Hvala :rose:
Mija
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Pesem Duše » Sporočila uporabnika Mija
Strani 1
Hvala :rose:
Mija
Pozdravljeni!
Pri meni je zagotovo nek strah pred psi. Na vaseh so se v preteklosti svobodno sprehajali psi, tisti "nenevarni" kot tudi nevarni. Imam občutek, da je moja izkušnja povezana s temi (otroškimi) izkušnjami. Na domače živali sem bila zelo navezana in imam izkušnjo tudi velike povezanosti s tako zaupljivo živalco/psičko, ki zna pokazati veselje, s katero čutiš ob njenem naraščaju, žalost in nemoč ob njeni smrti ... No, po smrti zadnjega o teh ljubljenčkov sem zadnjo solzo izjokala po meditaciji, v kateri mi je bil dan uvid, kako ta samosvoj kužek odhaja vesel v nebo, svobodo in mu ni nič hudega.
Zanimivo, da so bile vse živali, ki sem jih najbolj ljubila, istih barv kot moja žival moči, kar sem ozavestila šele sedaj. Eno od njih sem poimenovala z imenom, ki je zelo podobno imenu moje živalce moči.
V spominu mi je ostal odlomek iz knjige Camino, kjer se Shirlie sreča s tropom potepuških psov nekja na samem. Zdi se mi dobra ponazoritev občutka ob srečanju z nečim, s čimer nismo pomirjeni.
Je možno, da je senčna žival enega partnerja obenem žival moči drugega partnerja?
Lepe poznopoletne dni
Mija :srcek:
No, tudi naš posel je pod streho. Ko sem se včeraj odpravljala domov, sta po nebu poplesavali črna in bela ptica v harmoničnem letu.
S kupcem bova naprej sodelovala. Z njim se v spomeniško zaščiten del vasi vrača življenje, ki navzven ohranja tradicijo, navznoter pa prinaša novo miselnost in čutenje. Lepo.
Hvala vsem za pomoč in podporo ter vse dobro želim,
Najlepša hvala že sedaj za vso podporo, ki me je bodrila in vlivala upanje znova in znova. :srcek: Lahko rečem le, da mi je veliko breme padlo z ramen in veliko laže živim. Najlepše ob vsem tem pa mi je, da je to samo ena zgodba, takih lepih se odvija vzporedno še več in več.
Lepe praznike :rose:
Mija
Pozdravljeni!
Ko sem bila zbegana in nestrpna, kot je pravilno povedala Urška, sem potovala v spodnji svet in se pogovorila še z živaljo moči hiše, prednikov - s hobotnico. Prodaja te hiše prav jasno zrcali nauk moje živali moči - pandice - počasi, z zaupanjem, v lastnem ritmu, ko stvari dozorijo, korak za korakom, stalno negovati zaupanje, vero v najboljši razplet vseh vpletenih, biti čuječ, dejaven, ko je potrebno, pa spet počakati ... (to mi ne gre najbolje od rok, se trudim v tej smeri)
Pa še nekaj je - vedno so me na parceli spremljali živalski vodniki (sokoli, metulji, kače, vrane ...). V enem izmed potovanj v spodnji svet sem dobila uvid, da smo na dvorišču rajali v krogu živeči sorodniki. No, ko je prišel kupec na drugi ogled, smo bili dejansko prvič tam res vsi zbrani - nismo ravno rajali v krogu, bili pa smo vsi dobro razpoloženi in spontano smo se tam zbrali ter si pomagali pri delu. :srcek:
Blagoslovljeno veliko noč voščim vsem,
Mija
Pozdravljeni!
Prejšnji teden je novi lastnik vplačal aro. Ko je prišel na parcelo, je rekel, da mu je zelo všeč. Zaupal mi je, da je to bila njegova življenjska želja, da bi se vrnil na to področje ...
Lepi občutki so to, ko ne gre samo za prodajo :srcek:
Lep dan
Mija
Hvala, Urška, za vpogled. Najbrž gre za gugalnico večvrednost na eni strani, posmehovanje na drugi strani.
Hvala za pomoč :srcek:
Mija
Pozdravljeni!
