176

Re: Reiki

veruška je napisal/a:

Sem čist nova  smile pravkar prijavljena, ker sem po netu iskala informacije o delu na sebi po 3. stopnji.
V sredo sem bila inicirana v reiki 3. in 4. stopnjo Usui Reikija. smile  Zanimajo me vaje, kaj sedaj delam? hmm
Vsak dan  - zvečer imam mentalno čiščenje :srcek: , včasih meditiram cool , zdravim se, če tako čutim sama ali če potrebujem. :prst:
Kako še lahko delam na sebi? :rose:
So še kakšne posebne vaje?

Pozdravljena Veruška,
po tretji stopnji se opravi Reiki blagoslov v trajanju 63 dni za preteklost, sedanjost in prihodnost. To pomeni, da pozdraviš in napolniš z ljubeznijo trenutke v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Na tak način se ti Reiki popolnoma usede vate.

Meni osebno se ne zdi smiselno, da od enkrat dobiš Reiki iniciacijo 3 in 4, ker preden lahko ti iniciraš dalje je potrebno, da sama prideš v ravnovesje in se uskladiš z Reiki energijo v svojem telesu, to pa se zgodi po Reiki blagoslovu.

A na iniciaciji, ko si bila nisi dobila vaj?
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zdravo Zoran,
Ja sem dobila skripto okvirno z navodili, predvsem potek iniciacij in nekaj teorije o 3. in 4. stopnji , vse super, vem da je 3. stopnja delo na sebi, mentalno čiščenje, vendar moja učiteljica prakticira tako, da v bistvu moraš sam delati in sam ugotoviti kaj je zate najboljše. No 1. in 2. stopnja sem se v dveh letih spremenila za 100% in res vsaki dan delam s seboj.
če me kaj zanima jo pokličem in super. No ker pa vem da več ljudi več ve, pa me zanimajo izkušnje in delo še kakega reikista, ki je dal že to čez, zanima me vse, prav vse, berem - požiram znanje...
hvala za tvoj odgovor.
Mi priporočaš še katero knjigo?
smile lp, v.

Rad se imej, dobro misli in veliko se smej.

178

veruška je napisal/a:

Ja sem dobila skripto okvirno z navodili, predvsem potek iniciacij in nekaj teorije o 3. in 4. stopnji , vse super, vem da je 3. stopnja delo na sebi, mentalno čiščenje, vendar moja učiteljica prakticira tako, da v bistvu moraš sam delati in sam ugotoviti kaj je zate najboljše.

Saj to je ok, da samam prideš do znanja in iskušenj.

veruška je napisal/a:

No 1. in 2. stopnja sem se v dveh letih spremenila za 100% in res vsaki dan delam s seboj.

:prst:  :prst:  :prst:

veruška je napisal/a:

Mi priporočaš še katero knjigo?

Celostni Reiki od Diane Stein je nekako še najboljša na našem tržišču.
smile

Zdravo Zoran,
Seveda,  smile to knjigo imam,  :srcek: kupila sem si jo že pred 2leti, takoj po 1. stopnji res je fenomenalna :prst:  :prst: .
Po njej sem se naučila za 1. in 2. stopnjo. Bila mi je in mi je še vedno v veliko korist. Imam tudi druge kjige, ki so mi v pomoč od Luise Hay - Telo je tvoje, Moč je v tebi :rose:  :rose: , od Doreen Virtue - Angelska terapija smile  smile ,pa še mnogo drugih z duhovno vsebino, ki so mi v vsakodnevno pomoč, ko rabim, vzamem knjigo in preberem naključno kjer se mi odpre, ponavadi je vedno točno to, kar rabim v tistem trenutku.
Na vas sem se obrnila z namenom, da mi iz svojih izkušenj ali iz izkušenj vaših strank kaj več poveste, kako začnete dan, kako končate dan, kaj rečeš, komu se zahvališ, kaj vsak dan narediš, ali je to meditacija, reiki terapija na sebi, uglaševanje čaker, je to morda še kaj drugega. Zanima me, znanje kar požiram...
Me veseli, če boste vaše poglede delili z menoj.
Prijazno vas pozdravljam in želim vse dobro  smile

180

veruška je napisal/a:

Seveda,  smile to knjigo imam,  :srcek: kupila sem si jo že pred 2leti, takoj po 1. stopnji res je fenomenalna :prst:  :prst: .
Po njej sem se naučila za 1. in 2. stopnjo. Bila mi je in mi je še vedno v veliko korist. Imam tudi druge kjige, ki so mi v pomoč od Luise Hay - Telo je tvoje, Moč je v tebi :rose:  :rose: , od Doreen Virtue - Angelska terapija smile  smile ,pa še mnogo drugih z duhovno vsebino, ki so mi v vsakodnevno pomoč, ko rabim, vzamem knjigo in preberem naključno kjer se mi odpre, ponavadi je vedno točno to, kar rabim v tistem trenutku.

