1

Tema: Sanje

Transurfing realnosti sanjam ne posveča velike pozornosti oz. pravi, da med spanjem duša brezciljno odtava v nerealizirane sektorje prostora različic. Marsikatera veja psihologije (recimo jungovska) pa dojema sanje kot odraz oz. ključ do naše podzavesti, zato si z njihovo interpretacijo pomaga pri odpravljanju težav in spoznavanju samega sebe. Nekaj časa sem pred spanjem zaprosila (tudi angele), da mi naj sanje pomagajo pri razmevanju in/ali razreševanju določene težave. Dejansko sem imela zelo žive sanje in tudi zelo pomenljive (pri interpretaciji sem si pomagala s spletno stranjo Dream Moods Dream Dictionary-seveda smiselno, v navezavi s svojim življenjem, ne nujno dobesedno). Kadar pa breznamensko zaspim, pa se sanj ali ne spomnim ali pa so ena sama zmeda. wink Kakšne izkušnje, mnenje?  smile

Re: Sanje

ar3ka je napisal/a:

Transurfing realnosti sanjam ne posveča velike pozornosti oz. pravi, da med spanjem duša brezciljno odtava v nerealizirane sektorje prostora različic. Marsikatera veja psihologije (recimo jungovska) pa dojema sanje kot odraz oz. ključ do naše podzavesti, zato si z njihovo interpretacijo pomaga pri odpravljanju težav in spoznavanju samega sebe.

Hej ar3ka, tudi meni so zelo zanimive sanje in vse okoli njih. Zanimivo je, kar praviš, da se transurfing ne spušča v to področje, psihologija sanje podrobno jemlje s psihološkega vidika, na primer Castaneda in čarovniki njegovega klana pa so iz sanj naredili cel doktorat in baje skozi sanjanje ustvarili nov svet.

Kakor se meni zdi, se nam sanje prikazujejo na tak način, na kakršnega jih mi dojemamo.

Če dam primer na lastni koži: podobno kot sama delaš, tudi jaz pred spanjem prosim vodnike, naj mi skozi sanje pomagajo razrešiti ali osvetliti določen problem. Ponavadi so po tem sanje žive, pomenljive in lahko tudi izčrpavajoče.
Ko sem se ukvarjala s Castanedo, so se mi sanje prikazovale z neko novo dimenzijo (takrat sem tudi dostikrat izstopala iz telesa in se v takih stanjih zbujala, kar je bilo povečini mučno).
Kadar se nekaj časa ukvarjam s čisto prizemeljenimi rečmi, se sanj ali ne spomnim ali sploh ne sanjam. Torej čisto odvisno je od tega, s kakšnim namenom ter v kakšnem stanju gremo spat.
smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Torej čisto odvisno je od tega, s kakšnim namenom ter v kakšnem stanju gremo spat.

Moja namera pred spanjom je da grem spat in spim kot top. smile  cool

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Urška je napisal/a:

so se mi sanje prikazovale z neko novo dimenzijo

Uav! Zanimivo! smile

Urška je napisal/a:

v takih stanjih zbujala, kar je bilo povečini mučno

Kadar se sama prebudim po zelo živih sanjah (to je ponavadi še sredi noči), me je prav strah. Pa niti ni nujno, da so sanje moraste. 

Zoran je napisal/a:

Moja namera pred spanjom je da grem spat in spim kot top.

Verjetno maš kr prav. wink Ravno včeraj sem nekaj čudnega sanjala (nekaj, kar si nisem znala razložit) in sem bla cel dan čist zmedena, ker sem prevelik pomen pripisovala temu, kar sem sanjala.  hmm

Urška je napisal/a:

Torej čisto odvisno je od tega, s kakšnim namenom ter v kakšnem stanju gremo spat.

Ja! smile Meni je zanimivo malo raziskovat.  big_smile

ar3ka je napisal/a:

Kadar se sama prebudim po zelo živih sanjah (to je ponavadi še sredi noči), me je prav strah. Pa niti ni nujno, da so sanje moraste.

Hvala enako, jaz sem znala že z lučko iti spat.  big_smile

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

jaz sem znala že z lučko iti spat.

