226

Re: Reiki

AndrejaZ je napisal/a:

Težko je zaobiti te stiske ampak med sprejemanjem te božanske energije mi ni nič tuje, nič ni neprijetno, nič ni odveč. Je le sreča in spokojnost.
Malo se še lovim pri meditaciji, strah ostaja, da delam kaj narobe. Ne vem če to kaj čutim, res čutim. Verjetno vaja dela mojstra ali kako?  big_smile

Ja vaditi je potrebno in potem lahko obvladuješ stvari ki se ti dogajajo.
Od časa ko si napisala to sporočilo je minilo že nekaj časa in verjetno že bolj obvladaš stvari kot takrat?

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

227

Primoz je napisal/a:

Ljubezen na splošno so jo oglaševali kot neko aktivno vznemirljivo stvar se je izkazalo, da je nekaj ravno nasprotnega, občutim jo kot popolno umirjenost brez nikakršnih skrbi ali sploh česa drugega.

Super je ko dobiš sam sposobnost spoznati svoje občutke na svoj način in ustvariti svojo mnenje.

Primoz je napisal/a:

Čez dan gledam, da živim čim bolj zdravo, oziroma, da izboljšam svoje slabe navade. En večer sem šel ven na koncert in ker mi je bilo brez alkohola čisto vredu sem si rekel, da se ne bom silil pit. Kasneje sem se odločil, da grem le na en kozarček pa je že kolega za šankom jamral, da naju ne vidi kelnar, da sva nevidna, še nekaj časa sem bil tam, nato sem si rekel, da to je znamenje, da ne potrebujem pijače in sem šel stran  smile

:prst:  :prst:

Primoz je napisal/a:

Zanimivo je, da dohtar pravi da je z mano vse ok, pa nekako čutiš da ni. Po reikiju se dostikrat te napetosti sprostijo.

Primoz je napisal/a:

Pa na splošno gledam na stvari bolj pozitivno, ne počutim se več toliko neprijetno ali pa žalostno kar brez razloga.

To je super, ko imaš sam moč spremeniti stvari in dopustiti dobremu da pride v življenje.
smile

Pozdravljeni

sem nova na forumu in nova pri reiki zadevi. Prebrala sem že celo temo, pa men še zmer ni jasno kako je najboljš se odpret tko za cel dan, kaj je potrebno izgovorit, pa kaj sledi a je potrebno dat roke kam na telo al kako? Pa zahvala kdaj sledi a takoj al na koncu dneva? Pa če se odpreš z prošnjo recimo za pomoč pri zaposlitvi-kako? Sem čist izgubljena, vidim, da mi ni blo čist dobro razloženo vse skupi. Pomoč prosim prosim, če je kdo tko dobr pa mi razloži, ker sem še začetnik...

229 Nazadnje urejal Ninja (06.01.2013 21:32:42)

Živijo sibeyba in dobrodošla smile Nič naj te ne skrbi, nič ni narobe, vsa vprašanja so čisto na mestu in sestavni del procesa učenja in osebne rasti. Vsak učitelj ima nekoliko drugačen način in svoje izkušnje, ki so zanj najboljše. Na začetku se je dobro držati neke osnove, sčasoma pa si začneš zaupati in se povsem ravnati po tem, kar ti začutiš, da bi naredila v nekem trenutku. Prav tako se na tečajih rado dogaja, da kaj preslišimo. Vse nam je novo, čustveno je nabito dogajanje in preprosto ne uspemo vsemu slediti.

Priporočam, da se reikiju odpreš, takoj ko se zjutraj zbudiš. Obe roki položi na svoje srce in izgovori afirmacijo v tem smislu: "Odpiram se, da sem kanal za pretok energije, ki naj bo odprt ves dan. Ves dan naj me zdravi, uči in vodi ustvarjalna energija. Hvala, hvala, hvala." Dobro je, da na začetku odpiranje kanala čim pogosteje ponavljaš, da se utrdi in bolj trajno postavi ("Odpiram se, da sem tak kanal za pretok energije reiki, kot ga potrebujem in je v najvišje dobro"). Reiki kanal si odpri vsakič, ko se spomniš, naj bo čim večkrat dnevno (Zoran na delavnicah pravi na primer vsakič, ko vidiš rdečo barvo ali vsakič, ko vstopiš nov prostor). Sicer pa si roke za odpiranje kanala lahko pložiš kamorkoli na telo, sčasoma pa boš samo pomislila na reiki in že se ti bo postavil kanal. Vaja dela mojstra wink

