1

(17 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

po naklučju sem prišel do te strani .....

pa se mi je porajala želja, da napišem moja skromna opažanja in izkustva ...

vsak lahko vidi samo stopnjo zavesti nekoga do svoje zavestne ravni.. 
v praksi to pomeni, da mi nismo sposobni ločevat stopenj zavedanja, ki so višja od naše lastne. Ker preprosto ne vidimo več od tega, nekako samo čutimo, da neka "oseba" ima še nekaj "v ozadju" kar pa ne moremo videt.

Gledano skozi sistem čaker in kundalinija je  7 raven realizacija Sahasrar čakre, 6 raven je zavest v Anahat čakri.  5 raven je zavest Svadisthana čakre. 4 raven je zavest v Muladhar čakri. Prve tri ravni pa sovpadajo v nižje čakre razvoja.  Ampak to je zelo "groba" ocena, ker se čakre ne ozaveščajo v zaporedju temveč tudi nedvisno druga od druge.

Sam sem v iskanju večkrat potoval po Indiji, Himalaji, bil na veliko svetih krajev.  Obiskal Kumbha Mele (Haridvar, Ilahabad), kjer se na glavnih kopanjih zbere veliko Gurujev, Sadhujev, Yogijev, Swamijev...  Nekateri izmed njih se pokažejo samo na te dogodke javnosti, drugače pa so v svojih ashramih z svojimi bližjimi učenci.  Sam sem imel to milost, da sem obiskal izjemno veliko satsangov v njihovi božanski  prisotnosti.  Kako v tej množici  sadhujev vedet, kdo je dejansko na najvišji ravni zavedanja je nemogoče.
Na ven so vsi enaki.. bela ali oranžna obleka, brada ..... ampak potem počasi spoznaš, da nisi ti ta ki izbira ..  ampak je ON, ki ti pokaže kdo je tvoj ... kdo bo tebe peljal naprej... to je lahko dolgotrajen proces iskanja in brušenja EGA..
ampak ko najdeš Njega, ki te bo peljal naprej ..  te na koncu tudi v njegovi milosti  "Posvetil" ...   rečeš samo HVALA .. ko ti vsak vdih in izdih notranje izreka besedo Hvala ...

Te najvišje zavestne ravni so v vsakem obdobju na zemlji, tudi zdaj in  slej kot prej se bo vsak srečal z Njim, ampak vse odvisno od naše karme,  bo to v tem življenju ali v enem stotin življenj naprej.... 

na kratko kolikor mi je dano videt smile