To je super takrat si povezana z božansko zavestjo v sebi in dobiš tisto kar rabiš. Verjetno tudi na tak način izbiraš knjige.

veruška je napisal/a:

Na vas sem se obrnila z namenom, da mi iz svojih izkušenj ali iz izkušenj vaših strank kaj več poveste, kako začnete dan, kako končate dan, kaj rečeš, komu se zahvališ, kaj vsak dan narediš, ali je to meditacija, reiki terapija na sebi, uglaševanje čaker, je to morda še kaj drugega. Zanima me, znanje kar požiram...
Me veseli, če boste vaše poglede delili z menoj.

Veruška , prosim preberi odgovore pod to temo pa boš dobila odgovore na vprašanja. Mislim, da je vse od tega že napisano, če kaj ni vprašaj.

Pri reikiju in pri vseh ostalih stvareh, ki jih počneš  je zelo dobro da si hvaležna.  Zjutraj se zahvališ za to kar si živa, da lahko občutiš radost v življenju. Zahvališ se za lep dan in za vse kar ti pade na pameti, tudi za tisto kar še nimaš, pa bi hotela imeti.

Mogoče bo še kdo drug delil svoje izkušnje z reikijem?
smile

smile Hvala za odgovor, Zoran.
Bom se sprehodila po forumu na to temo. :rose:
Prijeten dan želim še naprej tebi in vsej tvoji ekipi. :prst:  :prst:  :prst:

182

Zoran je napisal/a:

Mogoče bo še kdo drug delil svoje izkušnje z reikijem?
smile

Kakor imam izkušenj z reikijem, se ga zna doživeti kot izredno močan pretok energije (se lahko vse okoli bliska in grmi) ali je kot nežna sapica. Kako močan pretok reikija bomo imeli v sebi, je popolnoma odvisno od nas, od naše odprtosti za energije in za dajanje.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

smile Zdravo Urška
Ja se strinjam s teboj, meni vedno teče energija super, sem pa res 1.leto delala na sebi vsak dan, drugo leto pa sem začela z zdravljenjem domačih, moža in sina, kadar sta mi dovolila, seveda,ko sta zdravljenje potrebovala, starejšega sina sem pa na daljavo, ker ni bilo priložnosti drugače. Seveda sem vprašala v mislih njega in reiki vodnikom povedala namero, naslovila prošnjo. Dodala sem tudi, da če ne bo sprejel reiki energije naj pa gre tam, kjer je najbolj potrebna. Sedaj po 3. In 4. Stopnji pa me je že prosila prijateljica in danes ji bom naredila 3. Seanso. sama zase delam tudi s kristali, s kameno strelo imam 2 konici, si čistim čakre. Selenit uporabljam za čiščenje,umivanje aure. Imam še ostale kristale, ki jih uporabljam po potrebi, pri meditaciji. Pijem eliksir z citrinom,roževcem, kameno strelo, ametistom vsak dan, voda je čudovita in mi zelo paše.
Toliko, zdaj grem pa kolegici narediti celostno terapijo reikija. Pa,pa.

Zanima me, če bo kaka reiki delavnice 1. stopje tudi v MB?

Zoran je napisal/a:

Zato je bitno imeti vedno na mislih povezavo božansko – zemeljsko, ki jo lahko narediš z reikijem, haro, os – sveta, merkavo, … takrat  lahko razločiš katera so tvoja čustva in katera ne.

Berem po forumu na temo reiki,vse do sedaj mi je bilo znano.....
Zoran, mi lahko kaj več poveš o tem? Hara, sveta os , merkava? Kako se to naredi?
Prečudovito soboto ti želim.:)

Zoran je napisal/a:

Reiki 3, ti pa po opravljenem 60 dnevnem blagoslovu ( blagoslov delaš 20 dni preteklost, 20 dni sedanjost in 20 dni prihodnost) prinese večjo sposobnost, da lahko živiš kot hočeš.

