Zoran in Urška,
Besede so namenjene obema, ker sta se oba dotaknila mojega srca, duše, vsak na svoj način. Res to leto ni akademije, a to še ne pomeni, da se moram ustaviti. Ujela sem novi veter in zajadrala po svoje v življenje. Sedaj z lastnim občutkom, ki mu dovolim, da me vodi.
Z vama želim podeliti občutek hvaležnosti, da sem vaju spoznala. Ni več dovolj prstov, sekund, dni, ko se spomnim s pogledom nazaj, kdo sem bila jaz pred akademijo in kdo sem danes. Tudi jutri že ne vem kdo bom, vem le to, da hodim s srcem v tem življenju. Vem, da živim z drugačnim zavedanjem življenja ter da vsak izziv in vprašanje, ki je na moji poti, nosi svoje sporočilo. Danes jih lahko vidim, začutim, sprejemam, se učim in rastem. Danes vem, da na vsa moja vprašanja lahko prejmem odgovor, včasih je le potrebno, da se ustavim, prisluhnem duši, vetru, drevesu, kamnu, prijatelju, sosedu, neznancu ... vsak iz okolice mi lahko prinese odgovor, če le zmorem to videti in slišati. Včasih je potrebna potrpežljivost, zavedanje, da ni še čas in pustiti, da se izpelje, ko bom pripravljena. V meni se prebuja novo življenje, tako na trenutke čutim. Sedaj sem odrasla, nič več tista majhna Nina, ki objokuje vse. Danes jo lahko objamem, sprejmem, ji povem, da sem tukaj, da to skupaj zmoreva in potem skupaj stopiva korak naprej. Vsak majhen premik veča občutek veselja znotraj telesa. Nič več zaznavanja zunaj sebe okolice in skrbi za vse, samo počasi zaznavanje svoje notranjosti, popolnosti v nepopolnosti. Svojih senc, ker tudi ona nosi svoj komplementarni pol svetlobe, ki se pojavi še z večjim sijajem ko mi uspe dojeti kaj mi je prinesla v življenje. Jaz sem potrebovala nekoga, da mi pokaže upanje, sonce in izhod na koncu tega tunela žalosti, nezadovoljstva, strahu, vprašanj … vse to sem skozi delo na akademiji, svetovanje, terapije, pogovore … prejela. V meni se je prebudilo nekaj novega, tisto kar je toliko časa bilo potlačeno, ne slišano, ne videno. Res sem vama iz srca hvaležna, da sta moja velika učitelja tukaj na zemlji, v tem življenju. Zagotovo sta dve osebi, ki sta mi podala roko, seveda na svoj način, ko sem to potrebovala in ko to potrebujem. Vajine besede še danes, ob nekaterih trenutkih, odzvanjajo, mi šepetajo kako iti naprej. Kako se dvigniti, ko padem, kako se pobrati iz luknje ter priti ven. Ven med ljudi in biti sonce, ker verjamem, da je to lahko vsakdo na svoj način. Vidva sta zame sonce, svetloba, upanje, opora, vera, da se da. Hvaležna sem za vajin pristop, vzpodbude, besede, misli, vse kar delita, ker se dotakne globine duše, pride tja in to šteje. To ste ljudje, ki se vtisnete v dušo in sem samo hvaležna, da se kdaj zopet naša pot prekriža, tukaj ali v katerem naslednjem življenju. Ni pomembno več, ker obstaja veliko več od tega “omejenega” uma, ki ga imam. Pogled seže naprej in samo ve, da se občutki aktivirajo sami ko se zopet srečamo. Občutki vedo, kaj in koliko mi kdo pomeni. Zato vedita, da meni pomenita veliko, rada vaju imam in večkrat pošljem objem obema, ker sta in to delita z vsemi nami, ki to potrebujemo.
ObjemNina