvala,
lp,
Na začetku je sprejemala Reiki kar dolgo tudi po par minut. Sedaj pa se po cca 30 do 45 sekundah dobesedno izvije izpod mojih rok in se odmakne od mene za cca 1m. Ko zaprem kanal za reiki energijo, ki sem jo kot kanal posredoval mački pa spet pride v mojo bližino.
Mislim, da ti je mačka samo povedala, da ima dovolj reiki-ja. Ga je prejela v tistih 30 sekundah toliko, kot je potrebovala. ![]()
Hotel sem to poiskati v knjigi Samozdravljenje s karmično diagnostiko, pa nisem našel in tudi na hrbtu v višini srčne čakre, mi je med listanjem knjige dobesedno "gorelo". Vem da se vse skupaj sliši malo čudno. Upam, da ima kdo kakšen odgovor.
O elementalih piše Ogorevc v Integralni biorgonomiji. Zanimiva izkušnja tole z gorenjem. Ko sem med poletjem odpirala srce, sem imela kar nekaj tedno občutek kot da imam luknjo med lopaticama! Nič kaj prijeten filing.
Čez čas je ta občutek izginil (ob rednih meditacijah).
Glede stiskanja v prsnem predelu - morda ni vzrok elemental, pač pa kakšna trdoživa blokada oz. vzorec, program...? Samo ugibam.
Lp
ar3ka, hvala za oba odgovora. Glede mačke sem si mislil, da je kaj takega. V bistvu sem začel to opažati po cca 10-15 dneh. Se prvi, da sem sebe mogoče malo spucal, da sem bil lažje kanal za druge. V mojem primeru pač za mačko.
O elementalih piše Ogorevc v Integralni biorgonomiji.
Vem, da imam v Integralni biorgonomiji to podano, vendar je nisem našel. Sem pač prijel drugo knjigo s police. Je bilo že tako prav. Sem potem tam druge stvari prebiral. Elemental sem napisal ker mi je bila to prva asocijacija, med prebiranjem posta od ander-ja. Verjetno je, da gre za vzorec ali ?program???, ki sem ga mogoče preveč analiziral preveč deloval na mentalu. No, glede tega tudi še nisem ziher. Očitno moram prej še kaj spucat, da bom to razrešil. Med meditacijo nisem dobil odgovora, bo potrebno večkrat.
To z luknjo med lopaticama, pa verjamem, da ni prijetno. Če je že toplota včasih moteča, kaj šele občutek vakuma
lp
No, glede tega tudi še nisem ziher. Očitno moram prej še kaj spucat, da bom to razrešil. Med meditacijo nisem dobil odgovora, bo potrebno večkrat.
Pa verjetno ti bo še kak štručko na forumu postregel s kakšnim bolj natančnim nasvetom. ![]()
V bistvu sem začel to opažati po cca 10-15 dneh. Se prvi, da sem sebe mogoče malo spucal, da sem bil lažje kanal za druge. V mojem primeru pač za mačko.
:prst: Plus tega se je verjetno mačka po 15 dneh že toliko 'nabila' z energijo, da potrebuje vedno manj. Naš pesek recimo sploh noče reiki-ja - vsaj ne preko mene. Ko ga crkljam, se odprem za reiki, in takoj trzne in hoče stran, tako da preneham in nadaljujem z običnim cartanjem, česar pa se ne brani.
Mogoče mu ne odgovarja energija ali pa preprosto ne potrebuje.
Plus tega se je verjetno mačka po 15 dneh že toliko 'nabila' z energijo, da potrebuje vedno manj
No s tem si mi odprla novo vprašanje. Sam sem mnenja, da se energije ne da skladiščiti. Lahko se nabiješ z njo, ter jo skozi svoje delovanje preoblikuješ, npr. slikaš, delaš ........ vendar s tem razumem, da si pretočen kanal, se zavedaš, da si povezan tako navzgor kot z zemljo. Energija teče neprenehoma.