Meni se je to neki časa redno dogajalo. big_smile Kadar se spomnim in ozavestim markavo, ponavadi pomaga. Se počutim varneje. Če pa ne, pa gori luč. smile

Evo, sanje- še ena zanimiva tema. Ko sanjamo potujemo po astralu kajne? Meni je zanimivo, ko se včasih na hitro zbudim iz sanj in imam tak občutek, kot da nisem še čisto v svojem telesu, ampak sem na pol še nekje drugje...
No še ena stvar v zvezi z sanjami me matra, moja mami je ves čas, ko je bila noseča z menoj, imela hude nočne more, in to tako, da se je včasih zbujala popolnoma prepotena, to se je, ko sem jaz prišla na svetm nehalo, tudi pred nosečnostjo se ji to nikoli ni dogajalo...in sem razmišljala kaj bi to lahko bilo in zakaj je bilo in kakšen vpliv je to imelo name, ali je to možen vzrok za mojo okm danes??  roll

Lexi je napisal/a:

No še ena stvar v zvezi z sanjami me matra, moja mami je ves čas, ko je bila noseča z menoj, imela hude nočne more, in to tako, da se je včasih zbujala popolnoma prepotena, to se je, ko sem jaz prišla na svetm nehalo, tudi pred nosečnostjo se ji to nikoli ni dogajalo...in sem razmišljala kaj bi to lahko bilo in zakaj je bilo in kakšen vpliv je to imelo name, ali je to možen vzrok za mojo okm danes??

Kolikor jaz začutim, ni povezave med morami in tvojo okm. Med nosečnostjo se zaradi sprememb telesa in hormonov vsaki ženski sprožijo podzavestni vzorci, ki so zreli za čiščenje ali druge škodljive energije, ki jih nosijo v sebi. Način, kako se vzorci kažejo in njihova intenziteta pa je odvisna čisto od vsake ženske posebej. Ni brez razloga izraz predporodna depresija. Na tisto, kar moramo razrešiti, znajo odlično pokazati sanje, če smo nanje pozorni. Zato kolikor jaz začutim prek tebe, se se tvoji mami odpirale zadeve prek sanj, ker je, kakor sem že omenila, med nosečnostjo imela močnejši pretok energije. ZAdeve so se po rojstvu nehale, ker se je tudi energijski pretok naravnal na običajnega, kot pred porodom.

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Kolikor jaz začutim, ni povezave med morami in tvojo okm. Med nosečnostjo se zaradi sprememb telesa in hormonov vsaki ženski sprožijo podzavestni vzorci, ki so zreli za čiščenje ali druge škodljive energije, ki jih nosijo v sebi. Način, kako se vzorci kažejo in njihova intenziteta pa je odvisna čisto od vsake ženske posebej. Ni brez razloga izraz predporodna depresija. Na tisto, kar moramo razrešiti, znajo odlično pokazati sanje, če smo nanje pozorni. Zato kolikor jaz začutim prek tebe, se se tvoji mami odpirale zadeve prek sanj, ker je, kakor sem že omenila, med nosečnostjo imela močnejši pretok energije. ZAdeve so se po rojstvu nehale, ker se je tudi energijski pretok naravnal na običajnega, kot pred porodom.

Urška, hvala za te informacije, mi je bilo zanimivo prebrati.
Sanje so zares en velik pripomoček, ki nam v zelo subtilni obliki kažejo na to kaj imamo v sebi za razčistit, vendar se mi zdi da si z njimi povečini ljudje ne znamo kaj dosti pomagat, ker je vse prikazano v zelo simbolični, dostikrat nam komplicirani obliki. Sploh za tiste, ki so bolj razumski in manj intuitivni.

10

Lexi je napisal/a:

Sanje so zares en velik pripomoček, ki nam v zelo subtilni obliki kažejo na to kaj imamo v sebi za razčistit, vendar se mi zdi da si z njimi povečini ljudje ne znamo kaj dosti pomagat, ker je vse prikazano v zelo simbolični, dostikrat nam komplicirani obliki. Sploh za tiste, ki so bolj razumski in manj intuitivni.

Sam sem včasih preden sem šel spati zaprosil angele sanj, da mi sanje razložijo na takšen način, ki bo meni razumevajoč. Takrat sem videl kaj so dogodki ki so mi nosili sporočila in kaj so bile igrice na astralu.
Sanje lahko ko se zbudiš podoživiš, sam sem počel to tako, da sem šel v meditacijo in se zavestno vrnil v čas sanj in opazoval stare in nove slike kaj mi sporočajo, ker pa imaš v meditaciji dosti bolj odprti pogled tudi razločiš kaj je uporabno in kaj ne. So bili pa tudi dogodki, ki jih nisem razumel – pač sem jih pustil na miru.
Sedaj zelo redko sanjam, mogoče enkrat na mesec.
lp smile

11

Pomaga ce si pred spanjem das ukaz mozgani zapomnite si kaj sanjate in ko se zbudim naj se zavem tega,
se pred tem spijes kozarec vode in nato zjutraj ostanek te vode,ki jo imas ob postelji.