Urška, ko sem brala tvoj odgovor, se mi je ponudilo kar nekaj iztočnic. Družino, v katero sva se rodila z bratom, je zaznamovala smrt starih staršev po mamini strani. Pred mojim rojstvom je umrl dedek, pred bratovim babica (prometna nesreča). Torej, v letu in pol smrt starih staršev in najino rojstvo. Vmes se je oče za kratek čas odselil domov k staršem, po rojstvu brata se je vrnil. Naše družinsko življenje je oblikovalo delo. Komunikacije je bilo malo, v glavnem je bila povezana z delom (kaj mora kdo opraviti, kako - odlično, seveda ...). Kar hitro sva morala odrasti, ker ni šlo drugače. Meni je bilo z očetom vedno težko komunicirati, je precej eksploziven, če ni po njegovem ali ima kdo drugačno mnenje, zna pa pokazati tudi veselje, se nasmeji iz srca, izredno veselje ima do dela na zemlji, redoljuben je in natančen, a zanima ga samo nekaj področij, ostala niso pomembna (zanj). Pri materi sem imela občutek, da z večjo lahkoto komunicira z bratom, da sta si bolj podobna po značaju. Mama je z nami več komunicirala, spremljala šolsko delo, naju vključevala v delo itd., tako da sva z bratom hitro znala poprijeti za različna opravila, v bistvu sva bila v tem smislu že v OŠ (četrti, peti razred) samostojna (kuhanje, pranje, skrb za domače živali ...). Drugače je bilo z izražanjem čustev - ne da jih ni zaznala, da jih je spregledala, mogoče ni znala tega pokazati. Večkrat sem čutila njeno stisko, je zelo delavna in tudi (pre)obremenjena, a vseeno je bila odprta za novosti. Mogoče najbolj pri njej pogrešam sproščenost kljub težavam, to, da se nasmeji iz dna srca, kar ji duša da. V vasi smo veljali za nekaj posebnega, uspešni itd. z drugačnimi vrednotami, ne vem pa, če zaradi tega sedaj bolje živimo (materialno).
Babica po očetovi strani in tudi nekateri vaščani, sošolci, so bili tudi neizprosni in posmehljivi zaradi govorne napake. Otroka boli, čuti se nemočen in osramočen, če se mu nekdo roga zaradi kakšne hibe. Mogoče sva z bratom zato vložila več dela v uspeh npr. v šoli itd. Manjka pa mogoče tisi občutek samozaupanja, občutenje sebe kot zadostnega, vrednega, sprejetega. Potrditev v družini sva doživljala zaradi dosežkov.
Zanima me tudi, zakaj sem doživela to situacijo, saj učne lekcije duša izbira z dogovorm, prostovoljno. Čeprav se mi svita, da lahko s to izkušnjo pomagam tistim, ki jim je mogoče še težje (težave z učenjem, razumevanjem stvari ...).
Prav lep pomladni dan želim vsem,
Živjo!
Naša hčerka je pozneje spregovorila, je začela pa nenavadno zgodaj prepoznavati črke. V bistvu smo pri njej do govora prišli po drugi poti - od pisanja črk, besed, do branja (napisi na tablah ...) in govora. Danes ima izbrano, bogato besedišče, v 1. razredu piše male spise, bere tekoče male tiskane črke itd. V glavnem, bilo je zelo zanimivo in verjemite, da pestro, tako da razmere v zvezi z različnimi službami poznamo od blizu.
Bila je cepljena po programu do 3. leta, potem pa revakcinacij nismo izvajali, opustili smo cepljenje pred šolo in sedaj v 1. razredu in videli bomo, kaj temu sledi (mogoče nič, mogoče nas bo pediatrinja dejansko prijavila ...). Pri njej nismo opazili bistvenih sprememb razen enkrat, ko je po cepljenju nismo mogli potolažiti ... Je pa govor izostal oz. se ni nadalje razvil, čeprav je zgodaj pozdravljala, klicala mama itd.
Glede odnosov nam je dala zgovorno ogledalo. Je pa tudi res, da smo se kot družina znašli v primežu izzivov (nemogoči in nestalni urniki v službi, brez varstva, bolezen in smrt v družini ...). Danes lahko rečem, da smo še dobro izpeljali vse skupaj. Ko je človek na robu fizičnih in drugih moči, naredi, kar zmore. Danes, ko je je marsikaj za nami in je govor stekel, laže dihamo. Se pa učimo drugače komunicirati, učimo se komunicirati ... Za našo družino zgleda, da je to življenjska naloga.