Zoran zdravo,
Zanima me tud tole, napiši mi prosim, kako dela blagoslove? Malo bolj podrobno in po domače.
Hvala, hvala, hvala.
:srcek:  smile

187

Vanja70 je napisal/a:

Zanima me, če bo kaka reiki delavnice 1. stopje tudi v MB?

Vanja,
trenutno nimam v planu, narediti delavnice za Reiki v Mariboru. V Ljubljani so vse delavnice 50 metrov stran od železniške postaje, tako da lahko vsak pride, ki nima lastnega prevoza.
smile

188

veruška je napisal/a:

Berem po forumu na temo reiki,vse do sedaj mi je bilo znano.....
Zoran, mi lahko kaj več poveš o tem? Hara, sveta os , merkava? Kako se to naredi?

Veruška,
na prvi strani: www.pesem-duse.com so opisi, pod temo meditacije.
smile

189

veruška je napisal/a:

Zanima me tud tole, napiši mi prosim, kako dela blagoslove? Malo bolj podrobno in po domače.

Blagoslove, pokažem kako se delajo na tečaju in če ti jih tukaj opišem ne boš imela koristi. Vem, da jih dosti učiteljev ne prakticira, vendar vem iz izkušenj, da so potrebni, da se reiki popolnoma integrira v osebo.

Če hočeš  lahko prideš v Brežice pa ti pokažem ali imaš kakšno drugo idejo.
smile

Hvala Zoran za oba odgovora.
Prvega sem našla še isti dan, seveda! Za blagoslove pa bi res prišla do tebe, da mi pokažeš. Sedaj kar samo povem, da blagoslavljam vse prednike, sorodnike tukaj in sedaj in še v prihodnjosti.
Delam v Brežicah, tako da samo povej kje in kdaj.
Delam vsak dan do 15h.
Zelo me tudi zanima tvoj 10 dnevni seminar, samo mi ta mesec in drugi mesec finance ne prenesejo tega izdatka, druga runda, ko bo, bom pa sigurno zraven.

191

Veruška, napiši mi na email, pa se dogovoriva.
smile

192

Začetek avtogenega imam za sabo, me pa ni navdušil. Vaje mi ne gredo, zato sem jih opustila.
Me pa nekaj zanima. Kako je z reikijem? Ali po končani stopnji pomagate, če nekomu pač ne gre in če, kako?
Že vnaprej hvala za odgovor.

193

Boyana je napisal/a:

Začetek avtogenega imam za sabo, me pa ni navdušil. Vaje mi ne gredo, zato sem jih opustila.
Me pa nekaj zanima. Kako je z reikijem? Ali po končani stopnji pomagate, če nekomu pač ne gre in če, kako?

Bojana, pomaga se lahko na več načinov, eden je tukaj z nasveti na forumu, ki je odprt za pomoč, kot tudi drugače če je potrebno. 
smile

194

Vabilo:
REIKI Tečaj 2. stopnje.

Reiki je preprosta in učinkovita življenjska energija, s katero pridobimo sposobnost samozdravljenja ter sposobnost, da lahko pomagamo drugim. S tem, ko se nam srce odpre za brezpogojno ljubezen, pridobimo sposobnost, da pridemo v stik s svojo dušo. Duša pa ima dostop do vseh informacij, ki so za naše zdravje in življenje potrebne, da lahko živimo tako kot hočemo. S pomočjo Reiki energije vplivamo na naše misli, čustva in s tem spreminjamo informacije v celicah, ki pripeljejo do ozdravitve.

Kaj vse lahko z Reikijem pridobimo:

- vzpostavi se povezava božansko – zemeljsko;
- odpira srce za ljubezen;
- celostno se zdravi telo;
- poveča se nam energija v telesu;
- vzpodbujajo se naravne obrambne sposobnosti organizma.;
- razstruplja se telo in sproščajo se energijske blokade;
- pomaga pri samozdravljenju in duhovnem razvoju;
- izboljša se psihofizično stanje;
- izboljša se imunski sistem;
- sprošča mišice in živčne napetosti;
- poveča se samozaupanje in samozavest;
- pomaga pri bolečinah in stresu;
- organizem se pomladi;
- pomaga pri kreativnosti;
- pomaga, da spremenimo način življenja;
- prenos energije na daljavo;
- pomoč po operaciji ali poškodbi.

