Pozdravljeni,

ne vem, koliko mi lahko kdo tukaj zares pomaga, saj sem v precej slabem stanju. Pred mesecem dni sem doživela velik strah (anksioznost), in sicer pred tem, da bi se komu iz družine kaj zgodilo. Strah me je nesreč, bolezni itd.
Potem sem šla k eni zdravilki in sem hodila na 7-dnevno zvočno terapijo. To je bilo tako, da mi je dala slušalke, ležala sem na kavču, nisem smela prekrižati rok ali nog, zvoki pa so bili taki čisto posebni, težko opišem. Vem pa, da je delovalo, saj sem imela vmes občutek, kot da lebdim in strahove mi je kar umirilo, uredilo se mi je spanje. No, do danes, saj nocoj spet nisem spala. Gospa pravi, da ta njena metoda nekako preprogramira podzavest, da se telo začne reševati slabe energije, ki smo jo navlekli nase. Vem, da sem občutljiva in da marsikatero slabo novico zelo potegnem nase, zato že nekaj časa ne spremljam nobenih poročil, ne berem časopisa...in se res izogibam slabim energijam, kolikor se pač lahko in zmorem. Lahko pa tudi, da imamo kaj v stanovanju ali da mi kdo kaj pošilja, pa sploh ne vem, nimam pojma.   

Depresija žal ostaja oz. kolikor sem ugotovila, imam nekako vse znake stanja, ki se imenuje temna noč duše. O tem v slovenščini piše bolj malo (vsaj na spletu), veliko pa piše v angleščini in ko sem brala, sem se čisto našla.
Na povem, da imam krasno družino, vsi smo (kolikor vem) zdravi, a jaz se borim z mislimi, kako vse skupaj nima smisla. Porajajo se mi zares težka vprašanja o smislu življenja, o tem, da duša živi več življenje in o tem, v čem je vse skupaj smisel sploh... v tem začaranem krogu teme ne vidim izhoda in odločila sem se, da grem po antidepresive. Z depresijo sem se pred leti že soočala, ampak je bila vsakič drugačna, kot tole zdaj. To je res malo drugače, ni klasična depresija. Meni se namreč svet zdi majhen, življenje kratko, v ničemer ne vidim smisla. Pa imam vse, da bi lahko bila srečna.

Če lahko kdo kaj pomaga, svetuje... bom zelo hvaležna. Lp