Ali torej, ko delaš reiki nekomu drugemu, samo kanaliziraš energijo ali se istočasno, preko reikija tudi ojača kanal za pretok energije, ki ga ima ta posameznik? Saj bi imelo smisel, da lahko vsak pride do vira in se ne poslužuje pomoči. Vem da je včasih kakšna stopnica previsoka in potrebuješ pomoč koga, ki je kakšen korak pred tabo. V končni fazi pa moraš sam poskrbeti zase. / ... izjeme potrjujejo pravilo.../
lp,
Zdravo Neo,
jaz ti na vsa vprašanja ne znam odgovorit, kr sem še čisto frišna v tem tako v praksi kot v teoriji. Kar si napisal pa mi je blizu. :prst: Z 'nabila' nisem mislila na skladiščenje, pač pa na morebitem primanjkljaj, ki ga ima lahko mačka, človek na določenem organu, čakri... ki pa je (kot si predstavljam) posledica kakšne blokade ipd. Z reikijem to blokado očistiš (pozdraviš travmo) in pretok energije (zemeljsko-božansko) steče neovirano, kanal se tudi razširi in s tem se pojača pretok. Tako si v tej fazi jaz to razlagam. ![]()
Na misel mi je prišel stavek, ki ga veliko ljudi izreče, ko pride z dopusta - namreč da si je nabrala energije. Morda se energijo do neke mere celo da 'uskladiščiti' oz. 'se nabiti' z njo, samo kaj ko zaloge kar hitro skopnijo. Plus tega zakaj bi skladiščil, bolje delat na pretočnosti, pa je imaš v vsakem trenutku toliko kot je potrebuješ in je lahko sprejmeš.
Lp
Z 'nabila' nisem mislila na skladiščenje, pač pa na morebitem primanjkljaj, ki ga ima lahko mačka, človek na določenem organu, čakri... ki pa je (kot si predstavljam) posledica kakšne blokade ipd. Z reikijem to blokado očistiš (pozdraviš travmo) in pretok energije (zemeljsko-božansko) steče neovirano, kanal se tudi razširi in s tem se pojača pretok. Tako si v tej fazi jaz to razlagam.
No pa saj odgovor je čisto dober :prst:
Sam bi dodal, da ko prideš do blokade, ti reiki pomaga, da jo lahko ozavestiš. Če je naprimer nek vzorec ga lahko transformiraš in sprostiš. No tako si jaz razlagam.
lp
ar3ka, Neo sta prišla sama do odgovorov in sem vesel, da je temu tako.
Malo na kratko še dodajam:
Živali za razliko od nekaterih ljudi, vejo kdaj imajo dovolj energije. Ko ne rabijo več enostavno zbežijo stran ker jim je moteče. Če žival ni bolna rabi včasih le nekaj sekund energije (reikija), da se poveže božansko – zemeljsko (ali se samo malo osveži) in to je to.
Z Reikijem se odpira srce in ko se srce odpira ljubezni včasih zna boleti. S tem ko se prebija srce skozi ščit (osrčnik), ki je okrog njega – s tem se srce čisti. Ta ščit naredimo da nas ne bi prizadele stvari in s tem zapremo srce za ljubezen. Ko smo razočarani v ljubezni s strani partnerja, dostikrat sprejmejo odločitev, »nikomur več ne bom dopustil, da se mi tako približa v življenju«. Zaradi takšne odločitve lahko imamo kasneje težave v partnerskem odnosu – se ne moremo odpreti ljubezni, čeprav bi hoteli.
Dostikrat imajo tudi moški zaprto srce, zaradi tega ker moški pač ne izražajo čustva, npr: prepričanje, ki je preneseno iz rodov v rod – »moški ne jočejo«….
Energija naj bo ves čas pretočna, če se pa zadržuje nastane blokada.
Več delamo na sebi, hitreje in v večjih količinah se energija pretaka skozi nas in s tem se naš kanal širi.