Za začetek dela z Reikijem je potrebna iniciacija, ki nas poveže v srcu, duši, telesu in duhu.
Pri iniciaciji vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, ki se s tokoma iz središča vesolja in iz središča zemlje združi v srcu in od srca potuje naprej v roke. Roke se počasi ogrevajo in če jih položimo na telo večinoma začutimo toploto.
Reiki vzbuja v nas radost, ljubezen in predvsem se v nas naseli mir.
Z Reikijem lahko zdravimo raznorazne bolezni, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Enako, kot pomaga nam, lahko mi potem pomagamo drugim ljudem, živalim, rastlinam.

Z iniciacijo v reiki 2, pridobimo večjo sposobnost usklajevanja energij na višjih ravneh. Postanemo prevodnejši za pretok energije. Poveča se tudi hitrost in moč energije v nas, s tem ko v iniciaciji pridobimo simbole. Simboli  nam pomagajo, da se hitreje sestavimo v prvotno stanje enosti. Na tej ravni se začnemo učiti zaznavati, reiki in druge vodnike. Dodatno se poveča samozavest za obvladovanje v vsakodnevnih situacijah.

Tečaj je v Ljubljani.

Tečaj vodim: Zoran Zavor

Tečaj je namenjen vsem, ki že imate reiki 1. stopnje, ne glede kje ste bili iniciirani.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com, zoran.zavor@gmail.com ali 070-824-799

195

Boyana je napisal/a:

Hvala, najbrž bom imela na tisoče vprašanj. Vseeno bom poskušala speljati avtogeni do konca. Zagotovo pa na reiki pridem k vam. Lep pozdrav. smile

196

Boyana je napisal/a:

Hvala, najbrž bom imela na tisoče vprašanj. Vseeno bom poskušala speljati avtogeni do konca. Zagotovo pa na reiki pridem k vam. Lep pozdrav. smile

Z avtogenim treningom nimam osebnih izkušenj je pa verjetno metoda, ki so rezultati vidni kasneje.
Le pridno vadi naprej.

smile

197

Boyana je napisal/a:

Vseeno bom poskušala speljati avtogeni do konca.

:prst: Vsaka čast. smile Ker jaz namreč nimam potrpljenja, da bi nadaljevala z neko stvarjo, ki mi že od začetka ne leži. Kaj je šele končala.  yikes

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

198

Vabilo:
REIKI Tečaj 2. stopnje.

Reiki je preprosta in učinkovita življenjska energija, s katero pridobimo sposobnost samozdravljenja ter sposobnost, da lahko pomagamo drugim. S tem, ko se nam srce odpre za brezpogojno ljubezen, pridobimo sposobnost, da pridemo v stik s svojo dušo. Duša pa ima dostop do vseh informacij, ki so za naše zdravje in življenje potrebne, da lahko živimo tako kot hočemo. S pomočjo Reiki energije vplivamo na naše misli, čustva in s tem spreminjamo informacije v celicah, ki pripeljejo do ozdravitve.

Kaj vse lahko z Reikijem pridobimo:

- vzpostavi se povezava božansko – zemeljsko;
- odpira srce za ljubezen;
- celostno se zdravi telo;
- poveča se nam energija v telesu;
- vzpodbujajo se naravne obrambne sposobnosti organizma.;
- razstruplja se telo in sproščajo se energijske blokade;
- pomaga pri samozdravljenju in duhovnem razvoju;
- izboljša se psihofizično stanje;
- izboljša se imunski sistem;
- sprošča mišice in živčne napetosti;
- poveča se samozaupanje in samozavest;
- pomaga pri bolečinah in stresu;
- organizem se pomladi;
- pomaga pri kreativnosti;
- pomaga, da spremenimo način življenja;
- prenos energije na daljavo;
- pomoč po operaciji ali poškodbi.

Za začetek dela z Reikijem je potrebna iniciacija, ki nas poveže v srcu, duši, telesu in duhu.
Pri iniciaciji vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, ki se s tokoma iz središča vesolja in iz središča zemlje združi v srcu in od srca potuje naprej v roke. Roke se počasi ogrevajo in če jih položimo na telo večinoma začutimo toploto.
Reiki vzbuja v nas radost, ljubezen in predvsem se v nas naseli mir.

