Torej,  v določenih situacijah oziroma življenjskih obdobjih potrebujemo neko zunanjo potrditev, morda tudi uhane za ženstvenost  smile  (ali pa kaj drugega zaradi česa jih nosimo).  In če sedaj to dejansko ponotranjimo/živimo, mogoče le-ti odpadejo. Ja?

Še kot zanimivost, lansko leto smo bili na potovanju na Kostariki in so me spraševali kako to, da moja punčka nima uhanov. Je še premala, sem odgovorila. Premala? Pri nas, na Kostariki, preluknjamo ušeska 4 dni starim dojenčicam in tako pridejo domov iz porodnišnice z malimi uhančki,  so mi povedali.

No, Tina, kaj bi pa rekel tvoj oče na to?

Ninja je napisal/a:

Že pridemo sami do pravih odgovorov, ko je za nas pravi čas in na nam lasten način smile

zelo res.

hvala dekleta.

Urška, hvala na odgovoru

Res je, po prvem porodu (ki je bil zelo drugačen kot sem si ga žela in pricakovala) in po prvih mesecih kaotičnega materinstva in življenjske situacije tistega danega trenutka, sem se znašla v veliki črni luknji. Pri post-natali depresiji gre večinoma zgolj za preživetje in velikokrat ob takšnih preizkušnjah v življenju pozabimo na nam ljube stvari.  Drugi porod (ki je sledil dokaj kmalu) je postavil stvari na svoje mesto, saj sem izbrala porod in podporo, ki sta mi vrnila zaupanje v svoje telo, popolnost narave in božanstvenost ženstvenosti.
In ko sem se ponovno počutila ženska, ki živi,  sem si zaželela svojih uhanov (ki mi predstavljajo ženstvenost - no saj ne da jih moški ne morejo nositi – vendar resnici na ljubo, si ravno ne predstavljam moških z visečimi uhani, ki obkrožajo ljubkost obraza).
Torej ima nošenje uhanov  zame velik simbolni pomen in zato, mi je nerazumljivo zakaj jih moje telo trenutno zavrača.
Mogoče je pa kaj drugega? 
hm...
Lep pozdrav
Nina

28

(9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pozdravljeni,
Imam eno vprasanje glede uhljev in nosenja uhanov.
Pred prvo nosecnostjo sem zeeeelo rada nosila uhane  (iz vseh vrst materialov, razlicnih oblik etc.). Med nosecnostjo so me zaceli zelo motiti tako da sem jih prenehala nositi. Danes po 3 letih jih moje telo se vecno zavraca. Kadar koli si nadem uhane  – me zacneta boleti uhlja, mi zavtecejo bezgavke in me neznosno zacne boleti glava.
Sprasujem se – kaksne akupunkturne tocke imamo na uhlju?
Ima se kdo taksne tezave?
Nina

29

(187 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Super so vase oddaje.  Res super.  Fajne, ker so dostopne na internetu kadarkoli imam cas. Fajne, ker nudijo spekter tem za sirok krog slovensko govorecih svetovljanov. 

Ce mi je tema (in gost seveda) vsec, si jih lahko ponovno (p)ogledam in se vedno znova kaj naucim. Oziroma tisti, ki se me ne dotaknejo, jih enostavno preskocim.

Vceraj zvecer, ko sta otroka zaspala, sem ob pomivanju posode pogledala (poslusala) eno od njih. Jih je se nekaj ostalo, pa posode ob vecerih verjetno tudi  - tko da se veselim naslednjega zmenka s preprosto naravno oddajo.

