Kot sem že povedal na reiki delavnici pred dobrim tednom sem se odločil za to delavnico ker sem začutil, da moram nekaj narediti v tej smeri in je bilo to najbližje kar sem našel.
Podobno so me pred leti pritegnili kristali in sem takrat začel eksperimentirati z njimi. Že pri njih se srečaš z njihovimi energijami. V zadnjem času sem opazoval da občasno začutim kakšne vibracije, ki prihajajo od sosednjih ljudi, živali in to me je začelo zanimati, pa nikjer ne piše nič konkretnega glede tega.
Ljubezen na splošno so jo oglaševali kot neko aktivno vznemirljivo stvar se je izkazalo, da je nekaj ravno nasprotnega, občutim jo kot popolno umirjenost brez nikakršnih skrbi ali sploh česa drugega.
Po iniciaciji prinese vsak dan kaj novega. Že prej sem začel z neke vrste meditacijo, opazovanjem energij, sedaj lahko opazujem utripanje še ob polaganju rok na čakre in meditacija me je še bolj pritegnila.
Včasih dobiš še kakšno misel glede kakšne stvari, problema...
Kakšen dan čutim energije, povezanost bolj, kdaj pa manj, mislim, da je tudi odvisno koliko si zjutraj vzamem časa zase.
Čez dan gledam, da živim čim bolj zdravo, oziroma, da izboljšam svoje slabe navade. En večer sem šel ven na koncert in ker mi je bilo brez alkohola čisto vredu sem si rekel, da se ne bom silil pit. Kasneje sem se odločil, da grem le na en kozarček pa je že kolega za šankom jamral, da naju ne vidi kelnar, da sva nevidna, še nekaj časa sem bil tam, nato sem si rekel, da to je znamenje, da ne potrebujem pijače in sem šel stran 
Čez vikend sem bil doma pri starših, kjer imamo obilne obroke in me je spet malo začela boleti desna ledvica. Zanimivo je da tudi pri reikiju je tista stran, roka manj pretočna(dobiš toliko kot potrebuješ). Očitno se bosta pretoka izravnala, ko ne bom več čutil blokade na njej. Drugače neke napetosti so še okoli 2. in 3. čakre. Kar sem občutil že pred tečajem.
Zanimivo je, da dohtar pravi da je z mano vse ok, pa nekako čutiš da ni. Po reikiju se dostikrat te napetosti sprostijo.
Zanimivo je opazovati tudi svoje sanje, eno noč sem sanjal preobrazbo živali, kačo in raco, kača se uje kasneje začela spreminjati v raznorazne oblike in velikosti ter barve. Na koncu se spomnim še neke žabe