1

(13 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

V dar sem dobila narisano medicinsko kolo. Tega sem zelo vesela, saj potrebujem nekaj, kar me bo harmoniziralo in zagotovo je v moje življenje prišlo ravno s tem namenom. Ali je pomembno kam ga bom dala in kako naj sploh ravnam z njim? Predstavljsam si ga kot nekakšno okno v vesolje odgovorov!?! Sicer pa me zanima, ali kolo deluje samo, če si v zvezi z njim aktiven (moliš, prosiš/se zahvaljueš za vprašanja oz. odgovore, meditiraš ob njem) ali deluje kar samo od sebe?

Nekoč sem veliko in dobro spala in bila sem zdrava kot dren. S časoma pa se je moje spanje spremenilo - postalo je rahlo, vsak šum ali premik me je zbudil, nato so prišli časi, ko cele noči nisem mogla spati in zdravje se je drastično poslabšalo. Z delom na sebi se je to nekoliko izboljšalo in sedaj spim tudi že po nekaj ur skupaj, vendar spanec je še vedno rahel. Moram spati sama na postelji in sama v sobi, da sploh lahko spim. To verjetno ni povsem OK. Hodim na dolge sprehode, začela sem vaditi jogo, občasno medititram in se skušam sproščati. Ali bi lahko še kaj storila, da bi spet lahko spala od večera do jutra ne, da bi se vmes zbujala?

3

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

Veselite se uspeha drugih ljudi, kajti za vse je vsega v obilju.  :rose:

Ena od nagrad za to, da se imate radi, je dobro počutje.  :srcek:

Louise Hay

4

(12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Hvala za vse besede.

Saj vse to počnem z namenom, da ozdravim. Zdravje mi je največja želja in nuja pravzaprav. Čeprav je kar na enkrat toliko vsega, da se je želja po zdravju, ne vem, izgubila, zadušila. Ko zavestno pomislim na zdravje imam po eni strani občutek kot da sem zdrava in kaj bi sploh še rada, ampak dejansko pa ni še čisto tako. Nekatere težave počasi izginevajo, nekaj pa jih je še ostalo in nimam še prave energije. Želim si, da bi bil ta občutek, da sem zdrava res resničen in pravi. Upam, da sem osvojila lekcijo, kako se imeti rada in se ceniti, saj je bil to zagotovo namen bolezni. :rose:

5

(12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Ob prihodu na vašo stran, je Zoran napisal: " imaš v sebi program počasnega ubijanja življenja". Potem sem sledila napotkom in predihavala in so se stvari začele dogajati. Začela sem opažati svoja čustva in negativne stvari odpuščati. Opažam, da se mi sedaj porajajo številne želje in so v bistvu nadgradnja moje dosedanje zlasti poklicne poti. To se mi ta hip zdi čudno, saj je potrebno, da najprej odpravim zdravstvene težave, da ozdravim, da bom sploh lahko normalno delala, kaj šele napredovala in delala še več in bolj odgovorno delo. Vse te želje predstavljajo bistveno več in drugače kot živim sedaj - malo se jih kar bojim v bistvu. Sprašujem se kaj se sploh dogaja. Saj na momente izgleda kot da si želim postaviti življenje na glavo. Obhajajo me tudi čustva oz. misli glede moža, da bi si zaslužila drugačnega. Morda niti ne znam dobro razlikovati, kaj so moja čustva in kaj misli.

Počasi, a vztrajno napredujem. V bistvu počasi spoznavam, da so me prav bolezni pripeljale do tega, da sem začela napredovati na različne načine- že nekaj let in sedaj sem našla tudi vašo spletno stran in s tem prave sogovornike. Res je neverjetno, kako je vse to povezano. Sedaj že bolj razumem, da dobiš ravno toliko kolikor napreduješ. In razum tu nima skoraj nobene vloge. To mi je še precej tuje, ker vedno hočem najprej razumsko razčlenit zadevo - a mi že uspeva, da se utavim in samo opazujem svoja čustva. In kot sem nekje tu prebrala najprej čutiš nato misliš, govoriš in na koncu deluješ. Še dolga pot je pred mano in tu je že prisoten tisti strah, ki ni strah - kaj bo na moji poti....

Eno so moje pretekle izkušnje, drugo pa tiste družinske, kolektivne...

Sprašujem se: Ali bom sama opravila tudi z družinskim, kolektivnim nezavednim? Ali je to sploh mogoče narediti sam?

Wow! Navdušena sem, saj sem dojela, kaj pomeni, da prisluhneš sam sebi. Ob Zoranovi tehniki in prebiranju literature Louise Hay sem ugotovila, da čutim oz. slišim sebe. Za enkrat slišim strah, žalost ipd in potem tega ne ignoriram ampak s tem delam nakar zadeva odide in se počutim svobodno nekaj časa. Zazdi se mi, da ponovno polno zaživim. Od kar so se lani novembra pojavile zdravstvene težave, sem bila v precej slabem stanju. Sedaja pa se dogaja ozdravljenje. Super. :prst:

Spet se lahko posvečam stvarem, ne da bi skos razmišljala, da mi bo srce zdivjalo ipd, krasno je bilo hoditi sama po gozdu, kamor sem nekoč zelo rada zahaja, nato pa se sama nisem upala nikamor več. Dobila sem še dodatne energije in bila srečna.