Otrok poišče šibko točko staršev - za to imajo poseben čut. Tudi starši se gradimo, sproti. Danes vemo veliko več kot takrat, ko smo se prvič pogledali v oči z novorojenko
Nas je ta izkušnja pretresla, ampak tudi obogatila. Kjer smo jo razvadili, poskušamo popraviti zamujeno. Izzivov ne manjka. Lahko pa rečemo, da je zrela, odgovorna, komunikativna in srčna deklica. Če nastopijo težave s kakšnim otrokom v vrtcu ali šoli (tujci, ki ne znajo slovenščine, priseljenci), vedite, da zmore prav ona vzpostaviti most.
Pozdravček :srcek:
Mija
Pozdravljena, Urška!
Ko si mi to napisala, sem pogruntala, da so bili dejansko vsi potencialni kupci moški, vključno z nepremičninskim agentom. Mogoče se prav na slednjega navezuje ta negativnost. Zanimivo, da sem v sredo vzpostavila stik še z enim kupcem, ki je nad ponudbo navdušen. Bom postorila, kar je potrebno. Ampak pri tej prodaji res ne gre samo za hišo. Izgleda, da sem v zvezi z njo izbrala drugo pot, ki je bolj zapletena, amarsikaj odstira, manj lepega in lepega.
Hvala za vpogled in priporočilo,
Mija
Živjo!
To so različne težave v zvezi z izgovorom "vibranta" r. Nekateri ljudje z logopedsko obravnavo to prerastejo, izčistijo, nekateri ne.
Sedaj se mi je porodilo še vprašanje, zakaj ima vse več otrok sodobnega časa (recimo, da se s tem soočamo starši, logopedi in drugi specialni pedagogi, učitelji in cela armada ljudi, povezana z vzgojo in izobraževanjem vsaj v Sloveniji) govorno-jezikovne motnje, kot se jim uradno reče (od tega, da pozno spregovorijo - recimo okrog 4. leta in ne "pričakovano" okrog 2. leta, ne spregovorijo, se težko izražajo, komunikacijo razumejo dobesedno (npr. spektroavtistične motnje), težave z branjem in razumevanjem prebranega ...). Kje je vzrok? Je to posledica bolj površnih odnosov z manj učinkovite komunikacije, porast dejanskih motenj, smo na te odklone bolj pozorni, je to odraz načina življenja ????
Hvala za katerokoli mnenje in prav lep pozdrav :srcek:
Mija
Pozdravljeni!
Zanima me, kako je s hibami, s katerimi se rodimo. No, v naši družini so to govorne napake (z bratom pogrkujeva). Zanimivo je, da v vasi se to pojavlja v naši hiši (midva z bratom, najini potomci pa ne) in pri sosedovih (trije otroci). Nismo v sorodu, starši nimajo teh težav. Najbolj zanimajo vzroki zame (zakaj/kaj vlečem od ne vem kdaj, kar močno vpliva na moje življenje sedaj, delam v službi, kjer je komunikacija pomembna in obenem težavna ...).
Za kakršenkoli uvid se vam lepo zahvaljujem.
Lep sončen dan. :srcek:
Mija
Pozdravljeni!
No, pri nas pa prodaje še nismo izpeljali. Zanima me, če bi lahko še kaj postorila glede na dano situacijo.
Hvala in lep materinski dan vam želim :srcek:
Mija
Hvala, Darja, za tvoje misli.
Globoko so se me dotaknile, kot zmore le resnica. Mi smo s pomočjo hčerinih težav ozavetili veliko družinskih vzorcev. Težko se je soočiti, si priznati, kar ne gre, a življenje te tako vplete v zgodbo, da nimaš časa razmišljati ali bi ali ne bi, ko gre zares, da se potem, ko splavaš po prve vdihe, samo čudiš, česa si bil zmožen. Potem, ko ne pričakuješ ničesar več, ko si dal vse od sebe, sledi nagrada, da kar osupneš in se začneš za težavo ponižno zahvaljevati. Navadno potem prihajajo ljudje po pomoč ... In jih začutiš, resnično veš, za kaj gre, znaš jim stati ob strani, ker vidiš en korak naprej, izhod, svetlobo, ki jo v tistem čustvenem vrtincu spregledaš, ker vidiš samo težavo. Kako zna življenje preobražati!