Kako pa locis kdaj sanjas nekaj kar te strah,da se ne bi zgodilo in kdaj sanjas namige o tem kaj je dobro zate, da se lotis..,ideje...in kdaj so samo bluzenja uma:)
Hvala.

12

Zoran je napisal/a:

Sam sem včasih preden sem šel spati zaprosil angele sanj, da mi sanje razložijo na takšen način, ki bo meni razumevajoč.

Pa res, na angelčke pa sploh nisem pomislila...hvala za namig!   smile

13

Poleg bluzenj uma na astralu, sanj, ki se jih ne zapomnim, ker jih ne obnovim po prebujanju ter sanjanja z namenom, da si jih zapomnim, sanjam tudi preroške sanje oziroma prihodnost (dogodke v svoji prihodnosti), ki pa se jih spomnim šele takrat, ko se te dogodki že odvijajo in imam ob tem občutek "že videno" in se takrat spomnim, da sem te dogodke sanjala že par let nazaj.
Zame so sanje zelo pomembne, ker v sanjah lahko dobim navdih, idejo, rešitev problema itd. Večkrat se mi je že zgodilo, da sem se povezala z umetniki, oblikovalci itd., saj sem v kratkem, ko sem 1. videla nek film, slišala neko glasbo, modne smernice, imela občutek, da vse že vem in, da to sploh niso novosti, čeprav so za vso populacijo to dejansko bile.
Ja sanje so kull, sploh lucidne sanje tudi, saj v njih zavedno spreminjaš potek.
Želim vam veliko lucidnih sanj.
Lp

14

Lindy je napisal/a:

Večkrat se mi je že zgodilo, da sem se povezala z umetniki, oblikovalci itd., saj sem v kratkem, ko sem 1. videla nek film, slišala neko glasbo, modne smernice, imela občutek, da vse že vem in, da to sploh niso novosti, čeprav so za vso populacijo to dejansko bile.

Meni se je to tudi velikokrat dogajalo in pol preprosto nisem več vedel, če se je res zgodilo ali sem samo sanjal.
Večkrat se mi je tudi neka stvar preko sanj uredila, je ni bilo potrebno fizično občutiti. Večinoma je šlo za pogovore. Bili so zanimivi časi. Res pa je da sem v tistih časih bil dosti neprizemljen.
Sedaj že kar lep čas skoraj nič ne sanjam.
lp smile

15

Zoran, saj veš, da sanjaš, samo spomniš se ne;), morda ti preveč dela um - racio in sploh ne prideš v rem stanje. Opazila sem, da pred spanjem ni dobro preveč naprezat mantala, saj potem zelo težko zaspiš in se celo noč prebujaš. Tudi jaz včasih rešujem kakšno stvar preko pogovora z dotično osebo v sanjah (v bistvu sama s seboj). Lucidne sanje mi predstavljajo nekakšno kreativno delavnico, v kateri se tudi notranje krepim. Za preroške sanje pa baje velja (s psihološkega stališča), da si takrat v psihofizični harmoniji.
Lp

16

Lindy je napisal/a:

Zoran, saj veš, da sanjaš, samo spomniš se ne;), morda ti preveč dela um - racio in sploh ne prideš v rem stanje. Opazila sem, da pred spanjem ni dobro preveč naprezat mantala, saj potem zelo težko zaspiš in se celo noč prebujaš.

Sanjam pa se ne spomnim praviš? roll
Pol ne dopuščaš možnosti, da ljudje nimajo sanj?
Sam gledam na to tako, ker imam u toku dneva dovolj pestro ne rabim še ponoči sanjati.
lp

17

Zoran, mislim, da si spregledal tisti del, ko sem napisala, da ti mogoče čez dan preveč dela um - racio in sploh ne prideš v REM stanje, kjer sanjamo. Tudi meni se to dogaja, če veliko delam na mentalnem področju in težko zaspim, pa tudi zbujam se zelo pogosto (na pol ure, eno uro, uro in pol) ter sploh ne pridem do rem stanja, ki naj bi nastopil vsake dve uri. Zato seveda dopuščam tudi možnost, da ne sanjaš;) Dolgoročno pa seveda to ni dobro (da ne sanjaš), saj v sanjah predelujemo tudi podzavestne stvari (stvari, ki so potlačene v podzavest) in si tako omogočamo boljše psihofizično počutje ter včasih morda celo preprečimo simptomatiko kakšne bolezni (neravnovesja).
Lp