Vdim, da je to potrebno početi ves čas, celo večkrat na dan, vsakič ko se kaj pojavi. Ja, to se pravi poslušati sebe! :srcek:

Le pogumno, kdor še okleva. :rose:

Pa, smo tam. "v smeri, ki si jo želiš" - ravno o tem se sprašujem že nekaj časa in verjetno me je ravno napačna smer pripeljala do mojih težav. Kako veš, da je to kar si želiš res pravo? Kako ločimo nezdrave ego želje od tistih pravih? Recimo, da počasi ugotavljam, kaj so blokade in jih počasi predihavam in s tem odplakujem. Ali potem lahko pričakujem, da me bo intuicija vodila in da bom vedela, kdaj mi bo govorila intuicija in kdaj ego?

Nekako sem bila prepričana, da bi morale biti te moje pristne želje usmerjene v osebno intimno sfero, pa so mi sedaj priplavale na dan želje, ki se nanašajo na moje delo v službi in podiplomski študij, katerega sem zaradi bolezni opustila pred časom. In sedaj mi sploh ni jasno, ali bi se res morala vsemu temu posvetiti in na "stand by-ju" pustiti partnerki odnos, družino itd. Ali me res to osmišlja? Včasih se mi je zdelo, da svoje delo sovražim in da hodim v službo samo zato, da dobim plačo, sedaj pa ta preobrat.  Kako naj si to razjasnim?

Tako kot praviš, Ninja, res je kot plaz...Saj se mi je usulo nešteto situacij iz moje mladosti, ki sicer sploh niso grozne, ampak takrat so bile neprijetne in na vse to sem že pozabila, sedaj pa kar vrejo. Toliko je vsega, da kar najraje ne bi nadaljevala, ker se mi ne da. Vsi ti spomini se mi zdijo kot špičasti kamenčki, ki me žulijo pri hoji po moji poti in vem, da bi morala vse lepo pomesti dol s poti, da bi lažje hodila naprej. Poleg tega pa ugotavljam, da se taka navlaka nabira skozi celo življenje, ne le v mladosti, saj se vsaka neprijetna situacija zažre v podzavest, čeprav sem mislila, da je že zdavnaj pozabljena in da sem šla čez njo, pa se potem spet pojavi.
Upam, da bodo počasi izginjale stvari za vedno s pomočjo vaše metode, čeprav jih je veliko in se sprašujem do kdaj bom to počela. Mar je potrebno to početi ves čas, da si potem sproti OK?
Življenje je kljub vsemu lepo, vendar sedaj vidim, da je tudi zapleteno. wink

Hvala. Pred leti sem redno hodila na jogo in se tam naučila meditacije. letos sem se ponovno vpisala tja in mi zelo dobro dene. bom poiskusila tudi Zoranov predlog. upam, da bom slišala kaj mi govori duša, saj imam s tem teżave. Ko bom napredoala, sporočim. Še enkrat hvala, veliko ste mi pomagali

Hvala za odgovor. Morda je res tako. Ali je to povzrocilo moj odnos z mamo, saj se z njo nikoli nisem razumela, vedno mi je šla na živce in potem imam še slabo vest zaradi tega. Sicer so me takoj po prezgodnjem rojstvu peljali v Ljubljano v inkubator brez mame. Ker je bila mama veliko bolna in v bolnici, sem se navezala na babico in jo ocitno zamenjala za mamo, saj sem bila na njo zelo navezana in od kar je umrla l. 2008 se pocutim izgubljeno in brez nekoga, ki mi nudi zavetje. Imam sicer svojo druzino, vendar drugih sorodnikov razen mame vec nimam. Ali je dovolj, da transformiram zgolj te besede, da nisem dovolj dobra in nesprejeta, ali bi bilo potrebno osredotočenje na bolj konkretno situacijo.

Pozdravljeni!
Sem cisto nova na tem forumu, kamor so me pripeljale zdravstvene težave. Zato me zanima, kako lahko najdem pot do svoje duše in ugotovim, kaj je vzrok tem težavam.
Če se ozrem nazaj, so se težave stopnjevale, sama pa nisem reagirala in sem živela po ustaljenem vzorcu naprej, sedaj pa je že tako hudo, da mi je povsem zmanjkalo energije, po noči ne morem spati, po dnevi komaj kaj delam, misli več niso tako bistre, voh in vid slabita, srce prehitro bije, krvni pritisk niha, sem slabokrvna itd. Sicer pa sem dosegla ogromni stvari v življenju in sem uspešna na veliko področjih. Vendar glede na moje zdravstveno stanje, je ocitno nekaj narobe.
Hvala za odgovor.