Enako kot se odpiraš vsako jutro in čez dan, se lahko tudi namensko, na primer za zaposlitev. "Odpiram se, da sem tak kanal za pretok energije reiki, da dobim toliko brezpogojne ljubezni in podpore, kot jo potrebujem pri tem, da najdem zaposlitev, ki je zame v najvišje dobro." Dobro je tudi, da zožaš, kaj si želiš, na primer: "Odpiram se, da sem tak kanal za pretok energije reiki, da najdem zaposlitev, v kateri se bom počutila izpolnjeno, srečno, zadovoljno, bom imela dovolj denarja, mi bo zanimivo, se bom dobro razumela s sodelavci ...".

Prav tako se lahko odpreš, da si tak kanal za pretok energije reiki, da odkriješ, kaj je vzrok za težave - na primer, da ne dobiš službe, se ne počutiš dobro ali te boli glava. Reiki lahko uporabiš za karkoli in tudi reikiraš situacije v preteklosti in prihodnosti. Lahko si na primer vizualiziraš sebe v idealni službi in potem napolniš to vizualizacijo z reiki energijo (odpreš se, da si tak kanal za pretok energije reiki, da si daš podporo za želeno službo) - nato spustiš, da se preko rok z reikijem napolni slika tvoje idealne službe.

Jaz sem ti dala samo nekaj primerov. Vedi, da ni prav in narobe, sledi sebi, igraj se, preizkušaj in uživaj v blagodejnem zdravljenju ljubezni <3 Če pa boš imela še kakršna koli vprašanja - smo tu, da jih razjasnimo smile Srečno <3

Ninja hvala, super si, si mi odgovorila na veliko uprašanj in si me zelo razveselila smile  Me pa zanima ali se je treba pol kej zapret recimo zvečer? Pa rečeno mi je bilo, da se je treba zahvalit...kdaj pa to pride na vrsto? Super, da sem našla tale forum wink  smile

231

Pretok reikija zase nikoli ne zapiramo, zahvalimo pa se vsakič, ko odpremo kanal (tako jaz začutim oziroma naredim). Napisala sem pri prvi afirmaciji, potem pa ne več. Iskrena hvaležnost neverjetno odpira srce, zato je dobro, da se večkrat vprašamo, zakaj smo hvaležni v življenju in ne le, kaj si še želimo smile
Me zelo veseli, da ti je odgovor v pomoč. Če boš malo pobrskala tudi po drugih temah na forumu, mislim, da lahko najdeš še veliko uporabnih vsebin in odgovorov. Sicer pa vedno dobrodošla, da vprašaš kar koli te zanima ali deliš svoje izkušnje. Uživaj na poti ljubezni <3

232

sibeyba je napisal/a:

Me pa zanima ali se je treba pol kej zapret recimo zvečer?

Pozdravljena sibeyba, ko delaš sebi reiki se ne zapiraš, ker je to tvoje naravno stanje in ga skozi dan samo održuješ.
Jaz sem bil tudi takrat na prvi stopnji naučen, da se zapiram - vendar sem ugotovil, da je to nepotrebno in nesmiselno se zapirati lepemu in dobremu.
Zapreš se pa ko delaš drugim, da ti energija ne teče k drugemu.

hvala Zoran, hvala Ninja za pomoč, mi ful pomaga smile

me pa spet zanima nekaj, ko si odpreš kanal in izrečeš svoje želje in položiš roke na srce, koliko časa moraš tako držati roke?

234

sibeyba je napisal/a:

me pa spet zanima nekaj, ko si odpreš kanal in izrečeš svoje želje in položiš roke na srce, koliko časa moraš tako držati roke?

