Spoštovana Urška in Zoran!
Imam občutek, da sem vaju nehote izzvala. To ni bil moj namen. Strinjam se s trditvijo, da stvari dobivajo na vrednosti še le takrat, ko so plačljive. Žal. No če sem odkrita tudi sama ničesar ne maram zastojn in mi je sila neprijetno, če mi nekdo na vsak način hoče nekaj podariti. Vsekakor se mu ob naslednji priliki oddolžim.
Nisem kritizirala cen vajinih delavnic, sploh si jih nisem ogledala.
Jezna sem le na ta svet, ker v njem odseva en sam materializem, denar ni plačilno sredstvo, ampak je velikokrat predmet manipulacije, moči, nadvlade drugih.
Končala sem zakon s človekom, ki mu je denar meglil razum, ki ga je častil kot božanstvo in postavljal pred svojo družino. Zato sem jezna na denar. Zelo jezna. Svojim strankam velikokrat govorim, da mi je veliko ljubša blagovna menjava.
Jezi me pa tudi to, da je toliko raznolike ponudbe o duhovni rasti in vaju bi prosila za odgovor.... kako vedeti, katera pot je zame prava? Vsekakor ne bi imela rada opravka s stremuškimi preračunljivci, ki jih je res dovolj na vsakem koraku.
Oprostita, če sem izrabila tale forum in komentirala stvari, ki me motijo.
Še zdaleč nisem komentirala vajinega dela in ponudbe in upam, da vaju bom kmalu spoznala na kateri od vajinih delavnic, ki jih pripravljata. Tukaj sem samo odprto spregovorila o stvareh, ki me motijo in sedaj mi je žal, ker imam občutek, da sem vaju nehote prizadela.
1 30.01.2012 10:41:00
Re: SMISEL SAMORAZVOJA (9 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
2 25.01.2012 13:24:56
Najprej bi se zahvalila za komentarje in vzpodbudne besede.
Tukaj ste najverjetneje pristali , tako kot jaz, kmalu zatem, ko so se vam dodobra pretresli temelji dosedanje lažne življenjske filozofije, kar vas je prisililo, da ste v iskanju......
Jasno je, da se je za dosego cilja potrebno truditi in ničesar ni prinešenega na pladnju. Zgleda, da sem delo na sebi vzela preveč z lahkoto, da je šele to pravi proces učenja. Preveč na hitro želim osvojiti znanje....
In res ne vem zakaj se mi mudi??
Strinjam se z Reiem in vem, da se od zraka ne da živeti in da se vsi tisti, ki se ukvarjajo s podajanjem znanja drugim, tudi sami morajo dalje izobraževati, kar žal tudi njih stane. Pa vendar še vedno verjamem da se duhovni in materialni svet ne bi smela prepletati in z žalostjo gledam spretno oblikovane spletne strani, ki so za tiste , ki so se znašli na razpotjih življenja,novo upanje in nov začetek, in takrat tudi denarja ni tako težko dati iz rok. Te strani so zelo tržno usmerjene in žal je tudi duhovnost ena tržna niša več.
Prav to je razlog, da ostajam skeptična, ker nočem o duhovnosti razmišljati v podjetniškem duhu. Zame je nekaj svetega, nekaj kar podariš drugim z veseljem, z ljubeznijo in ne z mislijo na to, koliko eurov bo tokrat padlo v žep. Sama sem nekoliko tradicionalno usmerjena in verjamem v nekatere vrednote in tudi v dejstvo, da si je vsakdanji kruh potrebno prislužiti s trdim delom v potu svojega obraza. Zato sem kljub naivnosti, ki me spremlja že skozi celotno življenje, nezaupljiva. Danes se ponuja toliko poti, ki vodijo po stopničkah osebne rasti. Vsa masa informacij in vmes še to ceneno zaslužkarstvo so me popolnoma zmedli. Enostavno želim naprej, a se mi zdi, da vsakokrat potrkam na napačna vrata. Vse skupaj je pristalo skorajda tam, kjer so že vse ostale svetovne religije...prežema jih materializem. In naj še enkrat poudarim, da ni ta forum tisti, ne te delavnice (saj jih sploh še nisem obiskala), zaradi katerih je moje razmišljanje takšno kot je.
Po drugi strani pa mi je jasno, da se dandanes ni pametno razdajati zastonj, saj je parazitizem zelo pogosta oblika eksistence pri ljudeh. Kot vsepovsod je tudi tukaj srednja pot prava.
A žal je dostopna le tistim z denarjem. Kolikšen delež slovenskih družin vegetira iz meseca v mesec, ostaja brez priboljškov, dopusta.... Sama sem ločena s tremi otroki. Ko si privoščim kakršnokoli stvar zase, se počutim izredno slabo, kot da bi nekaj vzela otrokom. Pa čeprav jim dejansko nič ne manjka. Pošteno delam in tako tudi zaslužim. Pa vendar...
3 23.01.2012 20:08:54
Pozdravljeni!
Sem nova na forumu in moram priznati, da sem zelo vesela, da sem prijadrala semkaj.
Res smo programirani in lahko bi rekli, da skoraj pol življenja preživimo tako, kot želijo drugi. Oblikovali so nas s svojo vzgojo, po svojih merilih..lahko bi rekli da vodijo naše življenje... in enkrat se vendarle zbudimo. Vsaj jaz sem se. In sedaj se počutim kot izgubljena sredi velikega gozda. Vsi govorijo o samorazvoju, o duhovni rasti, dvigu zavesti... vsi govorijo na podoben način in o podobni vsebini. Tako sem željna tega znanja. Pa vendar mi ni jasno, zakaj se vsa ta spoznanja širijo med ljudmi le preko dragih plačljivih delavnic, katerih si marsikdo ne more privoščiti. To me zelo moti. Po eni strani bi se ljudje morali razviti, preiti v višje stopnje... tako bi pomagali sebi in drugim, ter dejansko celemu planetu. S temi vrsticami ne kritiziram moderatorja Zorana.. res nočem, da bi bilo moje pisanje brati kot kritiko. Hotela sem pač izraziti svoje mnenje. Udeležila sem se namreč postavitve družine, razmišljam o ISIS tehniki, pa vendar finančno vsega tega ne zmorem. Vaše delavnice se mi zdijo čudovite, pa vendar omejujoč dejavnik so vsekakor finance.
No nisem prišla semkaj tarnat o tem kako sem uboga in podobno... Le rada bi izvedela.. zakaj je to znanje tako težko dostopno vsem. Verjetno so tudi delavnice, ki se izvajajo v tujini v grozljivih številkah.
Zanima me čemu je tako.