Res je ko pridemo z dopusta je dostikrat slišati, da smo se nabrali nove energije, kar je tudi res, ker je energija okolja v katerem smo bili različna od naše vsakdanje (navajene) imamo novo informacijo v našem polju. S tem se lahko osvobodimo zastale energije, še posebej, če smo bili na morju, ker so tam vedno prisotni negativni ioni (negativni ioni, na nas delujejo pozitivno) in z njimi se »čisti« tudi naša energija. Slično je tudi z drugimi kraji kot so slapovi, gore, gozd,…vse te energije okolja nam pomagajo, da se lažje energija pretaka skozi nas.
Neo ali si mislil še na kaj drugega?
Lp
Neo ali si mislil še na kaj drugega?
Hvala za odgovor. Zoran to kar si napisal se mi zdi da je bistvo. Enako menin, da s tem ko delaš na sebi širiš svoje zavedanje o tem, da si pretočen kanal za energijo. S tem tudi "jačaš svojo energijo", jo dobiš toliko kolikor jo potrebuješ v danem momentu. Pa še s časom začneš opažati za kaj jo izgubljaš, kje jo daješ drugim... stvari, dogodki, osebe..., pa ti je ni treba. Vedno bolj jo lahko usmeriš v tisto, kar želiš.... pomaga disciplina. Še dobro da pomaga tudi za to
![]()
lp
Z Reikijem se odpira srce in ko se srce odpira ljubezni včasih zna boleti. S tem ko se prebija srce skozi ščit (osrčnik), ki je okrog njega – s tem se srce čisti.
Mene je že na tečaju nekaj špikalo pri srcu, doma pa tudi. Je fajn slišat, da je to samo del zdravljenja.
Aja - dva dni po tečaju so me tako noge bolele (prav občutek oteklih, težkih nog). Sprva sem mislila, da je kaj narobe, potem pa sem pomislila, da se verjetno prizemljujem (pa tudi Tjaša me je pomirila z opisom podobne izkušnje :rose: ). Očitno me je zadnji mesec res čisto odneslo...
Kako ste kaj ostale tečajnice iz Maribora?
:rose:
Zoran to kar si napisal se mi zdi da je bistvo. Enako menin, da s tem ko delaš na sebi širiš svoje zavedanje o tem, da si pretočen kanal za energijo. S tem tudi "jačaš svojo energijo", jo dobiš toliko kolikor jo potrebuješ v danem momentu.
Se popolnoma strinjam s tabo
Pa še s časom začneš opažati za kaj jo izgubljaš, kje jo daješ drugim... stvari, dogodki, osebe..., pa ti je ni treba. Vedno bolj jo lahko usmeriš v tisto, kar želiš.... pomaga disciplina. Še dobro da pomaga tudi za to
Vidim, da sedaj opažaš spremembe pri sebi, da se zavedaš stvari, ki ti jemljejo energijo. Ta faza je zelo zanimiva, ker boš vsakodnevno opazil kakšno stvar, ki ti je prej jemala energijo. Res je s tem ti bo ostalo veliko več energije, da boš počel kaj hočeš. Ob tem ti se bodo pa pojavile stvari o katerih nisi niti sanjal ali vedel, da obstajajo – odpre se ti nova stran v življenju. Dobiš lahko veliko navdihov, idej,… kar bi lahko počel v življenju in s tem se ti napolni tudi tisti prazni del tebe. Počasi se ti začnejo stvari odvijati v drugo smer, življenje na prosto gledaš iz strani, ki ga prej nisi videl. Lahko pridejo takšne ideje, zamisli, vizije,.. da boš kar presenečen nad sabo, koliko stvari boš od enkrat imel za početi.
Tako se je približno odvijalo meni in mislim, da si tudi ti sedaj v tej fazi – faza prijetnih sprememb.
Uživaj v vsakem trenutku v življenju in ga sprejmi.
lp ![]()
Vabilo:
REIKI Tečaj 2. stopnje.
Reiki je preprosta in učinkovita življenjska energija, s katero pridobimo sposobnost samozdravljenja ter sposobnost, da lahko pomagamo drugim. S tem, ko se nam srce odpre za brezpogojno ljubezen, pridobimo sposobnost, da pridemo v stik s svojo dušo. Duša pa ima dostop do vseh informacij, ki so za naše zdravje in življenje potrebne, da lahko živimo tako kot hočemo. S pomočjo Reiki energije vplivamo na naše misli, čustva in s tem spreminjamo informacije v celicah, ki pripeljejo do ozdravitve.