Drži po občutku ali dokler ne začutiš toplote, nato jih lahko prestaviš poljubno kje želiš, po čakrah ali jih lahko imaš na srcu če ti tako odgovarja.
Sledi svojem notranjem občutku in se po njem ravnaj, naj ti telo samo pokaže kdaj in kam da daš roke.

Na začetku lahko traja tudi do minute, da boš občutila toploto, nato pa je to v nekaj sekundah. Na srcu se odpira zato, ker se tam najhitreje začuti pretok.

hvala

a prav razumem, ko začutiš toploto, lahko roke odmakneš s telesa in delaš druge stvari al more to trajati določen čas in se ravnati po občutku? hmm

236

Toplota, ki jo začutiš, je pretok reikija, tako da kar pusti, da teče. Ko si izvajaš reiki po čakrah, na vsaki drži roke nekaj časa, na primer 5 minut ali kakor začutiš. Več kot boš delala, bolj jasen občutek boš dobila, kaj se dogaja in kaj potrebuješ  :prst:

Pozdravljeni vsi skupaj, potrebujem  nasvet.
Sem frišna reikistka,z veliko željo in voljo spoznati in spremeniti sebe na bolje. Zataknilo se mi je malo pri namenu. Vem da je namen pretoka energije zelo pomemben,zato ne bi rada kaj naredila narobe. Zavestno sem se odločila,da preneham kaditi, pa ne vem kako naj definiram namen,da bo energija stekla pravilno. Ali zadostuje,da zaprosim za tak pretok energije reiki z namenom, da se moje telo očisti vseh odvisnosti ali moram prošnjo kako drugače definirati. Prosim vas za pomoč, resnično želim prenehati kaditi,vem da mi bo uspelo,trdno verjamem v pomoč reiki energij,saj določeni učinki se že kažejo na drugih področjih,zdaj pa je dozorela še odločitev glede kajenja. Za vsak nasvet sem iskreno hvaležna.

238

Živijo Dragica in dobrodošla smile Čestitam za reiki in veliko uspeha pri vnašanju ljubezni v svoje življenje  :srcek: Prav tako zelo pohvalno, da ste se odločili prenehati kaditi. Pri odvisnostih je tako, da delamo neko kompenzacijo, se pravi, da vam cigareti zapolnjujejo neko luknjo. Svetujem vam, da razmislite, kakšen je ta manjko. Primer: ali vas cigareti pomirjajo, vas prizemljujejo, vam pomenijo čas zase, ljubezen do sebe, odmik od težav ... potem se odprite, da ste tak kanal za pretok energije reiki, da se znate pomiriti, si vzeti čas zase in vse ostalo, kar ugotovite, preko ljubezni, brez cigaret.
Prav tako se odprite, da ste tak kanal za pretok energije reiki, da se transformirajo škodljivi učinki cigaret na vaše fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo, ter da se prekinejo škodljive vezi med vami in energijo tobaka (cigaret), ter da se transformira energija ugasnjenih cigaret v božansko svetlobo. Vse to tako kot je v najvišje dobro, na božanski način.
Pomembno je, da ugotovite, kaj vam dajejo cigareti in si zapolnite to na drugačen način, da vam ne ostane luknja v življenju. Lahko ste nekaj dni pozorni na to, kdaj prižgete cigaret, kako vam cigareti pomagajo in si vse to zapišete ali se odprete skozi reiki, da vidite, kaj vam cigareti dajejo. Potem naredite po zgornjem postopku. Prav tako se lahko odprete, da ste tak kanal za pretok reiki energije, da dobite podporo pri opuščanju kajenja, in da veste, kako živeti brez cigaret. Nato se skušajte čim manj osredotočati na kajenje in se posvetiti pozitivnim stvarem, nagradite se za to čudovito odločitev.

Dobro je tudi, da se skozi reiki odprete, da ste tak kanal za pretok reiki energije, da se vam uravnajo hormoni (kajenje je predvsem vezano na dopamin) in se na božanski način obnovi nastajanje teh hormonov.

Seveda pa je glavna odločitev in seveda vam bo uspelo! Če je odločitev dovolj močna, morda nič od zgoraj naštetega zares ne potrebujete smile Sporočite, kako vam gre in če naletite na kakšna vprašanja ali krizo, pišite in vam bomo poslali podporo, da bo šlo lažje.

