žabica je napisal/a:

Jaz predvidevam, da njun odnos nekako odraža odnos med mano in sestro. Redko sva se razumeli in vedno sem čutila neko napetost med nama. Med nama je 5 let razlike in kot majhna se skoraj nikoli nisem smela igrat z njenimi stvarmi/igračami, ker mi je vedno rekla, da sem še premajhna, da ne znam pazit stvari in da bom vse polomila, strgala ipd. Imam občutek, da me je vedno imela za neko grožnjo. Ravno to bi rekla da se odraža tudi pri mačkih. Verjetno se ne motim prav veliko?

LP

Pozdravljena.

Tu si si že sama odgovorila.
Tudi pri nas imamo mačko ki je prva prišla k nam in mačkona, ki smo mu kasneje ponudili dom.
Kdor prvi pride se počuti "oropan" tistih stvari, ki jih je naenkrat deležen še drugi.
Velja za živali kot za ljudi.

Vprašaš se lahko kaj lahko storim, da ne bom več ogrožala sestrinega "prostora".
Nekako sem odgovoril še sam sebi(imam tudi starejšo sestro), he he.

lp
Primož

Ko sem razmišljal česa me je strah se nisem spomnil nič kaj konkretnega.

Sem pa pred kratkim v sanjah doživel strah pred višino. Ko sem se zbudil sem ugotavljal, da me je bilo že večkrat strah višine.

Sicer ta strah menda občuti veliko ljudi, nekoč sem bral, da so obstajali neki indijanci, ki ga niso poznali in so bili zelo uporabni pri višinskih opravilih...

smile
Primož

3

(7 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Hvala Ninja za ta članek.
Mene v sanjah najbolj spremlja kača in malo manj tudi medved.
S pomočjo njunih slik sem se ju nekoliko privadil, tako da sem tudi v sanjah pričakoval pozitivno izkušnjo. Tako se je strah nekako transformiral v nekaj višjega.  :srcek:  Ugriz kače pa je bil kot nekakšen poljub.  smile

4

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Danes popoldne sem si poslušal še melodijo bobna preko zvočnika.

Isto sem ponovil maloprej pred spanjem. Ni bilo kakega napredka dokljer nisem začel globoko dihati skozi usta. No potem se je začelo ponavljati podobno kot takrat z Urško(mravljinčaste roke, na koncu sem se začel malo tresti).

V bistvu to izzove že samo hitro dihanje, če se spomnim komentarja Urške je to zaradi premalo kisika v krvi ?

5

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Jaz sem svojega orla najprej začutil malo pred koncem delavnice ob pomoči Urške. Bil je bela frfotajoča svetloba, energija, ki sem ga komajda spustil vase.

Danes zjutraj me je pa sprejel za dobro jutro tisti trenutek, ko sem se zbudil. Ob preklopu sanj v budnost se mi je prikazalo njegovo oko (z manjšim delom glave).

Še ena zanimivost je bila ta, da kamna, ki sem ga s seboj prinesel sploh nisem rabil, sem pa takrat ko sem ga nabral v enem manjših žepov jakne našel en čokoladni bombon v obliki kovanca, ki sem ga položil na polico.
Ko sem prišel iz delavnice sem pogledal kaj je na njemu in je bil gor orel na drugi strani pa indijanec, podobno kot 10 dolarski kovanci.

Na splošno sem začel opazovati malo bolj naravo in ptice in peresa, ki jih prej nisem imel zamar...

Tudi jaz pozdravljam vse udeležence smile

6

(13 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Super, hvala obema za informacije
smile  :rose:

7

(13 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Zdravo.

Mene pa zanima ali je kakšna razlika med navadnim žajblom in belim žajblom ?

Jaz žajbelj včasih uporabim namesto čingumija, da si po malici malo zobe prepucam.
smile

8

(326 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Pa na splošno gledam na stvari bolj pozitivno, ne počutim se več toliko neprijetno ali pa žalostno kar brez razloga.

9

(326 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Kot sem že povedal na reiki delavnici pred dobrim tednom sem se odločil za to delavnico ker sem začutil, da moram nekaj narediti v tej smeri in je bilo to najbližje kar sem našel.

Podobno so me pred leti pritegnili kristali in sem takrat začel eksperimentirati z njimi. Že pri njih se srečaš z njihovimi energijami. V zadnjem času sem opazoval da občasno začutim kakšne vibracije, ki prihajajo od sosednjih ljudi, živali in to me je začelo zanimati, pa nikjer ne piše nič konkretnega glede tega.

Ljubezen na splošno so jo oglaševali kot neko aktivno vznemirljivo stvar se je izkazalo, da je nekaj ravno nasprotnega, občutim jo kot popolno umirjenost brez nikakršnih skrbi ali sploh česa drugega.

Po iniciaciji prinese vsak dan kaj novega. Že prej sem začel z neke vrste meditacijo, opazovanjem energij, sedaj lahko opazujem utripanje še ob polaganju rok na čakre in meditacija me je še bolj pritegnila.
Včasih dobiš še kakšno misel glede kakšne stvari, problema...