Kaj vse lahko z Reikijem pridobimo:
- vzpostavi se povezava božansko – zemeljsko;
- odpira srce za ljubezen;
- celostno se zdravi telo;
- poveča se nam energija v telesu;
- vzpodbujajo se naravne obrambne sposobnosti organizma.;
- razstruplja se telo in sproščajo se energijske blokade;
- pomaga pri samozdravljenju in duhovnem razvoju;
- izboljša se psihofizično stanje;
- izboljša se imunski sistem;
- sprošča mišice in živčne napetosti;
- poveča se samozaupanje in samozavest;
- pomaga pri bolečinah in stresu;
- organizem se pomladi;
- pomaga pri kreativnosti;
- pomaga, da spremenimo način življenja;
- prenos energije na daljavo;
- pomoč po operaciji ali poškodbi.
Za začetek dela z Reikijem je potrebna iniciacija, ki nas poveže v srcu, duši, telesu in duhu.
Pri iniciaciji vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, ki se s tokoma iz središča vesolja in iz središča zemlje združi v srcu in od srca potuje naprej v roke. Roke se počasi ogrevajo in če jih položimo na telo večinoma začutimo toploto.
Reiki vzbuja v nas radost, ljubezen in predvsem se v nas naseli mir.
Z Reikijem lahko zdravimo raznorazne bolezni, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Enako, kot pomaga nam, lahko mi potem pomagamo drugim ljudem, živalim, rastlinam.
Z iniciacijo v reiki 2, pridobimo večjo sposobnost usklajevanja energij na višjih ravneh. Postanemo prevodnejši za pretok energije. Poveča se tudi hitrost in moč energije v nas, s tem ko v iniciaciji pridobimo simbole. Simboli nam pomagajo, da se hitreje sestavimo v prvotno stanje enosti. Na tej ravni se začnemo učiti zaznavati, reiki in druge vodnike. Dodatno se poveča samozavest za obvladovanje v vsakodnevnih situacijah.
Tečaj je v Ljubjani.
Kdaj: sobota - 29.05.2010, Ura: od 9.00 - 16.00 ure.
Tečaj vodim: Zoran Zavor
Tečaj je namenjen vsem, ki že imate reiki 1. stopnje, ne glede kje ste bili iniciirani.
Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com, zoran.zavor@gmail.com ali 070-824-799
Aja - dva dni po tečaju so me tako noge bolele (prav občutek oteklih, težkih nog). Sprva sem mislila, da je kaj narobe, potem pa sem pomislila, da se verjetno prizemljujem (pa tudi Tjaša me je pomirila z opisom podobne izkušnje :rose: ). Očitno me je zadnji mesec res čisto odneslo...
Res je, ko dlje časa nisi prizemljen, velikokrat noge z bolečino vejo pokazati, da je prišel čas, da se spomniš na zemeljko energijo in se prizemljiš. Dobiš tisto težo v nogah, da lahko pozornost usmeriš proti zemlji in se ne oziraš, toliko v zrak, da bodo stvari padle z neba.
Preveč se ljudje usmerjamo navzgor in iščemo rešitve v zraku. Premalo gledamo na zemljo - a na zemlji so rešitve.
Vsi, ki iščemo rešitve v zraku, pa jih ni, je potrebno obrniti pozornost na zemljo.
Reiki je tisti, ki ti lahko pomaga uravnovesiti obe povezave enakomerno (božansko - zemeljsko). Šamanske stvari (kot je npr: žival moči), ti pa prinese še dodatna navodila, razumevanje moč,.. kako vse te stvari narediti na zemlji.
p.s: to sporočilo ni namenjeno samo tebi ar3ka, si mi pa dala povod, da to napišem.
lp ![]()
p.s: to sporočilo ni namenjeno samo tebi ar3ka, si mi pa dala povod, da to napišem.
lp
Ok ![]()
Pesem Duše » Osebna rast in duhovnost » Reiki