Veliko sreče  :srcek:  :rose:

Hvala Ninja za odgovor,za vse napisano,za vzpodbudo in napotilo.
Tvoje besede so kot božajoča dlan,ki nežno drsi preko duše in vodi srce na pravo pot.
Javim napredek,zagotovo bo in še enkrat iskrena hvala za vse napisano.

Topel objem  :srcek:

240

Dragica, hvala vam, je obojestransko  :srcek:

Pozdravljeni,
imam vprašanje, ki je nekoliko nenavadno, ampak po moje ni nemogoče, da sem edina, ki bi jo to zanimalo... no kakorkoli, naj začnem.
malo več kot leto dni nazaj sem bila na iniciaciji za reiki. prve dni je bila povezava dokaj močna, tudi fizične reakcije sem imela, vendar so minile. kasneje sem ob reikiranju čutila vedno slabšo povezavo in kmalu je ni bilo več, vsaj jaz sem čutila, kot da je ni...če je to sploh mogoče. kolikor vem, se ob iniciaciji odprejo nekaki portali, ki se ne dajo kar zapreti in zato tudi povezava ne zbledi. ali se motim? vesela bom vsakega odgovora ali pojasnila. upam, da povezave nisem izgubila, sploh, ker sem v življenju začela delati korake naprej in to korake z veliko začetnico. ali je možno, da takrat ni bil pravi čas za iniciacijo, kljub temu, da sem si to želela z vsem srcem? ali je možno, da moram najprej pri sebi predelati neke stvari, da se potem lahko lotim reikija? hvala že vnaprej

242

smiling.metka je napisal/a:

malo več kot leto dni nazaj sem bila na iniciaciji za reiki. prve dni je bila povezava dokaj močna, tudi fizične reakcije sem imela, vendar so minile. kasneje sem ob reikiranju čutila vedno slabšo povezavo in kmalu je ni bilo več, vsaj jaz sem čutila, kot da je ni...če je to sploh mogoče. kolikor vem, se ob iniciaciji odprejo nekaki portali, ki se ne dajo kar zapreti in zato tudi povezava ne zbledi. ali se motim?

Ko se reiki integrira ga več tako ne čutimo, ko delamo na sebi, razen če smo sesuti. To pa ne pomeni še da ne deluje, ker smo se te energije navadili. Poskusi narediti reiki drugi osebi, pa naj ti ona pove kako čuti. Lahko narediš tudi živali ali rastlini.

Če si pa opustila reiki in nisi delala, pa je priporočljivo da obnoviš 21 dni delo na čakrah, kot po iniciaciji (običajno se pretok vrne v nekaj dneh). Kanal se ne zapre, je enkrat in za vedno, le delati je potrebno.

Če nisi delala reikija, pa če čutiš ti lahko obnovim iniciacijo na daljavo.

Drugače pa ko prerastemo določeno stopnjo je enako občutek, da več ne deluje.

243 Nazadnje urejal Klara (21.01.2013 19:03:47)

Petek, 18.1. 2013, 5. dan blagoslova (z Nino), 6. dan po inciaciji v 3. Stopnjo reikija,
(čas delanja na preteklosti: simbol DAI)

