Petek, 18.1. 2013, 5. dan blagoslova (z Nino), 6. dan po inciaciji v 3. Stopnjo reikija,
(čas delanja na preteklosti: simbol DAI)
Nekaj mi je reklo naj (na)pišem…
Bila je nedelja, 13.1., ko mi je Zoran (par dni prej pa Urška) na daljavo naredil iniciacijo reiki 3... močan val svetlobe in občutek lebdenja, je vsekakor skromen opis, a to je trenutno vse, kar lahko zapišem. Z entuzjazmom, ki je v moji naravo, ko se spoznavam z novimi stvarmi, sem se lotila raziskovanja in rokovanja s to novo energijo ali karkoli pač je že, v trenutku, ko sem imela vse pod kontrolo in tipala že vse znano, je kot strela z jasnega, nek res močan snop svetlobe priletel v čelo in mi vzel vso kontrolo in vse poznano…vrglo me je v tempelj, kjer sem očitno kot (tibetanski) deček prejela iniciacijo…vse to mi ni tuje, in tudi ne rabim globoko meditirat, da se mi prikažejo pretekla življenja..včasih se zgodijo, ko s prijateljico debatiram ob skodelici kave ali čaja, zgodi se, ko sem v službi, ali pa ko hodim, tečem, se potepam po svetu..to pride in gre in sem se že navadila. Je pa res, da to zadržim raje zase, povem tistim, katerim lahko. Kar me je pri tem presenetilo in kar sem se iskreno ustrašila, je bila ta močna energija svetlobe...če bi takrat stala, bi verjetno padla, tako pa me je na fotelj le zagugalo in odneslo daleč nekam…ne vem kam…globoko vame in hkrati nekam gor… (paradoks) «huh, kaj je to??!« sem se vprašala…od tistega trenutka mi je postalo jasno, da te energije niso nedolžne, da niso igračka in da se z njimi ravna spoštljivo. Potem se spomnim vzroka, zakaj sem celih 12 let odlašala z iniciacijo v reiki. Zaradi strahospoštovanja in ker sem očitno vedela kaj nosi s sabo…Odgovornost, Spoštovanje, Razumevanje. V tem trenutku se preprosto zaveš, da obstaja nekaj, kar je več od tebe, te preseže v vseh smereh, te pozna do potankosti in pritisne na točke, ki so ranljive…in k temu sledi soočanje. Moji blagoslovi so postali Blagoslovi. Zahvala za iniciacijo je postala Zahvala in ljubezen je postala Ljubezen. Hvala, Hvala, Hvala.
Nakar v ponedeljek dobim zanimiv mail v povezavi s šamanizmom, to s čimer sem se hotela ukvarjat, pa se mi je zdelo, da še ni čas. Po tem klicu sem vedela, da je očitno je, da vsaj poskusim. Ampak izvajat prakso brez bobna je kakor zeliščar brez zeli…vse kar je bilo potrebno, je bilo dati namero… in tako si bom naslednji teden ob polni luni sama izdelala boben... Gospod, ki mi bo pri tem pomagal je rekel »boben te najde, on te sam najde, ne iščeš ti njega«…in ja vsakič, ko pomislim na to, je tam, ki čaka da ga materializiram,čutim njegovo prisotnost in njegov zvok, vem kakšen zvok ima, kakšno vibracijo oddaja…in ve, da prihajam ponj.
Ves čas mi v glavi brni »šaman ni sredstvo bogov, deluje avtonomno, prek njega se pretaka energije, vendar ji ne podlega, zato mora imeti močan axis mundi, steber.« Kako pa bi se sicer lahko dogovarjal za ozdravitve ali vračilo duš z višjimi silami (bogovi, božanstvi), če ne bi bil Človek? Make sense...
V ponedeljek/torek (?), sva se z Nino zmenile, da skupaj delava Blagoslove, ker je dosti lažje in priporočljivo. In sva začeli…pomagala mi je odstranit, odlepit pretekle ljudi, povezave, katere sam enostavno ne vidiš.Hvala.
Občutki so neverjetno, občutek osvobojenosti.
Hrana: ničesar mi ne paše, vse mi ima »slabo« energijo-čutim odpor, razen, »živih« jedi –zelenjava, pa še tisto ne iz trgovine (Spar, Tuš, Hofer…), enostavno začutim odpor…
Ljudje: v tem obdobju sem sama sebi dovolj, a ta teden je poseben: v roku dva dni sem končno prišla do svoje bivše profesorice, ki je sicer težko dosegljiva, pa mi je nekaj reklo, da naj kar grem v njej kabinet, hotela sem se ji namreč zahvalit za diplomsko in narediti neko spravo in ja bila je tam…naredili sva »spravo«, potem sem srečala svojega bivšega (s katerim sem živela skupaj eno leto)- zanimiva je bila točna ura (malo prej ali kasneje bi se zgrešila) in pa pogovor, spoznala Duškota, ker sva se lani prek maila dogovarjala za lekcije didgiridoo-ja (pa do tega ni prišlo, ker imam razbit delovni urnik). Spoznala pa sva se na predstavitvi novega zavoda v Kopru, kjer so kot uvod imeli gonge in didgiridoo..pa mi je spet nekaj reklo, pojdi tja… ).
Počutje: stalna utrujenost, vročina, prehlad, "skurjenot",soočanje z energijo, uglasitev, postavljanje na novo. Noči so energijsko aktivne- slabo spim, zaradi konstantnih dialogov z nekom, ne vem s kom…Napor in transformacija, globoke spremembe. Uvidi, jasnost, rast.
Okolica: Velika podpora s strani prijateljev, ki niso v duhovnih vodah (!) in mame, ko omenim delovanje s šamansko prakso…kar se meni zdi Čudežno.
Nadaljevanje sledi…
Klara