Lep pozdrav in se veliko fajnih oddaj in gostov.

zivjo

hvala za oddaje, ki so dostopne na preprosto naravno spletni strani. v zasedenem dnevu in bivanju stran od doma, mi je super da lahko ob svojem "casu" in v miru pogledam oddaje.

ravno sem koncala z oddajo o druzinskih postavitvah in imam eno vprasanje - ne vem ce je tema primerna (prosim prestavite vprasanje ce ne sodi sem).  Zanima me povezava z druzina v katero se porocis in katere del so tvoji otroci. Vcasih ko si zelim biti izzven nje, in nocem imeti povezave s preteklimi  dogadki in spletk v njej, se  sprasujem kaksna je moja vloga kot partnerice in mame nekoga ki je krvno del nje.

nina

Hvala na vasih mnenjih. Sem jih takoj skrbno prebrala. In kar dolgo razmisljala in premlevala  o njih.
Dejstvo je kot je rekla Tjasa, da se vprasanja pojavljajo v dolocenih zivljenjski sitacijah. In moja/nasa situacija je taksna da uzivam v dojenju, ravno tako moj sincek (1 leto)  in kljub temu, da hodim v sluzbo s polnim delovnim casom poskusam ohraniti dojenje.
Res je, da se ne samo na trenutke (vcasih tudi po dneve in dneve) pocutim da ne obvladam vec zivljenja. Da vse leti in bezi mimo mene in sama sploh nimam moci biti aktivno udelezena v njem.
Zato sem tudi zacela razmisljati o kvaletiti mleka in smiselnosti dojenja. Sploh ker sem opazila, da otrocek spi veliko bolj nemirno kot prej.
Sem si pa prisla na jasno v zadnjem tednu, da je res rada dojim, da se moj sincek ravno tako z veseljem stisne in uziva v “najinem casu” ko pridem is sluzbe, tako da bom nadaljevala.
Konec koncev dojenje ni vzrok za moje trenutno nesigurno in stresno pocutje.

Vec pozornosti bom morala posvetiti sebi in skrbi zase. To pa seveda odpre cel niz novih vrpasanj.
Hvala se enkrat.
smile lep dan vsem
nina

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje glede materinega mleka in njegovih »sestavin«. Materino mleko naj bi bilo najbolje za dojenčke-otročke. Vendar pa me zanima, kaj pa ko je mamica pod stresom, preveč obremenjena? Ali ne dobi potem mali to »živčnost« z mlekom? Kaj ko je energetsko disbalancirana? Ali se te informacije ne prenesejo preko mleka na otročka? Kakšen vpliv ima to nanj? Na njegovo počutje? Na njegovo energetsko stanje?

Kaj mislite?
hvala na mnenjih.

Nina

33

(19 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

zivjo
pred casom sem pisala v zvezi z mojim stanovanjem, ki ni in ni naslo novega kupca.
tocno ne znam opisati kako sem prosila za blagoslov prednikov in postavila druzinsko matrico. ampak zacelo se je premikati in
sporocam da se je stanovnje prodalo smile
sicer se danes pridruzim tudi pri "Blagoslovu dela od naših prednikov".
en lep zimski pozdrav
nina

34

Zoran

Hvala  najlepsa za odgovor. Vidim, da je bil moj fokus prevec na prihodnosti stanovanja, namesto na blagoslovu preteklosti.

Se se javim.

Lep pozdrav

35

Živjo
Imam eno vprašanje, ki se dotika teme o prednikih.  Sem lastnica stanovanja (ki sem ga podedovala po starem očetu). Po njegovi smrti, se je stanovanje oddajalo, potem pa je v njem živela moja sestra z družino. Stanovanje je dobro locirano, obnovljeno. Skrata luštno malo stanovanje  - za primerno ceno . Nepremičninski agent je rekel, da to ne bo nikakršnega problema s prodajo.
Vendar pa je sedaj ravno nasprotno. Stanovanje prodajam že več kot eno leto. In sploh ne najdem vzroka.
Najprej sem poskušala očistiti stanovanje (s dimom  žajbla), potem sem naredila zahvalo in predajo novemu lastniki.
Ne vem kaj se dogaja.
Zoran kaj svetuješ? Je napaka pri meni?
Hvala lepa za nasvete.
Lep pozdrav
Nina