Nekaj mi je reklo naj (na)pišem…

Bila je nedelja, 13.1., ko mi je Zoran (par dni prej pa Urška)  na daljavo naredil iniciacijo reiki 3... močan val svetlobe in občutek lebdenja, je vsekakor skromen opis, a to je trenutno vse, kar lahko zapišem. Z entuzjazmom, ki je v moji naravo, ko se spoznavam z novimi stvarmi, sem se lotila raziskovanja in rokovanja s to novo energijo ali karkoli pač je že, v trenutku, ko sem imela vse pod kontrolo in tipala že vse znano, je kot strela z jasnega, nek res močan snop svetlobe priletel v čelo in mi vzel vso kontrolo in vse poznano…vrglo me je v tempelj, kjer sem očitno kot (tibetanski) deček prejela iniciacijo…vse to mi ni tuje, in tudi ne rabim globoko meditirat, da se mi prikažejo pretekla življenja..včasih se zgodijo, ko s prijateljico debatiram ob skodelici kave ali čaja, zgodi se, ko sem v službi, ali pa ko hodim, tečem, se potepam po svetu..to pride in gre in sem se že navadila. Je pa res, da to zadržim raje zase, povem tistim, katerim lahko. Kar me je pri tem presenetilo in kar sem se iskreno ustrašila, je bila ta močna energija svetlobe...če bi takrat stala, bi verjetno padla, tako pa me je na fotelj le zagugalo in odneslo daleč nekam…ne vem kam…globoko vame in hkrati nekam gor… (paradoks) «huh, kaj je to??!« sem se vprašala…od tistega trenutka mi je postalo jasno, da te energije niso nedolžne, da niso igračka in da se z njimi ravna spoštljivo. Potem se spomnim vzroka, zakaj sem celih 12 let odlašala z iniciacijo v reiki. Zaradi strahospoštovanja in ker sem očitno vedela kaj nosi s sabo…Odgovornost, Spoštovanje, Razumevanje. V tem trenutku se preprosto zaveš, da obstaja nekaj, kar je več od tebe, te preseže v vseh smereh, te pozna do potankosti in pritisne na točke, ki so ranljive…in k temu sledi soočanje. Moji blagoslovi so postali Blagoslovi. Zahvala za iniciacijo je postala Zahvala in ljubezen je postala Ljubezen. Hvala, Hvala, Hvala.
Nakar v ponedeljek dobim zanimiv mail v povezavi s šamanizmom, to s čimer sem se hotela ukvarjat, pa se mi je zdelo, da še ni čas. Po tem klicu sem vedela, da je očitno je, da vsaj poskusim. Ampak izvajat prakso brez bobna je kakor zeliščar brez zeli…vse kar je bilo potrebno, je bilo dati namero… in tako si bom naslednji teden ob polni luni sama izdelala boben... Gospod, ki mi bo pri tem pomagal je rekel »boben te najde, on te sam najde, ne iščeš ti njega«…in ja vsakič, ko pomislim na to, je tam, ki čaka da ga materializiram,čutim njegovo prisotnost in njegov zvok, vem kakšen zvok ima, kakšno vibracijo oddaja…in ve, da prihajam ponj.
Ves čas mi v glavi brni »šaman ni sredstvo bogov, deluje avtonomno, prek njega se pretaka energije, vendar ji ne podlega, zato mora imeti močan axis mundi, steber.« Kako pa bi se sicer lahko dogovarjal za ozdravitve ali vračilo duš z višjimi silami (bogovi, božanstvi), če ne bi bil Človek? Make sense...

V ponedeljek/torek (?), sva se z Nino zmenile, da skupaj delava Blagoslove, ker je dosti lažje in priporočljivo. In sva začeli…pomagala mi je odstranit, odlepit pretekle ljudi, povezave, katere sam enostavno ne vidiš.Hvala.
Občutki so neverjetno, občutek osvobojenosti.

Hrana: ničesar mi ne paše, vse mi ima »slabo« energijo-čutim odpor, razen, »živih« jedi –zelenjava, pa še tisto ne iz trgovine (Spar, Tuš, Hofer…), enostavno začutim odpor…

Ljudje: v tem obdobju sem sama sebi dovolj, a ta teden je poseben: v roku dva dni sem končno prišla do svoje bivše profesorice, ki je sicer težko dosegljiva, pa mi je nekaj reklo, da naj kar grem v njej kabinet, hotela sem se ji namreč zahvalit za diplomsko in narediti neko spravo in ja bila je tam…naredili sva »spravo«, potem sem srečala svojega bivšega (s katerim sem živela skupaj eno leto)- zanimiva je bila točna ura (malo prej ali kasneje bi se zgrešila) in pa pogovor, spoznala Duškota, ker sva se lani prek maila dogovarjala za lekcije didgiridoo-ja (pa do tega ni prišlo, ker imam razbit delovni urnik). Spoznala pa sva se na predstavitvi novega zavoda v Kopru, kjer so kot uvod imeli gonge in didgiridoo..pa mi je spet nekaj reklo, pojdi tja… ).