Hvala, polepšala si mi dan! :srcek:
Mija
Srečno v novem letu vsem! Da bi z obiljem notranje moči, poguma in z zaupanjem v moč srca znali začutiti in živeti svoje bistvo. Naj se lepo širi vsenaokrog ... :prst:
Mija
Krasen opis tega živalskega vodnika. Hvala, Urška!
Po daljšem času se oglašam. Kupci se kar vrstijo, samo še za obe strani ugodno pogodbo se moramo dogovoriti
. A se dogaja. Zelo veliko metuljev sem srečala, vran, sokolov na vseh teh ogledih ... Vedno je sijalo sonce in ponujalo prekrasen pogled na morje. Pa nabrala sem češenj za marmelado in sok poleti, sedaj pa veliko kakijev. Tega prej nisem nikoli počela.
Vsekakor me ta proces prodaje pelje nekam po svoje, v naravo.
Lepo se imejte,
Mija
Pri naši hčerki smo skrbno umivali že prve zobke in dolgo časa ni bilo težav. Potem je šla zobozdravnica na porodniški dopust, vmes so se nam dogajale druge štorije, zaradi katerih smo malo zanemarili preglede pri zobozdravnici, nakar sta se pojavili luknjici v mlečnih zobkih in potem bolečina. Tukaj se strah preplete z dejanskim problemom. Mi smo vztrajno hodili na preglede in nismo preveč opravili, čeprav je usta odprla, nekako dovolila naredilti zaščito itd. Potem pa prvo vrtanje in šok. Ker ni šlo, smo se pogovorili z zdravnico. Zamenjali smo zobozdravnico, poiskali pomoč pedontologinje, hči je doumela, da je škoda na zobkih narejena, da je treba hodit na preglede, odpret usta in dovolit, da se stanje uredi. Na silo se ni dalo ničesar urediti, moj strah je vse skupaj stopnjeval, sprevidela sem tudi, da zaupanje med otrokom in zdravnikom veliko pripomore k uspehu ...
Upam, da boste s skupnimi močmi našli za vas ustrezno pot :prst: ,
Mija
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za hitre odzive in konkretne napotke. Včeraj zvečer sem se podala v meditacijo, ki je iz mene izvabila precej žalosti, trpljenja in solza, a me je tudi razbremenila - ne sicer tisti hip, kar trajalo je nekaj časa, sem pa ponoči lepo spala in se danes zjutraj zbudila vsa druga, razbremenjena. Pa še sonce tako lepo greje in osvetljuje vse naokrog ...
Imam občutek, da se stvari odpirajo in tako občutje lepo poboža srce.
Hvala vam! :srcek:
Mija
Pozdravljen, Zoran!
Zanima me, ali bi mi lahko dal kakšen vpogled glede hiše, ki sem jo podedovala po prednikih in mi je bila nekako določena. Odločila sem se za prodajo, a kar ne steče. Vmes - od dedovanja do danes - sem se soočila z veliko (tudi) senčnimi stvarmi pri sebi, tako da imam občutek, da prodaja ni stekla, ker sem morala ene stvari uzreti. Sedaj pa me ta prodaja prav preganja, ker hiša propada in bi rada zaključila s to zgodbo, ker nimamo financ za preureditev/obnovo.
Če boš utegnil in dobil kakšen namig, sem ti hvaležna za vpogled.
Na osebno el. pošto si mi že odgovoril in se ti za odgovor zelo lepo zahvaljujem. Seveda se v odgovoru najdem. Opravila bom naročilo, kot si mi svetoval. Pripenjam tudi tvoj odgovor.
Lepo bodi!
Pozdravljena, koliko jaz začutim je navezanost s tvoje strani na to hišo - kot da so te določili za njo - vezali. Ko boš čutila, da je prišel čas, naroči da se konča vezanost in da je končano. Pojdi v meditacijo in to naredi, nato se pa odpri in vidi/občuti, kako ima hiša novega lastnika.
Mogoče je še kaj - lahko napišeš na forumu, pa še kdo pogleda.
Lepo bodi
Zoran
Strani 1
Pesem Duše » Sporočila uporabnika Mija