Z Reikijem lahko zdravimo raznorazne bolezni, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Enako, kot pomaga nam, lahko mi potem pomagamo drugim ljudem, živalim, rastlinam.
Z iniciacijo v reiki 2, pridobimo večjo sposobnost usklajevanja energij na višjih ravneh. Postanemo prevodnejši za pretok energije. Poveča se tudi hitrost in moč energije v nas, s tem ko v iniciaciji pridobimo simbole. Simboli  nam pomagajo, da se hitreje sestavimo v prvotno stanje enosti. Na tej ravni se začnemo učiti zaznavati, reiki in druge vodnike. Dodatno se poveča samozavest za obvladovanje v vsakodnevnih situacijah.

Kdaj: sobota – 19.03.2011, Ura: od 09.00-16.00.

Kje: Ljubljana, Neubergerjeva 9,

Tečaj vodim: Zoran Zavor

Tečaj je namenjen vsem, ki že imate reiki 1. stopnje, ne glede kje ste bili iniciirani.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com, zoran.zavor@gmail.com ali 070-824-799

199

Živijo, jaz tudi prebijam led s prvim postom smile V soboto sem bila na reikiju 1. stopnje pri vas in je bilo SUPER!  :srcek:  Delo na sebi in meditacija so bili že prej del mojega vsakdana, je pa življenje dobilo čisto novo dimenzijo in globino z reikijem. :srcek:  Čudoviti ste v pomoči ljudem v stiski in rasti in neverjetno odzivni na forumu, ki je neprecenljiv vir izkušenj. Enako za vse forumiste smile
Imam pa eno vprašanje - ko se odpiram reikiju (predvsem če stojim) in tudi medtem ko delam reiki komu drugemu, me začne dejansko zanašati (ne samo v mislih) na vse konce (naprej, nazaj, vstran) - kot bi to počela neka sila. To se mi je že dogajalo, ko sem bila pri bioterapevtki in mi je delala neke vrste psihokinezo. Kaj to pomeni? Morda nisem v ravnovesju ali dovolj prizemljena? (občutka sicer nimam, da je to problem, seveda pa se lahko popolnoma motim  tongue)
Hvala za pomoč in prisrčen pozdrav!

200

Ninja je napisal/a:

Živijo, jaz tudi prebijam led s prvim postom  smile

Dobrodošla smile

Ninja je napisal/a:

Delo na sebi in meditacija so bili že prej del mojega vsakdana, je pa življenje dobilo čisto novo dimenzijo in globino z reikijem. :srcek:

Super me veseli  :prst:  smile  :prst:

Ninja je napisal/a:

V soboto sem bila na reikiju 1. stopnje pri vas in je bilo SUPER!  :srcek:    Čudoviti ste v pomoči ljudem v stiski in rasti in neverjetno odzivni na forumu, ki je neprecenljiv vir izkušenj. Enako za vse forumiste smile

Hvala smile

Ninja je napisal/a:

Imam pa eno vprašanje - ko se odpiram reikiju (predvsem če stojim) in tudi medtem ko delam reiki komu drugemu, me začne dejansko zanašati (ne samo v mislih) na vse konce (naprej, nazaj, vstran) - kot bi to počela neka sila. To se mi je že dogajalo, ko sem bila pri bioterapevtki in mi je delala neke vrste psihokinezo. Kaj to pomeni? Morda nisem v ravnovesju ali dovolj prizemljena? (občutka sicer nimam, da je to problem, seveda pa se lahko popolnoma motim  tongue)
Hvala za pomoč in prisrčen pozdrav!

Ninja, to vrtenje se dogaja in je normalen pojav, ko se energije posedajo v tebe je lahko takšen občutek, da te nosi, ziba. Če na tak način zaznaš spremembe je to čisto normalno in samo dopusti, da se stanje umiri. Meni se je tudi to dogajalo po iniciaciji v Reiki.
Ko rabiš veliko energije te lahko močno obliva in jo samo spusti, da se usede. Najverjetneje si zelo občutljiva za energije in dejansko zaznaš pretok, kar pa ni slabo. Ker pa na to nisi navajena se pa lahko pojavi strah in ga samo spusti ven, da gre.
Tako močan občutek mine, ko se tvoja energijska telesa (aura) in fizično telo, uskladita v delovanju in ti energija postane domača.
Za začetek, pa je mogoče bolje da sediš, če imaš občutke vrtenja, da se boš počutila varno.
Na začetku (21 dni) več delaj na sebi, drugim le občasno.

Opazuj se in javi kako ti gre.

smile