Kakšen dan čutim energije, povezanost bolj, kdaj pa manj, mislim, da je tudi odvisno koliko si zjutraj vzamem časa zase.

Čez dan gledam, da živim čim bolj zdravo, oziroma, da izboljšam svoje slabe navade. En večer sem šel ven na koncert in ker mi je bilo brez alkohola čisto vredu sem si rekel, da se ne bom silil pit. Kasneje sem se odločil, da grem le na en kozarček pa je že kolega za šankom jamral, da naju ne vidi kelnar, da sva nevidna, še nekaj časa sem bil tam, nato sem si rekel, da to je znamenje, da ne potrebujem pijače in sem šel stran smile

Čez vikend sem bil doma pri starših, kjer imamo obilne obroke in me je spet malo začela boleti desna ledvica. Zanimivo je da tudi pri reikiju je tista stran, roka manj pretočna(dobiš toliko kot potrebuješ). Očitno se bosta pretoka izravnala, ko ne bom več čutil blokade na njej. Drugače neke napetosti so še okoli 2. in 3. čakre. Kar sem občutil že pred tečajem.
Zanimivo je, da dohtar pravi da je z mano vse ok, pa nekako čutiš da ni. Po reikiju se dostikrat te napetosti sprostijo.

Zanimivo je opazovati tudi svoje sanje, eno noč sem sanjal preobrazbo živali, kačo in raco, kača se uje kasneje začela spreminjati v raznorazne oblike in velikosti ter barve. Na koncu se spomnim še neke žabe smile

Se mi zdi, da občutim spremembe komaj po vaji.
Včeraj in danes sem naredil zjutraj eno vajo bolj na hitro in še zvečer malo bolj temeljito. Tako da je bilo čaz dan bolje čutiti pretoke in sem lahko malo vadil tudi med sedenjem v službi.
Tako, da bom vaje raje delal 2x na dan.

Zanimivo pa je opazovati kaj se dogaja, ker vsak dan prinese kakšno novo sporočilo, spremenbo...
...bom še kaj napisal v temo z reiki-jem.

Zoran je napisal/a:
Primoz je napisal/a:

Popoldne sem se vsedel na tla s stopali skupaj in sem se prijel za kolena z rokama in mi je uspelo pognati reiki čez stopali tako da sem čutil toploto v stopalih dosti bolj kot pa na koncu rok

Super, da se je cirkulacija uredila.

Sicer se je uredila le za tisti večer, očitno bo potrebno ponavljati vajo.

Se mi pa zdi, da zadnjih par dni ni več toliko intenzivno čutiti energij. Mogoče tudi zato, ker vajo delam le 1x na dan, takart smo jo pa izvajali večkrat.

Pozabil sem pa povedat da sem na tečaju, ko smo spraševali za odgovor za določeno težavo, ki jo imamo vprašal: zakaj me zebe v noge in prvi odgovor je prišel zato, da sem lahko tam na temu tečaju. smile

Zanimiva izkušnja tale reiki.
Mislim, da sem imel povezavo z osjo sveta že prej postavljeno. Že prej sem čutil neke energije v okolici glave le da nisem vedel kaj naj z njimi. Danes dopoldne sem z mislimi poizkušal to prenesti dalje v roke in sem imel že občutek, da se počutijo bolje.

Popoldne sem se vsedel na tla s stopali skupaj in sem se prijel za kolena z rokama in mi je uspelo pognati reiki čez stopali tako da sem čutil toploto v stopalih dosti bolj kot pa na koncu rok. Sem pa že nekaj dni razmišljal, če je reikiranje mogoče tudi z nogami in ne samo z rokami. smile

Mislim, da sem sedaj razumel tudi pojem prizemljitev, ko sem nekako pomislil na svojega živalskega vodnika. Misli se zbistrijo in nahajaš se točno v sebi. Prej sem se iskal pod sabo pač dol(obratno od gor).

Hvala Zoran.

Moram reči, da sem o tečaju Reikija v zadnjem času že razmišljal. Sedaj se je pojavila priložnost v oktobru in verjetno se bom kar prijavil.

lep dan in še enkrat hvala za nasvete
smile

Lep pozdrav vsem.

Ker je to moje prvo sporočilo bi najprej pohvalil forum. Tu se najde kar precej uporabnih stvari in nasvetov.

Moje vprašanje je zakaj me neprestano zebe v noge-stopala, tudi poleti. Opažam tudi da se mi potijo, verjetno me zato potem še toliko bolj zebe. Podobne probleme ima tudi oče.
Omenil bi tudi, da sem se rodil s stopali obrnjenimi navznoter, tako da sem že kot otrok preživel dosti časa po bolnicah, 5 operacij, nategovali so mi tudi ahilovo kito, ki je bila prekratka in sem lahko hodil le po prstih.
Občasno me zebe tudi v roke a to me ne moti toliko.

V zadnjem letu se mi je pojavila še težava če naslonim roko na mizo se mi hitro pojavi občutek kot da bi mi roka hotela zaspati, oziroma da si prekinem živec. Sicer ne vem če je to kaj povezano. Zadnje leta preživljam v službi dosti za računalnikom. Poizkušam čim več menjavati položaj rok, da se izognem večjim težavam.

Primož