Počutje: stalna utrujenost, vročina, prehlad, "skurjenot",soočanje z energijo, uglasitev, postavljanje na novo. Noči so energijsko aktivne- slabo spim, zaradi konstantnih dialogov z nekom, ne vem s kom…Napor in transformacija, globoke spremembe. Uvidi, jasnost, rast.

Okolica: Velika podpora s strani prijateljev, ki niso v duhovnih vodah (!) in mame, ko omenim delovanje s šamansko prakso…kar se meni zdi Čudežno.

Nadaljevanje sledi…

Klara

244

Klara, fantastično je brati tvojo izkušnjo! Sem vesela, da si jo delila, predvsem pa hvala tudi tebi - napredki so obojestranski. Morda te že kmalu pozdravim iz konjskega hrbta wink

245

Ninja je napisal/a:

Klara, fantastično je brati tvojo izkušnjo! Sem vesela, da si jo delila, predvsem pa hvala tudi tebi - napredki so obojestranski. Morda te že kmalu pozdravim iz konjskega hrbta wink

končno nekaj spontano spisanega... smile...Tisti zadnji stavek pa: komaj čakam, ne pozabi mms.  :rose:

Klara

246

Klara je napisal/a:

Ljudje: v tem obdobju sem sama sebi dovolj, a ta teden je poseben: v roku dva dni sem končno prišla do svoje bivše profesorice, ki je sicer težko dosegljiva, pa mi je nekaj reklo, da naj kar grem v njej kabinet, hotela sem se ji namreč zahvalit za diplomsko in narediti neko spravo in ja bila je tam…naredili sva »spravo«, potem sem srečala svojega bivšega (s katerim sem živela skupaj eno leto)- zanimiva je bila točna ura (malo prej ali kasneje bi se zgrešila) in pa pogovor, spoznala Duškota, ker sva se lani prek maila dogovarjala za lekcije didgiridoo-ja (pa do tega ni prišlo, ker imam razbit delovni urnik). Spoznala pa sva se na predstavitvi novega zavoda v Kopru, kjer so kot uvod imeli gonge in didgiridoo..pa mi je spet nekaj reklo, pojdi tja… ).

Vidim, da se ti dogaja  wink

247

Jaz imam pa vprašanje. Ko sem se opogumila, da delam reiki na drugih, sem imela dvakrat neprijetno izkušnjo. Prvič je šel skozi hčerko tako močan val energije, da se je skoraj zadušila, naslednji dan je končala pri zdravniku z lažjim vnetjem popljučne mrene. Drugič, ko sem delala prijateljici, sva obe občutili enak pretok oziroma blokade, ki jih ima v telesu. Počasi sva sproščali blokade in občutek je bil odličen. Obe sva spali kot ubiti. Vendar se je pri njej čez približno 24 ur pojavila reakcija na dogajanje prejšnjega dne. Bolečine so bile tako hude, da je morala tri dni jesti tablete proti bolečinam in je komaj vstala iz stola, jaz sem se pa ustrašila, čeprav sem imela prej dober občutek. Vsakič je bila namera v najvišje dobro osebe, ki ji delam reiki. Ali bi morala reiki ponoviti, da se bi se dokončno odpravile blokade, jaz sem se namreč pri prijateljici povlekla nazaj, hčerka pa ni želela imeti več opravka z menoj. Kako naj se odzivamo ko pride do negativne fizične reakcije? Kakšni ljudje tega ne sprejmejo najbolje, s kakšnim argumentom se jih prepriča, da je to bilo za njih najbolje v tistem trenutku.

248

luna je napisal/a:

Ko sem se opogumila, da delam reiki na drugih, sem imela dvakrat neprijetno izkušnjo. Prvič je šel skozi hčerko tako močan val energije, da se je skoraj zadušila, naslednji dan je končala pri zdravniku z lažjim vnetjem popljučne mrene. Drugič, ko sem delala prijateljici, sva obe občutili enak pretok oziroma blokade, ki jih ima v telesu. Počasi sva sproščali blokade in občutek je bil odličen. Obe sva spali kot ubiti. Vendar se je pri njej čez približno 24 ur pojavila reakcija na dogajanje prejšnjega dne. Bolečine so bile tako hude, da je morala tri dni jesti tablete proti bolečinam in je komaj vstala iz stola, jaz sem se pa ustrašila, čeprav sem imela prej dober občutek. Vsakič je bila namera v najvišje dobro osebe, ki ji delam reiki. Ali bi morala reiki ponoviti, da se bi se dokončno odpravile blokade, jaz sem se namreč pri prijateljici povlekla nazaj, hčerka pa ni želela imeti več opravka z menoj. Kako naj se odzivamo ko pride do negativne fizične reakcije?