18

Lindy je napisal/a:

Zoran, mislim, da si spregledal tisti del, ko sem napisala, da ti mogoče čez dan preveč dela um - racio in sploh ne prideš v REM stanje, kjer sanjamo. Tudi meni se to dogaja, če veliko delam na mentalnem področju in težko zaspim, pa tudi zbujam se zelo pogosto (na pol ure, eno uro, uro in pol) ter sploh ne pridem do rem stanja, ki naj bi nastopil vsake dve uri. Zato seveda dopuščam tudi možnost, da ne sanjaš;) Dolgoročno pa seveda to ni dobro (da ne sanjaš), saj v sanjah predelujemo tudi podzavestne stvari (stvari, ki so potlačene v podzavest) in si tako omogočamo boljše psihofizično počutje ter včasih morda celo preprečimo simptomatiko kakšne bolezni (neravnovesja).

Če te prav razumem, misliš, da se je bolje zbujati večkrat ponoči, kot pa spati kot top?
Sam raje kar spim kot top, kot da se zbujam. Mi ni problema spati grem lahko spat tudi ko nisem zaspan in takoj zaspim.
To ko sem se budil ponoči me je utrujalo in hvala lepa, ne bi več menjal spanec za to.
Podzavestne stvari pa raje rešujem v budnem stanju.
Mogoče je tebi lažje drugače.
lp smile

19

Ne, ne razumeš me prav. Hočem reči samo to, da če ti spiš kot top več ur skupaj, je povsem možno, da se sanj verjetno ne spomniš, čeprav sanjaš. Če se pa človek (kdorkoli) večkrat zbuja (pogosteje kot na 2 uri), potem po vsej verjetnosti ne sanja, ker ne pride do faze rem (tako vsaj pravijo znanstvene študije).

Čavči

Lindy je napisal/a:

otem po vsej verjetnosti ne sanja, ker ne pride do faze rem (tako vsaj pravijo znanstvene študije).

Tole čist zares?  yikes  Zase sicer vem, da se mi je že znalo sanjati, če sem kje na hitro zadremala (na primer na vlaku). Lahk pa tudi, da izjema potrjuje pravilo.  big_smile

urskakorun.com

21

Lindy je napisal/a:

Ne, ne razumeš me prav. Hočem reči samo to, da če ti spiš kot top več ur skupaj, je povsem možno, da se sanj verjetno ne spomniš, čeprav sanjaš. Če se pa človek (kdorkoli) večkrat zbuja (pogosteje kot na 2 uri), potem po vsej verjetnosti ne sanja, ker ne pride do faze rem (tako vsaj pravijo znanstvene študije).

AAAA-HA sedaj mi je pa jasno.
Hvala smile

22

Urška se čisto strinjam s teboj, da vedno in povsod obstajajo izjeme, saj smo si ljudje različni.  :prst: Naša podzavest nam vedno pripravi kakšno nenapisano pravilo. Hvala bogu, saj bi bilo drugače življenje preveč predvidljivo in dolgočasno smile

Pri opisovanju rem stanj nisem bila ravno natančna, oziroma sem bila preveč skopa. Mogoče bo tale opis komu bolj razumljiv.

Baje, po 90 min nastopi rem stanje (sanjamo dinamične - aktivne sanje, ki trajajo pribl. 10 min), po 90 min nastopi naslednje rem stanje (tudi tu sanjamo dinamične - aktivne sanje, ki sedaj trajajo že pribl. 20 min) itd. se z vsako nasledjno rem fazo podaljšujejo aktivne sanje. Vmes, med rem fazami pa sanjamo statične sanje. Če se zbudimo v fazi rem, lahko opišemo dinamične - aktivne sanje, če se pa zbudimo v nerem stanju, lahko opišemo statične sanje. More baje sanjamo v nerem stanju.
Upam, da sem bila vsaj malo bolj razumljiva.

Pohvale tudi vizualni podobi vaše spletne strani (poleg hrane za dušo) saj mi je zelo všeč, da ste vklopili vanj naravo (fotke različnih rož), ki še dodatno osveži vse skupaj wink

Pozdravček smile

Hvala Lindy za razlago, torej so tiste minutne sanje statičnega značaja. Pa hvala za kompliment glede strani. :rose:  smile Hotela sva, da je čim več grafičnega gradiva na strani avtorske narave. Da niso le copy+paste slikice z neta, ampak da je dodana osebna nota z osebnimi fotografijami.  :prst:

urskakorun.com