Luna,
taka reakcija je običajno posledica, da je bilo v notranjosti nekaj potisnjenega in ko človek dobi več energije, pride težava na dan. Ko človek nima dovolj energije za razrešiti stvari, se včasih niti ne pokažejo težave. Zato ko delaš reiki je možno, da pridejo težave ven. Takrat je potrebno nadaljevati, da oseba do konca predela stvari. Drugače pride samo do tega, da nastopi reakcija (ker se je energija dotaknila težave) a težava ni razrešena.

Preden delaš reiki drugim povej, da je možno, da se težave tudi ojačajo in da to pomeni, da je vredu, oziroma ni nič narobe, če nekdo tako odreagira. Reakcija je čisto odvisna od človeka, nekdo odreagira še z večjimi simptomi, nekdo s prehladom, povišano temperaturo, urin –blato drugačen vonj, več znojenja,.. – to so običajne reakcije, ko se telo začne čistiti.

luna je napisal/a:

Počasi sva sproščali blokade in občutek je bil odličen. Obe sva spali kot ubiti. Vendar se je pri njej čez približno 24 ur pojavila reakcija na dogajanje prejšnjega dne. Bolečine so bile tako hude, da je morala tri dni jesti tablete proti bolečinam in je komaj vstala iz stola, jaz sem se pa ustrašila, čeprav sem imela prej dober občutek.

Ko se pojavi bolečina je v večini primerov prisoten močan strah (lahko je strah pred spremembo, oziroma strah pred neznanim) in močan odpor spustiti stare stvari in iti v novo naprej.

luna je napisal/a:

Kakšni ljudje tega ne sprejmejo najbolje, s kakšnim argumentom se jih prepriča, da je to bilo za njih najbolje v tistem trenutku.

Ne rabiš prepričevati, le prej povej možne reakcije, ti ne moreš vedeti, kako bo nekdo odreagiral.

Priporočam ti, da ko delaš reiki, da daš določeno namero za kaj oseba hoče, oziroma, da se oseba odpre, da lahko razreši pri sebi tisto kar želi – ti jo pa podpri.

249

Hvala za pojasnila in nasvete.Se mi je zdelo, da je to rekcija in da se sproščajo stare stvari ali blokade. Samo nisem pričakovala takšne reakcije in sem se ustrašila, da sem koga poškodovala. Kakšen naj bo premor med tem ko se pojavi reakcija. Ali je bolje malo počakat, da se stvari malo usedejo in umirijo, ali naj se v čim krajšem času dela ponovno terapijo, da se tako hitreje odstrani bolečina in vzpostavi ravnovesje. Pa še eno vprašanje. Če se žival umika, ko ji delaš terapijo, pomeni, da ji je dovolj, ali pa da je ne potrebuje. Ali morda lažje prenašajo terapijo ko nisi čisto zraven in se jih dotikaš.

250

Klara je napisal/a:

Bila je nedelja, 13.1., ko mi je Zoran (par dni prej pa Urška)  na daljavo naredil iniciacijo reiki 3... močan val svetlobe in občutek lebdenja, je vsekakor skromen opis, a to je trenutno vse, kar lahko zapišem.

Iniciacija na daljavo se da narediti, vendar nima pomena, če ne veš kaj in kako delati.
Klari je Urška pokazala način, vaje in kako delati na 3 stopnji – jaz sem pa naredil  iniciacijo na daljavo. Iniciacija se lahko naredi na daljavo, vendar je važnejši praktični del – da veš kaj in kako delati.
Predvsem je pa vsaj zame pomembno, da se lahko vse stvari uporabljalo v vsakdanu.